معرفی و دانلود کتاب صوتی روزگاران: تاریخ ایران از آغاز تا سقوط سلطنت پهلوی (اجرای جدید)
برای دانلود قانونی کتاب صوتی روزگاران: تاریخ ایران از آغاز تا سقوط سلطنت پهلوی (اجرای جدید) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی روزگاران: تاریخ ایران از آغاز تا سقوط سلطنت پهلوی (اجرای جدید)
کتاب صوتی کتاب صوتی روزگاران: تاریخ ایران از آغاز تا سقوط سلطنت پهلوی (اجرای جدید) اثری در باب تاریخ ایران است که به قلم عبدالحسین زرین کوب، مورخ و پژوهشگر فقید و پرآوازه به رشتهی تحریر درآمده است. این کتاب، بهترین پیشنهاد ممکن به آن دسته از افرادی است که در جستوجوی یک اثر تاریخی جامع و قابل استناد دربارهی گذشتهی سرزمین ایران هستند. استاد زرین کوب در این کتاب، تاریخ پرفرازونشیبِ ایران زمین را از ابتدا تا افول سلطنت پهلوی با تمام پیروزیها و شکستها، ازجانگذشتگیها و خودکامگیها بهشیوایی و زیباییِ هرچهتمامتر به تصویر کشیده است.
دربارهی کتاب صوتی روزگاران
عبدالحسین زرین کوب (Abdolhossein Zarrinkoub) در کتاب صوتی روزگاران (The Ages) به روایتِ تاریخِ پرتلاطمِ ایران، از هنگامهی کوچ آریاییان به فلات ایران و پیدایش و شکلگیری ایرانشهر تا سقوط سلطنت پهلوی پرداخته است. زرین کوب با زبانِ شیوا و نثر دلنشین و گیرای خود، سیر وقایع ایران زمین را با استناد به منابع دستاول، تجزیه و تحلیل کرده و آنها را بهدور از جزئیات و رویدادهای کماهمیتتر، مطابق با ترتیب تاریخی و توالی منطقی حوادث به رشتهی تحریر درآورده است.
عبدالحسین زرین کوب نامی آشنا برای اهالی فرهنگ است. آثار او سالها به عنوان منابعی ارزشمند و غنی، پاسخگوی نیازهای علمی و پژوهشی نسلهای گوناگونِ تاریخدوستان و ادبپژوهان فارسیزبان بودهاند. اگرچه حوزهی علایق فکری و فعالیتهای قلمی زرین کوب بسیار گسترده بود (او در حیطههای متنوعی کتاب و مقاله به نگارش درآورده است؛ از تاریخ گرفته تا نقد ادبی، از عرفان و تصوف تا فلسفهی جدید و ...)، باید اذعان داشت که آثار تاریخیاش بیش از دیگر نوشتههای او خوانده شده و مهم و ارزشمند تلقی گشتهاند. روزگاران یکی از بهترینِ همین دسته از آثار است.
کتاب روزگاران که در اجرایی جدید با خوانش مهدی صفری تقدیمتان میگردد، دربردارندهی مطالبی مستند و تأملبرانگیز دربارهی تاریخ چندهزارسالهی ایران زمین است. عبدالحسین زرین کوب به عنوان مورخی منصف، پژوهشگری تیزبین و نگارندهای ذوفنون، تمام فضل و دانش خویش را در نگارش این کتاب به کار بسته و اینگونه، منبع مطالعاتی قابل اتکایی در اختیار ایرانیانی نهاده که علاقهمند به تفحص در گذشتهی سرزمین خویشاند.
دکتر عبدالحسین زرین کوب در کتاب صوتی روزگاران توجهی شایسته و شایانِ هر دورهی تاریخی را به آن دوره مبذول داشته است، به این معنا که نه در باب یک دوره، با اطلاعاتِ اندک مواجه هستیم و نه یک دورهی خاصِ تاریخ، حجم زیادی از این کتاب را به خود اختصاص داده است. زرین کوب تاریخ ایران را به سه دورهی بزرگ تقسیم کرده است: بخش نخست، ایران باستان است که به نقد و بررسی رویدادهای ایران پیش از ظهور و پذیرش اسلام میپردازد. بخش دوم از پایان دورهی ساسانیان تا پایان دوران تیموریان را در بر دارد که مروری بر ایرانِ تازه اسلام پذیرفته است و سومین و آخرین بخش از کتاب هم راوی تاریخ ایران از عصر صفویه تا به امروز است. معیاری که زرین کوب برای این تقسیمبندی برمیشمارد، نسبت مردمان فلات ایران با هویت ملیِ آنهاست.
به باور زرین کوب ما در دورهی نخست در جستجوی هویت خویش و در دورهی دوم در پی تثبیت آن بودهایم. بعد از صفویه اما به اندیشهای اساساً متفاوت در قبال هویت خویش دست یازیدهایم. جزییات مربوط به این مباحث را صدالبته در خود کتاب حاضر خواهید شنید. با این اشارهی اجمالی تنها در پی آن بودیم که نشان دهیم نگارش کتاب روزگاران بر پایهی یک روششناسی اصولی صورت گرفته است؛ روششناسیای که البته میتوان به آن نقد داشت و درش چون و چرا کرد، اما در وهلهی نخست باید آن را به خوبی مطالعه کرد و فهمید.
کتاب صوتی روزگاران در بیان رویدادهای تاریخی ایران گشادهدستی دارد و بهاندازهای که مجال اندکِ کتاب اجازه داده است، به شرح مهمترینِ آنها پرداخته است. استاد زرین کوب در بیان سیر تاریخ ایران و تعبیر و تفسیر وقایع، جذابترین و اثرگذارترین وقایع را به تصویر کشیده است. روزگاران، مروری شنیدنی از سی قرن تاریخ آموزنده و عبرتآمیز ایران است.
کلام را به درازا نکشانیم: با گوش سپردن به کتاب روزگاران بناست به دل تاریخ سرزمینی سفر کنید که از بدو پیدایی تا امروز، فراز و نشیبهایی حیرتانگیز را به خود دیده است؛ کشوری با موقعیت جغرافیایی خاص، که روزی ابرقدرت دنیای باستان بود و زمانی، آماج حملات بیگانگانی از چهارسو؛ سرزمینی دردمند و دردآشنا که در طول هزارهها آماج انواع و اقسام ظلم و جورها قرار گرفته، اما در آخر، هر بار، آری، بیاستثنا هر بار، بر نیروهای تاریکی و اهریمن فائق آمده است. این شما و این روزگارانِ ایران.
روزگاران را نشر سخن به چاپ رسانده است. نسخهی صوتی این کتاب را آوانامه با خوانش مهدی صفری در اختیار مخاطبان و علاقهمندان قرار داده است.
کتاب صوتی روزگاران مناسب چه کسانی است؟
شنیدنِ کتاب صوتی روزگاران برای تمامِ علاقهمندان به تاریخ ایران و طرفدارانِ آثار استاد عبدالحسین زرین کوب، تجربهای دلنشین و جذاب خواهد بود.
با عبدالحسین زرین کوب بیشتر آشنا شویم
وی در سال 1301 و در شهر بروجرد دیده به جهان گشود. زرین کوب در حوزههای مختلفی چون تاریخ، الهیات، حقوق و ادبیات سررشته داشت و آثاری درخشان نیز در این حیطهها از خود به یادگار گذاشت. عبدالحسین زرین کوب برای دوستداران ادب و فرهنگ، چهرهای بینهایت محترم و درخشان است. او چندین دهه در دانشگاههای معتبر ایران و جهان همچون دانشگاه تهران، آکسفورد، سوربن و... به تدریس پرداخت و شاگردان فراوانی را در حوزههای گوناگون علمی تربیت نمود.
عبدالحسین زرین کوب (Abdolhossein Zarrinkoob) در سال 1378، پس از عمری کوشش علمی و فرهنگی، دار فانی را وداع گفت. برخی از مهمترین آثار او عبارتند از: «از کوچه رندان، پله پله تا ملاقات خدا، سرّ نی، دو قرن سکوت، سیری در شعر فارسی، دیدار با کعبهی جان، فن شعر ارسطو (ترجمه)، بحر در کوزه، در قلمرو وجدان، دفتر ایام، با کاروان اندیشه، با کاروان حله.»
در بخشی از کتاب صوتی روزگاران: تاریخ ایران از آغاز تا سقوط سلطنت پهلوی (اجرای جدید) میشنویم
وقتی فتحعلیشاه قاجار در دنبال شکستی که در اولین جنگ خود با ارتش روسیه در قفقاز تجربه کرد، دوباره بدون بررسی کافی و کامل و بیهیچ ارزیابی بخت طرفین در نیل به پیروزی، دست به یک جنگِ بیموقع و نسنجیده و نامساویِ دیگر زد و نتیجهی آن از اولین جنگِ وی نیز خفتآمیزتر و فضیحتآمیزتر از آب درآمد، غیر از خود او که بیاطلاعی و سوءظن و خستِ فوقالعادهاش در پرداخت مخارج جنگ، او را مسئول این رسوایی و شکست ساخت، تحریکِ عناصر بیمسئولیت و احیاناً مغرض و نادان خودی و بیگانه هم در تصمیمِ وی به آن اقدام، تأثیر قطعی داشت. لاجرم تمام بار فضیحت و خفتِ ناشی از این جنگ را نمیتوان بر گردنِ او بار کرد. خاصه که لااقل عباسمیرزای ولیعهد در جریان معاملهی صلح آن، ترکمانچای، از تأمین منافع شخصی، بیبهره نماند. وقتی هم ناصرالدین شاه در مقابل دریافت حصهای ناچیز یا حتی رشوهای بیمقدار، دهها امتیاز سیاسی و اقتصادی به دولتین روس و انگلیس واگذار میکرد، وزرا، شاهزادگان، صدراعظمها و مقربان الخاقانهای مرئی یا نامرئیِ جزِ اطرافیانش که دلالِ معامله، واسطهی مذاکره و طرفِ مشورت بودند، در تنفیذ این گونه قراردادهای خجولانه، کمتر از خودِ وی مسئولیت نداشتند و اظهار آنکه در این گونه پیمانها، مصلوبالاختیار و آلت فعل بودهاند، از مسئولیتِ آنها نمیکاهد. فقط معلوم میدارد که در این گونه جریان، شخص فرمانروا را نباید مسئول عمده و یگانه شناخت.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی روزگاران: تاریخ ایران از آغاز تا سقوط سلطنت پهلوی (اجرای جدید) |
نویسنده | عبدالحسین زرین کوب |
راوی | مهدی صفری |
ناشر چاپی | انتشارات سخن |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۴۲ ساعت و ۲۲ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ پهلوی |
نکتههایی جدید وجالب داشت. سه نکتهای که به نظرم رسید وبرای خوانندگان میتواند مفید باشد را میگوییم:
۱-نکته اول درمورد تیرداد اشکانی است. استاد این زرینکوب شاه اشکانی را واقعی میداند اما یوزف ولسکی درکتاب شاهنشاهی اشکانی با مدرک وسند اثبات میکند این شاه خیالی است.
۲-استاد زرینکوب در کتاب آشنایی با تاریخ ایران درمورد یکی از کتابهای آقای اقبال آشتیانی میگوید که با توجه به اطلاعاتی که درزمان تالیف کتاب وجود داشته کتاب مفیدی است اما مدارک واسناد جدیدی کشف شدهاند که از سطح علمی کتاب کاسته اند (قریب به مضمون) نظر من هم درمورد کتاب روزگاران وآشنایی با تاریخ ایران همین است.
۳-سبک کتاب به شکلی است که ابتدا روند تاریخی حکومتها بیان میشود وسپس روندها حوادث فرهنگی واجتماعی بیان میشود که باعث تکرار زیاد مطالب کتاب است وکتاب را به نظرمن طولانی کرده است. اگر میخواهید در مورد تاریخ ایران بیشتر مطالعه کنید کتابهای تاریخی ایران درزمان ساسانیان اثر آرتور کریستین سن و
زوال وسقوط صفویه اثر رودی مته وتاریخ مغول اثر اقبال آشتیانی ونادرشاه افشار اثر جونس هنوی را مطالعه کنید.
درآخر هم از اجرای خانم پریمون تشکر میکنم ودونکته رو هم درمورد اجرای ایشان بیان میکنم:
۱- برخی از کلمات مانند نصیبین، ماردین، طرابوزان ویکی دو مورددیگر که حضور ذهن ندارم اشتباه تلفظ میشود.
۲-نکته دوم ومهم این است که بعضی از فعلها بعضی از قسمتها را کش دار بیان میکند که شنیدن کتاب را برای من به شدت سخت کرد اما عادت کردم وتوانستم تا آخر گوش کنم.