معرفی و دانلود کتاب صوتی دو قرن سکوت
برای دانلود قانونی کتاب صوتی دو قرن سکوت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی دو قرن سکوت
بیشک ورود اسلام به ایران، تأثیر فراوان و غیرقابلانکاری بر تاریخ این سرزمین داشته است. کتاب صوتی دو قرن سکوت نوشتهی عبدالحسین زرین کوب، به بررسی حوادث و اوضاع تاریخی ایران در هنگام حملهی اعراب و دو قرن حضورشان در این سرزمین، تا روی کار آمدن دولت طاهریان میپردازد. آوازهی این کتاب حتی از مرزهای کشور هم فراتر رفته و در سال 2017، نسخهی ترجمهشدهی آن به زبان انگلیسی توسط پاول اسپراکمن، در کشورهای دیگر منتشر شده است.
دربارهی کتاب صوتی دو قرن سکوت
تا دو قرن پس از حملهی اعراب به ایران و ورود اسلام به این سرزمین تاریخی، صدایی از ایرانیان شنیده نشد؛ انگار که همهی مردمان فارسیزبان به خواب فرو رفته بودند یا به اختیار سکوت را برگزیده بودند. این ادعاییست که توسط عبدالحسین زرین کوب (Abdolhossein Zarrinkoob)، یکی از بزرگترین پژوهشگران ایرانی معاصر، در کتاب صوتی دو قرن سکوت (Two Centuries of Silence) مطرح میشود. دلایل نامگذاری این کتاب به عوامل مختلفی مانند نداشتن حکومت مستقل ایرانی تا دو قرن، تبدیل زبان عربی به زبان رسمی و خاموشی زبان فارسی در آثار و کتابهای مختلف و همچنین وحشت حاکم بر جامعهی آن زمان و سکوت ناشی از آن بازمیگردد.
کتاب صوتی دو قرن سکوت بر اساس منابع ارزشمند و مهمی نوشته شده که مربوط به جریان حملهی اعراب به ایران، حکومتشان بر این سرزمین و در نهایت رسیدن به دورهی تأسیس سلسلهی طاهریان است. نویسنده همچنین رویدادهای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و قیامهای ایرانیان علیه خلفای عرب در دو قرن اول هجری را نیز در این کتاب تشریح و بررسی کرده است. با وجود اینکه عبدالحسین زرین کوب برای نوشتن کتاب صوتی دو قرن سکوت از منابع موثق تاریخ و ادبیات فارسی استفاده کرده، اما برخی از اسلامگرایان، منتقدان و طرفداران تأثیر اسلام بر فرهنگ ایرانی، این کتاب را مملو از تعصبهای ناسیونالیستی و اثری ملیگرایانه خطاب کردهاند. نکتهای که البته پس از چاپهای اول، خود عبدالحسین زرین کوب را نیز به اعمال تغییراتی در متن کتاب واداشت.
کتاب صوتی دو قرن سکوت، اثری فاخر و جاودانه است که علاوهبر مرجعیت تاریخی، از منظر ادبی نیز متنی قابلتوجه محسوب میشود. عبدالحسین زرین کوب در این کتاب، تأثیراتی که حملهی اعراب بر زندگی و احوالات ایرانیان در قرن دوم هجری گذاشته را پیش میکشد و مرتبهی ویژهی ایرانیان در علم و دانش و سخنوری را قبل از حملهی اعراب، و همچنین از بین رفتن عزت و شرف ایرانیان بعد از حملهی اعراب را به نمایش میگذارد. اگر با این دید که تاریخ اغلب به دست فاتحان جنگ نوشته میشود، به سراغ کتابهای تاریخی بروید، با توجه و علاقهی خاصتری به آنها نگاه میکنید و در روایتشان غرق میشوید. حال اگر بدانید که برخلاف معمول، کتاب صوتی دو قرن سکوت به دست نمایندهای از خیل شکستخوردگان یک دورهی تاریخی نوشته شده، احتمالاً اشتیاقتان به شنیدن آن چندین برابر خواهد شد.
گفتنیست که فرایند نگارش و چاپ این اثر ارزشمند هم در جای خود قابل توجه است. دکتر عبدالحسین زرین کوب، کتاب دو قرن سکوت را در سال 1330 شمسی به نگارش درآورد. پس از نخستین نوبت چاپ، در مدت زمان کمی، کلیهی نسخههای این کتاب برجسته به فروش رسید و این اثر، به کتابی کمیاب بدل شد. بااینحال و با وجود درخواستها و اصرارهای فراوان، زرینکوب اجازهی چاپ و انتشار مجدد آن تا زمانیکه بتواند مشکلات و نقصهایش را برطرف کند و ویرایش مجددی از کتاب تهیه کند را نداد.
آمادهسازی ویرایش جدید کتاب دو قرن سکوت، با توجه به جدیت نویسنده در این امر، در حدود پنج سال به طول انجامید. پس از انتشار نسخهی جدید، عبدالحسین زرین کوب بسیار صریح و روشن بیان کرد که در چاپ اول کتاب، برخی مطالب غیرمعتبر وارد بحث شدهاند که علت آن، جوانی و تعصب او نسبت به زبان و فرهنگ فارسی بوده است. پس از وقوع انقلاب سال 1357، چاپ کتاب دو قرن سکوت با مشکلات و موانع زیادی روبهرو گشت؛ تا اینکه بعد از بیست سال، مجوزهای لازم برای چاپ این اثر جنجالبرانگیز زرین کوب صادر شد. لازم به ذکر است که آوازهی این کتاب به فراتر از مرزهای ایران نیز رسیده و تاکنون دو نسخهی ترجمهشدهی آن به زبان انگلیسی، در کشورهای مختلف به انتشار رسیده است. کتاب صوتی دو قرن سکوت را نشر صوتی آوانامه با صدای اکرم پریمون و براساس نسخهی متنی آن در انتشارات سخن تهیه و تولید کرده است.
نکوداشتهای کتاب صوتی دو قرن سکوت
- غلامحسین ابراهیمی دینانی، متفکر و فیلسوف معاصر ایرانی، علاوهبر نقدهای خود بر دو قرن سکوت، آن را کتابی ارزشمند و برجسته شمرده و عبدالحسین زرین کوب را نیز مورخی حقیقتجو.
- نویسندهی این اثر، عبدالحسین زرین کوب که یکی از مورخان و ادیبان بلندپایهی ایرانی است، در یکی از مصاحبههایش، کتاب دو قرن سکوت را محبوبترین اثر خود شمرده است.
کتاب صوتی دو قرن سکوت برای چه کسانی مناسب است؟
اگر از آن دسته افراد کتابخوانی هستید که از مرور تاریخ در قالب متنی ادبی به شعف میآیند، از تهیه و گوش سپردن به کتاب صوتی دو قرن سکوت غافل نشوید. این کتاب از عبدالحسین زرین کوب، مناسب علاقهمندان به بررسی تاریخ ایران در ابتدای ورود اسلام به آن است.
با عبدالحسین زرین کوب بیشتر آشنا شویم
عبدالحسین زرین کوب نویسنده، مترجم و تاریخنگار مشهور ایرانی، سال 1301 در شهر بروجرد به دنیا آمد. او در حوزههای گوناگونی مانند تاریخ، الهیات، حقوق، ادبیات عرب و ادبیات فارسی، از خود کتابهای برجستهای را به یادگار گذاشته که تعدادی از آنها تبدیل به منابع درسی و پژوهشی مهمی شدهاند. زرین کوب برای دوستداران ادب و فرهنگ فارسی، چهرهای آشنا و درخشان است. او چندین دهه در دانشگاههای معتبر ایران و جهان، همانند دانشگاه تهران، آکسفورد، سوربن و... به تدریس پرداخته است. عبدالحسین زرین کوب علاوهبر کتابهای برجسته، مقالات ارزشمند زیادی را نیز به نگارش درآورده است. این نویسندهی بزرگوار، سال 1378 در شهر تهران، دار فانی را وداع گفت.
برخی از کتابهای او در حوزهی ادبیات عبارتاند از: «با کاروان حله»، «شعر بیدروغ شعر بینقاب»، «از کوچه رندان»، «پله پله تا ملاقات خدا»، «بحر در کوزه»، «فلسفهی شعر» و «نقد ادبی». از میان کتابهای او در حوزهی تاریخ نیز میتوان به «تاریخ ایران بعد از اسلام»، «تاریخ مردم ایران»، «روزگاران»، «بامداد اسلام» و «کارنامهی اسلام» اشاره کرد. زرین کوب همچنین آثار ارزشمندی را در زمینههای پژوهش و ترجمه دارد که از میان آنها میتوان به کتابهای «ارزش میراث صوفیه»، «فرار از مدرسه»، «جستوجو در تصوف در قلمرو وجدان»، «شعله طور»، «بنیاد شعر فارسی»، «ادبیات فرانسه در قرون وسطی» و «ادبیات فرانسه در دورهی رنسانس» اشاره کرد.
در بخشی از کتاب صوتی دو قرن سکوت میشنویم
نوشتهاند که وقتی اسیران نهاوند را به مدینه بردند، ابولؤلؤ فیروز ایستاده بود و در اسیران مینگریست. کودکان خردسال را که در بین این اسیران بودند، دست بر سرهاشان میپسود و میگریست و میگفت: «عمر جگرم بِخورْد». نوشتهاند این فیروز، غلام مغیره بن شعبه بود. بلعمی گوید که درودگری کردی و هر روز مغیره را دو درم دادی. روزی ابن فیروز سوی عمر آمد و او با مردی نشسته بود.
گفت: یا عمر! مغیره بر من غله نهاده است و گران است و نتوانم دادن. بفرمای تا کم کند.
گفت: چند است؟
گفت: روزی دو درم.
گفت: چه کار دانی؟
گفت: درودگری دانم و نقاشم و کندهگر، و آهنگری نیز توانم.
پس عمر گفت: چندین کار که تو دانی، دو درم روزی نه بسیار بُود. چنین شنیدم که تو گویی «من آسیا کنم بر باد که...».
گفت: آری
عمر گفت: مرا چنین آسیا باید که سازی.
فیروز گفت: اگر زنده باشم سازم تو را یک آسیا که همهی اهل مشرق و مغرب حدیث آن کنند و خود برفت.
عمر گفت: این غلام مرا به کشتن بیم کرد.
به ماه ذیحجه بود. بامداد سپیدهدم. عمر به نماز بامداد بیرون شد به مزگت؛ و همهی یاران پیغمبر صف کشیده بودند و این فیروز نیز پیش سفندر نشسته و کاردی حبشی داشت. دسته به میان اندر، چنانکه تیغ هر دو روی بُود و راست و چپ بزند و اهل حبشه چنان دارند. چون عمر پیش سفندر آمد، فیروز او را شش ضرب بزد از راست و چپ.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی دو قرن سکوت |
نویسنده | عبدالحسین زرین کوب |
راوی | اکرم پریمون |
ناشر چاپی | انتشارات سخن |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۱۲ ساعت و ۱۰ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ اسلام در ایران |