معرفی و دانلود کتاب صوتی بامداد اسلام: داستان آغاز اسلام و انتشار آن تا پایان دولت اموی
برای دانلود قانونی کتاب صوتی بامداد اسلام: داستان آغاز اسلام و انتشار آن تا پایان دولت اموی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی بامداد اسلام: داستان آغاز اسلام و انتشار آن تا پایان دولت اموی
کتاب صوتی بامداد اسلام: داستان آغاز اسلام و انتشار آن تا پایان دولت اموی اثر عبدالحسین زرین کوب، به بررسی چگونگی پیدایش اسلام در شبه جزیرهی عربستان و گسترش این دین الهی به صورت جامع و کامل میپردازد.
این کتاب صوتی روایتگر دگرگونیها و اتفاقاتی است که حدود 120 سال از زمان آغاز اسلام تا پایان حکومت امویان رخ داده است، از دوران پیش از زاده شدن حضرت محمد (ص) و جاهلیت عرب شروع شده و تا سال ۱۳۳ هجری پایان مییابد.
بامداد اسلام در عین کوتاه بودن، بسیار جامع است و یکی از بهترین منابع برای مطالعه تاریخ اسلام در سالهای آغازین پیدایش آن است. این کتاب به سبکی تحلیلی و نه صرفا وقایعنگاری سعی دارد که وجهای از بررسی دورهای از تاریخ را که تاثیرات زیادی در شبه جزیرهی عربستان داشته، به ما انتقال دهد. تاثیراتی که بعدها به خاورمیانه کشیده و حتی در زمانهای بعد عالمگیر نیز شده است.
بنا به همین ضرورتِ تحلیلی، کتاب در قسمتهایی شکل داستان به خود میگیرد، تا بیشتر ذهن مخاطب را به خود جلب کرده و او را با خود همراه کند. عبدالحسین زرین کوب برای نوشتن این کتاب به منابع زیادی رجوع کرده است، که البته بیشتر مستنداتش از منابع اهل سنت و جماعت و نوشتههای مستشرقین بوده است.
نویسنده سعی کرده در این کتاب از تعصب دوری کند، بیشتر تاریخ را مورد واکاوی قرار داده و بکوشد به این موضوع بپردازد: «داستان مردی حماسهآفرین که به هنگام خویش برخاست و یک تنه دنیایی را تکان داد اما به اندک روزی پس از او، حماسهاش در یک تراژدی پایان یافت، جاهلیت عرب که مرد حماسهآفرین آن را خرد کرده بود در شکل خلافت اموی باز قوت گرفت و حماسهی بزرگ اسلام را به یک فاجعه کشانید. بدینگونه، ماجرای بامداد اسلام ترکیبی شد از یک حماسه و یک تراژدی.»
در کتاب بامداد اسلام، بهطور ضمنی و گاه مفصل به فرهنگ عرب، بهویژه پیش از اسلام اشاره میشود. همچنین به چگونگی دعوتِ محمد (ص) میپردازد که چگونه توانسته اسلام را در شبه جزیرهی عربستان بنا بر همین فرهنگ پایهریزی کند و بعد رفته رفته، دگرگونیهایی اساسی به وجود آورد. کاری بس دشوار، که نشان از بردباری و توانمندی محمد (ص) داشت و در فتح مکه به وقوع پیوست.
اما فرهنگ یک قوم یا نژاد، با یک یا دو حماسه تغییر و تحول نمییابد، بلکه وابسته به مرور زمان و تاثیرپذیریهای زیادیست که در طول تاریخ شکل میگیرد. و گاه آنقدر بنیادیست که نه تنها تغییر نمیکند، بلکه حتی ممکن است، تا حد زیادی بر همان عادات غلط و رفتار ناپسند، بماند و بازگردد.
عبدالحسین زرین کوب، ادیب، تاریخنگار و منتقد ادبی برجستهٔ ایران معاصر است. کتابهای او بهعنوان مرجع عمده در مطالعات تصوف و مولویشناسی شناخته میشود. این آثار به دلیل بیان ادبی و حماسی تاریخ از آثار پرفروش در میان ایرانیان هستند.
از کتابها و آثار او میتوان در حوزهی ادبیات به «با کاروان حله»، «شعر بیدروغ شعر بینقاب»، «از کوجه رندان»، «پله پله تا ملاقات خدا»، «بحر در کوزه»، «فلسفهی شعر»، «نقد ادبی» و... و در حوزهی تاریخ: «دو قرن سکوت»، «تاریخ ایران بعد از اسلام»، «تاریخ مردم ایران»، «روزگاران»، «بامداد اسلام»، «کارنامهی اسلام» و... نام برد.
در قسمتی از کتاب صوتی «بامداد اسلام» دربارهی اعراب میشنویم:
«تجار قریش که بین یمن و شام نوعی ییلاق و قشلاق تاجرانه داشتند، البته در طی سفرهای خویش از عقاید و آداب و همچنین از قصص و حکایات اهل کتاب چیزی به گوششان میخورد. اما این عقاید و حکایات که از خدا و رستاخیز و حساب و کتاب آخرت خبر میداد در قلوب آنها که آکنده از منفعتجویی و لذتطلبی بود تأثیری نداشت. گذشته از این سفرهای بازرگانی، چیزهای دیگری نیز بود که قریش را با عقاید و افکار سایر اعراب آشنا میکرد: حج و اسواق. مخصوصاً در این اسواق که قبایل مختلف امتعهی خویش را جهت معامله عرضه میکردند متاع شعر و خطابه نیز خریدار داشت و افکار و عقاید هم در طی شعر و خطابه مبادله میشد. زندگی عرب در آنچه مخصوصاً از این شعر جاهلی مانده تصویر شده است. اگر هم در میراث ادب جاهلی چیزهای هست که ساختۀ ذوق و خیال راویانِ بعد باشد باز بیشک نشانی است از آنچه عرب جاهلی داشته است. هیجانی وحشی و سرکش در عشق شاعر جاهلی و در شعر و ترانۀ او هست که رنگ تندی به سخن او میدهد.
قصایدی که به نام معلقات مشهور است، روشنگر این دعویست. با این همه هیچ شعری مانند قصیدهی شنفری روح و ذوق واقعی عرب جاهلی را نشان نمیدهد و عبث نیست که آن چکامه را لامیهی عرب خواندهاند. در تمام اینگونه اشعار که غالباً مشحون است از عشق، از شراب، از شکار و از جنگ آنچه بیشتر به چشم میخورد فقدان احساسات دینی، احساسات صادقانه و صمیمی است. حتی سایهی مرگ که شاعر جاهلی را در بیابان بیفریاد دنبال میکند روح او را به آرامش و سکون دین نمیخواند، به شور و آشوب زندگی دعوت میکند و همین نکته است که دعوت محمد (ص) و قبول پیام او را تا آن حد برای عرب جاهلیت دشوار میکرده است.»
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی بامداد اسلام: داستان آغاز اسلام و انتشار آن تا پایان دولت اموی |
نویسنده | عبدالحسین زرین کوب |
راوی | احمد گنجی |
ناشر چاپی | انتشارات امیرکبیر |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۸ ساعت و ۴۹ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ اسلام در ایران |
من نظرات موافق و مخالف رو خوندم و به این نتیجه رسیدم که تمایل دارم با شما عزیزان به اشتراک بذارم:
منطقیترین استدلال اینه که تاریخ در موثقترین و مستندترین حالت هم باز مجهوله!
چرا؟ چون مشاهدهی شخصی و فردی خودمون نبوده و بواسطهی یکسری ارتباط چینی بین اجزا روایی و.... مجموعه میشه و نشر پیدا میکنه.
بهمن خاطر چه اثر زرین کوب چه طبری، چه فلانی و بهمانی و... و... و....، تاریخ را انسان ساخته و پرداخته و قطعا قابل قضاوت نیست، چون مشاهده نکردیم ولی در این حد میدونم که در همین برهه که زندگی میکنم مشاهداتم نسبت به وقایع بدون قضاوت طوره دیگریست و نقل این توسط ناقلان خبر برعکس واقعه و مغرضانه و منفعت طلبانه هست.