معرفی و دانلود کتاب رهایی از خودشیفتگان
برای دانلود قانونی کتاب رهایی از خودشیفتگان و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب رهایی از خودشیفتگان
کتاب رهایی از خودشیفتگان با کمک گرفتن از مفاهیم روانشناسی تاریک، عوامل زمینهساز یک رابطهی سمی را برمیشمرد و راهنمایی عملی برای غلبه بر روابط ناسالم و شکست پیوندهای تروما ارائه میدهد. آنا وایلی نویسندهی کتاب، با تقسیمبندی مطالب به چهار بخش کلی، زمینه را برای درکِ مبانی، شناسایی مشکل، شگردهای تروما و درنهایت پیروزی و رهایی فراهم میسازد.
دربارهی کتاب رهایی از خودشیفتگان
تابهحال برایتان پیش آمده نسبت به کسی که به شما آسیب رسانده، احساس دلبستگی کنید؟ رها کردن شخصی که میدانید دوباره شما را آزار خواهد داد، کار سختی به نظر میرسد؟ مفهومی تحت عنوان «وابستگی تروما» این موضوع را روشنسازی میکند. آنا وایلی (Anna Wiley) در کتاب رهایی از خودشیفتگان (Recovery from Narcissistic Abuse) علاوهبر مبحث وابستگی تروما، به مفاهیمی میپردازد که شما را در یک رابطهی سمی گرفتار کردهاند، سپس راه رهایی از این روابط و غلبه بر آسیبهای ناشی از آن را میآموزد.
وابستگی تروما زمانی اتفاق میافتد که فرد آزاردیده، وابستگی ناسالمی به آزارگر خود پیدا میکند. این نوع ارتباط اغلب در یک دورهی زمانی محدودی در روابط روی میدهد و سپس بهصورت چرخه تکرار میشود. یکی از انواع خاص و شناختهشدهی وابستگی تروما، سندروم استکهلم است که به ارتباط بین افرادِ در اسارت و اسیرکنندگان آنها اشاره دارد. عشقی که در این نوع ارتباط بروز مییابد، اغلب با عشق واقعی اشتباه گرفته میشود؛ درصورتیکه عشق واقعی با آزار و آسیب همراه نیست، اما در این نوع وابستگی تروماتیک، فردِ وابسته در چرخهی باطلی از آزار قرار دارد که درنهایت به سردرگمی، عدم تمرکز و ناهماهنگی شناختی میرسد. در این مواقع، باورها و افکارِ فرد دائماً در حال دگرگونی است، چون ذهن او از سمتی به آزار واکنش نشان میدهد و از سوی دیگر به فردِ آزارگر متکی است.
آنا وایلی ترکِ اینگونه روابط سمی را از روابط نرمال، دشوارتر مییابد. کتاب رهایی از خودشیفتگان به بررسی راههای رهایی از روابط سمی میپردازد و با آگاهی دادن به ذهنی که دچار خطای شناختی شده، آن را دوباره در مسیر درست عاطفی و شناختی قرار میدهد. با مطالعهی این کتاب خواهید فهمید دقیقاً با چه چیزی سروکار دارید و میتوانید کنترل زندگی خود را دوباره به دست آورید.
مطالب کتاب رهایی از خودشیفتگان در چهار بخش مجزا تدوین شده که بخش اول به درک مبانی اختصاص دارد. در این بخش مفاهیمی مثل وابستگی تروما، نظریهی ترومای خیانت، احمقانگاری و روانشناسی تاریک در اغواگری موشکافی میشوند. بخش دوم، رابطه را برمبنای روانشناسی تاریک بررسی میکند و ابزارهای روانشناختی کنترل زنانه و شگردهای مردانه برای کنترل زنان را برمیشمرد. در بخش سوم شگردهای تروما معرفی میشوند و نشان داده میشود که چطور از طریق «ایدئالسازی» و «بیارزشسازی» کنترلْ اعمال میشود و تروما تکامل مییابد. و اما در آخرین بخش از کتاب رهایی از خودشیفتگان، نقشهی دقیقی برای شکستن وابستگی تروما و رسیدن به پیروزی ترسیم میشود.
این کتاب به همت موسسه انتشارات فلسفه و با ترجمهی بهناز ولیپور، روانهی بازار شده است.
کتاب رهایی از خودشیفتگان برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب به افرادی که بهدنبال راههای رهایی از روابط سمی هستند و یا کسانی که از سمی بودن روابط خود مطمئن نیستند، اما متحمل رنج و عذابند، بهشدت توصیه میشود. این کتاب بهعلاوه برای علاقمندان به حوزهی خودیاری مفید واقع میشود.
در بخشی از کتاب رهایی از خودشیفتگان میخوانیم
بسیاری از خودشیفتگان از شگردهایی که در وابستگی تروما به کار گرفته میشوند نیز بهره میگیرند، از جمله احمقانگاری و برونفکنی. خودشیفتهها ناامنیها و خشم خود را متوجه قربانی میکنند. اگر با یک خودشیفته در ارتباط هستید باید برای برآورده کردن خواستههای او و اثبات خوب بودن خودتان تلاش زیادی به خرج دهید. دلیلش این است که بسیاری از خودشیفتهها بهقدر کافی احساس خوب بودن نمیکنند و با وادار کردن اطرافیانشان به خوب بودن، این نیاز خود را برآورده میکنند. برای این منظور شریک زندگی بهترین گزینه است؛ زیرا احساسات متعددش درگیر این رابطه است. خودشیفتهها بیشتر سراغ افرادی میروند که همدل، فهمیده و معتمد هستند. در اصل شریک زندگی آنها معمولاً در تضاد با آنها هستند. به مثالی میپردازیم تا ببینیم چگونه یک خودشیفته نسبت به قربانی خود فرافکنی میکند:
مثال: جورج و کایلا حدود شش ماه است که باهم زندگی میکنند. آنها رابطهای متشنج داشته و بارها از هم جدا شدهاند؛ زیرا کایلا مچ جورج را در حال پیامک دادن به زنان دیگر گرفته است. با این حال آنها دوباره نزد هم بازگشتهاند. اگرچه کایلا هیچ نشانهای از خیانت بروز نداده؛ اما جورج به او بسیار مشکوک است. یکی از همکاران کایلا در ساعت غیرکاری پیامی درمورد موضوعی مربوط به کار به او میفرستد و جورج پیام را میبیند. او فریاد میکشد و کایلا را به انجام کاری مخفیانه متهم میکند. درعینحال خودش بدون اطلاع کایلا پیامهای نامناسبی به زنان دیگر میفرستد.
این نمونهای از برونفکنی است. اغلب اوقات وقتی خودشیفته قربانیاش را بدون دلیل منطقی به چیزی متهم میکند، در واقع خودش در حال انجام همان کار است. او بهطور ناخودآگاه ممکن است تصور کند که همه همین کار را میکنند و چون از نظر خودشیفته خودش هرگز مرتکب اشتباه نمیشود؛ بنابراین باید مسائل خود را گردن دیگران بیندازد و آنها را سرزنش کند. این رفتار او موقعیتی کاملاً سمی را شکل میدهد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
بخش اول: درک مبانی
قسمت 1: وابستگی تروما چیست؟
قسمت 2: نظریهی ترومای خیانت
قسمت 3: وابستگی تروما چه زمانی روی میدهد؟
قسمت 4: تعریف احمقانگاری
قسمت 5: مبانی روانشناسی تاریک در اغواگری
قسمت 6: مبانی روانشناسی تاریک در رابطه
بخش دوم: شناسایی مشکل
قسمت 1: چگونه وابستگی تروما را تشخیص دهیم؟
قسمت 2: آزمایش وابستگی تروما
قسمت 3: هفت مرحلهی تشکیل وابستگی تروما
قسمت 4: چگونه وابستگی تروما و عشق واقعی
قسمت 5: چرخهی مکرر بدرفتاری
بخش سوم: شگردها و تکامل تروما
قسمت 1: کنترل از طریق ایدئالسازی و بی ارزشسازی
قسمت 2: ناهماهنگی شناختی و خطرات وابستگی تروما
قسمت 3: سندرم استکهلم و وابستگی تروما در روابط خودشیفتهمحور
قسمت 4: چه زمانی تروما به اختلال استرس پس از سانحه تبدیل میشود؟
قسمت 5: خودشیفتهها چه بهرهای از وابستگی تروما و تقویتکنندهی مقطعی میبرند؟
بخش چهارم: پیروزی و رهایی
قسمت 1: شکستن وابستگی تروما
قسمت 2: ده مرحلهی بهبودی
قسمت 3: چگونه بر یک خودشیفته غلبه کنیم؟
قسمت 4: ترک ناگهانی اعتیاد
قسمت 5: غلبه، بازیابی و بهبودی
قسمت 6: چه زمانی باید درخواست کمک کرد؟
قسمت 7: قرار عاشقانه پس از وابستگی تروما
قسمت 8: مطالعات موردی و مثالها
سؤالات متداول و پاسخها
نتیجه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب رهایی از خودشیفتگان |
نویسنده | آنا وایلی |
مترجم | بهناز ولی پور |
ناشر چاپی | موسسه انتشارات فلسفه |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 168 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7857-42-9 |
موضوع کتاب | کتابهای روابط عاطفی، کتابهای موفقیت و خودسازی |