معرفی و دانلود کتاب ذهن و بازار: جایگاه سرمایه داری در تفکر اروپای مدرن
برای دانلود قانونی کتاب ذهن و بازار: جایگاه سرمایه داری در تفکر اروپای مدرن و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب ذهن و بازار: جایگاه سرمایه داری در تفکر اروپای مدرن
کتاب ذهن و بازار: جایگاه سرمایه داری در تفکر اروپای مدرن نوشتهی جری مولر اثر جالبی است که به تاریخچهی تفکر سرمایهداری در اندیشهی غرب میپردازد و نحوهی رشد و تکامل آن را در چنین بستری مورد بررسی قرار میدهد. این کتاب انواع و اقسام نظرات پیرامون کاپیتالیسم را پوشش میدهد.
تفکر در خصوص نظام سرمایهداری و مسئلهی کاپیتالیسم همواره مورد توجه فیلسوفان، شاعران، سیاستمداران و ... بوده و قرنهای طولانی دربارهی این موضوع بحث شده است. کتاب ذهن و بازار: جایگاه سرمایه داری در تفکر اروپای مدرن (The mind and the market) با وجود اینکه به اندیشمندان اروپایی میپردازد اما تنها برای اروپاییان نیست.
زادگاه اندیشمندانی که در این کتاب به آنها اشاره شده مناطقی در غرب و مرکز اروپا محسوب میشود و وابستگیهای ایدئولوژیک این افراد کاملاً متفاوت است. در میان آنان اشخاصی هستند که طرفدار نظام سرمایهداری به شمار میآیند و تحلیلگران دیگری که از این نظام بیزارند. در حقیقت، جری مولر (Jerry Muller) به شما نشان میدهد طرز تفکر اندیشمندانی که خط فکریهای متفاوتی دارند چه قضاوت و تحلیلی نسبت به نظام سرمایهداری و کاپیتالیسم ارائه میدهد.
شما در کتاب ذهن و بازار با افکار و اندیشههای افراد مطرحی مانند آدام اسمیت، هابز، هگل، ادموند برگ، مارکس، چهرههای مطرح فاشیسم، کمونیسم و ... آشنا میشوید.
مسئلۀ فقر و ثروت از جمله موضوعاتی است که در سرتاسر کتاب حاضر بدان پرداخته میشود. آیا بازار مردم را ثروتمندتر میسازد یا آنها را فقیرتر میکند؟ اگر غالباً آنان را ثروتمندتر میکند، آیا این لزوماً چیز خوبی است؟
اگر شما هم تمایل دارید که پاسخ این سوال را بدانید بهتر است هر چه زودتر به سراغ این کتاب بروید. کتاب ذهن و بازار ساختار پیوسته و روانی دارد که تنها در سیزده فصل شما را با تاریخچهی اندیشهی نظام سرمایهداری در غرب آشنا میکند. از طرف دیگر، نباید از یاد ببریم که نحوهی نگارش جری مولر به جذابیت موضوع میافزاید.
کتاب ذهن و بازار: جایگاه سرمایه داری در تفکر اروپای مدرن به چه کسانی توصیه میشود؟
کتاب حاضر برای کسانی که علاقهمند به آشنایی با نظام سرمایهداری هستند قطعاً تجربهی جالبی خواهد بود.
جری مولر را بیشتر بشناسیم:
جری مولر در سال 1954 به دنیا آمد و به عنوان استاد تاریخ دانشگاه کاتولیک آمریکا در سال 1984 مشغول به کار شد. وی تا به امروز پنج کتاب نوشته و مقالات بیشماری از خود در مجلات معتبر منتشر کرده است.
در بخشی از کتاب ذهن و بازار میخوانیم:
«این اسمیت آدم فوقالعادهای است!» این جمله را ولتر پس از ملاقات با فیلسوف اسکاتلندی نوشت و در ادامه افزود: «ما هیچ کسی را که قابل مقایسه با او باشد نداریم، و از این جهت من برای هموطنان عزیزم متأسفم.» پژوهشی در ماهیت و علل ثروت ملل، که اسمیت آن را در سال 1776 منتشر کرد، مهمترین کتابی است که تاکنون دربارۀ سرمایهداری و پیامدهای اخلاقی آن نوشته شده است. هرچند بخش زیادی از ثروت ملل به موضوع تجارت اختصاص یافته، این کتاب برای بازرگانان یا اهالی کسب و کار نوشته نشده است. ثروت ملل بهعنوان کتابی که بهنحوی متمرکز به تحلیل فرایندهای بازار، فرایندهایی که منفعتطلبی شخصی برانگیزندۀ آنهاست، میپردازد به قلم یکی از ستودهترین فیلسوفان روشنگری، استاد سابق منطق، بلاغت (سخنوری)، حقوقشناسی و فلسفۀ اخلاق نوشته شده است، آن هم به این نیت که بر سیاستمداران تأثیر گذارد و آنان را به جستجوی خیر مشترک ترغیب کند. دغدغۀ اسمیت، در مقام فیلسوف اخلاق، ماهیت تعالی اخلاقی بود، اما مانند بسیاری از روشنفکران روشنگری، او نیز نقطۀ شروع کار خود را توصیف و تشریح انسانیت آنگونه که واقعاً هست قرار داد. طرح اسمیت شناخت انسان بود آنگونه که عملاً هست و شبیهتر کردن او بود به آنچه باید باشد، آن هم از طریق کشف نهادهایی که انسانها را تا حد قابل قبولی برازنده کردهاند و چه بسا بتوانند آنها را برازندهتر نیز بکنند. پشتیبان اسمیت در به انجام رساندن طرح خود یک منبع فکری بسیار غنی بود: بیش از یک قرن تأمل دربارۀ فواید اجتماعی ممکنِ گرایش افراد به خوددوستی، خودمداری، منفعتطلبی شخصی، غرور و تحسینطلبی، هنگامی که این گرایشها بهوسیلۀ نهادهای اجتماعی بهنحوی شایسته هدایت شده باشند. جوسایا تاکر، متأله انگلیکن که پیش از آدام اسمیت برجستهترین مدافع بریتانیایی تجارت آزاد بود، رویکرد مزبور را اینطور خلاصه کرده است: «هدف اصلیای که باید بدان اهتمام شود نه هدم و نه تضعیف حب نفس، بلکه هدایت شایستۀ آن است، طوری که فرد بتواند با پیگیری نفع شخصی خود نفع جمعی را تقویت کند.»
مهمترین استدلال ثروت ملل آن است که اقتصاد بازار به بهترین نحو قادر به بهبود سطح زندگی اکثریت عظیمی از مردم است اینکه اقتصاد بازار میتواند به آنچه اسمیت «مکنت فراگیر» مینامید بینجامد. اساس ثروت ملل بر این فرض روشنگری استوار بود که خوشبختیِ زمینی چیز خوبی است، و در پی نشان دادن این مطلب بود که رفاه و بهزیستی مادّی لزوماً به آن «تجملاتی» محدود نمیشود که تنها در دسترس قشر نازکی در بالای جامعه است. کاری که اسمیت کرد آن بود که قدرت خرید مصرفکنندگان را به سنجۀ «ثروت ملت» تبدیل نمود. استدلال دیگر ثروت ملل آن بود که تحت شرایط نهادیِ صحیح، اشاعۀ «جامعۀ تجاری» به آزادی فردی بیشتر و روابط مسالمتآمیزتر در بین ملتها خواهد انجامید.
فهرست مطالب کتاب
سپاسگزاری مترجم
مقدمه
فصل اول- پسزمینۀ تاریخی: حقوق، عدالت و فضیلت
فصل دوم- ولتر: «بازرگانی از نوع شریف آن»
فصل سوم- آدام اسمیت: فلسفۀ اخلاقی و اقتصاد سیاسی
فصل چهارم- یوستوس موزِر: بازار بمثابۀ ویران کنندۀ فرهنگ
فصل پنجم- ادموند بِرک: تجارت، محافظه کاری و روشنفکران
فصل ششم- هگل: زیستی شایستۀ انتخاب کردن
فصل هفتم- کارل مارکس: از رباخواری یهودی تا خون آشامی جهانی
فصل هشتم- متی یو آرنولد: ترک دادن بی فرهنگان از افیون کسب و کار
فصل نهم- وبر، زیمل و سومبارت: جمعیت، فردیت، عقلانیت
فصل دهم- لوکاچ و فرِیِر: از جستجوی جمعیت تا وسوسه های تمامیت
فصل یازدهم- شومپیتر: نوآوری و کین توزی
فصل دوازدهم- از کِینز تا مارکوزه: مکنت و ناخرسندی های آن
فصل سیزدهم- فریدریک هایک: لیبرال نابهنگام
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب ذهن و بازار: جایگاه سرمایه داری در تفکر اروپای مدرن |
نویسنده | جری مولر |
مترجم | مهدی نصراله زاده |
ناشر چاپی | نشر بیدگل |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 739 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-7806-27-2 |
موضوع کتاب | کتابهای اقتصاد سیاسی، کتابهای تاریخ اقتصاد |