معرفی و دانلود کتاب درآمدی بر فهم ایدئالیسم آلمانی
برای دانلود قانونی کتاب درآمدی بر فهم ایدئالیسم آلمانی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب درآمدی بر فهم ایدئالیسم آلمانی
اگر به دنبال اثری هستید که با نثری موجز و بیانگر به معرفی و بررسی دورهای بخصوص از تاریخ فلسفه بپردازد، کتاب درآمدی بر فهم ایدئالیسم آلمانی نوشتهی ویل دادلی را بخوانید. بسیاری از افراد مشتاق خواندن آثار امانوئل کانت و هگل هستند، اما نمیدانند چگونه با مباحث پیچیده در آثار این فیلسوفان مواجه شوند. این کتاب معارفهای مبسوط و قابل فهم از آرای کانت و هگل به مخاطبان ارائه میدهد و تأثیرات این دو و دیگر فیلسوفان را در ایدئالیسم آلمانی ردیابی میکند.
دربارهی کتاب درآمدی بر فهم ایدئالیسم آلمانی
پیش از هر مورد دیگری باید پرسید که از چه دورهای از تاریخ فلسفه تحت عنوان «ایدئالیسم آلمانی» یاد میشود؟ به لحاظ تاریخی و از دید صاحبنظران، ایدئالیسم آلمانی با انتشار کتاب پرآوازهی «نقد عقل محض» نوشتهی امانوئل کانت شروع میشود. کتابی که باید گفت اساسیترین و مهمترین اثریست که کانت در طول زندگیاش منتشر کرد. پایان این دوره از فلسفهی اروپا را نیز با مرگ گئورگ ویلهلم فریدریش هگل اعلام کردهاند. کتاب درآمدی بر فهم ایدئالیسم آلمانی (Understanding German Idealism) اثر ویل دادلی (Will Dudley) را میتوان بهترین دریچه برای ورود به مفاهیم فلسفی آن دوران توصیف کرد. ویل دادلی میداند که بسیاری از مخاطبان جدی فلسفه از درک دقیق مباحث طرحشده توسط ایدئالیسم آلمانی ناتوان ماندهاند و ترجمههای بهدستآمده از کتابهای این دوره نیز دچار نقصهای آشکاری هستند.
این کتاب به هدف کمک به آن دسته از دوستداران فلسفه تألیف شده که میخواهند با زبان سادهتری نظریات کانت و هگل و فیشته و... را مطالعه کنند. بیشک، برای آنکه بتوان یک معارفه و بررسی دقیق از آرای فیلسوفان یک دورهی طلایی فلسفه ارائه کرد، باید اطلاعات جامع و گستردهای از آنها کسب کرد. ویل دادلی یکی از پژوهشگران و نویسندگان سرشناس در حوزهی مطالعات فلسفی است که برای مدتی طولانی درمورد فلسفهی ایدئالیسم آلمانی به مطالعه و تحقیق پرداخت. کتاب درآمدی بر فهم ایدئالیسم آلمانی اثریست که کوشش میکند تا عصاره و جوهرهی دقیقی از تمام آرای اساسی و مهمی که کانت و هگل و دیگران به یادگار گذاشتهاند، به مخاطبان کنجکاو ارائه دهد. دیدگاههایی که برای درک درست هرکدام از آنها باید درمورد واژگان، مفاهیم و نشانگانی که کانت و هگل از آنها استفاده کردهاند شناخت پیدا کنیم. ویل دادلی در این کتاب خود به معرفی و شرح واژگان کلیدی در آرای کانت و هگل میپردازد.
در فصل دوم کتاب درآمدی بر فهم ایدئالیسم آلمانی، ویل دادلی به بررسی آرای کانت در باب ایدئالیسم استعلایی پرداخته است. مفهوم استعلایی اساساً به ارزشها و معانی متعالی اطلاق میشود که اینجهانی و زمینی نیستند. در استعلایی، شخص سعی میکند تا خود را به عالم معنا و والایی سوق دهد. ویل دادلی کوشش میکند تا با نثری قابل فهم و روان آرای کانت را با پرداختن به حدود شناخت و امکان آزادی تبیین کند. در این فصل، ویل دادلی همچنین از خودآیینی عقل در بسط نظریات کانت در زمینهی ایدئالیسم استعلایی سخن میگوید.
در فصل ششم کتاب درآمدی بر فهم ایدئالیسم آلمانی، ویل دادلی کوشش میکند تا فلسفهی هگل را مورد بررسی قرار دهد. در این فصل، ویل دادلی از فلسفهی نظاممند بدون بنیاد هگل میگوید و به تبیین آن میپردازد. نویسنده در بررسی آرای هگل، از پدیدارشناسی روح سخن میگوید و ترسیمی بیانگر از ساختارها و جزئیات نظریات هگل در این زمینه ارائه میدهد. همچنین، در این بخش دادلی به شرح ساختارهای نظاممند میپردازد و نمایهای کلی برای مخاطبان علاقهمند به این مبحث ترسیم میکند. قابل ذکر است که دیگر فصول کتاب به فیلسوفانی نظیر اسپینوزا، شلینگ، فیشته و راینهولد اختصاص دارد. پس اگر به دنبال یک مرجع و دریچهی مناسب برای ورود به فلسفهی ایدئالیسم آلمانی هستید، این کتاب را با دقت مطالعه کنید. این کتاب توسط سعید مسعود آذرفام ترجمه شده و انتشارات ققنوس آن را عرضه کرده است.
کتاب درآمدی بر فهم ایدئالیسم آلمانی برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی این اثر به دنبالکنندگان کتب فلسفی و پژوهشگران حوزهی ایدئالیسم آلمانی پیشنهاد میشود.
در بخشی از کتاب درآمدی بر فهم ایدئالیسم آلمانی میخوانیم
کانت در پیشگفتار نقد عقل محض جسورانه وعده مىدهد که انقلابى کوپرنیکى را در معرفتشناسى رقم بزند، که بنا به ادعاى او این تنها کارى است که مىتواند متافیزیک را از خطرات دوگانه جزمگرایى و شکّاکیت نجات دهد. کوپرنیک با نفى فرضیه گردش اجرام سماوى به دور زمین، به سود فرضیه گردش زمین به دور خورشید، انقلابى در ستارهشناسى پدید آورد. فرضیه خورشیدمرکزى زمانى به تأیید رسید که کوپرنیک را قادر ساخت شمارى از مشکلات برجستهاى که ستارهشناسان هندسى را سردرگم کرده بود حل کند. بر اساس رأى کانت، معادل معرفتشناختى فرضیه زمینمرکزى در ستارهشناسى این مفروض است که شناخت به سوژه شناسایىاى نیاز دارد که بازنمایىهاى ذهنىاش را با ابژهاى که بناست شناخته شود منطبق سازد. اگر چنین باشد، آنگاه مشکل دانشِ متافیزیکىْ لاینحل، و شکّاکیت هیومى گریزناپذیر خواهد شد. بر اساس این فرضیه کل شناخت ابژه باید برآمده از تجربه باشد، و کانت نیز این نکته هیوم را مىپذیرد که تجربه تنها مىتواند تعمیمهاى استقرایىِ موقتى ایجاد کند که هرگز با حقایق ضرورى و کلى مقتضىِ متافیزیک برابر نیستند.
اقدام انقلابى کانت نفى فرضیه ضرورت تطابق سوژه با ابژه، به سود فرضیه ضرورت تطابق ابژه با سوژه است. اگر چنین باشد، آنگاه متافیزیک ممکن خواهد شد. آنگاه خواهیم دانست که همه ابژهها باید کل ویژگىهایى را در اختیار داشته باشند که تجربه شدنشان از سوى سوژه را میسّر مىسازد. بنابراین این ویژگىها به نحوى ضرورى و کلى بر ابژههاى تجربه اطلاق مىشوند، و شناخت چنین ویژگىهایى همانا متافیزیک محسوب خواهد شد. بنابراین، بر اساس این فرضیه، امکان دانش متافیزیکى نجات پیدا خواهد کرد، اما متافیزیک باید به شیوه اساساً جدیدى سامان داده شود. عقلباورىِ جزمگرایانه، که ادعاى حصول بصیرت در باب سرشت واقعیت را داشت اما، در عوض، تنها محتواى ضمنى اصطلاحات و تعاریف خود را آشکار مىساخت، باید جاى خود را به بررسى دقیق ظرفیتهاى خودِ سوژه شناسایى براى بازنمایى و تجربه مىداد. دانش متافیزیکىِ ابژههاى تجربه بر شناخت این ظرفیتها ابتنا دارد، زیرا چنین ابژههایى باید با آنها منطبق شوند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار مترجم
سپاسگزارى
فهرست اختصارات
سالشمار ایدئالیسم آلمانى
1. مقدمه: مدرنیته، عقلانیت و آزادى
مدرنیته، عقلانیت و آزادى
تجربهگرایى، شکّاکیت و تعیّنگرایى
«نقادى» عقل و ایدئالیسم آلمانى
2. کانت: ایدئالیسم استعلایى
حدود شناخت و امکان آزادى
الزامات آزادى و خودآیینى عقل
جایگاه آزادى در جهان طبیعى
خلاصه نکات کلیدى
3. چالشهاى شکّاکانه و بسط ایدئالیسم استعلایى
چالش شکّاکانه یاکوبى در برابر کانت
دفاع دگرگونکننده راینهولد از کانت
نتیجهگیرى
چالش شکّاکانه شولتسه در برابر راینهولد
نتیجهگیرى
خلاصه نکات کلیدى
4. فیشته: به سوى ایدئالیسمى علمى و نظاممند
پاسخ به شکّاکیت شولتسه: «بررسى انیسیدموس»
ایدئالیسم نظاممند: «در باب مفهوم آموزه علم»
آموزه علم
بنیادهاى حق طبیعى و نظام اخلاقیات
نتیجهگیرى
خلاصه نکات کلیدى
5. شلینگ: ایدئالیسم و مطلق
شلینگ متقدم: از فیشته به اسپینوزا
شلینگ میانى: فلسفه اینهمانى
نتیجهگیرى
خلاصه نکات کلیدى
6. هگل: فلسفه نظاممندِ بدون بنیاد
فحواى نظاممند نوشتههاى پیشانظاممند
مقدمه بر فلسفه نظاممند: پدیدارشناسى روح
فلسفه نظاممند
نتیجهگیرى
خلاصه نکات کلیدى
7. نتیجهگیرى: عقلانیت، آزادى و مدرنیته؟
رمانتیسم اولیه: جدال شاعرانه با فلسفه
نقد متأخر شلینگ بر هگل
بدیلهاى پساهگلى
پرسشهایى براى بحث و بازنگرى
براى مطالعه بیشتر
منابع
واژهنامه انگلیسى به فارسى
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب درآمدی بر فهم ایدئالیسم آلمانی |
نویسنده | ویل دادلی |
مترجم | سید مسعود آذرفام |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 319 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-04-0293-0 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه |