معرفی و دانلود کتاب ابرساختگرایی: فلسفه‌ی ساختگرایی و پساساختگرایی

عکس جلد کتاب ابرساختگرایی: فلسفه‌ی ساختگرایی و پساساختگرایی
قیمت:
۸۴,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب ابرساختگرایی: فلسفه‌ی ساختگرایی و پساساختگرایی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب ابرساختگرایی: فلسفه‌ی ساختگرایی و پساساختگرایی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب ابرساختگرایی: فلسفه‌ی ساختگرایی و پساساختگرایی

کتاب ابرساختگرایی: فلسفه‌ی ساختگرایی و پساساختگرایی نوشته‌ی ریچارد هارلند اثری پژوهشی در زمینه‌ی زبان‌شناسی و نشانه‌شناسی محسوب می‌شود و واژه‌ی ابر ساختگرایی ابداعی از سوی خالق اثر است تا بتواند تمام حوزه‌های ساختگرایی، نشانه‌شناسی و... را پوشش دهد.

این کتاب تلاش می‌کند تا تحقیقی جامع و کامل در خصوص ابرساختگرایی ارائه دهد و ریشه‌های آن را نیز بررسی می‌کند و ریچارد هارلند (Richard Harland) برای جامعیت کتاب به اندیشه‌های بزرگان حوزه‌ی زبان‌شناسی و نشانه‌شناسی نیز می‌پردازد.

وضیحی در خصوص واژه‌ی ابرساختگرایی:

این واژه از سوی نویسنده‌ی کتاب ابداع شده تا تمامی حوزه‌های ساختگرایان، فوکویی‌ها و... را دربربگیرد. کلمه‌ی ساختگرایی معنای محدودی دارد نمی‌توان دانشمندانی همچون فوکو، که از ساختگرایی بیزار بود را تحت لوای آن درن ظر گرفت. به همین جهت برای تمامیت موضوع واژه‌ای جدید نیاز بود که ابداع شد. با توجه به این موضوع باید گستردگی ابرساختگرایی و فلسفه‌ی آن را در نظر داشته باشید تا به هنگام مطالعه‌ی این اثر دچار سردرگمی نشوید.

کتاب ابرساختگرایی برای چه کسانی مناسب است؟

مطالعه‌ی کتاب ابرساختگرایی (Superstructuralism) به علاقه‌مندان حوزه‌ی زبان‌شناسی و دانشجویان این رشته و رشته‌های نزدیک به آن توصیه می‌شود. شما به واسطه‌ی این کتاب با نظریه‌های سوسور فوکو، دریدا و... نیز آشنا می‌شوید.

در بخشی از کتاب ابرساخت‌گرایی: فلسفه‌ی ساختگرایی و پساساختگرایی می‌خوانیم:

زبان‌شناسی، برای ابرساخت‌گرایان، در میان علوم انسانی، جایگاه ویژه و مهمی دارد. ابرساخت‌گرایان نیز به این باور مشترک و ویژۀ قرن بیستمی معتقدند که انسان را باید برحسب‌ جلوه‌های بیرونی زبانش تعریف کرد تا توانایی‌های ذهنی‌اش. چرا که افکار چگونه می‌توانند بدون واژه‌ها در ذهن وجود داشته باشند؟ دنیای آنگلوساکسون از دیرباز با این مباحث آشنا بوده است. ادعا می‌شود که انسان دارای روش تفکر منحصر به فردی است؛ اساساً از آن جهت که دارای ابزار منحصر به فردی برای تفکر است. اما برداشت ابرساخت‌گرایانه، از این ابزار، با برداشت معمول آنگلوساکسونی بسیار متفاوت است. برداشت ابرساخت‌گرایانه از این ابزار مبتنی بر مفهوم زبان (لانگ) است، که نخست سوسور آن را مطرح کرد.

سوسور خود را دانشمند (به مفهوم دانشمند علوم تجربی) می‌دانست و برای مثال این بحث را مطرح می‌کرد که واقعیت انکارناپذیر گفتار را باید بر درستی آرمانی نوشتار مقدم دانست. اما در همان حال، سوسور معتقد بود که باید کلیت نظام زبانی را بر جمع کل پاره‌گفتارهای واقعی، که در عالم واقع بر زبان رانده شده‌اند، مقدم دانست. از دیدگاه علوم طبیعی این بحث بسیار جالب است؛ چراکه در علوم طبیعی واقعیت‌های قطعی فیزیکی تنها شواهد درخور توجه محسوب می‌شوند. اما همان‌گونه که سوسور نیز گفته است، واقعیت‌های قطعی فیزیکی برای توجیه زبان به مثابۀ زبان (لانگ)، به مثابۀ آنچه بیانگر و حامل اطلاعات است، کفایت نمی‌کند.

در اینجا قیاس مشهور با بازی شطرنج می‌تواند در روشن کردن دیدگاه سوسور به ما کمک کند. در نگاه اول به نظر بدیهی می‌رسد که باید شطرنج را بر حسب جمع کل حرکاتی که تا کنون بازی شده‌اند، مطالعه کنیم. اما نمی‌توان شطرنج را یک بازی شمرد مگر آنکه انسان این نکته را نیز درک کند که هر حرکت واقعی در شطرنج از مجموعۀ بزرگ‌تری از حرکات ممکن انتخاب می‌شود. برای آنکه بتوان شطرنج را به درستی مطالعه کرد، باید بر نظام هم‌زمان اصول تعیین کنندۀ حرکات، آن نظام هم‌زمانی که بی‌تردید در هر لحظۀ بازی در پس هر حرکت قرار دارد، نظر انداخت و این نظام بر حرکات واقعی مقدم است. دست‌کم از آن‌جا که شطرنج‌باز، قبل از آنکه بتواند مشغول بازی شود، باید آن را درونی کرده باشد.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه
بخش یکم: شیو‌ۀ ابرساخت‌گرایانۀ اندیشیدن
پیش‌گفتار
فصل یکم: سوسور و مفهوم زبان (لانگ)
فصل دوم: از دورکهیم تا لوی استروس
فصل سوم: فروید به روایت لاکان
فصل چهارم: مارکس به روایت آلتوسر
فصل پنجم: بارت و نشانه‌شناسی
بخش دوم: ابرساخت‌گرایی فلسفی می‌شود
پیش‌گفتار
فصل ششم: فلسفۀ متافیزیک
فصل هفتم: باز هم زبان‌شناسی ساخت‌گرا
فصل هشتم: آلتوسر و علم
فصل نهم: فوکوی دیرینه‌شناس
بخش سوم: فلسفۀ پساساخت‌گرا
پیش‌گفتار
فصل دهم: دریدا و مفهوم نوشتار
فصل یازدهم: نظریۀ عمومی دریدا در باب نوشتار
فصل دوازدهم: فوکوی تبارشناس
فصل سیزدهم: دیگر پساساخت‌گرایان
پایان سخن
ضمیمه: تاریخچۀ ساخت‌گرایی
کتابنامه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب ابرساختگرایی: فلسفه‌ی ساختگرایی و پساساختگرایی
نویسنده
مترجمفرزان سجودی
ناشر چاپیانتشارات سوره مهر
سال انتشار۱۳۹۵
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات280
زبانفارسی
شابک978-964-471-672-0
موضوع کتابکتاب‌های نحو و تحلیل گفتمان
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب ابرساختگرایی: فلسفه‌ی ساختگرایی و پساساختگرایی

محدثه حسینیان
۱۳۹۹/۰۳/۱۰
برای کسانی که دوستدار نقد هنری هستند این کتاب مناسبی است
عاطفه دینلی
۱۴۰۱/۰۴/۰۶
بسیار مفید برای علاقمندان به حوزه نقد هنر
مشاهده همه نظرات 2

راهنمای مطالعه کتاب ابرساختگرایی: فلسفه‌ی ساختگرایی و پساساختگرایی

برای دریافت کتاب ابرساختگرایی: فلسفه‌ی ساختگرایی و پساساختگرایی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.