معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستان‌های کوتاه خارجی

معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستان‌های کوتاه خارجی

چرا باید داستان‌‌های کوتاه خارجی بخوانیم؟

داستان کوتاه یکی از محبوب‌ترین و مشهورترین فرم‌های ادبی است که در قالب یک روایت داستانیِ کوتاه نمود می‌یابد و تنها چند شخصیت داستانی را پرداخت می‌کند. داستان کوتاه یک یا چند صحنه‌ی مهم در خود دارد و همین محدودیت‌ها، چینش داستانی، روایت و پیرنگ آن را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهند. در این فرم ادبی، شخصیت‌ها در برخوردها و واکنش‌ها ابراز وجود می‌کنند، اما به‌ندرت به‌طور کامل توسعه می‌یابند.

تا پیش از قرن نوزدهم میلادی، داستان کوتاه به‌عنوان یک فرم ادبی متمایز شناخته نمی‌شد. به این ترتیب اگرچه از این نظر سبکی مدرن محسوب می‌شود، اما در حقیقت داستان کوتاه، قدمتی به اندازه‌ی زبان دارد. چراکه بشر در طول تاریخ، انواع مختلف روایت‌های کوتاه، مثل لطیفه‌ها، حکایت‌ها، قصه‌ها و افسانه‌های کوتاه تاریخی، عاشقانه‌های کوتاه تمثیلی و... را خلق کرده و از آن‌ها لذت برده است. اگرچه این موارد در تعریفی که از داستان کوتاه مدرن وجود دارد، جای نمی‌گیرند، اما نمی‌توان انکار کرد که بستر مناسبی را برای شکل‌گیری این قالب امروزی فراهم کرده‌اند.

تاریخچه‌ی داستان کوتاه خارجی

قصه‌گویی،‌ قصه و داستان کوتاه، همیشه به‌عنوان یک سنت شفاهی در میان جوامع مختلف بشری وجود داشته، اما شکل مدرن آن با رشد سواد طبقه‌ی متوسط در غرب شکوفا شد. به موازات آن، بازار مجلات و نشریات برای پاسخ به خواسته‌های خوانندگان رونق پیدا کرد؛ اما همچنان ناشری برای به چاپ رساندن و عرضه‌ی یک قطعه‌ی داستانی کوتاهِ پنج تا پنجاه‌صفحه‌ای وجود نداشت. به‌مرور خوانندگان به داستان‌های کوتاه روی خوش نشان دادند و نویسندگان نیز در این مسیر به‌راه‌افتاده، نگارش در این فرم ادبی جدید را آغاز کردند. با شروع قرن نوزدهم و تا اواسط آن، داستان کوتاه خارجی با قلم نویسندگی همچون ناتانیل هاثورن، ادگار آلن پو و ایوان تورگنیف بالیدن گرفت و در پایان این قرن، با داستان‌های کوتاه آنتون چخوف به اوج خود رسید؛ تا جایی که به این نویسنده‌ی برجسته، لقب «پدر داستان‌نویسی مدرن» را دادند.

اما در مورد اینکه چه کسی اولین داستان کوتاه مدرن واقعی را به تألیف درآورد و منتشر ساخت، همچنان بحث‌هایی وجود دارد. با این وجود بسیاری از پژوهشگران ادبی معتقدند که داستان «دو چوپان» اثر والتر اسکات که در سال 1827 منتشر شد را می‌توان اولین نمونه‌ی این فرم ادبی دانست که به سبک و سیاق مدرن به نگارش درآمده است. این داستان کوتاه تأثیر بسیاری بر رشد این فرم ادبی داشت و نه‌تنها نویسندگان هم‌وطن والتر اسکات، مانند جورج الیوت و توماس هاردی را به طبع‌آزمایی در این قالب ترغیب کرد، بلکه بر اونوره دو بالزاک در فرانسه، الکساندر پوشکین و ایوان تورگنیف در روسیه و جیمز فنیمور کوپر و ناتانیل هاثورن در آمریکا نیز بسیار تأثیر گذاشت.

در ادامه‌ی تاریخ شکل‌گیری و بسط داستان کوتاه خارجی، ادگار آلن پو پس از خواندن داستان کوتاهی از ناتانیل هاثورن، اولین تعریف جدی خود را در باب تفاوت میان داستان کوتاه و رمان ارائه داد. او داستان کوتاه را اثری معرفی کرد که در یک نشست، قابل خواندن است و اعتقاد داشت که در این قالب، همه چیز باید از قبل در طرح داستان تعیین شده باشد و هیچ کلمه‌ای خارج از این طرح نباید نوشته شود. پس از آن می‌توان به نویسنده‌ی بزرگ دیگری چون هرمان ملویل اشاره کرد که ازجمله پیروان ادگار آلن پو در این حوزه بود.

انتشار داستان‌های کوتاه ایوان تورگنیف در دهه‌ی 1850 میلادی نیز در این بستر قابل توجه است. درواقع او بدعتی را آغاز کرد که در ادامه، آنتون چخوف آن را به حد اعلای خود رساند. چخوف با کنار گذاشتن این قانون که داستان باید دارای آغاز، میانه و پایان باشد و با دوری از قضاوت و تحلیل شخصیت‌های آن، بی‌آنکه برای رسیدن به اوج تلاش کند، از شیوه‌ای مدرن در داستان‌سرایی رونمایی کرد. طی قرن بیستم و حتی بیست‌ویکم میلادی، نویسندگان مشهور عرصه‌ی داستان کوتاه، از جیمز جویس گرفته تا کاترین منسفیلد و ریموند کارور، اغلب تحت تأثیر این برداشت‌ها و نظرات آنتون چخوف بودند. تأثیر این نویسنده‌ی روس تا حدی بود که شاید بتوان گفت که تنها در چند دهه‌ی اخیر است که نویسندگان از زیر سایه‌ی او به‌درآمده‌اند.

انواع ژانرهای داستان کوتاه

داستان‌های کوتاه قابلیت شگرفی در به تصویر کشیدن عناصر و ویژگی‌های ژانرهای ادبی متعدد دارند. در ادامه چند نمونه از جذاب‌ترین و پرطرف‌دارترین ژانرهای متبلورشده در بهترین داستان‌های کوتاه خارجی را برمی‌شمریم:

  • داستان کوتاه فانتزی: داستان‌هایی که از عناصر جادویی، پدیده‌های ماوراءالطبیعه، موجودات افسانه‌ای و اسطوره‌ای برخوردارند، در این دسته قرار می‌گیرند. مجموعه داستان کوتاه «دود و آینه‌ها» نوشته‌ی نیل گیمن، نمونه‌ای از آن‌هاست.
  • داستان کوتاه معمایی: این‌گونه داستان‌های کوتاه با ترسیم یک فضای رازآلود، به حل یک معما و پرده برداشتن از یک جنایت می‌پردازند. در این داستان‌ها معمولاً شخصیت اصلی یک کارآگاه است. در مجموعه داستان‌های «شرلوک هولمز» اثر سر آرتور کانن دویل و «گربه سیاه» به قلم ادگار آلن پو، این ژانر به‌خوبی به نمایش درآمده است.
  • داستان کوتاه عاشقانه: روایت‌هایی که همچون داستان کوتاه خارجیِ «هدیه کریسمس» اثر مشهور او. هنری، بر روابط عاشقانه‌ی میان شخصیت‌ها تمرکز دارند و از صحنه‌های احساسی بهره‌مندند، در این دسته جای می‌گیرند.
  • داستان کوتاه علمی - تخیلی: وجود مفاهیم تخیلی و آینده‌نگرانه‌ی مبتنی بر پیشرفت‌های علمی، اکتشافات فضایی، سفر در زمان و جهان‌های موازی، از مهم‌ترین شاخصه‌های داستان‌های کوتاه علمی - تخیلی به‌شمار می‌آیند. از میان آثار متعلق به این ژانر، می‌توان مجموعه داستان «قتل‌های آبرومندانه» ری بردبری را مثال زد.
  • داستان کوتاه ترسناک: نویسندگان این ژانر، با فضاسازی رعب‌آور، حس ترس، وحشت و دلهره را به مخاطبان خود القا می‌کنند. مونتاگ رودز جیمز، مجموعه داستان «اشباح» را در این ژانر خلق کرده است.

اهمیت مطالعه‌ی داستان کوتاه خارجی

داستان‌های کوتاه جذابیت‌های خاص خودشان را دارند. مقدم بر هر چیز، آن‌ها کم‌حجم هستند و هر فرد پرمشغله‌ای می‌تواند با اختصاص دادن زمانی کوتاه، مطالعه‌ی یکی از آن‌ها را به اتمام برساند. مزیتی که نه‌تنها افراد پرمشغله را از عذاب وجدان کمبود میزان مطالعه رها می‌کند، بلکه حس رضایت حاصل از به اتمام رساندن یک اثر ادبی را نیز به آن‌ها هدیه می‌کند. خواندن داستان‌های کوتاه خارجی می‌تواند شروعی خوب برای کسانی باشد که به‌تازگی قصد ورود به دنیای ادبیات‌ و داستان را دارند. حجم کم، پیرنگ ساده و همین‌طور تنوع موضوع و ژانر، ازجمله مزایای مطالعه‌ی آثار نوشته‌شده در این قالب است که می‌تواند کتاب‌خوان‌های نوپا را به مطالعه علاقه‌مند کند و نویسندگان بزرگ و ژانرهای مختلف را به آن‌ها بشناساند. علاوه‌بر این‌ها قدرت ایجاز داستان کوتاه می‌تواند شما را به وجد بیاورد. با مطالعه در این فرم ادبی درمی‌یابید که خلق عمیق‌ترین لحظه‌ها و تأثیرگذارترین صحنه‌ها با کمترین کلمات، چه کار هنرمندانه‌ و تحسین‌برانگیزی است.

یک داستان کوتاه خارجی می‌تواند خستگی حاصل از مطالعه‌ی یک رمان طولانی را از ذهنتان خارج کند. چراکه کلنجار رفتن با یک موضوع به‌مدت طولانی، ذهن و جان را تشنه‌ی تنوع می‌کند. برای همین است که مطالعه‌ی یک یا چند داستان کوتاه خارجی می‌تواند امکان تجربه‌ی چنین تنوع ادبی خوشایندی را فراهم کند. خواندن داستان کوتاه، همچنین می‌تواند شما را از رخوت یک انتظار طولانی نیز برهاند؛ تحمل انتظار برای رسیدن مترو یا معطل شدن در فرودگاه به خاطر تأخیر در پرواز، می‌توانند با غرق شدن در یک داستان کوتاه آسان‌تر شوند. به‌ویژه اینکه با رونق گرفتن بسترهای فراوان برای خرید و دانلود داستان‌های کوتاه صوتی، الکترونیک و PDF، دسترسی به عناوین مختلف در این زمینه را نیز بسیار آسان کرده است.

مختصر آنکه داستان‌های کوتاه خارجی، شما را با دیدگاه‌های نویسندگان مختلف، ملیت‌ها، فرهنگ‌ها و اوضاع سیاسی و اجتماعی کشورهای مختلف آشنا می‌کنند، تجربه‌های زیسته‌تان را افزون می‌کند، قدرت درک و هم‌دلی را در وجودتان رشد می‌دهند و زندگی را به کامتان شیرین‌تر می‌سازند.

خواندن داستان‌های کوتاه خارجی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت و حوصله‌ی کافی برای مطالعه‌ی رمان‌های حجیم و طولانی را ندارید و دلتان می‌خواهد در کوتاه‌ترین زمان، بیشترین لذت را از کتاب‌خوانی ببرید یا اگر قصد دارید در فرصتی کم، با ژانرهای مختلف ادبی آشنا شوید و می‌خواهید با قلم و دیدگاه نویسندگان بین‌المللی بسیاری آشنا شوید، یا حتی اگر از رمان‌خوان‌های حرفه‌ای هستید، اما در پی یک تجربه‌ی تازه می‌گردید، پیشنهاد می‌کنیم به خرید و دانلود داستان‌های کوتاه خارجی، به‌عنوان یک گزینه‌ی جدی در مسیر خود نگاه کنید. فارغ از این‌ها البته، داستان کوتاه یکی از مهم‌ترین قالب‌های ادبی محسوب می‌شود که تعدادی از درخشان‌ترین آثار تاریخ ادبیات و نویسندگان مطرح جهان را در خود جای داده است و به این دلیل، علاقه‌مندان و مخاطبان حرفه‌ای زیادی را همواره به سوی خود خواهد کشید.

پرطرف‌دارترین داستان‌های کوتاه خارجی در کتابراه

با توجه به اینکه داستان‌های کوتاه خارجی ازجمله آثار محبوب طرف‌داران ادبیات داستانی محسوب می‌شوند، کتابراه بخش بزرگی از عناوین خود را به این حوزه اختصاص داده است و با ارائه‌ی بهترین نمونه‌های این عرصه در قالب کتاب الکترونیک، صوتی و PDF، امکان خرید و دانلود را برای مخاطبان ساده کرده است. ناگفته نماند که برخی از داستان‌های کوتاه خارجی موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، بیشتر از سایر عناوین مورد توجه قرار گرفته‌اند و کاربران بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کرده‌اند. در لیست زیر، تعدادی از این کتاب‌های پرطرف‌دار را به شما معرفی می‌کنیم:

  • کتاب چطور یک سوسک را در دست بگیریم؟: با این کتاب از شر باورهای محدود‌کننده‌تان راحت شوید، اثر متیو مکس ول
  • کتاب اتاق قرمز، نوشته‌ی ادوگاوا رانپو
  • کتاب شرط‌بندی، آنتون چخوف
  • کتاب تنها در پاریس و داستان‌های دیگر، اثر جوجو مویز
  • کتاب اول شخص مفرد، به قلم هاروکی موراکامی
  • کتاب برف‌های کلیمانجارو، اثر ارنست همینگوی
  • کتاب وقتی خدا وارد شود، معجزه می‌شود، نوشته‌ی نیل دونالد والش

پیشنهاد برای دانلود رایگان داستان‌های کوتاه خارجی در کتابراه

تعداد و تنوع بی‌شمار داستان‌های کوتاه خارجی، گاهی مخاطبان را بابت هزینه‌های خرید کتاب نگران می‌کند؛ اما گفتنی‌ست که در سایت و اپلیکیشین کتابراه، تعداد زیادی از داستان‌های کوتاه خارجی، به‌صورت کاملاً رایگان و در قالب نسخه‌های صوتی، الکترونیک و PDF ارائه شده‌اند. به این ترتیب شما می‌توانید بی‌هیچ نگرانی‌ای، تنها با فشردن یک دکمه، کتاب‌های موردعلاقه‌تان را به‌صورت رایگان دانلود کنید و بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید. برخی از این آثار رایگان عبارت‌اند از:

  • کتاب ای کاش قلبم بی‌آنکه بشکند مقاومت نماید، اثر کریستین بوبن
  • کتاب بانک مجموعه داستان ترجمه نوجوان، به کوشش گیتا بختیاری و مهدی رضایی
  • کتاب سه پرسش، نوشته‌ی لئو تولستوی
  • کتاب پدر جودی آشغالی است، به قلم ماتیو لیچت
  • کتاب مقام رسمی، اثر ویلیام سامرست موآم
  • کتاب دعای دریا، نوشته‌ی خالد حسینی
معرفی و دانلود کتاب میهمان دراکولا
۷۲,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی آخر هفته
۳۰٪
۳۹۰۰۰ ۲۷,۳۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی مادری
۷۵,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی هوو
۳۰٪
۳۱۲۰۰ ۲۱,۸۴۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی عطر گل‌های داوودی
۳۰٪
۳۹۰۰۰ ۲۷,۳۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی شیاد
۴۲,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی جهنم، بهشت
۴۵,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی زنی در قاب آیینه
۳۰٪
۵۲۰۰۰ ۳۶,۴۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی دره اتاوا
۵۴,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی ماده گرگ
۳۶,۰۰۰ ت
معرفی و دانلود کتاب صوتی داستانی برای تاریکی
۳۰٪
۳۹۰۰۰ ۲۷,۳۰۰ ت