معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه خارجی
چرا باید داستانهای کوتاه خارجی بخوانیم؟
داستان کوتاه یکی از محبوبترین و مشهورترین فرمهای ادبی است که در قالب یک روایت داستانیِ کوتاه نمود مییابد و تنها چند شخصیت داستانی را پرداخت میکند. داستان کوتاه یک یا چند صحنهی مهم در خود دارد و همین محدودیتها، چینش داستانی، روایت و پیرنگ آن را نیز تحت تأثیر قرار میدهند. در این فرم ادبی، شخصیتها در برخوردها و واکنشها ابراز وجود میکنند، اما بهندرت بهطور کامل توسعه مییابند.
تا پیش از قرن نوزدهم میلادی، داستان کوتاه بهعنوان یک فرم ادبی متمایز شناخته نمیشد. به این ترتیب اگرچه از این نظر سبکی مدرن محسوب میشود، اما در حقیقت داستان کوتاه، قدمتی به اندازهی زبان دارد. چراکه بشر در طول تاریخ، انواع مختلف روایتهای کوتاه، مثل لطیفهها، حکایتها، قصهها و افسانههای کوتاه تاریخی، عاشقانههای کوتاه تمثیلی و... را خلق کرده و از آنها لذت برده است. اگرچه این موارد در تعریفی که از داستان کوتاه مدرن وجود دارد، جای نمیگیرند، اما نمیتوان انکار کرد که بستر مناسبی را برای شکلگیری این قالب امروزی فراهم کردهاند.
تاریخچهی داستان کوتاه خارجی
قصهگویی، قصه و داستان کوتاه، همیشه بهعنوان یک سنت شفاهی در میان جوامع مختلف بشری وجود داشته، اما شکل مدرن آن با رشد سواد طبقهی متوسط در غرب شکوفا شد. به موازات آن، بازار مجلات و نشریات برای پاسخ به خواستههای خوانندگان رونق پیدا کرد؛ اما همچنان ناشری برای به چاپ رساندن و عرضهی یک قطعهی داستانی کوتاهِ پنج تا پنجاهصفحهای وجود نداشت. بهمرور خوانندگان به داستانهای کوتاه روی خوش نشان دادند و نویسندگان نیز در این مسیر بهراهافتاده، نگارش در این فرم ادبی جدید را آغاز کردند. با شروع قرن نوزدهم و تا اواسط آن، داستان کوتاه خارجی با قلم نویسندگی همچون ناتانیل هاثورن، ادگار آلن پو و ایوان تورگنیف بالیدن گرفت و در پایان این قرن، با داستانهای کوتاه آنتون چخوف به اوج خود رسید؛ تا جایی که به این نویسندهی برجسته، لقب «پدر داستاننویسی مدرن» را دادند.
اما در مورد اینکه چه کسی اولین داستان کوتاه مدرن واقعی را به تألیف درآورد و منتشر ساخت، همچنان بحثهایی وجود دارد. با این وجود بسیاری از پژوهشگران ادبی معتقدند که داستان «دو چوپان» اثر والتر اسکات که در سال 1827 منتشر شد را میتوان اولین نمونهی این فرم ادبی دانست که به سبک و سیاق مدرن به نگارش درآمده است. این داستان کوتاه تأثیر بسیاری بر رشد این فرم ادبی داشت و نهتنها نویسندگان هموطن والتر اسکات، مانند جورج الیوت و توماس هاردی را به طبعآزمایی در این قالب ترغیب کرد، بلکه بر اونوره دو بالزاک در فرانسه، الکساندر پوشکین و ایوان تورگنیف در روسیه و جیمز فنیمور کوپر و ناتانیل هاثورن در آمریکا نیز بسیار تأثیر گذاشت.
در ادامهی تاریخ شکلگیری و بسط داستان کوتاه خارجی، ادگار آلن پو پس از خواندن داستان کوتاهی از ناتانیل هاثورن، اولین تعریف جدی خود را در باب تفاوت میان داستان کوتاه و رمان ارائه داد. او داستان کوتاه را اثری معرفی کرد که در یک نشست، قابل خواندن است و اعتقاد داشت که در این قالب، همه چیز باید از قبل در طرح داستان تعیین شده باشد و هیچ کلمهای خارج از این طرح نباید نوشته شود. پس از آن میتوان به نویسندهی بزرگ دیگری چون هرمان ملویل اشاره کرد که ازجمله پیروان ادگار آلن پو در این حوزه بود.
انتشار داستانهای کوتاه ایوان تورگنیف در دههی 1850 میلادی نیز در این بستر قابل توجه است. درواقع او بدعتی را آغاز کرد که در ادامه، آنتون چخوف آن را به حد اعلای خود رساند. چخوف با کنار گذاشتن این قانون که داستان باید دارای آغاز، میانه و پایان باشد و با دوری از قضاوت و تحلیل شخصیتهای آن، بیآنکه برای رسیدن به اوج تلاش کند، از شیوهای مدرن در داستانسرایی رونمایی کرد. طی قرن بیستم و حتی بیستویکم میلادی، نویسندگان مشهور عرصهی داستان کوتاه، از جیمز جویس گرفته تا کاترین منسفیلد و ریموند کارور، اغلب تحت تأثیر این برداشتها و نظرات آنتون چخوف بودند. تأثیر این نویسندهی روس تا حدی بود که شاید بتوان گفت که تنها در چند دههی اخیر است که نویسندگان از زیر سایهی او بهدرآمدهاند.
انواع ژانرهای داستان کوتاه
داستانهای کوتاه قابلیت شگرفی در به تصویر کشیدن عناصر و ویژگیهای ژانرهای ادبی متعدد دارند. در ادامه چند نمونه از جذابترین و پرطرفدارترین ژانرهای متبلورشده در بهترین داستانهای کوتاه خارجی را برمیشمریم:
- داستان کوتاه فانتزی: داستانهایی که از عناصر جادویی، پدیدههای ماوراءالطبیعه، موجودات افسانهای و اسطورهای برخوردارند، در این دسته قرار میگیرند. مجموعه داستان کوتاه «دود و آینهها» نوشتهی نیل گیمن، نمونهای از آنهاست.
- داستان کوتاه معمایی: اینگونه داستانهای کوتاه با ترسیم یک فضای رازآلود، به حل یک معما و پرده برداشتن از یک جنایت میپردازند. در این داستانها معمولاً شخصیت اصلی یک کارآگاه است. در مجموعه داستانهای «شرلوک هولمز» اثر سر آرتور کانن دویل و «گربه سیاه» به قلم ادگار آلن پو، این ژانر بهخوبی به نمایش درآمده است.
- داستان کوتاه عاشقانه: روایتهایی که همچون داستان کوتاه خارجیِ «هدیه کریسمس» اثر مشهور او. هنری، بر روابط عاشقانهی میان شخصیتها تمرکز دارند و از صحنههای احساسی بهرهمندند، در این دسته جای میگیرند.
- داستان کوتاه علمی - تخیلی: وجود مفاهیم تخیلی و آیندهنگرانهی مبتنی بر پیشرفتهای علمی، اکتشافات فضایی، سفر در زمان و جهانهای موازی، از مهمترین شاخصههای داستانهای کوتاه علمی - تخیلی بهشمار میآیند. از میان آثار متعلق به این ژانر، میتوان مجموعه داستان «قتلهای آبرومندانه» ری بردبری را مثال زد.
- داستان کوتاه ترسناک: نویسندگان این ژانر، با فضاسازی رعبآور، حس ترس، وحشت و دلهره را به مخاطبان خود القا میکنند. مونتاگ رودز جیمز، مجموعه داستان «اشباح» را در این ژانر خلق کرده است.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه خارجی
داستانهای کوتاه جذابیتهای خاص خودشان را دارند. مقدم بر هر چیز، آنها کمحجم هستند و هر فرد پرمشغلهای میتواند با اختصاص دادن زمانی کوتاه، مطالعهی یکی از آنها را به اتمام برساند. مزیتی که نهتنها افراد پرمشغله را از عذاب وجدان کمبود میزان مطالعه رها میکند، بلکه حس رضایت حاصل از به اتمام رساندن یک اثر ادبی را نیز به آنها هدیه میکند. خواندن داستانهای کوتاه خارجی میتواند شروعی خوب برای کسانی باشد که بهتازگی قصد ورود به دنیای ادبیات و داستان را دارند. حجم کم، پیرنگ ساده و همینطور تنوع موضوع و ژانر، ازجمله مزایای مطالعهی آثار نوشتهشده در این قالب است که میتواند کتابخوانهای نوپا را به مطالعه علاقهمند کند و نویسندگان بزرگ و ژانرهای مختلف را به آنها بشناساند. علاوهبر اینها قدرت ایجاز داستان کوتاه میتواند شما را به وجد بیاورد. با مطالعه در این فرم ادبی درمییابید که خلق عمیقترین لحظهها و تأثیرگذارترین صحنهها با کمترین کلمات، چه کار هنرمندانه و تحسینبرانگیزی است.
یک داستان کوتاه خارجی میتواند خستگی حاصل از مطالعهی یک رمان طولانی را از ذهنتان خارج کند. چراکه کلنجار رفتن با یک موضوع بهمدت طولانی، ذهن و جان را تشنهی تنوع میکند. برای همین است که مطالعهی یک یا چند داستان کوتاه خارجی میتواند امکان تجربهی چنین تنوع ادبی خوشایندی را فراهم کند. خواندن داستان کوتاه، همچنین میتواند شما را از رخوت یک انتظار طولانی نیز برهاند؛ تحمل انتظار برای رسیدن مترو یا معطل شدن در فرودگاه به خاطر تأخیر در پرواز، میتوانند با غرق شدن در یک داستان کوتاه آسانتر شوند. بهویژه اینکه با رونق گرفتن بسترهای فراوان برای خرید و دانلود داستانهای کوتاه صوتی، الکترونیک و PDF، دسترسی به عناوین مختلف در این زمینه را نیز بسیار آسان کرده است.
مختصر آنکه داستانهای کوتاه خارجی، شما را با دیدگاههای نویسندگان مختلف، ملیتها، فرهنگها و اوضاع سیاسی و اجتماعی کشورهای مختلف آشنا میکنند، تجربههای زیستهتان را افزون میکند، قدرت درک و همدلی را در وجودتان رشد میدهند و زندگی را به کامتان شیرینتر میسازند.
خواندن داستانهای کوتاه خارجی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت و حوصلهی کافی برای مطالعهی رمانهای حجیم و طولانی را ندارید و دلتان میخواهد در کوتاهترین زمان، بیشترین لذت را از کتابخوانی ببرید یا اگر قصد دارید در فرصتی کم، با ژانرهای مختلف ادبی آشنا شوید و میخواهید با قلم و دیدگاه نویسندگان بینالمللی بسیاری آشنا شوید، یا حتی اگر از رمانخوانهای حرفهای هستید، اما در پی یک تجربهی تازه میگردید، پیشنهاد میکنیم به خرید و دانلود داستانهای کوتاه خارجی، بهعنوان یک گزینهی جدی در مسیر خود نگاه کنید. فارغ از اینها البته، داستان کوتاه یکی از مهمترین قالبهای ادبی محسوب میشود که تعدادی از درخشانترین آثار تاریخ ادبیات و نویسندگان مطرح جهان را در خود جای داده است و به این دلیل، علاقهمندان و مخاطبان حرفهای زیادی را همواره به سوی خود خواهد کشید.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه خارجی در کتابراه
با توجه به اینکه داستانهای کوتاه خارجی ازجمله آثار محبوب طرفداران ادبیات داستانی محسوب میشوند، کتابراه بخش بزرگی از عناوین خود را به این حوزه اختصاص داده است و با ارائهی بهترین نمونههای این عرصه در قالب کتاب الکترونیک، صوتی و PDF، امکان خرید و دانلود را برای مخاطبان ساده کرده است. ناگفته نماند که برخی از داستانهای کوتاه خارجی موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، بیشتر از سایر عناوین مورد توجه قرار گرفتهاند و کاربران بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. در لیست زیر، تعدادی از این کتابهای پرطرفدار را به شما معرفی میکنیم:
- کتاب چطور یک سوسک را در دست بگیریم؟: با این کتاب از شر باورهای محدودکنندهتان راحت شوید، اثر متیو مکس ول
- کتاب اتاق قرمز، نوشتهی ادوگاوا رانپو
- کتاب شرطبندی، آنتون چخوف
- کتاب تنها در پاریس و داستانهای دیگر، اثر جوجو مویز
- کتاب اول شخص مفرد، به قلم هاروکی موراکامی
- کتاب برفهای کلیمانجارو، اثر ارنست همینگوی
- کتاب وقتی خدا وارد شود، معجزه میشود، نوشتهی نیل دونالد والش
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه خارجی در کتابراه
تعداد و تنوع بیشمار داستانهای کوتاه خارجی، گاهی مخاطبان را بابت هزینههای خرید کتاب نگران میکند؛ اما گفتنیست که در سایت و اپلیکیشین کتابراه، تعداد زیادی از داستانهای کوتاه خارجی، بهصورت کاملاً رایگان و در قالب نسخههای صوتی، الکترونیک و PDF ارائه شدهاند. به این ترتیب شما میتوانید بیهیچ نگرانیای، تنها با فشردن یک دکمه، کتابهای موردعلاقهتان را بهصورت رایگان دانلود کنید و بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید. برخی از این آثار رایگان عبارتاند از:
- کتاب ای کاش قلبم بیآنکه بشکند مقاومت نماید، اثر کریستین بوبن
- کتاب بانک مجموعه داستان ترجمه نوجوان، به کوشش گیتا بختیاری و مهدی رضایی
- کتاب سه پرسش، نوشتهی لئو تولستوی
- کتاب پدر جودی آشغالی است، به قلم ماتیو لیچت
- کتاب مقام رسمی، اثر ویلیام سامرست موآم
- کتاب دعای دریا، نوشتهی خالد حسینی
کتاب داستانهای کوتاه جهان: شکار
- نویسنده: گروه نویسندگان
کتاب داستانهای کوتاه جهان: شکار مجموعهای به قلمِ نُه نویسنده از ملل مختلف است. تنوع در ملیتها موجبِ تنوع در مضامین و سبک زبانی قصهها شده و کتاب را تبدیل به اثری ارزشمند کرده که طیف گستردهای از سلیقهها را خشنود و به خود جذب میکند. برخی از داستانهای این کتاب از این قرارند: شکار به قلمِ آنتونیو تابوکی، دابی رفته است به قلم آن پتری و فرشتهی سپید به قلمِ مایکل کانینگهام. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب تهدید و داستانهای دیگر
- نویسنده: ویرجینیا وولف
کتاب تهدید مجموعهای از داستانهای کوتاه جالب خارجی از اقسام نقاط جهان در مورد، تجربیات مردمان و شرح آنها است. مانند داستان خانه اشباح و مردی که سیلاب را دید از نویسندگان معروفی چون ریچارد براتیگان، ارنست همینگوی، ویرجینیا وولف و... که توسط پرویز حسینی ترجمه شده است. در بخشی از داستانهای کوتاه کتاب تهدید میخوانیم: در ترینیداد به آموزگاران دبستان حقوق زیادی نمیدهند، اما به آنها اجازه... ادامه ›
کتاب پایان شاد: گزیدهای از داستانهای معاصر روسیه
- نویسنده: یوگنی گریشکاوتس
در کتاب پایان شاد: گزیدهای از داستانهای معاصر روسیه، شش داستان از سه نویسندهی برجستهی روس به نامهای آندری گلاسیموف، یوگنی گریشکاوتس و ویکتوریا توکاروا گنجانده شده و موضوع آن پیرامون توصیف فضای اجتماعی این کشور میگذرد. دنیای امروز روسیه، هر چند حاصل تاریخ و ادبیات دیروز این سرزمین است، اما جلوههای بسیاری از آن در آثار کلاسیک و یا آثار اوایل قرن بیستم ناپیدا هستند. ادبیات امروز روسیه با... ادامه ›
کتاب مزرعه سنگی
- نویسنده: جان آپدایک
جان آپدایک در کتاب مزرعه سنگی داستان مردی سیوپنجساله به نام جویی را روایت میکند که از همه چیز ناراضی است. او همراه با همسر دوم و پسر نانتیاش به مزرعهی مادرش در پنسیلوانیا سفر میکند؛ به این امید که مادرش را با خود به شهر نیویورک ببرد. اما مقدر است که شخصیت جویی بر سر دوراهی سختی قرار بگیرد. لازم به ذکر است که اثر حاضر برندهی جایزهی او. هنری شده است. دربارهی کتاب مزرعه سنگی جان آپدایک... ادامه ›
کتاب گورخانهای برای بوریس داویدویچ
- نویسنده: دانیلو کیش
کتاب گورخانهای برای بوریس داویدویچ، نوشتهی دانیلو کیش، اثری است در سبک ادبیِ داستانهای مستند. نویسنده در این مجموعه داستان، هفت روایت از زندگی قربانیان نیروهای فشار را پیش روی خواننده قرار داده و برای مستند ساختن داستانهای خود از عکسها، شهادتها، دفترهای خاطرات، گاهنگارها، صورتجلسهها، مدارک بازجویی و نقلقولهایی خواندنی بهره گرفته است. دربارهی کتاب گورخانهای برای بوریس داویدویچ کتاب... ادامه ›
کتاب صوتی حکایت بانوی آزرده
- نویسنده: جاناتان سویفت
کتاب حاضر شامل پنج داستان کوتاه از جاناتان سویفت، نویسندهی مشهور ایرلندی است. این مجموعه با عنوان کتاب صوتی حکایت بانوی آزرده شامل یکی از مشهورترین آثار این نویسندهی طنزپرداز با عنوان «تأملی بر چوب جارو» است. اگر فکر میکنید در گذشته قیمت خانه هر روز بالاتر نمیرفته و همه چیز گرانتر نمیشده؛ پس این مجموعه داستان انتقادی و طنز را بخوانید که بیشتر آنها در سالهای ابتدایی 1700 نوشته شدهاند.... ادامه ›
کتاب لازم نیست دلداریم بدی
- نویسنده: هنریتا رزاینز
کتاب لازم نیست دلداریم بدی مجموعه داستان جذابی است که توسط نیلوفر معتمد گردآوری و ترجمه شده است. این کتاب شامل داستانهایی از نویسندگان مختلف از جمله ای. سی. اسندو، بهاراتا موخرجی، هنریتا رزاینز، ادوارد دورن و داگوبرتو گیلب است که هرکدام با سبکها و موضوعات منحصربهفرد خود، دنیای جدیدی را برای خوانندگان ترسیم میکنند. دربارهی کتاب لازم نیست دلداریم بدی کتاب لازم نیست دلداریم بدی یک مجموعه... ادامه ›
کتاب جزیره: داستانهای دهه 60 و 70 میلادی
- نویسنده: آلیستر مک لاود
کتاب جزیره: داستانهای دهه 60 و 70 میلادی جلد نخست از مجموعه داستان کوتاههای آلیستر مک لاود است که با تمرکز بر روابط انسانی ماجراهای جالبی را روایت میکند. دربارهی کتاب جزیره: مجموعه داستان جزیره (Island) شامل 9 داستان از آلیستر مک لاود (Alistair MacLeod) است که در دههی 60 و 70 میلادی به رشتهی تحریر درآمده است. همهی داستانهای کوتاهی که در این کتاب هستند، به جز یکی، در کِیپ برِتون میگذرد... ادامه ›
کتاب چنگ و دندان
- نویسنده: تی. سی. بویل
کتاب چنگ و دندان، اثر تی. سی. بویل یکی دیگر از عناوین مجموعه کتابهای 5 میلیمتری نشر افق به شمار میرود که از آن به عنوان یکی از شاهکارهای ادبیات امروز جهان یاد میشود. رمان حاضر، داستان مردی را روایت میکند که در یک قرعهکشی عجیب، در یک بار محلی برندهی یک گربه سیاه آفریقایی میشود... و این آغاز ماجراهای هیجانانگیز اوست! دربارهی کتاب چنگ و دندان شرکت در عجیبترین قرعهکشی دنیا! کتاب چنگ و... ادامه ›
کتاب بن بست
- نویسنده: زیاد سلیم اوغلو
کتاب بنبست، به قلم زیاد سلیم اوغلو، از جایی آغاز میشود که وقتی یک الاغ بین سنگها گیر افتاده است، تعدادی برای نجاتش تلاش میکنند که... در کتاب بنبست میخوانیم: الاغ بین سنگها گیرافتاده بود. اگه از عرب نیازی نبود ما اصلاً متوجهش نمیشدیم ولی با سر و صدای عرب نیازی نگاهمون به اونطرف معطوف شد که داد میزد: آهای بچهها این الاغه رو ببینید وسط این جهنم چیکار میکنه؟؟؟ ما برای شنا کردن جایی کدر... ادامه ›
کتاب صوتی تربیت اصولی
- نویسنده: کورت ونه گات
رمانی کوتاه از کورت ونه گات که تأثیر تجربهی تکاندهندهی جنگ جهانی دوم در آن مشهود است. کتاب صوتی تربیت اصولی دربارهی نوجوانی است که میخواهد از زیر سایهی ژنرالی سختگیر، خود را به آفتاب آزادی و رهایی برساند. دربارهی کتاب صوتی تربیت اصولی این رمان کوتاه بیستهزار کلمهای که کورت ونه گات آن را با نام مستعار «مارک هاروی» نوشته شده بود، پنج سال پس از مرگ نویسنده در سال 2012 منتشر شد. گرچه با... ادامه ›
کتاب من آدم کشتهام
- نویسنده: گروه نویسندگان
کتاب من آدم کشتهام شامل 26 داستان کوتاه از ادبیات روسیه است و هر داستان در زمان و مکان متفاوتی روایت میشود. تعدد زوایای دید و تنوع موضوعها این کتاب را به گنجینهای ارزشمند برای علاقهمندان به داستان کوتاه تبدیل کرده است. برخی نویسندگان این مجموعه عبارتند از: میخائیل بولگاکف، سیگیزموند کرژیژانوفسکى، یورى نیکالایِویچ تینیانوف، ایوان آلکسِیِویچ بونین و... . دربارهی کتاب من آدم کشتهام خواندن... ادامه ›
کتاب جنگل بزرگ
- نویسنده: ویلیام فاکنر
کتاب جنگل بزرگ، نوشته ویلیام فاکنر، مجموعهداستانهایی با محوریت شکار است که فاکنر در طی نوشتن آن از قوهی تخیل و داستانپردازی خود بهعلاوهی تجربیات زندگیاش در منطقهی یوکناپاتافای میسیسیپی بهره گرفته است. این اثر از داستانهایی تشکیل میشود که از مضامین مشابهی برخوردارند. اثر حاضر اولین جلد از مجموعهکتاب «میراث فاکنر» میباشد. دربارهی کتاب جنگل بزرگ شکار و شکارچی بودن، تنها یک عمل... ادامه ›
کتاب طوفان مهیب
- نویسنده: لورین رابینسون
کتاب طوفان مهیب مشتمل بر ده داستان کوتاه به قلم لورین رابینسون است. درونمایهی مشترک همهی این داستانها گرمایش زمین و تأثیر دهشناک آن بر زندگی انسانهاست. امری مهم که نویسندهی دغدغهمند این اثر تمام اهتمام خود را به کار گرفته تا آن را مجدداً به ما یادآوری کند. درباره کتاب طوفان مهیب: در باب مسألهی افزایش گرمای زمین مفصلاً گفتهاند و نوشتهاند. اگر شما نیز کمی با ادبیات گرمایش جهانی آشنایی... ادامه ›
کتاب برفهای کلیمانجارو
- نویسنده: ارنست همینگوی
کتاب برفهای کلیمانجارو یکی از شاهکارهای کمترخواندهشدهی ارنست همینگوی، نویسندهی بزرگ ادبیات آمریکا در قرن بیستم است. در این اثر مخاطب داستان زندگی نویسندهای خواهید بود که بر اثر بیماریای دشوار، خود را رویاروی مرگی قریبالوقوع میبیند... گفتنی است که اثر پیش رو، ذیل مجموعهی «شاهکارهای پنج میلیمتریِ» نشر افق به انتشار میرسد. درباره کتاب برفهای کلیمانجارو ارنست همینگوی (Ernest Hemingway)... ادامه ›
کتاب شرط بندی سگی
- نویسنده: ریچارد فورد
ریچارد فورد در کتاب شرط بندی سگی، داستانهایی کوتاه را با زبانی گیرا و موشکافانه که سرشار از توصیفاتی بینظیر از چشماندازهای شمالی ایالات متحده همراه با روایت پستی و بلندیهای واقعی زندگی مردم و روابط آمریکاییهای این منطقه است را به رشتهی تحریر در آورده. ریچارد فورد را بیشتر بشناسیم: ریچارد فورد (Richard Ford)، از جمله مهمترین نویسندگان و رمان کوتاهنویسان آمریکایی محسوب میشود. او که منتقد... ادامه ›
کتاب ماه عسل
- نویسنده: نجیب محفوظ
کتاب ماه عسل، شامل هفت داستان کوتاه از نویسنده مصری برنده نوبل ادبیات، نجیب محفوظ است. همۀ این داستانها رویدادهایی هستند که در زندگی آدمی رخ میدهد و پایان این داستانهای کوتاه به آموزش تجربهای سودمند و پند دهنده میانجامد. نجیب محفوظ (Naguib Mahfouz) در سال 1911 در بیت قاضی محله الجمالیه مصر بدنیا آمد و نام خود را از مشهورترین پزشک زایمان مصر یعنی دکتر نجیب محفوظ که ناظر بدنیا آمدن او بود... ادامه ›
کتاب سرزمین اعداد بزرگ
- نویسنده: ته پینگ چن
کتاب سرزمین اعداد بزرگ مجموعهای از نُه داستان کوتاه به قلم ته پینگ چن است که عنوان بهترین کتاب سال نشریات مختلف را از آن خود کرده و در فهرست پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز قرار گرفته است. این کتاب داستانهای مختلفی را از مردم چین بازگو میکند و به واسطهی این داستانها، شرحی از تاریخ، فرهنگ و دولت چین به دست میدهد. دربارهی کتاب سرزمین اعداد بزرگ کتاب سرزمین اعداد بزرگ (Land Of Big... ادامه ›
کتاب کوچکترین چیزها را میدیدم
- نویسنده: ریموند کارور
کتاب کوچکترین چیزها را میدیدم اثر ریموند کارور (Raymond Carver) داستان زنی است که صدای در و نردههای حیاط، خواب را از چشمان او میگیرد و او در شب به دنبال علل صدا میگردد. در قسمتی از کتاب کوتاه کوچکترین چیزها را میدیدم میخوانید: این ماجرا بعد از زمانی بود که سام، «میلی» را از دست داده، دوباره ازدواج کرده و دوباره بچهدارشده بود، همه و همه در کوتاهترین زمان ممکن. میلی برای منهم دوست خوبی... ادامه ›
کتاب فرارهای عاشقانه
- نویسنده: برنهارد شلینک
در کتاب فرارهای عاشقانه مخاطب هفت داستان بههمپیوستهی کمیک - تراژیک از برنهارد شلینک، نویسندهی مطرح آلمانیزبان، خواهید بود. عشق و گناه و فراموشی، درونمایههای اصلی این هفت داستان خواندنی را تشکیل میدهند. گفتنی است که این اثر، یکی از عناوین پرفروش ادبیات آلمان در سال 2000 به شمار میرود. درباره کتاب فرارهای عاشقانه برنهارد شلینک یکی از نویسندگان نامآشنای ادبیات معاصر آلمان است. این... ادامه ›
کتاب لوکیس و چند داستان دیگر
- نویسنده: پروسپر مریمه
کتاب لوکیس و چند داستان دیگر شاهکار داستانی نویسندهی شهیر فرانسوی پروسپر مریمه است. این کتاب از شش داستان کوتاه شکل گرفته که داستان پایانی آن یعنی لوکیس: دستنوشتههای دکتر ویتمباخ، بهعنوان آخرین اثرِ بهچاپرسیده در زمان حیات نویسنده شناخته میشود. هر یک از داستانها در ژانر ماجرایی و وهمآلود نوشته شدهاند و شخصیتهای آن قرار است در روند داستان با افراد و اتفاقات مرموزی روبهرو شوند.... ادامه ›
کتاب زمین پوشیده از پر جوجه
- نویسنده: لیو ژنیون
کتاب زمین پوشیده از پر جوجه نوشتهی لیو ژنیون، روایتگر زندگی مردم عادی و فرودست چین در دوران اصلاحات اقتصادی این کشور است. این کتاب متشکل از هفت داستان کوتاه بوده و تصویری واقعی از مردم چین و تغییراتی عمیقی که در اوج تحولات اقتصادی دههی 1970 و 80 متحمل شدند را نشان میدهد. دربارهی کتاب زمین پوشیده از پر جوجه دولت چین در دههی 1970 و 80 میلادی مسیر اقتصادی متفاوتی را پیش گرفته بود که بر زندگی... ادامه ›
کتاب در پی بیلی پرسفیده
- نویسنده: پرسیوال اورت
کتاب در پی بیلی پرسفیده نوشته پرسیوال اورت داستان مردی به نام الیور کمپل است که در صبح یکشنبهی سرد و زمستانی یادداشتی از طرف بیلی پرسفیده دریافت میکند اما او هیج وقت بیلی پرسفیده را ندیده بود. الیور حتی اسمش را هم نشنیده بود. اما یادداشت روی درب پشتی خانهاش، او را به محله سرخپوستها کشاند. در قسمتی از کتاب در پی بیلی پرسفیده میشنویم: پسرِ سفیدِ قدبلندِ لاغریه، با موهای بافته بلوند و چشمهای... ادامه ›
کتاب سوپ پیاز
- نویسنده: ب. ر. هوشتتر
کتاب سوپ پیاز، اثر ب. ر. هوشتتر، داستانی است غمانگیز و احساسی که با پختن سوپ، آنهم سوپ پیاز آغاز میشود و ... در کتاب سوپ پیاز میخوانیم: یقین داری که کاترین تو را ترک خواهد کرد. او مصر است به رفتن، اما تو این را باور نداری. او معترض است که احساسات تو ملموس نیستند، زیرا که تو نمیتوانی گریه کنی. نمیدانی به او چه بگویی بنابراین ناگزیر میگویی: بنشین! چرا به شینم؟ برات یه سورپرایز، دارم! چه... ادامه ›