معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب ضیافت
- نویسنده: سید مهدی شجاعی
شش داستان کوتاه کتاب ضیافت در زمرهی نخستین آثار ادبی سیدمهدی شجاعی قرار دارند. این داستانها در بحبوحهی بغرنج دههی پنجاه شمسی نوشته شدهاند و رد وقایع پرفرازونشیب آن دوران را میتوان در موقعیتها و شخصیتهای این آثار مشاهده کرد. دربارهی کتاب ضیافت سالهای نخست جوانی سیدمهدی شجاعی، با تلاطمهای دههی پنجاه و شصت مصادف شد. تأثیرات این همزمانی را میتوان در آثاری که نویسنده در آن دوره از زندگی... ادامه ›
کتاب ما چهار نفر بودیم
- نویسنده: امیررضا بیگدلی
کتاب ما چهار نفر بودیم نوشتهی امیررضا بیگدلی، مجموعهای از شش داستان کوتاه است که پس از خواندن آن بر دل و جانتان مینشیند! این داستانها که مضمونی اجتماعی دارند از معضلات و چالشهایی حرف میزنند که شما در زندگی شهری، بسیار با آنها مواجه میشوید. کتاب ما چهار نفر بودیم برای چه کسانی مناسب است؟ علاقهمندان به داستانهای کوتاه ایرانی از این اثر لذت خواهند برد. در بخشی از کتاب ما چهار نفر بودیم... ادامه ›
کتاب منهای یک نفر
- نویسنده: ناهید کهنه چیان
ناهید کهنه چیان در کتاب منهای یک نفر، داستان عاشقانه و اجتماعی را به تصویر میکشد که از دهه 60 و بعد از آن اتفاق افتاده است. ناهید کهنه چیان در 11 داستان فضای جامعه ایران را در اواخر دهه 60 روایت میکند. فضای توام با رنج و عشق که اثر قابل توجهی روی زندگی و روابط شخصیتهای اصلی داستان میگذارد. در بخشی از کتاب منهای یک نفر میخوانیم: من و مامان چهل سال است باهم زندگی میکنیم. تا حالا یک کلمه هم... ادامه ›
کتاب عشق و ترس
- نویسنده: شکریه اعتمادی
کتاب عشق و ترس نوشتهی شکریه اعتمادی، در دو داستان کوتاه ماجرای عاشقانه و جذاب دخترانی به نام مهناز و جولیا را به تصویر میکشد. کتاب عشق و ترس متشکل از دو داستان کوتاه به «نامهای صدایی از پشت کلبه»، «عشقی که با دروغ آغاز شد» میباشد. در داستان اول ماجرای دختری به نام جولیا را شرح میدهد که استاد دانشگاهش دلباختهی او شده است. داستان دوم هم ماجرای دختری به نام مهناز را به تصویر میکشد که با... ادامه ›
کتاب کابوس خانه
- نویسنده: داوود غفارزادگان
داوود غفارزادگان در کتاب کابوس خانه مجموعهای از داستانهای کوتاهش را گردآوری کرده است. زمان تحریر این داستانها از دههی 60 آغاز میشود و تا دههی 90 نیز میرسد. این کتاب تصویری از نگاه نویسنده به ادبیات داستانی و شیوهی خاص او در روایت داستان کوتاه را بهخوبی به نمایش میگذارد. دربارهی کتاب کابوس خانه داوود غفارزادگان (Davud Ghaffarzadegan) از نویسندگان برجستهی ایرانیست. کتاب کابوس خانه... ادامه ›
کتاب ستاره
- نویسنده: راضیه ندیمی
کتاب ستاره نوشتهی راضیه ندیمی، داستانی عاشقانه است که با بیانی شیوا و دلنشین به رشته تحریر در آمده. در بخشی از کتاب ستاره میخوانیم: مادر تو اتاق من تلفنی با دایی صحبت میکرد. پتو را کشیدم روی سرم. گفت: پاشو مامان! ساکتم که حاضر نکردی. مادر از اتاق بیرون رفت و من صدایش را میشنیدم. بلند شدم. خودم را در آینه دیدم، سرم کج کردم و به استرسی که دیشب مرضیه داشت فکر کردم. خوب طبیعیه همه تو این شرایط... ادامه ›
کتاب بیرون دایره
- نویسنده: الهام فلاح
کتاب بیرون دایره نوشتهی الهام فلاح مجموعهای شامل بیش از پنجاه داستانک و چند داستان کوتاه است که با بهرهگیری نویسنده از روزمرگیه، اشیا و اتفاقات ساده، خلق شدهاند. گفتنیست که نویسندهی این کتاب، تاکنون چندین جایزهی معتبر ادبی را دریافت کرده است. دربارهی کتاب بیرون دایره داستانکها و داستانهای کوتاه، از جمله جذابترین اشکال ادبی هستند که طرفداران زیادی دارند و یک موضوع کوچک را در... ادامه ›
کتاب جادوگری که جادوگری نمیدانست
- نویسنده: کاظم سلطانی
کتاب جادوگری که جادوگری نمیدانست، دربردارندهی چهار داستان کوتاه با مضامین تخیلی و فانتزی است. کاظم سلطانی این چهار داستان را در سالهای مختلف زندگی خود از کودکی تا بزرگسالی نوشته است و همین بر جذابیت سیر تکاملی داستانها میافزاید. یکی از گونههای جذاب در داستاننویسی، جادو و جادوگری است که طرفداران فراوانی دارد و افراد بسیاری را به سوی خود میکشاند. در ایران اغلب تصور میکنند که مسائل مربوط... ادامه ›
کتاب پژواک روح
- نویسنده: حیدر شجاعی
کتاب پژواک روح اثر حیدر شجاعی، دربردارنده پنج داستان کوتاه با موضوع ارواح است. حیدر شجاعی محلاتی در بغداد متولّد شده است. در اوایل جنگ عراق بر علیه ایران از سوی رژیم بعث به همراه تعدادی از ساکنان ایرانیالاصل از زادگاه خود به سرزمین پدری رانده شد. به زودی برای اقامت در اروپا به همراه اعضای خانواده به ترکیه و سپس به یونان هجرت کرد، اما پس از گذشت حدود یک سال، طاقت نیاورد و به ایران بازگشت. در بدو... ادامه ›
کتاب زنی که دریا را بغل کرد
- نویسنده: فریده پهلوانی
داستان کشمشها و مشکلاتی از جنس زنان! فریده پهلوانی در کتاب زنی که دریا را بغل کرد دو داستان کوتاه را روایت میکند. داستانهایی واقعی و پرفرازونشیب که روزگاری در نزدیکی ما اتفاق افتادهاند و مهمتر از هرچیز، قهرمانان آن زنان هستنند. درباره کتاب زنی که دریا را بغل کرد زنان بهعنوان قهرمانانی که در طول تاریخ گاهی رهبر بودهاند و گاهی در پساپرده ایفای نقش کردهاند، جایگاه ویژهای دارند. اگر کمی... ادامه ›
کتاب عاشقانههای ماه و خورشید
- نویسنده: فاطمه مرتضوی
کتاب عاشقانههای ماه و خورشید نوشته فاطمه مرتضوی، شامل مجموعه داستانهایی کوتاه با تمی عاشقانه و اجتماعی است. این داستانها با زبان اول شخص، با بیانی ساده و روان روایت شده است. در بخشی از کتاب عاشقانههای ماه و خورشید میخوانیم: از آخرین باری که دیدمت سالهای بسیاری میگذرد. شاهد من موهای سفیدم هستند و سالنامههایی که در گذر زمان به یادت با قلم سیاهپوششان کرده و با اشک پایشان امضا زدهام.... ادامه ›
کتاب طعم گس زندگی
- نویسنده: حمیدرضا منایی
کتاب طعم گس زندگی به قلم حمیدرضا منایی، دربردارندهی 5 داستان برجسته با درونمایهی دغدغههای فکری و روانی انسان امروزی و مشکلات اوست. دربارهی کتاب طعم گس زندگی: حمیدرضا منایی با قلمی جزئینگر که به دورن انسان و دغدغههای او توجه دارد، پیش از این با نگارش کتاب سه جلدی «برج سکوت» توجهات را به خود جلب کرده و نوید تولد نویسندهای چیرهدست را به ادبیات داستانی ایران داده بود. توجه او در نویسندگی به... ادامه ›
کتاب شیدا و شمس
- نویسنده: شبنم حکیم هاشمی
کتاب شیدا و شمس نوشتهی شبنم حکیم هاشمی، مجموعهای از چهار داستان کوتاه با مضامین فلسفی، عرفانی، اسطورهای، اجتماعی، تخیلی و فانتزی است که با لحنی ادبی و با بهرهگیری از اشعار شاعران برجسته به رشتهی تحریر درآمده است. دربارهی کتاب شیدا و شمس: کتاب پیش رو در بردارنده چهار داستان نیمهبلند با نامهای شیدا و شمس، قصه آناهیتا، باغ موسیقی و رقص کیهانی است. داستان شیدا و شمس که محتوایی عرفانی و فلسفی... ادامه ›
کتاب حرفهایی که نگفته بودی
- نویسنده: سارا ذوالریاستین
کتاب حرفهایی که نگفته بودی، یک مجموعه داستان ایرانی به قلم سارا ذوالریاستین است. این کتاب مجموعاً شامل هفده داستان مستقل و کوتاه است که همگی در دستهی ادبیات عاشقانه و ملودرام نوشته شدهاند و هرکدام، داستان و ماجرای متفاوتی را روایت میکنند. دربارهی کتاب حرفهایی که نگفته بودی داستانهای کوتاه همیشه از لذتبخشترین راهها برای سفر به دنیای خیالانگیز ادبیات و همراه شدن با ماجرا و روایتهای... ادامه ›
کتاب داستانهایی برای همیشه
- نویسنده: مریم قهرمانی
مجموعهای از آموزندهترین داستانهای کوتاه به کوشش مریم قهرمانی در کتاب داستانهایی برای همیشه گرد هم آمده است. با مطالعهی هر کدام از این داستانهای اخلاقی و عرفانی تا مدتها پس از به اتمام رسیدن کتاب، احساس خوبی خواهید داشت. دربارهی کتاب داستانهایی برای همیشه: این کتاب شامل داستانها و حکایات کوتاه از سرزمینها، فرهنگها و ادیان مختلف است که با خواندن هر کدام از آنها حس خوب و خوشی به شما... ادامه ›
کتاب گیتار
- نویسنده: ضحی کاظمی
کتاب گیتار نوشتهی ضحی کاظمی مجموعهداستانکهایی دربارهی زندگی و مرگ، علوم ماوراءالطبیعه و جادو است. علاوه بر اینها این کتاب با دیدی متفاوت به مسائلی همچون مذهب و سنت میپردازد و حتی نگاهی گذرا به مضامین اجتماعی روز جامعهی ایرانی دارد. پایان این داستانکها بسیار غافلگیرکننده است و از خواندن آن شوکه میشوید. دربارهی کتاب گیتار کتاب گیتار مجموعهی هفتاد داستانک ایرانی نوشتهی ضحی کاظمی است.... ادامه ›
کتاب قصههای پدر بزرگ
- نویسنده: علی وصال فرید
کتاب قصههای پدر بزرگ شامل مجموعهای از داستانهای کوتاه به قلم علی وصال فرید است. امروزه کمتر کسی به داستان توجه میکند. سبک زندگی امروز و افزایش شتاب و سرعت از یکسو و نیز کمبود ارتباطات صحیح انسانی باعث شده است کمتر کودکان شبها با لالاییها و قصههای مادر بزرگ و پدر بزرگها بخوابند. شبکههای داخلی و خارجی تلویزیون ماهواره و اینترنت خوراکهای مبتذل و مستمر برای گلهای نو شکفتهی این سرزمین... ادامه ›
کتاب آب و آینه
- نویسنده: لیدا آقاجانی
کتاب آب و آینه نوشته لیدا آقاجانی داستانی تخیلی، معنوی با درونمایههای عاشقانه است که از بسیاری نمادهای سنتی و فرهنگی ایرانی برگرفته شده و روایتگر سفر زنی از جنس آب است که از رود برمیخیزد. درباره کتاب آب و آینه: این داستان کوتاه ایرانی که تماما حاصل خلاقیتهای ذهنی نویسنده است ماجراجویی زنی به زلالی آب را روایت میکند. او از رود برخاسته و سفری ادیسه وار را آغاز میکند و در طی آن مسیر پر فراز و... ادامه ›
کتاب ابدیت
- نویسنده: عبدالکریم رحیمی آتانی
خود را برای سفری به اعماق نیستی آماده کنید. کتاب ابدیت به نویسندگی عبدالکریم رحیمی آتانی یک داستان کوتاه فلسفی را از لحظات پایانیِ زندگی فردی که میلش را به زندگی کردن از دست داده، روایت میکند. این اثر یک گفتوگو میان راوی و ذهن اوست... دربارهی کتاب ابدیت احتمالاً نقاشیِ بر دروازهی ابدیت ون گوگ را دیدهاید. بیزمانی، استیصال و گمشدگی در زمان را بهخوبی بهتصویر کشیده است. حالتی که در آن گذرِ... ادامه ›
کتاب دردهای عمیق یک تفکر
- نویسنده: سجاد اسمعیلی سیرچی
سجاد اسمعیلی سیرچی در کتاب دردهای عمیق یک تفکر، با ارائهی داستانهایی کوتاه به شما کمک میکند تا اندیشهی خود را تغییر دهید و برای انجام هر کاری ابتدا وجدانتان را در نظر بگیرید تا جهان تبدیل به بهشتی زیبا شود. دربارهی کتاب دردهای عمیق یک تفکر: ممکن است شبانه روز همهی ما به این فکر کنیم که آیا جهان کنونی برای انسان باقی خواهد ماند یا نه؟ اصلاً هدف از اینکه هر شخص به وجود میآید چیست؟ آیا هر... ادامه ›
کتاب رولت روسی
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
وحید قربانینژاد شلمانی در کتاب رولت روسی برشی از زندگی فردی را روایت میکند که در نخستین روز بیکاری خود به سر میبرد. او از شغلش استعفا داده است و اکنون با چالشهای ذهنی هولناکی روبهروست. دربارهی کتاب رولت روسی داستان کتاب رولت روسی از زبان راوی اول شخص روایت میشود. راوی روز قبل از شغلش استعفا داده و اکنون نخستین روزی است که در زندگی هیچ کاری برای انجام دادن ندارد. او حالا خودش را رویاروی... ادامه ›
کتاب PDF داستان زرگر و سیاح
- نویسنده: بدرالسادات عیوقی
زرگر و سیاح یکی از داستان های کلیله و دمنه و روایتی از به دام افتادن ببر، ممیون، مار و مرد زرگری در دام یکی از صیادان است. در این اثنا مردی سیاح که از کنار دام در حال گذر بوده، با طناب انداختن به درون چاه، آنها را نجات میدهد. آنها پس از نجات از سیاح تشکر و به او میگویند که روزی محبت وی را جبران خواهند کرد. پس از چندی سیاح که دوباره گذارش به آن منطقه می افتد مشاهده میکند که میمون با آوردن میوۀ... ادامه ›
کتاب پرترهی مرد ناتمام
- نویسنده: امیرحسین یزدان بد
تصویری نیمهتمام از مردی به نام مهرداد ناصری! در کتاب پرترهی مرد ناتمام مجموعهای از 8 داستان کوتاه را به قلم امیرحسین یزدان بد بخوانید. این کتاب از زمان انتشار تاکنون موفق شده افتخارات زیادی را کسب کند و برگزیدهی جایزهی ادبی گام اول و جایزهی هوشنگ گلشیری شود. دربارهی کتاب پرترهی مرد ناتمام: مهرداد ناصری کیست و چه زندگیای دارد؟ در کتاب پرترهی مرد ناتمام، شخصیت مهرداد ناصری را در 8 داستان... ادامه ›
کتاب این من ناشناس
- نویسنده: محمدعلی نعمتی
کتاب این من ناشناس نوشته محمدعلی نعمتی، مجموعه داستانهای کوتاه با محتوای اجتماعی است که روایتی ساده و روان دارند. هر قصه داستان مجزا و خاص خود را دارد و نقطه عطف یک زندگی، لحظهای حساس بین روزمرگیها، اتفاقی خاص و تکان دهنده و یا بخشی از یک ماجرای بزرگتر را بازگو میکند. در بخشی از کتاب این من ناشناس میخوانیم: مهندس رفت و من هنوز فکرم مشغول بود. داخل حمام رفتم و آخرین کاشیها را با احتیاط... ادامه ›