معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب سال مرگ دختر عمهها
- نویسنده: مرتضی بخشایش
مرتضی بخشایش در کتاب سال مرگ دختر عمهها روایتهایی متفاوت از عشقهایی ناکام و ناتمام را بازگو میکند. این اثر دربردارنده 5 داستان کوتاه است که همه آنها از نظر مضمون و محتوا به نوعی به هم مربوط هستند و بخشی از زندگی از دسترفتهی انسانها، حسرتها، اندوهها و ناکامیهای آنها را به تصویر میکشد. این داستانها با بیانی شیوا و صمیمی نگاشته شدهاند آن چنان که انگار بخشی از تجربیات زیسته شما هستند.... ادامه ›
کتاب خواب قصهها
- نویسنده: نیکو محمدی
کتاب خواب قصهها نوشتهی نیکو محمدی، متشکل از داستانهای کوتاهی است که هر کدام از آنها عرفان و عشق الهی را به تصویر میکشند و نکتهای آموزنده به شما یاد میدهند. داستانهای نیکو محمدی در کتاب خواب قصهها نشان دهندهی اسطورهها، عرفان و فرهنگ غنی ایرانی - اسلامی هستند و نویسنده سعی بر این دارد تا قدمی در بهتر شناساندن آنها به شما بردارد و معتقد است که هر اتفاقی در تاریخ افتاده است، قصهها مانند... ادامه ›
کتاب صوتی تقصیر من نیست
- نویسنده: مهدی عبدالله پور
کتاب صوتی تقصیر من نیست نوشتهی مهدی عبدالله پور به داستان پیرزنی تنها و ناتوان میپردازد که میخواهد از خیابان عبور کند اما حاضر نیست ترحم دیگران را بپذیرد. این داستان، احساسات این پیرزن را به تصویر میکشد و تا پایان ماجرا، شما را با خود همراه میکند. درباره کتاب صوتی تقصیر من نیست: این کتاب صوتی داستان پیرزنی را روایت میکند که در گوشهی خیابان به خاطرات خوش گذشته میاندیشد و برای اینکه... ادامه ›
کتاب صوتی تقصیر من بود
- نویسنده: فاطمه درویشی
کتاب صوتی تقصیر من بود نوشتهی فاطمه درویشی، داستانی کوتاه در ژانر اجتماعی است. در این قصه، ماجرا دختری را میشنویم که برای آنکه آبروی دوستش را نبرد، تصمیمی میگیرد که او را تا آخر عمر، پشیمان و حسرتزده میکند. دربارهی کتاب صوتی تقصیر من بود راوی داستان کتاب صوتی تقصیر من بود اثر فاطمه درویشی، دختر جوانی است که از همان ابتدای قصه، او را با حالی نزار و پریشان میبینیم. او به پهنای صورت اشک... ادامه ›
کتاب صوتی در انتهای کودکی
- نویسنده: مجید اوریادی زنجانی
کتاب صوتی در انتهای کودکی نوشتهی مجید اوریادی زنجانی دربارهی کودک کاریست که در وضعیت نابهسامانی قرار دارد. صاحب مغازهای که این پسر بچه در آن کار میکند بسیار خشن است و او را کتک میزند. کتاب صوتی در انتهای کودکی مناسب چه کسانی است؟ مجید اوریادی زنجانی قلمی قوی و جذاب دارد و با توصیفات دقیقی که ارائه میدهد شما را حیرتزده میسازد؛ بنابراین، اگر به دنبال تجربهای متفاوت در میان داستانهای... ادامه ›
کتاب کابوس؟!
- نویسنده: حمیدرضا رحیم متولی
کتاب کابوس؟! نوشتهی حمیدرضا رحیم متولی، بیانگر اتفاقات کوچکی است که نادیده گرفته شده و در نهایت تبدیل به فاجعهای شده که هیچگاه از ذهن پاک نخواهد شد. قسمتهایی از این قصه بر اساس واقعیت است. واقعیاتی که امروزه متاسفانه در زندگی حجم کثیری از انسانها اتفاق میافتد و خیلی انسانهایی که مسیر زندگیشان به ناکجاآبادها منحرف میشود. اتفاقات زیادی ممکن است در روز در اطراف ما رخ دهد که گاهی ممکن است... ادامه ›
کتاب دستی که در باغ جا ماند
- نویسنده: گروه نویسندگان
کتاب دستی که در باغ جا ماند حاصل تلاش عاشقانه گروهی از نویسندگان جوانی است که چندین سال زیر نظر مدرسان و نویسندگان خلاق و باتجربه از جمله سیامک گلشیری قصهنویسی آموختهاند. مجموعه حاضر حاوی چند داستان کوتاه از آنهاست. گاهی وقتها که داستانی را میخوانیم، در آخر با خودمان میگوییم چه جالب و مهیج! بیشتر این صحنهها و آدمها را قبلاً میشناختیم یا شاید جایی آنها را دیدهایم. انگار در ذات و رگ و... ادامه ›
کتاب صوتی دختر روی میل پرده
- نویسنده: بهناز بدرزاده
کتاب صوتی دختر روی میل پرده نوشتهی بهناز بدرزاده، دربارهی پیرمردی است که دچار زوال عقل شده است و تصور میکند همسرش او را به زور در اتاقی حبس میکند. او در توهمات خود با زن جوانی همنشینی و دوستی میکند و به خیالات او دامن میزند. دربارهی کتاب صوتی دختر روی میل پرده: پیرمرد در اتاقی زندانی است و باور دارد همسرش او را حبس کرده و هر روز به او قرص میدهد تا عقلش را از دست بدهد. پیرمرد زمانی که در... ادامه ›
کتاب پیاز سوخته
- نویسنده: زینب غفوری کفشگر
کتاب پیاز سوخته نوشتهی زینب غفوری کفشگر در قالب داستانی کوتاه روایتگر زندگی پیرزنی است که تمام وقت خود را در انتظار رسیدن شخصی مهم میگذراند. درباره کتاب پیاز سوخته: این کتاب قصه پیرزنی مهربان را به تصویر میکشد که در انتظار آمدن شخصی مهم است. داستان با مکالمهی پیرزن با بچههایی که در بالای درخت مشغول چیدن سیب هستند شروع میشود و با سوالات تمام نشدنی او در رابطه با رسیدن رضا، شخصی که انتظارش... ادامه ›
کتاب پناه بر رویا
- نویسنده: سیروس همتی
کتاب پناه بر رویا مجموعهای از هشت داستان کوتاه است که به سرپرستی نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر سیروس همتی گردآوری شده و به موضوعات خاصی همچون عالم ماوراءالطبیعه، داستان سرایی توسط فرشته مرگ و... میپردازد. درباره کتاب پناه بر رویا: در این کتاب شما داستانهایی را مطالعه میکنید که موضوعی کم نظیر و روایتی خاص دارند؛ از سیر و سیاحت در عالم رویا گرفته تا قصه گویی ملک الموت که هر کدام زوایه دید... ادامه ›
کتاب آسیمه دهر
- نویسنده: حسین یارمرادی
کتاب آسیمه دهر به قلم حسین یارمرادی، داستان زندگی اهالی روستایی در اطراف کرمانشاه را روایت میکند که به کشاورزی مشغولند و برای راهله یکی از افراد روستا مشکلی پیش میآید که روند داستان را به نحوی متفاوت پیش میبرد. حسین یارمرادی با قلم شیوا و روان زندگیِ روستایی را کاملا باورپذیر و واقعی به تصویر کشیده است، به گونهای که شما زندگی روستایی و کشاورزی را از نزدیک احساس میکنید و پس از مدتی با اهالی... ادامه ›
کتاب بابا... مامان... دارم خفه میشم!
- نویسنده: شادی نوری
کتاب بابا... مامان... دارم خفه میشم! از شادی نوری سرگذشت آدمهایی است که با فقدان درگیرند و بعد از مرگ عزیزانشان احساسات متفاوتی را تجربه میکنند. این اثر از شش داستان کوتاه تشکیل شده که در بعضی قسمتها به همدیگر متصل میشوند و بخش پایانی آن، یعنی فصل مرگ را میتوان به عنوان پیامی از طرف شخصیتهای رنج دیده داستان به خواننده در نظر گرفت. کتاب بابا... مامان... دارم خفه میشم مناسب چه کسانی است؟... ادامه ›
کتاب در همین حوالی
- نویسنده: حمیده پورمتشکر
کتاب در همین حوالی شامل مجموعهای از داستانهای کوتاه جذاب و خواندنی به قلم حمیده پورمتشکر است. در بخشی از کتاب در همین حوالی میخوانیم: هنوز هم بعداز گذشت این همه سال چشمم که به پیشخوان نانوایی میافتد حوادث شهریور سال بیست و همه گرسنگی و تلخیاش جلوی چشمم رژه میرود. آن سال من بزرگترین درس اخلاقی را از بابا گرفتم و فهمیدم واقعاً آدم بزرگیست. وقتی مادرم با همه خانمی و صبرش و اشرفسادات با همه... ادامه ›
کتاب رگبار
- نویسنده: میثم کیانی
کتاب رگبار، نوشتۀ میثم کیانی، مجموعهای از یازده داستان کوتاه فارسی است. نویسنده در این اثر با ترکیب واقعیت و خیال، روایتهایی خواندنی را از بطن زندگی مدرن و شهری، در قالب داستانهایی کوتاه به مخاطب ارائه میکند. دربارۀ کتاب رگبار کتاب رگبار نخستین اثر منتشر شده از میثم کیانی، نویسنده جوان ایرانی است. او در این مجموعه یازده داستان کوتاه را گرد هم آورده است که فصل مشترک آنها روایتهایی از مسائل... ادامه ›
کتاب صوتی قصه رستم
- نویسنده: ارسلان رسولی عمارلویی
کتاب صوتی قصه رستم نوشتهٔ ارسلان رسولی عمارلویی داستان مرد دامداری را تعریف میکند که زندگی خوب و سادهای داشت تا زمانی که همسرش به بیماری سختی مبتلا میشود و زندگی آنها بهکلی تغییر میکند. درباره کتاب صوتی قصه رستم: رستم تا به آن روز زندگی خوبی را میگذراند. او با همسر دوستداشتنیاش، «نازبانو» در روستای محل زندگیشان روزگار میگذراندند و از طریق دامداری معیشت خود را تأمین میکردند. اما یکی... ادامه ›
کتاب خیالت راحت رئیس
- نویسنده: احمد پورامینی
کتاب خیالت راحت رئیس رمانی کوتاه نوشتهی احمد پورامینی است که روایتی واقعگرایانه از سربازی و اتفاقات آن به دست میدهد. نویسنده در این داستان تنهایی و دلتنگی و کسالت را توأم با خوشگذرانیها و اتفاقات بامزه پیش چشم خواننده میگذارد. دربارهی کتاب خیالت راحت رئیس کتاب خیالت راحت رئیس، اولین رمان احمد پورامینی، نویسنده و منتقد ادبی است. این کتاب رمانی کوتاه است که به مقولهی سربازی و تلخیها و... ادامه ›
کتاب شب گمشده
- نویسنده: پیام یزدانجو
پیام یزدانجو در کتاب شب گمشده، ده داستان منتخب از نوشتههای خود را گردهم آورده است. این مجموعه آخرین اثر منتشر شده یزدانجو است که توجه علاقهمندان این گونه از ادبیات داستانی را جلب خواهد کرد. درباره کتاب شب گمشده: کتاب شب گمشده آخرین اثر پیام یزدانجو، نویسنده و منتقد ادبی است که قبل از مهاجرت از ایران به چاپ رسانده است. این اثر گزیدهای از داستانهای اوست که به دو بخش شب به خیر یوحنا و موزه... ادامه ›
کتاب قطار خاطرهها
- نویسنده: صدیقه حیدری رامشه
کتاب قطار خاطرهها نوشته صدیقه حیدری رامشه، مجموعه داستانهای کوتاهی است که درونمایه و محتوایی اجتماعی دارند و با قلمی روان و لحنی جذاب به رشته تحریر درآمدهاند. درباره کتاب قطار خاطرهها: مهمترین و بزرگترین تحولات سیاسی، اخلاقی، اجتماعی و ... در جوامع امرزی به دست اهل قلم به رشته تحریر درمیآید. نویسنده مینگارد تا مخاطب مطالعه کند، از این رو هر صاحب قلمی باید نهایت دقت و ریزبینی خود را به... ادامه ›
کتاب PDF برایم از بادبادکها بگو
- نویسنده: نوشین جم نژاد
کتاب برایم از بادبادکها بگو دربرگیرندهی ده مورد از بهترین داستانهای کوتاه نویسندهی معاصر، نوشین جم نژاد است که از فضایی احساسی و تصاویری خیالانگیز برخوردارند. داستانهایی که در این مجموعه جای گرفتهاند هرکدام نمایانگر زندگی مردم عادی و دغدغههای ریزودرشت زندگی آنها هستند که نوعی حس همذاتپنداری را در مخاطبان بیدار میکنند. دربارهی کتاب برایم از بادبادکها بگو ده داستان کوتاه با مضامین... ادامه ›
کتاب صوتی ارگنه
- نویسنده: صحرا کلانتری
آگاه بودن به تاریخ، همیشه به معنای داشتن شناخت کافی نسبت به گذشته نیست؛ بلکه در بسیاری از مواقع، تسلط داشتن نسبت به وضعیت کنونیست که نسبت به هرچیزی ارجحیت دارد. کتاب صوتی ارگنه، اثر صحرا کلانتری، از زبان سنگی روایت میشود که در ابتدا به دنبال فهمیدن گذشتهی خود بود، اما در متن تحولات اطرافش متوجه شد که گذشته، در برابر آنچه که باید اکنون و درآینده به سمتش حرکت کند اهمیتی ندارد. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب اسپرسوی زهرماری
- نویسنده: ابراهیم نیرومند
کتاب اسپرسوی زهرماری نوشتهی ابراهیم نیرومند، مجموعهای از چند داستان کوتاه با موضوعات مختلف است که با بیانی دلنشین، ساده و جذاب به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از اسپرسوی زهرماری میخوانیم: نیمه شب بود، با بدختی خودم را به جاده اصلی رساندم. خانهی ما در روستایی کوچک یک ساعت مانده به تهران در جادهی فیروزکوه بود. باید صبح خیلی زود به پادگان محل خدمتم میرسیدم. سر جاده طبق معمول به امید کامیون یا... ادامه ›
کتاب شبیه کور شدن یک نقاش
- نویسنده: مهدی حاجی باقری فروشانی
در کتاب شبیه کور شدن یک نقاش اثر مهدی حاجی باقری فروشانی، سعی در به تصویر کشیدن برگها و بذرها شده و توصیه میشود که داستانها، به ترتیبی که در کتاب آورده شده، خوانده شود. برگهایی که خود را در مسیر رود رها کردهاند، با آن که حس رهایی دارند، اما طعم آزادی را نخواهند چشید. نیرویی لازم است. قدرتی شگرف که در برگ نهفته نیست. برای چشیدن طعم آزادی، باید بذر بود. باید چیزی در خود داشت، چیزی شبیه توان... ادامه ›
کتاب دوربرگردان
- نویسنده: میثم کیانی
کتاب دوربرگردان نوشتهی میثم کیانی، دربردارندهی 10 داستان کوتاه جذاب و تأثیرگذار است که با درون مایهای اجتماعی، جنگی، پلیسی و... شما را مجذوب خود میکند. داستانهای «دوربرگردان» در فضاهایی کاملا شهری و اجتماعی اتفاق میافتد و یکی از آنها هم در میدان جنگ ایران و عراق میگذرد. در مواقعی شما حس میکنید که مرز بین خیال و واقعیت در موضوعات داستان مشخص نیست. نوع روایت داستانهای کتاب دوربرگردان یک... ادامه ›
کتاب اتفاق ممنوع نیست
- نویسنده: حسین یعقوبی
کتاب اتفاق ممنوع نیست به قلم حسین یعقوبی مجموعهای از چندین قصه است که یک داستان بلند فانتزی را تشکیل دادهاند. نویسنده گویی دچار انسداد ذهنی شده باشد، خوانندهی پیگیر و ناشناس را با خود همراه کرده تا در بازخوانى ایدههای پراکنده و داستانهای ناتمامش به او کمک کند. اما با پیشروی خط داستان، خواننده متوجه میشود که قضیه فراتر از اینهاست و پشت تمام این روایتهای کوتاه، حرفهای دیگری نهفته است.... ادامه ›