معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟

شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب می‌شود که مشکلات و کاستی‌های اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت می‌کند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهی‌بخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیض‌های قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول می‌شوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی می‌پردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمان‌های اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.

تاریخچه‌ی نگارش داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

بررسی روند داستان‌نویسی در ایران نشان می‌دهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستان‌های اجتماعی بسیار کم‌رنگ بود؛ به‌طوری‌که در میان داستان‌های کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درون‌مایه‌ای بهره‌مندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان‌ اجتماعی جلب شد و در دوره‌ی مشروطه، نیاز به چنین داستان‌هایی برای آگاه‌سازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.

همان‌طور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، به‌مرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سال‌های 1300 هجری، داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصان‌ها و کمبودهای مختلف، در آثار داستان‌نویسان و رمان‌نویسان ایرانی نمود یافت.

با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشته‌ی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستان‌های اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمان‌هایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهه‌های 1320 و 1330 شمسی، داستان‌هایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشته‌ی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.

در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانواده‌‌ی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دهه‌ی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایه‌ها»، بهترین رمان‌های اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبه‌ی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.

عباس معروفی در دهه‌ی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانواده‌ای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعه‌ی پدرسالار و نخبه‌کشی در جامعه‌ی ایرانی پرداخت. این نویسنده‌ی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دهه‌ی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسی‌ها» نوشته‌ی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسین‌های بسیاری را برانگیخت.

در دهه‌های بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستان‌ها و رمان‌های متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشته‌ی زویا پیرزاد، «حتی وقتی می‌خندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشته‌ی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.

انواع داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

نویسندگان معمولاً برای روایت‌پردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغه‌های مختلف جامعه را با فضاسازی‌ها و عناصر متنوع درهم می‌آمیزند و زیرژانرهایی را خلق می‌کنند که برخی از مهم‌ترین‌هایشان عبارت‌اند از:

  • داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستان‌های اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر می‌کشد. رمان «چشم‌هایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونه‌ای از این آثار است.
  • داستان اجتماعی تاریخی: داستان‌هایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دوره‌ی تاریخی مشخص مطرح می‌کنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار می‌گیرند. در این‌گونه داستان‌ها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دوره‌ی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دهه‌ی 1330 به تصویر می‌کشد.
  • داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده‌ در این‌گونه از داستان‌های اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوته‌ی نقد می‌گذارد و به‌شکلی ویژه به آن می‌پردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشته‌ی صادق هدایت، این نگاه انتقادی به‌خوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوان‌آزاری در میان مردم جامعه می‌تازد و در خلال داستان، به ریشه‌های آن اشاره می‌کند.
  • داستان اجتماعی سیاسی: در داستان‌های این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوه‌ی حکم‌رانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... به‌عنوان ریشه‌ی معضلات اجتماعی اشاره می‌شود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که می‌بریم» اثر جلال آل احمد، می‌توان مشاهده کرد.
  • داستان اجتماعی پرولتری: داستان‌های اجتماعی‌ای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در رده‌ی رمان‌های اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار می‌گیرند. داستان «گلیه مرد» نوشته‌ی بزرگ علوی، یکی از نمونه‌های معروف این آثار است که سختی‌ها و مصائب زندگی کارگران را روایت می‌کند.

اهمیت مطالعه‌ی داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمی‌توان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم می‌کند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغه‌های افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و هم‌دلی برسد. مطالعه‌ی رمان‌ها و داستان‌های اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغه‌های زنان و مردان ایرانی و ریشه‌ی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش می‌دهد و کمک می‌کند فارغ از نگاه‌های کلیشه‌ای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن می‌کنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشت‌ساز آگاه می‌سازند. این آگاهی کمک می‌کند تا مسائل و کاستی‌های اجتماعی امروز را ریشه‌یابی کنیم و برای بهبود آن‌ها، گام‌هایی اثرگذار برداریم.

خواندن داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دوره‌های تاریخی مختلف شناسایی و ریشه‌یابی کنید و با دغدغه‌های اقشار مختلف جامعه‌مان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان می‌خواهد به موازات دست‌یابی به این مقاصد، حلاوت داستان‌خوانی را هم مزه‌مزه کنید، پس پیشنهاد می‌کنیم خرید و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.

پرطرف‌دارترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعه‌ی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنی‌ست که برخی از بهترین رمان‌های اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شده‌اند و این مخاطبان با خرید و توصیه‌ی مطالعه‌ی آن‌ها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کرده‌اند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمرده‌ایم:

  • کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
  • کتاب چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم، به قلم زویا پیرزاد
  • کتاب چشم‌هایش، اثر بزرگ علوی
  • کتاب سال بلوا، نوشته‌ی عباس معروفی
  • کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
  • کتاب محلل، اثر صادق هدایت

پیشنهاد برای دانلود رایگان داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

چنانچه شما هم برای مطالعه‌ی داستان‌های اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینه‌های خرید کتاب نگران هستید، می‌توانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتاب‌های متنوع و مرتبط با این ژانر را به‌طور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوان‌های رایگان را در زیر فهرست کرده‌ایم:

  • کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
  • کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
  • کتاب سرزمین جعبه‌ها، نوشته‌ی احسان کیان فرد
  • کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
  • کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور

کتاب صوتی انسان معیار

معرفی و دانلود کتاب صوتی انسان معیار کتاب صوتی انسان معیار اثری از معصومه چهاردوری، یکی از نویسندگان معاصر ایران است. چهاردوری در این داستان کوتاه راوی یک نیم‌روز از زندگی دانشجویی برخاسته از طبقه‌ی متوسط اجتماع است که ناگزیر است میان دشواری‌های زندگی شخصی و چالش‌ها و تنش‌های زندگی اجتماعی تعادل برقرار کند. درباره‌ی کتاب صوتی انسان معیار معصومه چهاردوری در کتاب صوتی انسان معیار از زندگی انسان متوسط‌الحال جامعه‌ی ایرانی می‌گوید؛... ادامه

کتاب سلول

معرفی و دانلود کتاب سلول کتاب سلول به قلم احسان کیان فرد، داستان زندگی جوانی به نام آرتام و مشقت‌هایی که او در مسیر زندگی‌اش بر اثر ظلم متحمل می‌شود را به تصویر می‌کشد. انسان از ابتدای خلقت تا به امروز همواره در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکلاتی است که او را به سوی پیری، صورتی خط افتاده، دستانی لرزان و نگاهی آشفته به مرگ می‌کشاند. زندگی مملو از وقایع عجیب و غریب و غیر قابل تصور است و انسان با سپری کردن عمر در این دنیا... ادامه

کتاب از همان راهی که آمدی برگرد

معرفی و دانلود کتاب از همان راهی که آمدی برگرد کتاب از همان راهی که آمدی برگرد به قلم فرشته نوبخت، توسط چهار راوی که هر کدام حول هسته‌ی اصلی داستان به روایت زندگی خود می‌پردارند، به رشته تحریر درآمده و در نهایت داستان‌هایی تو در تو در دل قصه اصلی روایت می‌شود. شخصیت اصلی داستان دختری به نام شیوا است. دختری که کودکی‌اش را در پرورشگاه گذرانده و بزرگ شده اما اکنون می‌خواهد که برای خودش زندگی کند. قصد دارد کار پیدا کند و جایگاهی مناسب بدست آورد... ادامه

کتاب آن سوی دیوار شیشه‌ای

معرفی و دانلود کتاب آن سوی دیوار شیشه‌ای کتاب آن سوی دیوار شیشه‌ای مجموعه داستانی کوتاه از زهرا جمالی می باشد. در بخشی از داستان های این کتاب می خوانید: همه جا غرق در سکوت و آرامش بود. انگار صدای خودش هم در گلو خفه شده بود. در گرگ و میش هوا فقط می‌توانست تخته‌سنگ‌های بزرگ کوهستان را ببیند. آسمان را ابرهای خاکستری غرق کرده بودند، خالی از نور و ستاره. اما آرام‌آرام رشته‌های باریک و سرخ‌رنگی بر جای‌جایش نمایان می‌شدند، کم‌نور و پرنور درهم... ادامه

کتاب یک شهر، یک پدر

معرفی و دانلود کتاب یک شهر، یک پدر محمود مرادی گمش تپه در کتاب یک شهر، یک پدر، داستان جذاب پسری جوان را در یکی از شهرهای شمالی کشور به تصویر می‌کشد که برای زندگی ایده‌آل خود، دست از تلاش و مبارزه نمی‌کشد. این اثر برگزیده‌ی ‌دور‌ه اول ‌مسابقه‌ی ‌خودنویس‌ در سال 98 شده است. درباره‌ی کتاب یک شهر، یک پدر: راوی و شخصیت اصلی داستان پسری جوان به نام احمد است که همراه با پدرش در یکی از شهرهای کوچک شمال ایران زندگی می‌کنند. ماجراهای زندگی... ادامه

کتاب فراز در مسیر عشق

معرفی و دانلود کتاب فراز در مسیر عشق کتاب فراز در مسیر عشق نوشته فرزاد اردشیری لاجیمی، داستانی اجتماعی و روایت‌گر جوانانی است که در هیاهوی شهری پر از فراموشی دلشان می‌خواهد خدا، ایمان و انسانیت را به یاد آورند. این کتاب بیانی ساده و روان و لحنی صمیمی دارد. در بخشی از متن کتاب فراز در مسیر عشق می‌خوانیم: فراز در راه شکست شیطان هیچ‌گاه از خودت ناامید نشو. حتماً دیدی و یا شنیدی که سرکش‌ترین انسان‌ها در برابر خدا، زمانی که وارد محفلی... ادامه

کتاب به شیوه ی کیان فتوحی

معرفی و دانلود کتاب به شیوه ی کیان فتوحی کیان دهه سی سالگی‌اش را پشت سر میگذارد. در یک شرکت تهیه و مونتاژ فیلم کار می‌کند. گاهی فیلمبردار عروسی‌هاست و گاهی فیلم‌های غربی را برای پخش در ایران بی‌خطر می‌کند. در زندگی‌‌اش دست از پا خطا نکرده. با دختر همسایه‌شان که مادرش برایش خواستگاری کرده ازدواج کرده و حالا پسری پنج ساله به نام ماکان دارد. زندگی کیان از روزی تغییر می‌کند که او در جریان فیلم‌برداری در یکی از عروسی‌ها با دختری به نام... ادامه

رمان و اکنون سرنوشت را بنواز

معرفی و دانلود رمان و اکنون سرنوشت را بنواز رمان و اکنون سرنوشت را بنواز، زندگی عاطفی و پرماجرای اعضای یک گروه موسیقی نو پا و رو به رشد را بیان می‌کند که با تکیه بر استعداد شگرف خود مسیر زندگی‌شان را همانطور که می‌پسندند، تغییر می دهند. آنها می‌دانند چطور می توان زیر سایه ی عشق پاک٬ گذشته های تلخ را به فراموشی سپرد و مشکلات را با تکیه بر اراده ی خود از پا درآورد و همچنان شاد زندگی کرد. ادامه

کتاب صوتی خیابان

معرفی و دانلود کتاب صوتی خیابان در جریان یک تصادف، کودکی وسط خیابان کشته شده و مردم به فکر این هستند که زودتر خون او را از روی آسفالت خیابان، جلوی مغازه‌شان و کنار امامزاده بشویند تا مبادا جایی را نجس کند! کتاب صوتی خیابان، اثر مریم رستمی جو، داستانی کوتاه و تلخ از بی‌تفاوتی و مواجهه‌ی بی‌رحمانه‌ی افراد جامعه با کودکان کار است. درباره‌ی کتاب صوتی خیابان کودک کاری با لباس‌های کهنه و سر و وضعی آشفته، وسط خیابان، روی زمین افتاده... ادامه

کتاب صوتی مرز

معرفی و دانلود کتاب صوتی مرز سمیه جعفری در کتاب صوتی مرز، داستان کوتاه و غمباری از وضعیت دشوار پناهندگان افغان روایت کرده و نشان داده که چگونه فقر می‌تواند زندگی‌های بسیاری را نابود و افراد زیادی را در راه گریز از آن قربانی کند؛ سرنوشت شومی که پیش‌از هر کس، گریبان کودکان و ضعیف‌ترها را می‌گیرد. درباره‌ی کتاب صوتی مرز داستان کتاب صوتی مرز نوشته‌ی سمیه جعفری، جایی در مرز میان ایران و افغانستان در جریان است. جاده‌های خاکی،... ادامه

کتاب خاکسپاری ماهی قرمزها

معرفی و دانلود کتاب خاکسپاری ماهی قرمزها کتاب خاک‌سپاری ماهی قرمزها اثر حسین قسامی، روایت دنیایی سیاه است از زبان پنج خواهر و برادر خردسال که پدری متکدی و مادری هر جایی دارند و خودشان هم مجبورند برای سیر کردن شکم کار کنند. هر یک از چهل و سه فصل کتاب خاکسپاری ماهی قرمزها توسط یکی از خواهر و برادرها روایت می‌شود تا در نهایت داستان کلی شکل بگیرد. در این اثر مضمون شر با به کار گرفتن زبانی معصومانه جلوه‌ای دوچندان یافته است. به عبارت دیگر... ادامه

کتاب زمستان فصل مردن نیست

معرفی و دانلود کتاب زمستان فصل مردن نیست زمستان فصل مردن نیست با نگاهی به زندگی زنان آسیب دیده اجتماعی به نگارش درآمده و داستان درگیری چند زن در موقعیت های اجتماعی متفاوت را با یکدیگر روایت می کند. در بخشی از این کتاب خواهید خواند: لحنش بوی موافقت نمی‌دهد و من دیگر ادامه نمی‌دهم. نمی‌گویم فکر می‌کنم همه‌ی آدم‌ها دهکده‌های خودشان را دارند و هر قدر توی دهکده، آدم مهمی باشند، زندگی‌شان پیچیده‌تر است. نمی‌گویم به آدم‌هایی که صبح با فکر... ادامه

کتاب ماه مهر را به خاطر بسپار

معرفی و دانلود کتاب ماه مهر را به خاطر بسپار کتاب ماه مهر را به خاطر بسپار به قلم شهریار زمانی، رمانی جذاب و دل‌نشین با مضمونی اجتماعی است که به روایت زندگی دو خانواده ایرانی در دهه‌ی 50 می‌پردازد. میرآقا و روزبه پسرهای این دو خانواده هستند که به شدت با یکدیگر ناسازگارند. روزی روزبه برای خواستگاری خواهر میرآقا که ناهید نام دارد به منزل آن‌ها می‌رود و میرآقا را با این کار به شدت خشمگین می‌کند. از طرفی میرآقا نیز دلباخته‌ی دختری به نام ژیلا... ادامه

کتاب سپیده سیاه

معرفی و دانلود کتاب سپیده سیاه کتاب سپیده سیاه اثری خواندنی از میلاد سرداری است. این رمان ایرانی در مورد موضوع اعتیاد است و سعی دارد روایتی تکان‌دهنده و عمیق از این بیماری داشته باشد. سرداری در رمان خود از روایت اول شخص بهره برده تا به مخاطبان نشان دهد که حادثه‌ی گرفتار آمدن در دام اعتیاد ممکن است برای هر شخصی رخ دهد و باید نسبت به آن کاملاً خودآگاه باشند. درباره‌ی کتاب سپیده سیاه کتاب سپیده سیاه نوشته‌ی میلاد سرداری به... ادامه

کتاب نبودن

معرفی و دانلود کتاب نبودن کتاب نبودن مجموعه‌ی شش داستان کوتاه نوشته‌ی بابک بیات است که به فقدان روابط انسانی و خلأ موجود در روابط امروزی می‌پردازد. این اثر شرح آدم‌هایی است که توأمان در دنیای واقعی و مجازی همه چیز خود را از دست می‌دهند. قصه‌هایی که با زبانی درست و شاعرانه بیان می‌شوند و احساس می‌کنید جایی میان این انسان‌ها در حال گم شدن و از دست دادن هستید. نبودن، مجموعه ماجراهایی با موضوعات قابل تأمل، همراه با زبانی خوب... ادامه

کتاب جیب‌های بارانی‌ات را بگرد

معرفی و دانلود کتاب جیب‌های بارانی‌ات را بگرد کتاب جیب‌های بارانی‌ات را بگرد نوشته روزنامه‌نگار و نویسنده برجسته پیمان اسماعیلی، مجموعه‌ای از هشت داستان کوتاه است که تصویری از تنهایی و گمگشتگی در موقعیت‌هایی ناب و خشن را به نمایش می‌گذارد. این مجموعه داستان در چهارمین دوره جایزه ادبی اصفهان مورد تقدیر قرار گرفته است. درباره کتاب جیب‌های بارانی‌ات را بگرد: پیمان اسماعیلی در کتاب حاضر داستان‌های متفاوتی را روایت می‌کند: قصه مرد که طی ماجرایی... ادامه

کتاب مسافر

معرفی و دانلود کتاب مسافر کتاب مسافر نوشته‌ی زهره زاهدی داستان زندگی دختری را روایت می‌کند که برای رسیدن به ثباتی درونی اقدام به مهاجرت می‌کند. رمان با روایتی از عشق نوجوانی شخصیت اصلی آغاز می‌شود و زندگی او را مرحله به مرحله روایت می‌کند. درباره‌ی کتاب مسافر زهره زاهدی در کتاب مسافر، زندگی دختری را به تصویر کشیده که در کودکی مادرش را از دست داده و نتوانسته ارتباط خوب و مؤثری با پدرش ایجاد کند. پدرش نیز از پس دشواری‌های... ادامه

کتاب صوتی گیله مرد

معرفی و دانلود کتاب صوتی گیله مرد کتاب صوتی گیله مرد نوشته‌ی نویسنده‌ی معاصر برجسته‌ی پارسی بزرگ علوی، درباره‌ی شورش و به پا خیزی علیه ظلم و ستم است؛ طغیان مردمانی شریف که در مقابل زورگویی حکومت سکوت نمی‌کنند. شخصیت اصلی داستان گیله مرد، مردی روستایی و مبارزی گیلانی است که به جنبش دهقانی می‌پیوندد و پس از هجوم مأموران و کشته شدن زنش به جنگل پناه می‌برد. شرح ماجرای سه مرد است، گیله مرد و دو محافظ او که در میان غرش باد و باران وی... ادامه

کتاب آرتیست

معرفی و دانلود کتاب آرتیست کتاب آرتیست به قلم سعید تشکری، رمانی کوتاه و خواندنی‌ست که قصه ملاقات یک نویسنده و فردی که آرزو دارد زندگی‌اش را به صورت یک کتاب داستان درآورد را روایت می‌کند. این داستان گیرا که به سبک پست‌مدرن تألیف شده است، از دغدغه‌های امروزی جامعه ایرانی سخن می‌گوید. درباره کتاب آرتیست: داستانی درباره چگونگی نوشتن یک داستان! رمان آرتیست روایت مرد جوانی به نام کوشاست که برای ماندگار کردن بخشی از تجربه‌های... ادامه

کتاب رنج‌های پیرمرد خفته

معرفی و دانلود کتاب رنج‌های پیرمرد خفته کتاب رمان رنج‌های پیرمرد خفته، به تالیف کامران محرابیان، داستان پیرمردی است که یک شب با بی‌خوابی رو به رو می‌شود. در کتاب رمان رنج‌های پیرمرد خفته می‌خوانیم: هوای خونه خیسِ خیسِ همه جا خیسِ، من تو گودالم، گودالِ پُر از آبِ، گودالِ پُر از کثیفی، گودالِ پُر از رویاست، این منم، این چیزی که ساختم، این چیزی که همیشه بودم، تا آخرین لحظه هم همین طوریم. حالا که فکر می‌کنم، می‌بینم من تو تموم این مدت توی... ادامه

کتاب فریاد دردها

معرفی و دانلود کتاب فریاد دردها کتاب فریاد دردها نوشتۀ زهرا ایمانی، داستان خانواده سه نفره‌ای را به تصویر می‌کشد که در خانه‌ای در یک محلۀ قدیمی زندگی می‌کنند و هر روز صدای جیغ‌هایی را در همسایگی‌شان می‌شنوند. درباره‌ی کتاب فریاد دردها: یک خانواده که متشکل از یک مادر و دو خواهر است در خانه‌ای قدیمی زندگی می‌کنند، یکی از دخترها در آستانۀ ازدواج قرار دارد. چند سالی است که صدای جیغ یک دختربچه که عقب‌مانده ذهنی است در همسایگی‌شان... ادامه

کتاب دایره‌ها

معرفی و دانلود کتاب دایره‌ها گاهی انسان‌ها در زندگی خود به بی‌معنایی و تکراری خسته‌کننده می‌رسند و دچار سرگردانی حیرت‌آوری می‌شوند. حمید نورشمسی در کتاب دایره‌ها به روایت زندگی پنج شخصیت‌ مختلف می‌پردازد که همچون دایره‌ای در مدار زندگی خود در حال چرخش‌اند و مشکلات و چالش‌های اجتماعی مختلفی را از سر می‌گذرانند. درباره‌ی کتاب دایره‌ها گیر افتادن در وضعیت‌های نابه‌سامان تکراری می‌تواند سبب سرخوردگی و آسیب‌دیدگی آدم‌ها در... ادامه

کتاب تریتیکاله

معرفی و دانلود کتاب تریتیکاله در این دانشکده هرکس پی یک چیز می‌گردد یکی در پشت میز و، دیگری هم رفته تا آرنج در جامیز می‌گردد یکی در جستجوی مدرک است و دیگری نوشابه یا تک تک یکی هم جیب‌ها را در پی فندک، برای کارهای «جیز» می‌گردد در این دانشکده خواهر- برادرها جدا هستند و در تفکیک ولی بهنام با مریم، و شیوا با برادرزاده‌ی پرویز می‌گردد ز تفکیک کلاس درس‌ها گفتم، ولی آخر چه قانونی برای حکم کردن در پی استادهای هیز می‌گردد؟ اگر من... ادامه

کتاب مجسمه‌ای به نام نوبر

معرفی و دانلود کتاب مجسمه‌ای به نام نوبر کتاب مجسمه‌ای به نام نوبر نخستین کتاب حدیث احمدی روایتی‌ است احساسی از زندگی دختر بچه‌ی ناتوانی که در خانواده و اجتماع تنها و بدون هیچ پشتیبانی مانده است. در بخشی از کتاب مجسمه‌ای به نام نوبر می‌خوانیم: کوچه مثل همه‌ی جمعه صبح‌ها خلوت بود. برگ درختان روی زمین را زرد کرده بودند، بر خلاف دیروز آفتاب در آسمان بود اما باد همچنان می‌وزید و شاخه‌های بید مجنون را به رقص در می‌آورد. نادر که صبح با... ادامه