معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟

شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب می‌شود که مشکلات و کاستی‌های اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت می‌کند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهی‌بخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیض‌های قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول می‌شوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی می‌پردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمان‌های اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.

تاریخچه‌ی نگارش داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

بررسی روند داستان‌نویسی در ایران نشان می‌دهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستان‌های اجتماعی بسیار کم‌رنگ بود؛ به‌طوری‌که در میان داستان‌های کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درون‌مایه‌ای بهره‌مندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان‌ اجتماعی جلب شد و در دوره‌ی مشروطه، نیاز به چنین داستان‌هایی برای آگاه‌سازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.

همان‌طور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، به‌مرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سال‌های 1300 هجری، داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصان‌ها و کمبودهای مختلف، در آثار داستان‌نویسان و رمان‌نویسان ایرانی نمود یافت.

با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشته‌ی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستان‌های اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمان‌هایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهه‌های 1320 و 1330 شمسی، داستان‌هایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشته‌ی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.

در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانواده‌‌ی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دهه‌ی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایه‌ها»، بهترین رمان‌های اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبه‌ی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.

عباس معروفی در دهه‌ی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانواده‌ای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعه‌ی پدرسالار و نخبه‌کشی در جامعه‌ی ایرانی پرداخت. این نویسنده‌ی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دهه‌ی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسی‌ها» نوشته‌ی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسین‌های بسیاری را برانگیخت.

در دهه‌های بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستان‌ها و رمان‌های متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشته‌ی زویا پیرزاد، «حتی وقتی می‌خندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشته‌ی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.

انواع داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

نویسندگان معمولاً برای روایت‌پردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغه‌های مختلف جامعه را با فضاسازی‌ها و عناصر متنوع درهم می‌آمیزند و زیرژانرهایی را خلق می‌کنند که برخی از مهم‌ترین‌هایشان عبارت‌اند از:

  • داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستان‌های اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر می‌کشد. رمان «چشم‌هایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونه‌ای از این آثار است.
  • داستان اجتماعی تاریخی: داستان‌هایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دوره‌ی تاریخی مشخص مطرح می‌کنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار می‌گیرند. در این‌گونه داستان‌ها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دوره‌ی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دهه‌ی 1330 به تصویر می‌کشد.
  • داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده‌ در این‌گونه از داستان‌های اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوته‌ی نقد می‌گذارد و به‌شکلی ویژه به آن می‌پردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشته‌ی صادق هدایت، این نگاه انتقادی به‌خوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوان‌آزاری در میان مردم جامعه می‌تازد و در خلال داستان، به ریشه‌های آن اشاره می‌کند.
  • داستان اجتماعی سیاسی: در داستان‌های این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوه‌ی حکم‌رانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... به‌عنوان ریشه‌ی معضلات اجتماعی اشاره می‌شود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که می‌بریم» اثر جلال آل احمد، می‌توان مشاهده کرد.
  • داستان اجتماعی پرولتری: داستان‌های اجتماعی‌ای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در رده‌ی رمان‌های اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار می‌گیرند. داستان «گلیه مرد» نوشته‌ی بزرگ علوی، یکی از نمونه‌های معروف این آثار است که سختی‌ها و مصائب زندگی کارگران را روایت می‌کند.

اهمیت مطالعه‌ی داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمی‌توان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم می‌کند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغه‌های افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و هم‌دلی برسد. مطالعه‌ی رمان‌ها و داستان‌های اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغه‌های زنان و مردان ایرانی و ریشه‌ی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش می‌دهد و کمک می‌کند فارغ از نگاه‌های کلیشه‌ای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن می‌کنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشت‌ساز آگاه می‌سازند. این آگاهی کمک می‌کند تا مسائل و کاستی‌های اجتماعی امروز را ریشه‌یابی کنیم و برای بهبود آن‌ها، گام‌هایی اثرگذار برداریم.

خواندن داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دوره‌های تاریخی مختلف شناسایی و ریشه‌یابی کنید و با دغدغه‌های اقشار مختلف جامعه‌مان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان می‌خواهد به موازات دست‌یابی به این مقاصد، حلاوت داستان‌خوانی را هم مزه‌مزه کنید، پس پیشنهاد می‌کنیم خرید و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.

پرطرف‌دارترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعه‌ی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنی‌ست که برخی از بهترین رمان‌های اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شده‌اند و این مخاطبان با خرید و توصیه‌ی مطالعه‌ی آن‌ها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کرده‌اند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمرده‌ایم:

  • کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
  • کتاب چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم، به قلم زویا پیرزاد
  • کتاب چشم‌هایش، اثر بزرگ علوی
  • کتاب سال بلوا، نوشته‌ی عباس معروفی
  • کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
  • کتاب محلل، اثر صادق هدایت

پیشنهاد برای دانلود رایگان داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

چنانچه شما هم برای مطالعه‌ی داستان‌های اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینه‌های خرید کتاب نگران هستید، می‌توانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتاب‌های متنوع و مرتبط با این ژانر را به‌طور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوان‌های رایگان را در زیر فهرست کرده‌ایم:

  • کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
  • کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
  • کتاب سرزمین جعبه‌ها، نوشته‌ی احسان کیان فرد
  • کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
  • کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور

کتاب صوتی لالایی نیروانا

معرفی و دانلود کتاب صوتی لالایی نیروانا مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاهی که به قلم آزاده جمشیدپور نوشته شده‌اند. نویسنده در داستان‌های کتاب صوتی لالایی نیروانا به سراغ برخی از مهم‌ترین معضلات اجتماعی همچون فقر، طلاق و اعتیاد رفته است. درباره‌ی کتاب صوتی لالایی نیروانا آزاده جمشیدپور در مجموعه داستان کوتاه لالایی نیروانا از دریچه‌ی روایت زندگی شخصیت‌های داستان‌هایش به معضلات فرهنگی و اجتماعی روز می‌پردازد. فقر، اعتیاد، بزهکاری و طلاق از... ادامه

کتاب با اعمال شاقه

معرفی و دانلود کتاب با اعمال شاقه کتاب با اعمال شاقه تازه‌ترین اثر محمد حنیف، درباره مردی است که با مرور خاطراتش شما را به درون یک هزارتوی داستانی هدایت می‌کند و بخش‌هایی از سرگذشت خود، زندگی افرادی دیگر و موقعیت‌ها و اتفاقاتی خاص را برایتان بازگو می‌کند. این کتاب نامزد دریافت جایزه ادبی جلال آل احمد در سال 1398 شده است. درباره کتاب با اعمال شاقه: محمد حنیف از جمله نویسندگانی است که هم به فراگیری اصول داستان نویسی می‌پردازد و هم... ادامه

کتاب او... کمی قبل از واقعه

معرفی و دانلود کتاب او... کمی قبل از واقعه کتاب او... کمی قبل از واقعه نوشته‌ی مهسا ذوالفقاری، ماجرای دختری به نام نوآ است که باید یک زندگی پر از سختی و مسئولیت را مدیریت و تمام مشکلاتش را به تنهایی حل کند. کتاب او... کمی قبل از واقعه برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به حوزه‌ی ادبیات و داستان‌خوانی علاقه دارید، این کتاب برای شما لذت بخش خواهد بود. در بخشی از کتاب او... کمی قبل از واقعه می‌خوانیم: نوآ: حالش خوب بود از صبح که بیدار شد سرحال تر... ادامه

کتاب نقطه عزیمت: مجموعه ی هفت داستان

معرفی و دانلود کتاب نقطه عزیمت: مجموعه ی هفت داستان شب از نیمه شب گذشته بود که قطار به مقصد رسید. خواب زده و کسل از همسفرانم خداحافظی کردم و جدا. حوصله ی معطلی نداشتم. دو روز بود توی راه بودم. خسته. می خواستم هرچه زودتر برسم به خانه ی باباجان. احتمالا از سر شب منتظرم بود پیرمرد و مثل همیشه دلواپس. از ایستگاه قطار که بیرون آمدم، معطل نکردم، تاکسی گرفتم. در بست. بدون چانه زنی. هوا آن قدر سرد بود که منصرفم کند از پافشاری بی مورد... ولی معمولا کار... ادامه

کتاب PDF سه تار

معرفی و دانلود کتاب PDF سه تار یک سه تار نو و بی روپوش در دست داشت و یخه باز و بی هوا راه می امد. از پله های مسجد شاه به عجله پایین امد و از میان بساط خرده ریز فروش هاطس و از لای مردمی که در میان بساط گسترده ی انان، دنبال چیزهایی که خودشان هم نمی دانستند، می گشتند، داشت به زحمت رد می شد. سه تار را روی شکم نگه داشته بود و با دست دیگر، سیم های ان را می پایید که که به دگمه ی لباس کسی یا به گوشه ی بار حمالی گیر نکند و پاره نشود.... ادامه

کتاب سرزمین جعبه‌ها

معرفی و دانلود کتاب سرزمین جعبه‌ها سرزمین جعبه‌ها یک محیط به شدت محدود با حاکمان سختگیر است که در آن انسان‌ها به شیوه‌های مختلف کنترل می‌شوند تا فرصت اندیشیدن به هیچ‌چیز را نداشته باشند. احسان کیان فرد در کتاب سرزمین جعبه‌ها از شخصیتی سخن می‌گوید که می‌خواهد در چنین جامعه‌ای معنای زندگی خود را کشف کند. درباره‌ی کتاب سرزمین جعبه‌ها سرزمینی را تصور کنید که در آن واقعیت‌های زندگی پنهان می‌شود و حاکمانش اجازه نمی‌دهند هیچ‌کس از... ادامه

کتاب کنام

معرفی و دانلود کتاب کنام سعید کاویانپور در کتاب کنام، ماجرای ساکنان یک آپارتمان در حال فروپاشی را شرح می‌دهد که به جای مشارکت با هم جهت بازسازی ساختمانشان، یکدیگر را مقصر می‌دانند و با هم می‌جنگند. درباره‌ی کتاب کنام در دنیایی که ما زندگی می‌کنیم بیشتر آدم‌ها مریض هستند! از پشت سر خنجر می‌زنند و روبه‌رویمان می‌خندند. اگر لحظه‌ای حواسمان به اطراف نباشد تلافی عقده‌های درونی‌شان را روی سرمان خالی می‌کنند. خودمان چطور؟ آیا... ادامه

کتاب یک شهر، یک پدر

معرفی و دانلود کتاب یک شهر، یک پدر محمود مرادی گمش تپه در کتاب یک شهر، یک پدر، داستان جذاب پسری جوان را در یکی از شهرهای شمالی کشور به تصویر می‌کشد که برای زندگی ایده‌آل خود، دست از تلاش و مبارزه نمی‌کشد. این اثر برگزیده‌ی ‌دور‌ه اول ‌مسابقه‌ی ‌خودنویس‌ در سال 98 شده است. درباره‌ی کتاب یک شهر، یک پدر: راوی و شخصیت اصلی داستان پسری جوان به نام احمد است که همراه با پدرش در یکی از شهرهای کوچک شمال ایران زندگی می‌کنند. ماجراهای زندگی... ادامه

کتاب مادر

معرفی و دانلود کتاب مادر کتاب مادر نوشته‌ی ام البنین منیری خلیل آباد، فصل دوم رمان در حوالی عذاب، داستان زندگی زنی به اسم شیواست که با سختی‌های فراوان کودکانش را خود به تنهایی بزرگ می‌کند. خلاصه‌ای از کتاب مادر (فصل دوم رمان در حوالی عذاب): شیوا در جوانی همسرش را از دست می‌دهد. او با سه فرزند و یک تو راهی از روستای کوچک خود به شهر می‌آید، تا خود را از تهمت و حرف مردم نجات دهد. اما ازدواج با طاهر، مردی که هیچ بویی از... ادامه

کتاب کلاغ

معرفی و دانلود کتاب کلاغ کتاب کلاغ نوشته‌ی فرشته نوبخت، مجموعه داستانی شخصیت‌محور است که با تکیه بر موقعیت و بحران درونی افراد روایت شده‌اند. مضمون اصلی همه‌ی داستان‌های فرشته نوبخت در مجموعه داستان کلاغ رابطه‌ی آدم‌ها در جامعه‌ی مدرن است. کلاغ مجموعه داستانی می‌باشد که تقریبا همه‌ی قصه‌هایش با راوی اول شخص نوشته شده و روایت کننده زن‌هایی در مقاطع مختلف زندگی است. فرشته نوبخت با لحنی مناسب سن و جایگاه راویِ خود را برای... ادامه

کتاب عروسک‌ها قصه آدم بزرگ‌ها را دوست ندارند

معرفی و دانلود کتاب عروسک‌ها قصه آدم بزرگ‌ها را دوست ندارند کتاب عروسک‌ها قصه آدم بزرگ‌ها را دوست ندارند نوشته‌ی حسین شکری زندگی آدم‌هایی را تصویر می‌کشد که مرحله رشد و تکوین انسانیت را در آغوش گرفته‌اند، بر مرکب عدل اجتماعی استوارند و سرود ایستادگی و مقاومت را به بهترین شکل آن می‌سرایند. درباره کتاب عروسک‌ها قصه آدم بزرگ‌ها را دوست ندارند می‌خوانیم: این داستان اگر چه واقعیت ندارد، اما غیر واقعی هم نیست، می‌تواند لحظه لحظه بودن انسان‌ها در حیاتی موسوم به... ادامه

کتاب آنچه در کردستان گذشت

معرفی و دانلود کتاب آنچه در کردستان گذشت کتاب آنچه در کردستان گذشت نوشته فروغ اصطهباناتی، داستانی اجتماعی است که قصه زندگی چند خانواده و اتفاقات میانشان در شهر کردستان را روایت می‌کند. در بخشی از کتاب آنچه در کردستان گذشت (what happened in kurdistan) می‌خوانیم: پائیز شیراز بود و خیابان‌های رنگارنگ و محسن که ساکش را در دست گرفته بود و دم در خوابگاه منتظر بود مریم بیاید و دوباره چشمان سیاه و هیکل کشیده و بلند بالایش را ببیند. از دو ماه... ادامه

کتاب خورشید سیاه

معرفی و دانلود کتاب خورشید سیاه کتاب خورشید سیاه به قلم معصوم ترکان، داستان پر فراز و نشیب زندگی دختری را به تصویر می‌کشد که به هِروئین معتاد شده است. در بخشی از کتاب خورشید سیاه می‌خوانیم: روز به روز دز موادم کمتر و حال من بدتر می‌شد. دیگر مهران در اتاق را قفل می‌کرد و نمی‌گذاشت سامان پیشم بیاید. در واقع کار خوبی می‌کرد، چون اصلا حال خوبی نداشتم و فقط آه و ناله می‌کردم! مصرف هروئینم کاملا قطع شده بود و فقط زیر نظر مهران و یکی... ادامه

کتاب صوتی صدایی در آینه

معرفی و دانلود کتاب صوتی صدایی در آینه کتاب صوتی صدایی در آینه روایتی تلخ از مجید اوریادی زنجانی است. اوریادی در این کتاب راوی بخشی کوتاه و دردناک از زندگیِ همه‌روزه‌ی اقشار محروم و کمتربرخوردار جامعه است که به تنگدستی و انواع مختلفی از فقر فرهنگی و اجتماعی دچارند. درباره‌ی کتاب صوتی صدایی در آینه مجید اوریادی زنجانی در کتاب صوتی صدایی در آینه راوی یک شب از زندگی پسر نوجوانِ زباله‌گردی است که این‌بار به جای پلاستیک و بطری‌های... ادامه

کتاب وارونگی

معرفی و دانلود کتاب وارونگی کتاب وارونگی نوشته‌ی مژده اسفندیاری راد، داستان سه زن و دغدغه‌های متفاوتشان است. این کتاب در طی سه داستان کوتاه، از سه زندگی مختلف پرده برمی‌دارد و به شرح اتفاقاتی می‌پردازد که هر کدام از سه زن، مهشید، افسانه و رویا، را به نقطه‌ی به‌خصوصی از زندگی‌شان کشانده است. درباره‌ی کتاب وارونگی رسالت داستان‌ها، نه فقط سرگرم‌ کردن خوانندگان بلکه همراه کردن آن‌ها با زندگی‌هایی‌ست که به سبب کوتاهی عمر... ادامه

کتاب مریلا (مجموعه داستان)

معرفی و دانلود کتاب مریلا (مجموعه داستان) آن شب که برای اولین بار مریلا را دیدم اندوهی پنهانی درونم را پر کرد. انگار او از جایی آمده بود که من خمیشه به آن فکر می‌کردم. از بهشت یا از جنگل‌هایی که نامشان را با لطاف خاصی به زبان می‌آوریم. پدرم گفت: مریلا از حالا پرستار مادرته. دخترم سارا! دستش را به طرفم دراز کرد. انگار که اگر این کار را نمی‌کرد مریلا من را با نقش قالی‌های کف اتاق اشتباه می‌گرفت. بعد پدرم خندید و تند تند از اتاق بیرون رفا.... ادامه

کتاب بیراهه‌های زندگی

معرفی و دانلود کتاب بیراهه‌های زندگی کتاب بیراهه‌های زندگی نوشته‌ی معصومه حبیبی، در مورد پسری به نام علی است که در گذشته مادرش را از دست داده و حالا با پدرش زندگی می‌کند. پدرش اخلاق تند و تیزی دارد و علی او را در مرگ مادر مقصر می‌داند. آشنا شدن با دخترکی بی‌خانمان او را وارد ماجراهایی می‌کند. در بخشی از کتاب بیراهه‌های زندگی (Bypaths of life) می‌خوانیم: سرما غوغا کرد و با لشگری تمام قد به داخل سالن هجوم آورد، دندان‌ها به هم خورد،... ادامه

کتاب از همان راهی که آمدی برگرد

معرفی و دانلود کتاب از همان راهی که آمدی برگرد کتاب از همان راهی که آمدی برگرد به قلم فرشته نوبخت، توسط چهار راوی که هر کدام حول هسته‌ی اصلی داستان به روایت زندگی خود می‌پردارند، به رشته تحریر درآمده و در نهایت داستان‌هایی تو در تو در دل قصه اصلی روایت می‌شود. شخصیت اصلی داستان دختری به نام شیوا است. دختری که کودکی‌اش را در پرورشگاه گذرانده و بزرگ شده اما اکنون می‌خواهد که برای خودش زندگی کند. قصد دارد کار پیدا کند و جایگاهی مناسب بدست آورد... ادامه

کتاب با تنهایی قدم می‌زنم

معرفی و دانلود کتاب با تنهایی قدم می‌زنم کتاب با تنهایی قدم می‌زنم نوشته اکرم بادی، روایتگر داستان پر درد و رنج زنی است که همسرش به بیماری سختی گرفتار می‌شود و زندگی‌شان ناخواسته دچار چالش‌های دشواری می‌گردد که هر دو را از پا در می‌آورد و تردید را به جان زن می‌اندازد. درباره کتاب با تو قدم می‌زنم: رمان پیش رو داستان زندگی زن جوانی به نام الهه را به تصویر می‌کشد که زندگی خوبی را با همسرش مصطفی سپری می‌کند؛ تا اینکه با شروع بیماری مصطفی... ادامه

کتاب سرزمین بدون مرز

معرفی و دانلود کتاب سرزمین بدون مرز الیاس قصابیان در کتاب سرزمین بدون مرز، جدال بین خیر و شر را که قدمتی به بلندای تاریخ بشر داشته و به حالتی نامرئی در ذهن همه‌ی انسان‌ها در جریان است، به تصویر می‌کشد. آنچه مسلم است همه‌ی انسان‌ها در ذات، تمایل به نیکی دارند اما در طول زمان تحت تاثیر شرایط و محیط، تغییرات و تاثیر پذیریشان، تعیین کننده‌ی اصول انسانی و اخلاقی حاکم بر رفتارشان خواهد بود. در واقع اخلاقیات و رفتار‌های فردی و همچنین... ادامه

کتاب دیر آمدم...!

معرفی و دانلود کتاب دیر آمدم...! بخش هایی از متن کتاب: ظهر گرم و آفتابی یکی از روزهای اردیبهشت ماه بود . امّا بچه‌ها با شور و هیجان خیلی زیاد در زمین خاکی بدنبال توپ می‌دویدند. آرش : مهران ! پاس بده. مهران توپ را به طرف آرش پاس داد و فریاد کشید: شوت کن. بدو پسر!... آفرین ... آفرین ...گُله... گُله... هورا... در همین هنگام صدای لیلا به گوش رسید: مهران... مهران، مامان کارت داره مهران در حالی که خیس عرق شده بود به آرش نزدیک شد و... ادامه

کتاب کوچه آژیر می کشد

معرفی و دانلود کتاب کوچه آژیر می کشد رحمان دهانش باز می­شود، اما چیزی نمی­گوید. جلوتر می­روم. سرم را بالا می­گیرم تا صورتش را خوب ببینم. توی لباس نظامی، ظاهرش با اولین باری که توی کوچه­ ی پشت نانوایی محله دیده بودم فرق کرده بود. پشت سرم می­ آمد، قدم­ هایش را توی دلم می­ شمردم. به نُه که رسید، آرام صدایم زد: «گلنار!» که پاهایم بی­ اختیار ایستاد. سرم را برگرداندم. چادرم را محکم جلوی چانه ­ام گرفتم، سرم را پایین بردم. کفش­ های نظامی... ادامه

کتاب دنیای من

معرفی و دانلود کتاب دنیای من لیدا ناصحی در کتاب دنیای من داستان دخترِ نقاشی را روایت می‌کند که در مسیر موفقیت و برنده شدن در مسابقه‌ای قدم برداشته است و در حین تکاپوها و تلاش‌های مربوط به این مسابقه پی به حقایقی در خصوص زندگی خود می‌برد. معرفی رمان دنیای من: رمان کوتاه دنیای من اثری متفاوت محسوب می‌شود و شما را با دختری به نام دنیا آشنا می‌کند. این دختر، ذهن پرسشگر و پویایی دارد و همواره به دنبال پاسخ‌های مناسب و منطقی است.... ادامه

کتاب مادرها و مادربزرگ‌هایی شبیه من

معرفی و دانلود کتاب مادرها و مادربزرگ‌هایی شبیه من دغدغه‌های زنانه از درون‌مایه‌های رایج داستان‌های معاصر است که می‌تواند بیانگر حقایق اجتماعی و فرهنگی مهمی در جامعه‌ی ایران باشد. در کتاب مادرها و مادربزرگ‌هایی شبیه من، نوشته‌ی مریم السادات میرحسینی، ده داستان کوتاه با محوریت شخصیت‌های زن گرد آمده است. زبان این داستان‌ها پخته و سرشار از عواطف انسانی و صور خیال است. درباره‌ی کتاب مادرها و مادربزرگ‌هایی شبیه من در دهه‌های گذشته نویسندگان مختلفی با... ادامه