معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟

شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب می‌شود که مشکلات و کاستی‌های اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت می‌کند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهی‌بخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیض‌های قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول می‌شوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی می‌پردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمان‌های اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.

تاریخچه‌ی نگارش داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

بررسی روند داستان‌نویسی در ایران نشان می‌دهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستان‌های اجتماعی بسیار کم‌رنگ بود؛ به‌طوری‌که در میان داستان‌های کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درون‌مایه‌ای بهره‌مندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان‌ اجتماعی جلب شد و در دوره‌ی مشروطه، نیاز به چنین داستان‌هایی برای آگاه‌سازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.

همان‌طور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، به‌مرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سال‌های 1300 هجری، داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصان‌ها و کمبودهای مختلف، در آثار داستان‌نویسان و رمان‌نویسان ایرانی نمود یافت.

با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشته‌ی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستان‌های اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمان‌هایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهه‌های 1320 و 1330 شمسی، داستان‌هایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشته‌ی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.

در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانواده‌‌ی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دهه‌ی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایه‌ها»، بهترین رمان‌های اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبه‌ی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.

عباس معروفی در دهه‌ی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانواده‌ای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعه‌ی پدرسالار و نخبه‌کشی در جامعه‌ی ایرانی پرداخت. این نویسنده‌ی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دهه‌ی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسی‌ها» نوشته‌ی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسین‌های بسیاری را برانگیخت.

در دهه‌های بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستان‌ها و رمان‌های متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشته‌ی زویا پیرزاد، «حتی وقتی می‌خندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشته‌ی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.

انواع داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

نویسندگان معمولاً برای روایت‌پردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغه‌های مختلف جامعه را با فضاسازی‌ها و عناصر متنوع درهم می‌آمیزند و زیرژانرهایی را خلق می‌کنند که برخی از مهم‌ترین‌هایشان عبارت‌اند از:

  • داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستان‌های اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر می‌کشد. رمان «چشم‌هایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونه‌ای از این آثار است.
  • داستان اجتماعی تاریخی: داستان‌هایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دوره‌ی تاریخی مشخص مطرح می‌کنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار می‌گیرند. در این‌گونه داستان‌ها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دوره‌ی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دهه‌ی 1330 به تصویر می‌کشد.
  • داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده‌ در این‌گونه از داستان‌های اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوته‌ی نقد می‌گذارد و به‌شکلی ویژه به آن می‌پردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشته‌ی صادق هدایت، این نگاه انتقادی به‌خوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوان‌آزاری در میان مردم جامعه می‌تازد و در خلال داستان، به ریشه‌های آن اشاره می‌کند.
  • داستان اجتماعی سیاسی: در داستان‌های این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوه‌ی حکم‌رانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... به‌عنوان ریشه‌ی معضلات اجتماعی اشاره می‌شود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که می‌بریم» اثر جلال آل احمد، می‌توان مشاهده کرد.
  • داستان اجتماعی پرولتری: داستان‌های اجتماعی‌ای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در رده‌ی رمان‌های اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار می‌گیرند. داستان «گلیه مرد» نوشته‌ی بزرگ علوی، یکی از نمونه‌های معروف این آثار است که سختی‌ها و مصائب زندگی کارگران را روایت می‌کند.

اهمیت مطالعه‌ی داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمی‌توان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم می‌کند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغه‌های افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و هم‌دلی برسد. مطالعه‌ی رمان‌ها و داستان‌های اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغه‌های زنان و مردان ایرانی و ریشه‌ی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش می‌دهد و کمک می‌کند فارغ از نگاه‌های کلیشه‌ای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن می‌کنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشت‌ساز آگاه می‌سازند. این آگاهی کمک می‌کند تا مسائل و کاستی‌های اجتماعی امروز را ریشه‌یابی کنیم و برای بهبود آن‌ها، گام‌هایی اثرگذار برداریم.

خواندن داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دوره‌های تاریخی مختلف شناسایی و ریشه‌یابی کنید و با دغدغه‌های اقشار مختلف جامعه‌مان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان می‌خواهد به موازات دست‌یابی به این مقاصد، حلاوت داستان‌خوانی را هم مزه‌مزه کنید، پس پیشنهاد می‌کنیم خرید و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.

پرطرف‌دارترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعه‌ی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنی‌ست که برخی از بهترین رمان‌های اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شده‌اند و این مخاطبان با خرید و توصیه‌ی مطالعه‌ی آن‌ها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کرده‌اند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمرده‌ایم:

  • کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
  • کتاب چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم، به قلم زویا پیرزاد
  • کتاب چشم‌هایش، اثر بزرگ علوی
  • کتاب سال بلوا، نوشته‌ی عباس معروفی
  • کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
  • کتاب محلل، اثر صادق هدایت

پیشنهاد برای دانلود رایگان داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

چنانچه شما هم برای مطالعه‌ی داستان‌های اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینه‌های خرید کتاب نگران هستید، می‌توانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتاب‌های متنوع و مرتبط با این ژانر را به‌طور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوان‌های رایگان را در زیر فهرست کرده‌ایم:

  • کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
  • کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
  • کتاب سرزمین جعبه‌ها، نوشته‌ی احسان کیان فرد
  • کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
  • کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور

کتاب صوتی پونه

معرفی و دانلود کتاب صوتی پونه سوده مقصودی در کتاب صوتی پونه داستان زندگی دختری به همین نام را روایت می‌کند که با معضل‌ها و چالش‌های شخصی و اجتماعی بسیاری روبه‌روست. در این اثر به وجوه مختلف زندگی شخصیت اول داستان به‌عنوان یک زن ایرانی پرداخته شده است. درباره‌ی کتاب صوتی پونه وقایع کتاب صوتی پونه حول محور زندگی دختر جوانی با همین نام می‌گردد. پونه یک زن ایرانی است که در زمانه‌ی معاصر زندگی می‌کند. شاید فردی شبیه به بسیاری از... ادامه

کتاب دختر آینه‌ها

معرفی و دانلود کتاب دختر آینه‌ها کتاب دختر آینه‌ها نوشته‌ی منیر فحیانی، داستان دختر ساده‌ای را به تصویر می‌کشد که با خوش گمانی وارد دنیای کار می‌شود و زندگی او را با حقایق تلخ و دردناکی مواجه می‌کند. جامعه آدم‌هایی را به او نشان می‌دهد که پر از رمز و رازهای پیچیده‌اند که هرکدام برای جنگیدن با سختی‌های روزگار دست به کارهای عجیبی می‌زنند. درباره‌ی کتاب دختر آینه‌ها: دخترک از همان بدو ورود به محیط کار متوجه فضای مسموم و ناامن آنجا... ادامه

کتاب صوتی برای دیگران

معرفی و دانلود کتاب صوتی برای دیگران کتاب صوتی برای دیگران اثری از فاطمه یوسفی، یکی از نویسندگان معاصر ایرانی است. یوسفی در این داستان کوتاه راوی برشی از زندگی زن و مرد کهنسالی است که در پیچ‌وخم ماجراهایی که با پسر و عروس‌شان دارند، گرفتار شده‌اند. درباره‌ی کتاب صوتی برای دیگران فاطمه یوسفی در کتاب صوتی برای دیگران از تأثیر حرف و حدیث‌های مردم بر زندگی افراد سخن می‌گوید. اغلب مردم در زندگی خود به‌صورت غریزی تمایل دارند دوست داشته... ادامه

کتاب صوتی سنگ انداز

معرفی و دانلود کتاب صوتی سنگ انداز کتاب صوتی سنگ انداز اثری از آذر نوری، نویسنده‌ی معاصر ایرانی است. نوری در این کتاب به روایت ماجرایی شنیدنی و جالب‌توجه از جنگ پرداخته است. ماجرا از این قرار است که روزی سربازان سنگ‌هایی را می‌بینند که به طرفشان پرتاب می‌شود. آن‌ها گمان می‌کنند که مورد هجوم دشمن قرار گرفته‌اند. صدای: «ایست، ایست» سراسر جبهه را فرا می‌گیرد اما کسی دیده نمی‌شود. این اتفاق هر شب تکرار می‌شود تا اینکه یک روز فرمانده... ادامه

کتاب مینا

معرفی و دانلود کتاب مینا کتاب مینا، تالیف مینا اسحاقی، داستان دختری است که در اثر ورشکستگی شرکت پدرش و بیماری او دچار شوک عجیبی می‌شود. در بخشی از کتاب مینا می‌خوانیم: سرمو انداختم پایین و گفتم: کدوم شرکت؟! باغبانی نامرد همه پولا رو از حساب اصلی شرکت خارج کرده، به خاطر همین بابام الان تو این حال و روزه. همون عمو حسین که این همه بابا بهش اعتماد داشت. + واقعاً؟ - آره عمو! همه چی خراب شده. دیگه یه جورایی هیچی نداریم؛ صبح... ادامه

کتاب رمان چه کسی از دیوانه ها نمی ترسد؟

معرفی و دانلود کتاب رمان چه کسی از دیوانه ها نمی ترسد؟ همه ی آدم ها دیوانه اند. فقط نوع دیوانگی آن ها فرق می کند. شاید همین حرفم کافی است که دیگران بفهمند که خودم چقدر دیوانه ام. هر چند که دیگران همیشه می ترسند که نکند بهشان بگویند دیوانه اما من ترسی ندارم. حتا از دیوانگی خودم لذت هم می برم. اگر لازم باشد روی کاغذ می نویسم و پایش را امضا هم می کنم. خودم هم آن قدر جسور هستم که وقتی کسی را می بینم که رفتار و حرف هایش شبیه عاقل ها نیست در چشمش زل می... ادامه

کتاب صوتی مادری که هرگز ندید

معرفی و دانلود کتاب صوتی مادری که هرگز ندید کتاب صوتی مادری که هرگز ندید نوشته‌ی الهام بیاتی مقدم، داستان کوتاه غم‌انگیزی است که از بخش زنان یک بیمارستان مشرف به کوهستان آغاز می‌شود. مادر جوانی درحالی‌که صورتش نزارش گود افتاده، لباس‌های سیاهش را یکی یکی به تن می‌کند... درباره‌ی کتاب صوتی مادری که هرگز ندید در کتاب صوتی مادری که هرگز ندید اثر الهام بیاتی مقدم، داستان فیروزه را می‌شنویم؛ زن جوانی که در اتاق کوچک و سفید بخش زنان بیمارستان،... ادامه

کتاب صوتی قصاب بدون گوسفند

معرفی و دانلود کتاب صوتی قصاب بدون گوسفند کتاب صوتی قصاب بدون گوسفند روایتی داستانی از آناهیتا بهبهانی است. بهبهانی در این داستان کوتاه راوی برشی کوتاه از زندگی یک خانواده است که راز برملانشده‌ای از گذشته هنوز و هم‌چنان گریبان اعضای آن را رها نکرده است. درباره‌ی کتاب صوتی قصاب بدون گوسفند آناهیتا بهبهانی در کتاب صوتی قصاب بدون گوسفند از سرگذشت تلخ یک خانواده می‌گوید. جاوید، پسر بزرگ خانواده، پس از سال‌ها حبس با موی سپید و قامتی اندک‌... ادامه

کتاب آ

معرفی و دانلود کتاب آ کتاب آ جدیدترین اثر لیلا صادقی، رمانی جذاب و با فرمی متفاوت است که برش کوتاهی از زندگی شخصیت نمادین و خیالی آ و برخورد او با کسانی که حرف آ در زندگی‌شان تأثیر دارد را روایت می‌کند. دربارۀ کتاب آ: این داستان علاوه بر خلق مضامین جدید، به ایجاد نوآوری‌های قابل تأملی در زمینه فرم و صورت نائل آماده است؛ همچون روایت یک داستان در قالب یک فرهنگ لغت و ذیل مدخلی مشخص، لیلا صادقی هر شخصیت را همچون یک واژه... ادامه

کتاب خواب آخر

معرفی و دانلود کتاب خواب آخر رمان و یا به عبارتی همان صورت نو شده‌ قصه‌ها‌ی بلند شب‌ها‌ و روزهای دراز انسان، هزار صورت دارد و کتاب خواب آخر، تالیف ابوذر آهنگر، یکی از آن صورت‌ها‌ست. صورتی آغشته با رنج، غربت و کابوس. به همان نسبت هم نامأنوس، شگفت‌انگیز و وهم‌ناک. درست مثلِ خودِ زندگی. در بخشی از کتاب خواب آخر می‌خوانیم: صدای لرزانی با بغض می‌پرسید: «زندگی‌ات چه بود؟» خوابم ‌برد و خواب دیدم حتی در آسمان هم درخت سبز شده است...... ادامه

کتاب خون تشنگی

معرفی و دانلود کتاب خون تشنگی کتاب خون تشنگی نوشته‌ی محمدرضا ذوالعلی رمانی خواندنی است که به طور همزمان سه روایت مختلف را دنبال می‌کند. داستان در مورد باور مردم یک دِه راجع به قربانی کردن شخصی بی‌گناه برای رفع بلا است. درباره‌ی کتاب خون تشنگی کتاب حاضر هفتمین رمان محمدرضا ذوالعلی است. نویسنده با استفاده از کهن‌الگوهایی نظیر عشق، قهرمان و مرگ و زندگی لایه‌های مختلفی را در کتاب خلق کرده است. در واقع محمدرضا ذوالعلی در رمان خون... ادامه

کتاب یک مغول خوب (مجموعه داستان)

معرفی و دانلود کتاب یک مغول خوب (مجموعه داستان) مردمان را از پیر و جوان از خانه‌ها بیرون آوردندی و مرد و زن به طرف صحرا بردندی. آنگونه که شهر خالی شد و هیچ نماند. آنگاه مردمان را قسمت کردی و هر قسمت بیست نفر شدی. فرمان آمد که هر سرباز بیست نفر با خود به جایی برده و گردن زند تا تمامی هلاک شوند. چنین بشد و هر سرباز بیست نفر از خراسانیان با خود بردی. آورده‌اند که سربازی بیست نفر با خود بردی و دستور می‌داد که صف شوند. آنگاه گفتی که زانو زده سر... ادامه

کتاب من یک لاک پشتم

معرفی و دانلود کتاب من یک لاک پشتم علی علی بیگی در نخستین اثر خود، یعنی کتاب من یک لاک پشتم به بازگویی درونیاتِ یک نوجوان می‌پردازد. داستان این کتاب در فضایی جنگ‌زده به وقوع می‌پیوندد. نویسنده فضایی را فراهم ساخته تا ناگفته‌هایی از جنگ را روایت کند. درباره کتاب من یک لاک پشتم جنگ چیست؟ درگیری مسلحانه میان دولت‌ها و حکومت‌ها که در واقع نوعی خشونت سیاسی است که جوامع برای دست‌یابی به اهداف سودجویانه‌ی خود از آن بهره‌ می‌جویند. این... ادامه

کتاب خیرگی

معرفی و دانلود کتاب خیرگی ادبیات معاصر ایران داستان‌های خواندنی زیادی دارد. کتاب خیرگی یکی از همین داستان‌های موفق است که به قلم علیرضا سیف الدینی نوشته شده. نویسنده در این داستان ما را با روایت دختری به نام پری‌نسا آشنا می‌کند که برای به دست آوردن شغلی تازه راهی دیار مادری خود تبریز شده. اما در ادامه‌ی راه و با ورود او به یک قهوه‌خانه‌ی قدیمی و البته عجیب، حوادث سمت‌وسوی دیگری به خود می‌گیرند. درباره‌‌ی کتاب خیرگی بعضی... ادامه

کتاب چگونه می‌توانیم ایجاد اشتغال نماییم

معرفی و دانلود کتاب چگونه می‌توانیم ایجاد اشتغال نماییم کتاب چگونه می‌توانیم ایجاد اشتغال نماییم - سامان شهر (داخل پرانتز)، نوشتۀ علی اصغر امیدوار داستانی است تخیلی و آرمانی؛ برگرفته از تعلق خاطر بی پایان و آرزوی علی اصغر امیدوار. این داستان در ادامه کتاب (شهر مجانی) با نگاهی تخیلی و آرمانی به ایجاد و شکل گیری شهری رؤیایی و نوعی زندگی همراه با ایجاد زمینه‌های کار و تولید و پیشرفت اجتماعی پرداخته شده است. پیامبران بزرگ خدا با رسالت مقدسی که بر عهده... ادامه

کتاب PDF لالایی نیروانا

معرفی و دانلود کتاب PDF لالایی نیروانا کتاب لالایی نیروانا، شامل 13 داستان کوتاه به قلم آزاده جمشیدپور، ماجراهایی از رنج و تنهایی است. نویسنده در این کتاب، به سراغ معضلات اجتماعی‌ای همچون فقر، طلاق، اعتیاد و بزهکاری رفته و به روایت رنج‌هایی پرداخته که گریبان‌گیر شخصیت‌های این مجموعه داستان می‌شود. زبان جمشیدپور در این داستان‌ها قابل تأمل است. هر شخصیت لهجه‌ی خاص خود را دارد و این خصوصیت، گیرایی متن داستان‌ها را دوچندان کرده است.... ادامه

کتاب نون و القلم

معرفی و دانلود کتاب نون و القلم نون والقلم یکی از آثار مشهور و بلند جلال آل احمد است. نون والقلم گزارشی از اوضاع اجتماعی و سیاسی است که بر خلاف کارهای دیگر جلال آل احمد در قالب یک داستان طنز بازگو می شود. در این داستان جلال، شیوه هایی را به کار برده که در نوع خود تازگی دارند. این داستان یک فرقه متصوفه است که در مقابل حاکم وقت می ایستند و حکومت را بدست می گیرند. این فرقه در برای حکومت کردن با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند و... ادامه

کتاب وارونگی

معرفی و دانلود کتاب وارونگی کتاب وارونگی نوشته‌ی مژده اسفندیاری راد، داستان سه زن و دغدغه‌های متفاوتشان است. این کتاب در طی سه داستان کوتاه، از سه زندگی مختلف پرده برمی‌دارد و به شرح اتفاقاتی می‌پردازد که هر کدام از سه زن، مهشید، افسانه و رویا، را به نقطه‌ی به‌خصوصی از زندگی‌شان کشانده است. درباره‌ی کتاب وارونگی رسالت داستان‌ها، نه فقط سرگرم‌ کردن خوانندگان بلکه همراه کردن آن‌ها با زندگی‌هایی‌ست که به سبب کوتاهی عمر... ادامه

کتاب عروسک‌ها قصه آدم بزرگ‌ها را دوست ندارند

معرفی و دانلود کتاب عروسک‌ها قصه آدم بزرگ‌ها را دوست ندارند کتاب عروسک‌ها قصه آدم بزرگ‌ها را دوست ندارند نوشته‌ی حسین شکری زندگی آدم‌هایی را تصویر می‌کشد که مرحله رشد و تکوین انسانیت را در آغوش گرفته‌اند، بر مرکب عدل اجتماعی استوارند و سرود ایستادگی و مقاومت را به بهترین شکل آن می‌سرایند. درباره کتاب عروسک‌ها قصه آدم بزرگ‌ها را دوست ندارند می‌خوانیم: این داستان اگر چه واقعیت ندارد، اما غیر واقعی هم نیست، می‌تواند لحظه لحظه بودن انسان‌ها در حیاتی موسوم به... ادامه

کتاب از درون سیاهچاله شماره چهار بوی جنگل می‌آید خانم

معرفی و دانلود کتاب از درون سیاهچاله شماره چهار بوی جنگل می‌آید خانم کتاب از درون سیاهچاله شماره چهار بوی جنگل می‌آید خانم به قلم طاهره براتی نیا، حکایت مرد جوانی را روایت می‌کند که که عاشق و دلباخته یک زن مطلقه می‌شود. این مرد جوان یک زندگی تکراری، از آسانسور تا اتاق استیجاره‌ای‌اش دارد اما پس از این که عاشق این زن می‌شود زندگی‌اش تغییر می‌کند و جلایی تازه به خود می‌گیرد. در بخشی از کتاب از درون سیاهچاله شماره چهار بوی جنگل می‌آید خانم می‌خوانیم: آن یک مشت آجیل... ادامه

رمان دریای بی ساحل

معرفی و دانلود رمان دریای بی ساحل امروز بار دیگر قلم بدست گرفته‌ام تاداستان دیگری از اتفاقات روزمره را به تصویر کشم. نوشتن این وقایع و گاه قدردانی‌هایم نسبت به کسانی که دوستشان دارم، وجدان، خیال و روحم را آسوده می‌گرداند. احساس سبکی و شادمانی به من می‌دهد، گویا حس مسؤولیتی نسبت به اطرافیانم بوده که در حد توان، انجام‌شان داده‌ام. اینک به عنوان یک مشاور دبیرستان دخترانه، نسبت به کار و شغلم، حس قشنگ‌تری دارم. عزیزان زندگی، دشمن ما... ادامه

کتاب هر صبح می‌میریم

معرفی و دانلود کتاب هر صبح می‌میریم کتاب هر صبح می‌میریم اثر سید احمد بطحایی، داستانی در باب گیر افتادن میان دوزخ، برزخ و دنیاست. در این رمان داستان مرد عاشقی را دنبال می‌کنیم که در بند ۳ زندان محبوس است و در انتظار طناب دار روزهای باقی‌مانده‌اش را سپری می‌کند. درباره‌ی کتاب هر صبح می‌میریم کتاب هر صبح می‌میریم نوشته‌ی سید احمد بطحایی، داستان زندگی احمد است که یک عکاس زندانی است. جسم احمد در زندان است، اما گوشه‌ای از ذهنش در دنیا،... ادامه

کتاب گذرگاه: مجموعه هفت داستان

معرفی و دانلود کتاب گذرگاه: مجموعه هفت داستان از همان دور همین‌که سایه‌ی هیکل مرا دید، نفس تازه کرد و برگشت و رفت توی خانه و در را باز گذاشت برای ورود من. چشم‌های مضطرب و نگرانش در پس گرهی ابروانش مثل کمندی شد دور پایم و به یک‌باره قدم‌هایم کُند شد. خوب می‌دانستم شب پُر پرسش و پاسخی پیش‌رو خواهم داشت. آن‌قدرکه کلافه‌ام خواهد کرد سوآلات متعددش؛ دل‌شورها و اضطراب‌هایش، حدس و گمانه زنی‌هایش، پند و اندرزهایش... باید خودم را آماده می‌کردم.... ادامه

کتاب نه سرخ بود، نه سپید

معرفی و دانلود کتاب نه سرخ بود، نه سپید زیرزمین بزرگی بود. دالان دالان و پیچ در پیچ. حاج نصرالله، وقت ساختِ این خانه، نقشه زیرزمین را وسط حیاط پهن کرد و به معمار باشی گفت: «می‌خوام عمارت رو، روی این زیرزمین بر پا کنی. حالا دو ستون کم و زیادش چندان توفیری نداره. فقط ته‌این زیرزمین یک اتاق می‌خوام نه بزرگ نه کوچیک.» این عمارت بالا رفت. خشت، خشت. عمارت بزرگی شد. اتاق‌هایی از هر چهار طرف نور گیر. با ستون‌هایی بلند و گچبری‌هایی زیبا. حالا... ادامه