معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب قمار یک کشیش
- نویسنده: مجید برزگر باقری
شخصیت اصلی کتاب قمار یک کشیش نوشتهی مجید برزگر باقری کشیشی به نام یحیی است که به یک دهکدهای دورافتاده تبعید شده و با پا گذاشتن بر امیال خویش تصمیم گرفته تا نور امید را بر سیاهیهای دهکده بتاباند. او عزمش را جزم کرده تا کارهایی که دیگران ناتمام گذاشته یا از انجام آن طفره رفتهاند را به سرانجام برساند و دهکده را از آلودگیها پاک نماید. پدر یحیی در این مسیر تنها نیست و با گروهی همراه میشود.... ادامه ›
کتاب همراه آفتاب
- نویسنده: محمد عزیزی
کتاب همراه آفتاب داستانی ایرانی به قلم محمد عزیزی، دربارهی مردی بیرجندی به نام حبیب است که دوران شاه خانوادهاش را رها میکند و در کورهپز خانههای جنوب تهران مشغول به کار میشود. حبیب در سی و پنج سالگی بیمار، ضعیف و ناتوان میشود و شبی دار فانی را وداع میگوید. پسر بزرگ او تقی در اوج جوانی مجبور میشود برای تأمین مخارج خانواده و تسویه حساب با طلبکاران پدرش به تهران برود. در بخشی از کتاب همراه... ادامه ›
کتاب نه سرخ بود، نه سپید
- نویسنده: فرزیا شیرزاد کبریا
زیرزمین بزرگی بود. دالان دالان و پیچ در پیچ. حاج نصرالله، وقت ساختِ این خانه، نقشه زیرزمین را وسط حیاط پهن کرد و به معمار باشی گفت: «میخوام عمارت رو، روی این زیرزمین بر پا کنی. حالا دو ستون کم و زیادش چندان توفیری نداره. فقط تهاین زیرزمین یک اتاق میخوام نه بزرگ نه کوچیک.» این عمارت بالا رفت. خشت، خشت. عمارت بزرگی شد. اتاقهایی از هر چهار طرف نور گیر. با ستونهایی بلند و گچبریهایی زیبا. حالا... ادامه ›
کتاب عروس سیاهپوش
- نویسنده: نسرین ثامنی
خواننده گرامی، تنها انگیزهام از نگارش این کتاب، بررسی اجمالی مسئله خانمان بر انداز طلاق است که در هر جامعه ای بخصوص در جامعه اسلامی ما به اشکال گوناگون وجود داشته و عوامل مختلف و مشکلاتی که بعنوان مسئله طلاق مطرح میگردد باعث میشود که جامعه را به زوال و نیستی سوق دهد . در این کتاب، بر خلاف اکثر رمانهای تخیلی، از سرگذشت واقعی انسان درمانده ای پرده برداری شده و شخصیت واقعی اوست که مورد بحث و... ادامه ›
کتاب ژن معیوب
- نویسنده: مریم اسدی خانوکی
کتاب ژن معیوب روایتی اجتماعی است که در آن مریم اسدی خانوکی با زبانی ساده و روان به بیان معضلات اجتماعی پرداخته و آن را به چالش کشیده است. در بخشی از کتاب ژن معیوب میخوانیم: دستهایش میلرزید. پیشانیاش از عرق خیس شده بود. التهاب صورت و سرخی چشمهایش نشان از آشفتگی داشت. پلکهایش بیوقفه باز و بسته میشد. پلک پایین چشم چپش هر چند لحظه یک بار پرش داشت که حاکی از ضعف اعصاب بود. زن در مقابلش زانو... ادامه ›
کتاب به شیوه ی کیان فتوحی
- نویسنده: هادی معصوم دوست
کیان دهه سی سالگیاش را پشت سر میگذارد. در یک شرکت تهیه و مونتاژ فیلم کار میکند. گاهی فیلمبردار عروسیهاست و گاهی فیلمهای غربی را برای پخش در ایران بیخطر میکند. در زندگیاش دست از پا خطا نکرده. با دختر همسایهشان که مادرش برایش خواستگاری کرده ازدواج کرده و حالا پسری پنج ساله به نام ماکان دارد. زندگی کیان از روزی تغییر میکند که او در جریان فیلمبرداری در یکی از عروسیها با دختری به نام... ادامه ›
کتاب رمان چه کسی از دیوانه ها نمی ترسد؟
- نویسنده: مهدی رضایی
همه ی آدم ها دیوانه اند. فقط نوع دیوانگی آن ها فرق می کند. شاید همین حرفم کافی است که دیگران بفهمند که خودم چقدر دیوانه ام. هر چند که دیگران همیشه می ترسند که نکند بهشان بگویند دیوانه اما من ترسی ندارم. حتا از دیوانگی خودم لذت هم می برم. اگر لازم باشد روی کاغذ می نویسم و پایش را امضا هم می کنم. خودم هم آن قدر جسور هستم که وقتی کسی را می بینم که رفتار و حرف هایش شبیه عاقل ها نیست در چشمش زل می... ادامه ›
کتاب پسر رها شده و فرشته درد
- نویسنده: امیرحسین ابوئی مهریزی
امیرحسین ابوئی مهریزی ملقب به هیراد در کتاب پسر رها شده و فرشته درد، داستانی از ترس؛ غم؛ شادی؛ عشق؛ محبت و... به رشته تحریر درآورده است که فقط جنبه سرگرمی دارند و کاملا زاییدۀ قوه تخیل اوست. به راستی که آخر زندگی ما چه میشود؟ آیا ما نیز هدف مشخصی داریم، میدانیم برای چه تلاش میکنیم، و اصلا برای چه زندهایم، آیا اصلا تلاشی میکنیم؟ اگر نه، بلند شو؛ بلند شو کاغذی بردار و برای خودت هدفی مشخص کن!!... ادامه ›
کتاب گذرا، چون عشق
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
کتاب گذرا، چون عشق اثر مهرداد اسماعیل پور، مجموعهای از چهل داستان کوتاه با موضوع اجتماعی است که درونمایهی آنها دوست داشتنهای ساده و روزمرهاند. شیوهی روایی بیشتر داستانها اول شخص است و بعضی از آنها تماماً مکالمهی میان دو شخصیت هستند. در بخشی از کتاب گذرا، چون عشق میخوانیم: - آخرین باری که خندیدم کی بود؟ - چرا همهاش حسرت میخوری؟ - خاطره خود کلانتر جان است، نسیم من! - آخرش کی چی؟... یه... ادامه ›
کتاب در حوالی عذاب
- نویسنده: ام البنین منیری خلیل آباد
کتاب در حوالی عذاب نوشتهی ام البنین منیری خلیل آباد، داستان زندگی زن جوانیست به نام شیوا که فرزندانش را خود به تنهایی برزگ کرده و در این راه سختیهای بسیاری را متحمل میشود. شیوا در 19 سالگی شوهرش را از دست میدهد. او با سه فرزند و یک تو راهی از روستای کوچک خود به شهر میآید، تا خود را از تهمت و حرف مردم نجات دهد. شیوا سعی میکند روی پای خود و به خود متکی باشد. به همین جهت با دردسرهای فراوان... ادامه ›
کتاب رنجهای پیرمرد خفته
- نویسنده: کامران محرابیان
کتاب رمان رنجهای پیرمرد خفته، به تالیف کامران محرابیان، داستان پیرمردی است که یک شب با بیخوابی رو به رو میشود. در کتاب رمان رنجهای پیرمرد خفته میخوانیم: هوای خونه خیسِ خیسِ همه جا خیسِ، من تو گودالم، گودالِ پُر از آبِ، گودالِ پُر از کثیفی، گودالِ پُر از رویاست، این منم، این چیزی که ساختم، این چیزی که همیشه بودم، تا آخرین لحظه هم همین طوریم. حالا که فکر میکنم، میبینم من تو تموم این مدت توی... ادامه ›
کتاب سرزمین بدون مرز
- نویسنده: الیاس قصابیان
الیاس قصابیان در کتاب سرزمین بدون مرز، جدال بین خیر و شر را که قدمتی به بلندای تاریخ بشر داشته و به حالتی نامرئی در ذهن همهی انسانها در جریان است، به تصویر میکشد. آنچه مسلم است همهی انسانها در ذات، تمایل به نیکی دارند اما در طول زمان تحت تاثیر شرایط و محیط، تغییرات و تاثیر پذیریشان، تعیین کنندهی اصول انسانی و اخلاقی حاکم بر رفتارشان خواهد بود. در واقع اخلاقیات و رفتارهای فردی و همچنین... ادامه ›
کتاب مادری به نام مینا
- نویسنده: زینب گودینی
کتاب مادری به نام مینا، به تالیف زینب گودینی، دربردارنده 22 داستان کوتاه به هم پیوسته است، که همگی در زمان حال اتفاق افتاده و از زبان راوی اول شخص بیان شده اند. داستان مادری به نام مینا، قصه زندگی یک دانشمند ایرانی است، که بهخاطر شغل حساس و پرمشغلهای که دارد، یکی از اعضای خانوادهاش دچار مشکل پیچیدهای میشود که عاقبت خوشی به همراه ندارد. این کتاب قصهی کسانی است که سینههایشان برای هوایی... ادامه ›
کتاب سکوت
- نویسنده: زهرا لرستانی
کتاب سکوت، اولین رمان زهرا لرستانی است که باید آن را بارها و بارها بخوانید تا بتوانید عمق آن را درک کنید. در بخشی از کتاب سکوت میخوانیم: فکرش این بود که موری در مورد قرصها و دخترک کمکش کند میدانست میتواند روی موری حساب کند خوشحال هم میشد. روز کاری فرقی با بقیه روزها نداشت. برای او تنها تفاوتش با روزهای دیگر این بود که در تمام مدت به دختری فکر میکرد که وقتی برگردد در خانه منتظرش خواهد... ادامه ›
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم همراه با سی و سه داستان دیگر اثری از مهرداد اسماعیل پور است. این کتاب مجموعهای از داستانهای کوتاه که به طور میانگین شامل هفتصد کلمه است و شیوهی روایی غالب آنها اول شخص است. ادامه ›
کتاب و دوباره زندگی
- نویسنده: نسرین سرومیلی
کتاب و دوباره زندگی به نویسندگی نسرین سرومیلی، روایتی ساده و بدون پیچیدگی با نثری عوامانه که سرنوشت زندگی دختر جوانی به نام رویا را بیان میکند که درگیر احساسات و عواطف اشتباه میشود و مسیر زندگیاش تغییر میکند. در بخشی از متن کتاب و دوباره زندگی (And live again) میخوانیم: آخرین امتحانم رو که دادم خوشحال روانه خانه شدم. خوشحال نه به خاطر اینکه امتحانم رو خوب داده بودم. به خاطر اینکه اگه شانس... ادامه ›
کتاب دشت ماراتن
- نویسنده: هانیه بختیاری
در کتاب دشت ماراتن داستان زندگی دختری را میخوانیم که با تجربهی تلخی که از مرگ مادرش در نوجوانی داشته، پا به دوران بزرگسالی میگذارد و رابطهی عاشقانهای را آغاز میکند که در نهایت نیمهتمام میماند. هانیه بختیاری در این رمان خواندنی از داستان زندگی «نشاط» و پیچوخمهای ذهنیاش برایمان میگوید. دربارهی کتاب دشت ماراتن سراسر زندگی نشاط، قهرمان کتاب دشت ماراتن را میتوان در یک کلمه خلاصه کرد:... ادامه ›
کتاب صوتی ساطور
- نویسنده: جلال ملکشاهی
کتاب صوتی ساطور اثری از جلال ملکشاهی، یکی از نویسندگان معاصر ایران است. ملکشاهی در این داستان کوتاه راوی زندگی مردی جاهلمآب و لوطیمسلک است که میان ادامهی راه گذشتهی تیره و تاری که از سر گذرانده و انتخاب مسیری متفاوت برای آیندهاش مردد است. دربارهی کتاب صوتی ساطور جلال ملکشاهی در کتاب صوتی ساطور از هراسهای مردی میگوید که دلنگران از سرنوشت خود و خانواده، بهویژه دختر کوچکش، قصد دارد... ادامه ›
کتاب غبار غروب
- نویسنده: مهدیه عشرتی
کتاب غبار غروب نوشتۀ مهدیه عشرتی، داستانی از سرکشیهای دختری جوان است که به زورگوییهای جامعه مردسالار نه میگوید. از شهر و خانوادهاش جدا میشود و به روستای پدری میرود. اما هنوز نمیتواند به میل خودش زندگی کند. غبار غروب، زندگی گیسو سخن میگوید. او گله به صحرا میبرد، گاوها را میدوشد اما با ذهنی روشن برای خواستههایش میجنگد. در بخشی از کتاب غبار غروب میخوانیم: از غلت زدن در جایم خسته شدم،... ادامه ›
کتاب عیار نامعلوم
- نویسنده: فاطمه بهشتی آریا
کتاب عیار نامعلوم به قلم فاطمه بهشتی آریا، داستان پستی و بلندی و سختیهای زندگی علی و همسرش بیبی ناز را به تصویر میکشد. در بخشی از کتاب عیار نامعلوم میخوانیم: در خانه غیر از زنها و سریدار فقط دو برادر کوچک سیمین حضور داشتند که با ترس از پنجره بیرون را نگاه میکردند. پسر بزرگتر اردلان که دوران بلوغ را میگذراند و احساس بزرگی میکرد به مادرش میگفت عزیز جان اگر اجازه بدهی میروم خدمتش میرسم... ادامه ›
کتاب آنکت و دو روایت دیگر
- نویسنده: احمد قاسمی
کتاب آنکت و دو روایت دیگر مجموعه داستانی از احمد قاسمی، عضو کمیتهی مرکزی و نظریهپرداز معروف حزب توده است که به همت کاظم فرهادی جمعآوری شده و به چاپ رسیده است. این مجموعه شامل هشت داستان کوتاه با مضامینی مرتبط با فعالیتهای سیاسی احمد قاسمی و دو ناداستان دربارهی شرایط سخت او در هنگام فرار و زندگی مخفیانه در اروپاست که برای علاقهمندان جالب توجه خواهد بود. دربارهی کتاب آنکت و دو روایت دیگر... ادامه ›
کتاب کوچه آژیر می کشد
- نویسنده: میثم محمدی
رحمان دهانش باز میشود، اما چیزی نمیگوید. جلوتر میروم. سرم را بالا میگیرم تا صورتش را خوب ببینم. توی لباس نظامی، ظاهرش با اولین باری که توی کوچه ی پشت نانوایی محله دیده بودم فرق کرده بود. پشت سرم می آمد، قدم هایش را توی دلم می شمردم. به نُه که رسید، آرام صدایم زد: «گلنار!» که پاهایم بی اختیار ایستاد. سرم را برگرداندم. چادرم را محکم جلوی چانه ام گرفتم، سرم را پایین بردم. کفش های نظامی... ادامه ›
کتاب PDF لالایی نیروانا
- نویسنده: آزاده جمشیدپور
کتاب لالایی نیروانا، شامل 13 داستان کوتاه به قلم آزاده جمشیدپور، ماجراهایی از رنج و تنهایی است. نویسنده در این کتاب، به سراغ معضلات اجتماعیای همچون فقر، طلاق، اعتیاد و بزهکاری رفته و به روایت رنجهایی پرداخته که گریبانگیر شخصیتهای این مجموعه داستان میشود. زبان جمشیدپور در این داستانها قابل تأمل است. هر شخصیت لهجهی خاص خود را دارد و این خصوصیت، گیرایی متن داستانها را دوچندان کرده است.... ادامه ›
کتاب کشتارگاه
- نویسنده: سالار کنعانی
سالار کنعانی در کتاب کشتارگاه داستان زندگی دو دوست به نامهای «کانی» و «آسو» را به تصویر میکشد؛ دو دختر که یکی در میان کتابهایش زندگی میکند و دیگری تمام آمال و آرزوهایش در ازدواج خلاصه میشود. داستان پرکشش این اثر شما را تا پایان با خود همراه خواهد کرد. درباره کتاب کشتارگاه: «دوباره، وقتی با آسو از کنار کوچه گذشتند، ایستاد و به انتهای کوچه نگاه کرد. کوچه سراشیبی تندی داشت و آنجایی که خانهها... ادامه ›