معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟

شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب می‌شود که مشکلات و کاستی‌های اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت می‌کند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهی‌بخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیض‌های قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول می‌شوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی می‌پردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمان‌های اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.

تاریخچه‌ی نگارش داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

بررسی روند داستان‌نویسی در ایران نشان می‌دهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستان‌های اجتماعی بسیار کم‌رنگ بود؛ به‌طوری‌که در میان داستان‌های کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درون‌مایه‌ای بهره‌مندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان‌ اجتماعی جلب شد و در دوره‌ی مشروطه، نیاز به چنین داستان‌هایی برای آگاه‌سازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.

همان‌طور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، به‌مرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سال‌های 1300 هجری، داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصان‌ها و کمبودهای مختلف، در آثار داستان‌نویسان و رمان‌نویسان ایرانی نمود یافت.

با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشته‌ی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستان‌های اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمان‌هایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهه‌های 1320 و 1330 شمسی، داستان‌هایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشته‌ی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.

در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانواده‌‌ی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دهه‌ی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایه‌ها»، بهترین رمان‌های اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبه‌ی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.

عباس معروفی در دهه‌ی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانواده‌ای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعه‌ی پدرسالار و نخبه‌کشی در جامعه‌ی ایرانی پرداخت. این نویسنده‌ی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دهه‌ی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسی‌ها» نوشته‌ی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسین‌های بسیاری را برانگیخت.

در دهه‌های بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستان‌ها و رمان‌های متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشته‌ی زویا پیرزاد، «حتی وقتی می‌خندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشته‌ی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.

انواع داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

نویسندگان معمولاً برای روایت‌پردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغه‌های مختلف جامعه را با فضاسازی‌ها و عناصر متنوع درهم می‌آمیزند و زیرژانرهایی را خلق می‌کنند که برخی از مهم‌ترین‌هایشان عبارت‌اند از:

  • داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستان‌های اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر می‌کشد. رمان «چشم‌هایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونه‌ای از این آثار است.
  • داستان اجتماعی تاریخی: داستان‌هایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دوره‌ی تاریخی مشخص مطرح می‌کنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار می‌گیرند. در این‌گونه داستان‌ها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دوره‌ی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دهه‌ی 1330 به تصویر می‌کشد.
  • داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده‌ در این‌گونه از داستان‌های اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوته‌ی نقد می‌گذارد و به‌شکلی ویژه به آن می‌پردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشته‌ی صادق هدایت، این نگاه انتقادی به‌خوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوان‌آزاری در میان مردم جامعه می‌تازد و در خلال داستان، به ریشه‌های آن اشاره می‌کند.
  • داستان اجتماعی سیاسی: در داستان‌های این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوه‌ی حکم‌رانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... به‌عنوان ریشه‌ی معضلات اجتماعی اشاره می‌شود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که می‌بریم» اثر جلال آل احمد، می‌توان مشاهده کرد.
  • داستان اجتماعی پرولتری: داستان‌های اجتماعی‌ای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در رده‌ی رمان‌های اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار می‌گیرند. داستان «گلیه مرد» نوشته‌ی بزرگ علوی، یکی از نمونه‌های معروف این آثار است که سختی‌ها و مصائب زندگی کارگران را روایت می‌کند.

اهمیت مطالعه‌ی داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمی‌توان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم می‌کند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغه‌های افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و هم‌دلی برسد. مطالعه‌ی رمان‌ها و داستان‌های اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغه‌های زنان و مردان ایرانی و ریشه‌ی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش می‌دهد و کمک می‌کند فارغ از نگاه‌های کلیشه‌ای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن می‌کنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشت‌ساز آگاه می‌سازند. این آگاهی کمک می‌کند تا مسائل و کاستی‌های اجتماعی امروز را ریشه‌یابی کنیم و برای بهبود آن‌ها، گام‌هایی اثرگذار برداریم.

خواندن داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دوره‌های تاریخی مختلف شناسایی و ریشه‌یابی کنید و با دغدغه‌های اقشار مختلف جامعه‌مان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان می‌خواهد به موازات دست‌یابی به این مقاصد، حلاوت داستان‌خوانی را هم مزه‌مزه کنید، پس پیشنهاد می‌کنیم خرید و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.

پرطرف‌دارترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعه‌ی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنی‌ست که برخی از بهترین رمان‌های اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شده‌اند و این مخاطبان با خرید و توصیه‌ی مطالعه‌ی آن‌ها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کرده‌اند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمرده‌ایم:

  • کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
  • کتاب چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم، به قلم زویا پیرزاد
  • کتاب چشم‌هایش، اثر بزرگ علوی
  • کتاب سال بلوا، نوشته‌ی عباس معروفی
  • کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
  • کتاب محلل، اثر صادق هدایت

پیشنهاد برای دانلود رایگان داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

چنانچه شما هم برای مطالعه‌ی داستان‌های اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینه‌های خرید کتاب نگران هستید، می‌توانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتاب‌های متنوع و مرتبط با این ژانر را به‌طور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوان‌های رایگان را در زیر فهرست کرده‌ایم:

  • کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
  • کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
  • کتاب سرزمین جعبه‌ها، نوشته‌ی احسان کیان فرد
  • کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
  • کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور

کتاب کتابدار

معرفی و دانلود کتاب کتابدار کتاب کتابدار نوشته‌ی محرمعلی دودانگه، داستان متصدی کتابخانه‌ای را به تصویر می‌کشد که با پیدا کردن چکی ارزشمند درگیر ماجراهایی عجیب و پیچیده می‌شود. درباره کتاب کتابدار: محرمعلی دودانگه در این داستان ماجرای متصدی کتابخانه‌ای را روایت می‌کند که داخل یکی از کتاب‌های اهدایی کتابخانه چکی با مبلغی بالا پیدا می‌کند. بدین ترتیب متصدی برای یافتن صاحب چک وارد ماجرایی پیچیده می‌شود که در آن صاحب چک قصد... ادامه

کتاب قمار یک کشیش

معرفی و دانلود کتاب قمار یک کشیش شخصیت اصلی کتاب قمار یک کشیش نوشته‌ی مجید برزگر باقری کشیشی به نام یحیی است که به یک دهکده‌ای دورافتاده تبعید شده و با پا گذاشتن بر امیال خویش تصمیم گرفته تا نور امید را بر سیاهی‌های دهکده بتاباند. او عزمش را جزم کرده تا کارهایی که دیگران ناتمام گذاشته یا از انجام آن طفره رفته‌اند را به سرانجام برساند و دهکده را از آلودگی‌ها پاک نماید. پدر یحیی در این مسیر تنها نیست و با گروهی همراه می‌شود.... ادامه

کتاب صوتی ساطور

معرفی و دانلود کتاب صوتی ساطور کتاب صوتی ساطور اثری از جلال ملکشاهی، یکی از نویسندگان معاصر ایران است. ملکشاهی در این داستان کوتاه راوی زندگی مردی جاهل‌مآب و لوطی‌مسلک است که میان ادامه‌ی راه گذشته‌ی تیره و تاری که از سر گذرانده و انتخاب مسیری متفاوت برای آینده‌اش مردد است. درباره‌ی کتاب صوتی ساطور جلال ملکشاهی در کتاب صوتی ساطور از هراس‌های مردی می‌گوید که دل‌نگران از سرنوشت خود و خانواده، به‌ویژه دختر کوچکش، قصد دارد... ادامه

کتاب او خواست دنیا را نجات دهد

معرفی و دانلود کتاب او خواست دنیا را نجات دهد کتاب او خواست دنیا را نجات دهد نوشته‌ی صبا ارسطو، با روایت داستان دختری که در بین مشکلات و تعصبات خانواده‌اش به دنبال به دست آوردن آزادی است، به شما نشان می‌دهد که هیچ‌کس قادر نیست به تنهایی با سختی‌های دنیا بجنگد و به همان چیزی که می‌خواهد دست یابد. در بخشی از کتاب او خواست دنیا را نجات دهد می‌خوانیم: وقتی داشتم قلم‌ مو را به رنگ سبز آغشته می‌کردم؛ برق رفت. بدم نمی‌آمد در تاریکی بنشینم. حس خوبی... ادامه

کتاب سال درخت

معرفی و دانلود کتاب سال درخت ضحی کاظمی در کتاب سال درخت به سراغ داستان پرفرازونشیب خاندان پورسالاری و نادرخانی رفته است. داستانی که آکنده از غم و شادی، عشق، خرافات، بداقبالی و سوگواری است. راوی این داستان یکی از پسران این خاندان یعنی پیمان است. او که در حادثه‌ای چاقو خورده و مرده، به همراه خواهرش پریسا و برادرش پویا، آخرین نفرات شجره‌نامه‌ی این خانواده، پرده از گذشته‌ی این خاندان بر‌می‌دارند. درباره‌ی کتاب سال درخت کتاب سال... ادامه

کتاب خورشید سیاه

معرفی و دانلود کتاب خورشید سیاه کتاب خورشید سیاه به قلم معصوم ترکان، داستان پر فراز و نشیب زندگی دختری را به تصویر می‌کشد که به هِروئین معتاد شده است. در بخشی از کتاب خورشید سیاه می‌خوانیم: روز به روز دز موادم کمتر و حال من بدتر می‌شد. دیگر مهران در اتاق را قفل می‌کرد و نمی‌گذاشت سامان پیشم بیاید. در واقع کار خوبی می‌کرد، چون اصلا حال خوبی نداشتم و فقط آه و ناله می‌کردم! مصرف هروئینم کاملا قطع شده بود و فقط زیر نظر مهران و یکی... ادامه

کتاب انبساط ربانی (گردباد دختر رز)

معرفی و دانلود کتاب انبساط ربانی (گردباد دختر رز) کتاب انبساط ربانی (گردباد دختر رز) اثر امیرحسین دولت پناه، از دیدگاه شخصی بی‌طرف، اوضاع جهان را در دو مقطع تاریخی مورد توجه قرار می‌دهد: جنگ جهانی سوم در سال ۲۰۳۲ و جنگ جهانی چهارم در سال ۲۰۷۴ میلادی و همچنین نقش ایران را در وقوع و نیز در جلوگیری از این دو جنگ نشان می‌دهد. جنگ جهانی سوم (اتمی) پس از اتفاقات عجیبی در ۲۸ آوریل سال ۲۰۳۲ در ساعت صفر شروع می‌شود. در ویرانه‌های پس از این جنگ، انسان‌ها... ادامه

کتاب اسب‌ها هنوز در من شیهه می‌کشند

معرفی و دانلود کتاب اسب‌ها هنوز در من شیهه می‌کشند مدئا در روح شخصیت اصلی کتاب اسب‌ها هنوز در من شیهه می‌کشند، حلول می‌کند! مائده که همه او را شوری یا شورانگیز می‌خوانند، با همسرش، سالور، و دو فرزندش زندگی خوبی دارند؛ تااینکه سه رویداد جدید نظم طبیعی زندگی‌شان را بر هم می‌زند: تمرین نمایشنامه‌ی مدئا در پارکینگ آپارتمان، نقل‌مکان خانواده از سعادت‌آباد تهران به هشتگرد و برگشتن عشق قدیمی سالور به ایران. محمدرضا آریان‌فر در این رمان، نمایشنامه‌ی... ادامه

کتاب با تو سقوط می‌کنم

معرفی و دانلود کتاب با تو سقوط می‌کنم «خودت فهمیدی داری می‌میری؟» سارا نظری کتاب با تو سقوط می‌کنم را با این جمله‌ی عجیب آغاز می‌کند. او در این کتاب از بار غم خانواده‌های داغدار و واکنش‌های متفاوت اطرافیان نسبت به غم از دست دادن عضوی از خانواده می‌گوید. درباره کتاب با تو سقوط می‌کنم: پگاه با نامزدش (پسر عمه‌اش) به کوهنوردی می‌رود و طی حادثه‌ای از کوه سقوط می‌کند. مرگ پگاه روابط خانوادگی را به شدت از هم می‌پاشد. مادر، پدر و خواهرش... ادامه

کتاب مرغدانی

معرفی و دانلود کتاب مرغدانی داستانی از کتاب بازنشستگی و داستانهای دیگر منتشر شده در ماهنامه ادبیات داستانی چوک شماره مهرماه سال 92 تلفن زنگ زد. کاشفی بود. «بازنشستگی آقا ولی چی شد؟» «احتمالاً همین امروز فردا حکمش صادر می‌شود.» «براش کاری در نظر گرفتم.» «ممنون که سفارش ما را فراموش نکردی، جناب!» «فقط بگو مرد کارهای سنگین هست؟» «به هیکل گنده و شُلش نگاه نکن، این جا دست تنها کار یک آبدارخانه و چند تا کارمند را پیش می‌برد.»... ادامه

کتاب تریتیکاله

معرفی و دانلود کتاب تریتیکاله در این دانشکده هرکس پی یک چیز می‌گردد یکی در پشت میز و، دیگری هم رفته تا آرنج در جامیز می‌گردد یکی در جستجوی مدرک است و دیگری نوشابه یا تک تک یکی هم جیب‌ها را در پی فندک، برای کارهای «جیز» می‌گردد در این دانشکده خواهر- برادرها جدا هستند و در تفکیک ولی بهنام با مریم، و شیوا با برادرزاده‌ی پرویز می‌گردد ز تفکیک کلاس درس‌ها گفتم، ولی آخر چه قانونی برای حکم کردن در پی استادهای هیز می‌گردد؟ اگر من... ادامه

کتاب چنین دیدم...

معرفی و دانلود کتاب چنین دیدم... کتاب چنین دیدم... به قلم فرشته امیری اثری جذاب، پر کشش و غافل‌گیر کننده درباره خانواده‌ای کوچک است که راز بزرگی در دلشان دارند، اما با گذشت زمان و اتفاقاتی که برایشان پیش می‌آید ناچار به فاش کردن آن برای فرزند در آستانه بلوغشان می‌شوند. درباره کتاب چنین دیدم: این کتاب سه شخصیت اصلی دارد که هر کدام ماجراهای پرپیچ و خمی را پیش رو دارند و یا از سر گذرانده‌اند. اصلی‌ترین شخصیت داستان مادری یتیم است... ادامه

کتاب شاید مثل محمد...

معرفی و دانلود کتاب شاید مثل محمد... در کتاب شاید مثل محمد... نوشتۀ قادر نجفی، شخصیت فردی به نمایش گذاشته شده که از دوران بچگی با مشکلات عدیده‌ای روبرو می‌شود، نسبت به مشکلات واکنش‌های منطقی از خودش نشان می‌دهد و در برخی موارد نیز مثل خیلی‌ها احساسی برخورد می‌کند. هر کسی ممکن بود، جای محمد باشد همان کاری را می‌کرد که محمد کرده؛ یا حداقل دلش می‌خواهد کاری را بکند که او انجام داده است. در این کتاب خیلی از بحث‌ها و چالش‌های حال حاضر... ادامه

کتاب پشت درخت توت

معرفی و دانلود کتاب پشت درخت توت داستانی در مورد آرزوها، رویاها و آرمان‌های یک دوره. کتاب پشت درخت توت در دهه‌ی چهل و در شهر تبریز روایت می‌شود. داستان نویسنده‌ای که قرار است شروع به نوشتن یک رمان کند، اما به‌واقع چه مسیر و ماجراهایی انتظارش را می‌کشند. این رمان خواندنی در باب ایده‌هایی از مقاومت فردی است. احمد پوری در این کتاب تأثربرانگیز بخشی از درون خود را درون روایت بازتاب داده است. این رمان به ما نشان می‌دهد که چگونه هویت‌... ادامه

کتاب مادران تنهای سرزمین من

معرفی و دانلود کتاب مادران تنهای سرزمین من مادران تنهای سرزمین من اثری با مضمونی فرهنگی، اجتماعی است. در این نوشته، شهره جهانشاهی سعی دارد فارغ از هرگونه تعصب جنسیتی با قلم خویش قدرت بی‌مانند زنانی را به تصویر کشد که در تمامی ادوار، منشا اتفاقات گسترده‌ی تاریخی بوده‌اند. (فایل کتاب در تاریخ 1399/02/29 جایگزین شده است.) این زنان نه افرادی نامی، بلکه همان مادران دیروز، امروز و فردایند که وجودشان چه در کنار مردان و چه به‌تنهایی حادثه‌ای... ادامه

کتاب کنام

معرفی و دانلود کتاب کنام سعید کاویانپور در کتاب کنام، ماجرای ساکنان یک آپارتمان در حال فروپاشی را شرح می‌دهد که به جای مشارکت با هم جهت بازسازی ساختمانشان، یکدیگر را مقصر می‌دانند و با هم می‌جنگند. درباره‌ی کتاب کنام در دنیایی که ما زندگی می‌کنیم بیشتر آدم‌ها مریض هستند! از پشت سر خنجر می‌زنند و روبه‌رویمان می‌خندند. اگر لحظه‌ای حواسمان به اطراف نباشد تلافی عقده‌های درونی‌شان را روی سرمان خالی می‌کنند. خودمان چطور؟ آیا... ادامه

کتاب رهگذر تاریکی

معرفی و دانلود کتاب رهگذر تاریکی هیچکس نمی‌داند سرنوشت چه چیزی را برایش رقم خواهد زد! کتاب رهگذر تاریکی به قلم شمیم حیدری رمانی اجتماعی است که درباره زندگی مردی به نام اهورا صحبت می‌کند. مردی که قربانی یک تصادف واست و این اتفاق بینایی‌اش را از او می‌گیرد. حالا اهورا به دنبال انتقامی است که زندگی‌اش را زیر و رو می‌کند... درباره‌ی کتاب رهگذر تاریکی اهورا بعد از یک تصادف سخت در بیمارستان بستری شده و در پی این تصادف، بینایی‌اش را... ادامه

کتاب سایه‌های موازی من

معرفی و دانلود کتاب سایه‌های موازی من کتاب سایه‌های موازی من نوشته‌ی آیدا عبداللهی، قصه دختری به نام باران را تعریف می‌کند که در زندگی خود سختی‌های بسیار کشیده اما هیچگاه دست از تلاش و عشق ورزیدن به دیگران برنمی‌دارد تا اینکه در اوج جوانی متوجه بیماری سخت و لاعلاج خود می‌شود. درباره کتاب سایه های موازی من: باران دختری 17 ساله است که در کنار خانواده خود زندگی می‌کند. پدر و مادری که در اصل والدینش نیستند و در کودکی او را به فرزندی... ادامه

کتاب صوتی شیر دالگ

معرفی و دانلود کتاب صوتی شیر دالگ کتاب صوتی شیر دالگ اثری از محمدرضا مهرآریا نویسنده‌ی معاصر ایرانی است. مهرآریا در این داستان کوتاه راوی برشی کوتاه از زندگی ژینا، زن کولبری است که به دلیل مشکلات اقتصادی به‌ناچار به این کارِ دشوار روی آورده است. نویسنده در این کتاب به کولبری و معضلات اجتماعی و اقتصادی که فقر مطلق به‌همراه دارد نیز نیم‌نگاهی انداخته است. درباره‌ی کتاب صوتی شیر دالگ محمدرضا مهرآریا در کتاب صوتی شیر دالگ از زندگی... ادامه

کتاب ایشان

معرفی و دانلود کتاب ایشان کتاب ایشان، به قلم احمد ابوالفتحی، رمانی پرکشش و واقع‌گرایانه درباره‌ی سینا بهره‌مند است؛ مردی که می‌خواهد از ماجراهایی ماوراءالطبیعی که به نظر می‌رسد، چند نسل است کل خانواده‌اش را درگیر نفرینی هولناک کرده است پرده بردارد. داستانی که به مبارزه‌ی تمام‌قد با خرافات برمی‌خیزد و نشان می‌دهد چه‌طور، فقر، ظلم و خشم فروخورده‌ی مردم پایین‌دست جامعه، به خلق اسطوره‌های عجیب می‌انجامد. درباره‌ی کتاب ایشان... ادامه

کتاب قطار شهری

معرفی و دانلود کتاب قطار شهری کتاب قطار شهری نوشتۀ مجید محمدی‌فر، داستان اجتماعی کوتاهی است و قصۀ آدم‌هایی را روایت می‌کند که به طور اتفاقی در یک قطار با هم آشنا می‌شوند و ماجراهایی را رقم می‌زنند. در بخشی از کتاب قطار شهری می‌خوانیم: پسر محصل قصه ما بعد از تلاش سختی که برای پاسخ دادن به دوستش متحمل می‌شود و می‌بیند که او متوجه حرف او نشده است، نفس عمیقی می‌کشد و با صورتی سرخ شده سرش را پایین می‌اندازد ولی در سمت راست او روی... ادامه

کتاب مجموعه داستان های صمد بهرنگی

معرفی و دانلود کتاب مجموعه داستان های صمد بهرنگی صمد بهرنگی دردوم تیرماه 1318 در محله چرنداب در جنوب بافت قدیمی تبریز در خانواده ای تهیدست چشم به جهان گشود. پدر او عزت و مادرش سارا نام داشتند .صمد دارای دو برادر و سه خواهر بود .پدرش کارگری فصلی بود که اغلب به شغل زهتابی(آنکه شغلش تابیدن زه و تهیه کردن رشته تافته از روده گوسفند و حیوانات دیگر باشد) زندگی را میگذراند وخرجش همواره بر دخلش تصرف داشت. بعضی اوقات نیز مشک آب به دوش می گرفت و در... ادامه

کتاب کوچه آژیر می کشد

معرفی و دانلود کتاب کوچه آژیر می کشد رحمان دهانش باز می­شود، اما چیزی نمی­گوید. جلوتر می­روم. سرم را بالا می­گیرم تا صورتش را خوب ببینم. توی لباس نظامی، ظاهرش با اولین باری که توی کوچه­ ی پشت نانوایی محله دیده بودم فرق کرده بود. پشت سرم می­ آمد، قدم­ هایش را توی دلم می­ شمردم. به نُه که رسید، آرام صدایم زد: «گلنار!» که پاهایم بی­ اختیار ایستاد. سرم را برگرداندم. چادرم را محکم جلوی چانه ­ام گرفتم، سرم را پایین بردم. کفش­ های نظامی... ادامه

کتاب هشت داستان

معرفی و دانلود کتاب هشت داستان از متن کتاب: دو بعد از نیمه شب یعنی تمام شب بخوابی. یعنی کلافگی و خستگی و شتاب، همراه با دلتنگی و اضطرابی مجهول و این که می‌روم و می‌مانم و دیگر برنمی‌گردم (از آن فکرهای الکی)، یا برعکس، همین جا، در همین تهران عزیز ـ با همه خوبی‌ها و بدی‌هایش ـ می‌مانم و از جایم تکان نمی‌خورم (از آن تصمیم‌های الکی‌تر) و خلاصه این که گور پدر این سرگردانی و این رفت و برگشتهای ابدی (ابدی به اندازه‌ی عمر من) و این... ادامه