معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب فریاد ققنوس
- نویسنده: فریده ونده ور
صدمات روحی و جسمی که زنان در طول تاریخ بشری متحمل شدهاند، به راحتی قابل تبیین نیست. زیانبارترین جراحات و آسیبهای روحی که بر پیکر ناتوان و بیتحمل زنان وارد شده است، خود فاجعهای بس بزرگ است. چرا باید مردان در جایگاه چنین قدرتی قرار بگیرند که اجازه داشته باشند با زنان مانند یک شیئی بیارزش رفتار کنند؟ زنان که از قدرت فکری بالایی برخوردار هستند، آیا باید همیشه زیر سلطهی تفکر غلط مردان باقی... ادامه ›
کتاب شاعرانههای یک مرد برفی
- نویسنده: محمدعلی قجه
کتاب شاعرانههای یک مرد برفی به قلم محمدعلی قجه، رمانی با مضمون اجتماعی و عاشقانه است و داستان رازآلود شاعر جوانی را به تصویر میکشد که زندگی از هم پاشیدهای دارد و در تلاش است تا دوباره آن را از نو بسازد؛ راهی دشوار و پرپیچوخم که شجاعت زیادی برای به پایان رساندن آن نیاز است. کتاب شاعرانههای یک مرد برفی مناسب چه کسانی است؟ این کتاب به علاقهمندان به رمانهای اجتماعی و عاشقانه ایرانی پیشنهاد... ادامه ›
کتاب صوتی مادری که هرگز ندید
- نویسنده: الهام بیاتی مقدم
کتاب صوتی مادری که هرگز ندید نوشتهی الهام بیاتی مقدم، داستان کوتاه غمانگیزی است که از بخش زنان یک بیمارستان مشرف به کوهستان آغاز میشود. مادر جوانی درحالیکه صورتش نزارش گود افتاده، لباسهای سیاهش را یکی یکی به تن میکند... دربارهی کتاب صوتی مادری که هرگز ندید در کتاب صوتی مادری که هرگز ندید اثر الهام بیاتی مقدم، داستان فیروزه را میشنویم؛ زن جوانی که در اتاق کوچک و سفید بخش زنان بیمارستان،... ادامه ›
کتاب سرزمین بدون مرز
- نویسنده: الیاس قصابیان
الیاس قصابیان در کتاب سرزمین بدون مرز، جدال بین خیر و شر را که قدمتی به بلندای تاریخ بشر داشته و به حالتی نامرئی در ذهن همهی انسانها در جریان است، به تصویر میکشد. آنچه مسلم است همهی انسانها در ذات، تمایل به نیکی دارند اما در طول زمان تحت تاثیر شرایط و محیط، تغییرات و تاثیر پذیریشان، تعیین کنندهی اصول انسانی و اخلاقی حاکم بر رفتارشان خواهد بود. در واقع اخلاقیات و رفتارهای فردی و همچنین... ادامه ›
کتاب پشت درخت توت
- نویسنده: احمد پوری
داستانی در مورد آرزوها، رویاها و آرمانهای یک دوره. کتاب پشت درخت توت در دههی چهل و در شهر تبریز روایت میشود. داستان نویسندهای که قرار است شروع به نوشتن یک رمان کند، اما بهواقع چه مسیر و ماجراهایی انتظارش را میکشند. این رمان خواندنی در باب ایدههایی از مقاومت فردی است. احمد پوری در این کتاب تأثربرانگیز بخشی از درون خود را درون روایت بازتاب داده است. این رمان به ما نشان میدهد که چگونه هویت... ادامه ›
کتاب PDF گناه من چیست؟
- نویسنده: حسین دریانی
کتاب گناه من چیست؟ به قلم حسین دریانی، به روایت زندگی مردی جوان و داستان ازدواج او میپردازد. در بخشی از کتاب گناه من چیست میخوانیم: در دوران جنگ، قطعی برق، آن هم چند ساعت در روز عادی بود و به خاطر همین قالبساز نتوانست به قولش عمل کند و بالاخره یک ماه دیرتر از زمانی که به خانم فرهنگی گفته بودم، قطعه حاضر شد. بالاخره قرار گذاشتیم همان جایی که روز بارانی سوار شده بود، دستگیره را تحویل بگیرد. سر... ادامه ›
کتاب بیخداحافظی برو
- نویسنده: سارا کریم زاده
فاش شدن یک راز میتواند آدمی را از درون متلاشی کند و به هم بریزد؛ درست همانند اتفاقی که برای قهرمان اصلی کتاب بیخداحافظی برو رخ میدهد. سارا کریمزاده در نخستین رمانش، روزهای تنهایی یک زن و تلاش او را برای شروع زندگی دوباره به تصویر میکشد. درباره کتاب بیخداحافظی برو هاله شخصیت اصلی داستان، زنی است که با برملا شدن یک راز سربهمهر به حقیقت تلخی پی میبرد. او طی ماجرایی متوجه عدم علاقه مرد... ادامه ›
کتاب همین یک نفر
- نویسنده: رعنا زراعت گر
کتاب همین یک نفر نوشتۀ رعنا زراعت گر، داستانی ایرانی با درونمایهای اجتماعی است. در بخشی از کتاب همین یک نفر میخوانیم: خوب است که انسان هر چند وقت یک بار به طور عمد اشتباه کند. این به ما یادآوری میکند که همه ممکن است اشتباه کنند. اگر همیشه سعی کنیم بینقص باشیم هم قطعاً موفق نمیشویم اما خودمان فکر میکنیم بهترین آدم دنیاییم. در این صورت به دیگران حق اشتباه کردن را نمیدهیم. هرچقدر هم تلاش... ادامه ›
کتاب ویرانه های هوس
- نویسنده: فریده نجفی
در این رمان کتایون و پریوش دو دختر از خانوادهای متوسط هستند که در یک کلاس تحصیل میکنند. پریوش در مطب پزشک ثروتمندی که اختلاف سنی بسیاری با او دارد مشغول به کار میشود و با هر حیلهای سعی دارد با پزشک ازدواج کند. سالها بعد این دو دوست در حالی که هر یک دارای شوهر و فرزند هستند. یک دیگر را میبینند. پریوش با به دست آوردن تمامی آن چه با پول خریدنی است در زندگی احساس خلاهای بسیار میکند، اما در... ادامه ›
کتاب صوتی شیر دالگ
- نویسنده: محمدرضا مهرآریا
کتاب صوتی شیر دالگ اثری از محمدرضا مهرآریا نویسندهی معاصر ایرانی است. مهرآریا در این داستان کوتاه راوی برشی کوتاه از زندگی ژینا، زن کولبری است که به دلیل مشکلات اقتصادی بهناچار به این کارِ دشوار روی آورده است. نویسنده در این کتاب به کولبری و معضلات اجتماعی و اقتصادی که فقر مطلق بههمراه دارد نیز نیمنگاهی انداخته است. دربارهی کتاب صوتی شیر دالگ محمدرضا مهرآریا در کتاب صوتی شیر دالگ از زندگی... ادامه ›
کتاب زمستان فصل مردن نیست
- نویسنده: فرشته نوبخت
زمستان فصل مردن نیست با نگاهی به زندگی زنان آسیب دیده اجتماعی به نگارش درآمده و داستان درگیری چند زن در موقعیت های اجتماعی متفاوت را با یکدیگر روایت می کند. در بخشی از این کتاب خواهید خواند: لحنش بوی موافقت نمیدهد و من دیگر ادامه نمیدهم. نمیگویم فکر میکنم همهی آدمها دهکدههای خودشان را دارند و هر قدر توی دهکده، آدم مهمی باشند، زندگیشان پیچیدهتر است. نمیگویم به آدمهایی که صبح با فکر... ادامه ›
کتاب ته - Run
- نویسنده: حسین قسامی
حسین قسامی در کتاب ته - Run با استفاده از راویهای متعدد در قالب یک داستان کلی، زندگی شخصیتهای گوناگونی را به تصویر میکشد که هر کدام با معضلات مختلفی در کلان شهر تهران رو به رو هستند. رمان ته - Run در واقع قصهای اجتماعیست که به وسیلهی چرخش روایتها در بین شخصیتهای متعدد داستان، ماجرای زندگی افراد متفاوت را شرح میدهد. در این کتاب حسین قسامی با استفاده مهارت شگفتانگیزش در داستانپردازی... ادامه ›
کتاب مجموعه داستان های صمد بهرنگی
- نویسنده: صمد بهرنگی
صمد بهرنگی دردوم تیرماه 1318 در محله چرنداب در جنوب بافت قدیمی تبریز در خانواده ای تهیدست چشم به جهان گشود. پدر او عزت و مادرش سارا نام داشتند .صمد دارای دو برادر و سه خواهر بود .پدرش کارگری فصلی بود که اغلب به شغل زهتابی(آنکه شغلش تابیدن زه و تهیه کردن رشته تافته از روده گوسفند و حیوانات دیگر باشد) زندگی را میگذراند وخرجش همواره بر دخلش تصرف داشت. بعضی اوقات نیز مشک آب به دوش می گرفت و در... ادامه ›
کتاب زیوا
- نویسنده: فاطمه کریم آبادی
کتاب زیوا، نوشتۀ فاطمه کریم آبادی، داستان تمام دخترانی است که از دوران کوتاه و حساس نوجوانی عبور کردهاند اما بار احساسات ضد و نقیضش را سالها به دوش میکشند. زیوا شاید زنی در همسایگی همه ماست که داستان تولدش را تا جایی که میخوانیم و قرار است خوانندههایش بخوانند در یازده فصل بدون اسم در زمان حال، آینده و گذشته نوشته است. یازده فصلی که یک زندگی متشنج را خواندنیتر و شنیدنیتر میکند و انسانهای... ادامه ›
کتاب دختر آینهها
- نویسنده: منیر فحیانی
کتاب دختر آینهها نوشتهی منیر فحیانی، داستان دختر سادهای را به تصویر میکشد که با خوش گمانی وارد دنیای کار میشود و زندگی او را با حقایق تلخ و دردناکی مواجه میکند. جامعه آدمهایی را به او نشان میدهد که پر از رمز و رازهای پیچیدهاند که هرکدام برای جنگیدن با سختیهای روزگار دست به کارهای عجیبی میزنند. دربارهی کتاب دختر آینهها: دخترک از همان بدو ورود به محیط کار متوجه فضای مسموم و ناامن آنجا... ادامه ›
کتاب زمایا
- نویسنده: حامد خسروان
کتاب زمایا نوشتهی حامد خسروان، ماجرای کمک خلبانی ایتالیایی است که باید برای انجام مأموریتی به سارایوو برود ولی در زمان بازگشت به دستور مافوق خود در فرودگاه میماند و اتفاقات عجیبی برایش رخ میدهد. دربارهی کتاب زمایا: در ابتدای داستان کمک خلبان با یکی از پرسنل فرودگاه آشنا میشود که در پی آن تصمیمات عجیبی برای مافوق خود میگیرد. در ادامه او با یک خبرنگار زن ایتالیایی که زمانی عشق دوران جوانیاش... ادامه ›
کتاب مرغدانی
- نویسنده: محمد محمدعلی
داستانی از کتاب بازنشستگی و داستانهای دیگر منتشر شده در ماهنامه ادبیات داستانی چوک شماره مهرماه سال 92 تلفن زنگ زد. کاشفی بود. «بازنشستگی آقا ولی چی شد؟» «احتمالاً همین امروز فردا حکمش صادر میشود.» «براش کاری در نظر گرفتم.» «ممنون که سفارش ما را فراموش نکردی، جناب!» «فقط بگو مرد کارهای سنگین هست؟» «به هیکل گنده و شُلش نگاه نکن، این جا دست تنها کار یک آبدارخانه و چند تا کارمند را پیش میبرد.»... ادامه ›
کتاب با اعمال شاقه
- نویسنده: محمد حنیف
کتاب با اعمال شاقه تازهترین اثر محمد حنیف، درباره مردی است که با مرور خاطراتش شما را به درون یک هزارتوی داستانی هدایت میکند و بخشهایی از سرگذشت خود، زندگی افرادی دیگر و موقعیتها و اتفاقاتی خاص را برایتان بازگو میکند. این کتاب نامزد دریافت جایزه ادبی جلال آل احمد در سال 1398 شده است. درباره کتاب با اعمال شاقه: محمد حنیف از جمله نویسندگانی است که هم به فراگیری اصول داستان نویسی میپردازد و هم... ادامه ›
کتاب آن سوی دیوار شیشهای
- نویسنده: زهرا جمالی
کتاب آن سوی دیوار شیشهای مجموعه داستانی کوتاه از زهرا جمالی می باشد. در بخشی از داستان های این کتاب می خوانید: همه جا غرق در سکوت و آرامش بود. انگار صدای خودش هم در گلو خفه شده بود. در گرگ و میش هوا فقط میتوانست تختهسنگهای بزرگ کوهستان را ببیند. آسمان را ابرهای خاکستری غرق کرده بودند، خالی از نور و ستاره. اما آرامآرام رشتههای باریک و سرخرنگی بر جایجایش نمایان میشدند، کمنور و پرنور درهم... ادامه ›
کتاب نامههای سلیمان
- نویسنده: فریبرز یدالهی
کتاب نامههای سلیمان به قلم فریبرز یدالهی، حکایت جوانی به نام سلیمان و نامههایی که از خانه ارباب به مادرش مینویسد را روایت میکند. نامههای او، شرح مصائب و مشکلات زندگی کودکی است گیج و لال که نه در چاه، که با قلم شرح درد مینگارد. سلیمان که پس از فوت پدر ناچار میشود زادگاه خویش را ترک نماید، سوگند میخورد که به خانه بازنگردد و لب یه سخن گفتن نگشاید اما... در بخشی از کتاب نامههای سلیمان... ادامه ›
کتاب غزل سیب
- نویسنده: منیرالدین بیروتی
کتاب غزل سیب، مجموعهای از 9 داستان کوتاه ایرانی نوشتهی منیرالدین بیروتی است؛ روایتهایی از زندگیها و دغدغههای انسانهای عادی. انسانهایی که ممکن است به ما شباهت زیادی داشته باشند و نویسنده توانسته با قلم رسا و سبک روایی خاصی که دارد، هر مخاطبی را با داستانهای خود همراه کند. دربارهی کتاب غزل سیب مجموعه داستانها معمولاً طرفداران خاص خودشان را دارند و محبوبیت آنها هم به این دلیل است که... ادامه ›
کتاب سرزمین جعبهها
- نویسنده: احسان کیان فرد
سرزمین جعبهها یک محیط به شدت محدود با حاکمان سختگیر است که در آن انسانها به شیوههای مختلف کنترل میشوند تا فرصت اندیشیدن به هیچچیز را نداشته باشند. احسان کیان فرد در کتاب سرزمین جعبهها از شخصیتی سخن میگوید که میخواهد در چنین جامعهای معنای زندگی خود را کشف کند. دربارهی کتاب سرزمین جعبهها سرزمینی را تصور کنید که در آن واقعیتهای زندگی پنهان میشود و حاکمانش اجازه نمیدهند هیچکس از... ادامه ›
کتاب کنام
- نویسنده: سعید کاویانپور
سعید کاویانپور در کتاب کنام، ماجرای ساکنان یک آپارتمان در حال فروپاشی را شرح میدهد که به جای مشارکت با هم جهت بازسازی ساختمانشان، یکدیگر را مقصر میدانند و با هم میجنگند. دربارهی کتاب کنام در دنیایی که ما زندگی میکنیم بیشتر آدمها مریض هستند! از پشت سر خنجر میزنند و روبهرویمان میخندند. اگر لحظهای حواسمان به اطراف نباشد تلافی عقدههای درونیشان را روی سرمان خالی میکنند. خودمان چطور؟ آیا... ادامه ›
رمان فردا از آن ماست
- نویسنده: پوران موسوی
این رمان درباره ی دختری به اسم درنا هستش که طی یک تصادف ساختگی پدر و مادرش رو از دست میده و هرگز نمیتونه این قضیه رو ثابت کنه تا اینکه…… درنا پله ها را با شتاب بالا رفت و خودش را پشت در آپارتمان شماره نوزده رساند.لحظه ای ایستاد و نفسی تازه کرد به آرامی تلنگری به در زد و منتظر شد .آنروز برایش بسیار خاص و سرنوشت ساز بود چون روزی بود که آینده شغلی او تضمین میشد .دلش شور میزد یک هفته ای میشد که هر... ادامه ›