معرفی و دانلود کتاب کلبه عمو تام: متن کوتاه شده
برای دانلود قانونی کتاب کلبه عمو تام و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب کلبه عمو تام: متن کوتاه شده
کتاب کلبه عمو تام به قلم هریت بیچر استو داستانیست با محوریت بردهداری در آمریکا و مشکلاتی که آمریکاییهای سیاهپوست آن دوران را به ستوه آورده بود. این نویسندهی شهیر آمریکایی با نگارش این رمان تأثیر شگرفی بر جنگ داخلی آمریکا گذاشت. گفتنیست این اثر پرفروشترین کتاب قرن نوزدهم، پس از انجیل میباشد.
دربارهی کتاب کلبه عمو تام
آمریکای قرن نوزدهم با آنچه امروز از آن میبینیم، بسیار متفاوت بود. دورانی که بردهداری و ستم علیه سیاهپوستان بسیار رواج داشت و همین مسأله باعث نارضایتی، ترس و اعتراض سیاهپوستان شده بود.
خلاصه کتاب کلبه عمو تام (Uncle Tom's Cabin) داستانی دربارهی بیعدالتی، اعتراض و ظلم به بردههاست که با تصویرسازیهای زنده و جذاب هریت بیچر استو بیش از آنکه یک کتاب باشد، به فیلمی شباهت دارد که از پیش چشمانتان میگذرد. داستان با بدهیهای مردی به نام «آرتور شلبی» آغاز میشود که خودش را در آستانهی از دستدادن زندگیاش یافته است. او و همسرش، «امیلی شلبی»، رفتار محبتآمیزی با بردگان خود دارند، اما پس از این اتفاق مجبور میشوند یکی از آنها را بفروشند تا زندگیشان را حفظ کنند. بردههای آقا و خانم شلبی، مردی به نام «عمو تام» و خانوادهاش و «هری» پسر جوان الیزا (خدمتکار خانم شلبی) هستند.
آقای شلبی که میبایست یکی از این دو نفر را بفروشد، درنهایت تصمیم میگیرد هری را انتخاب کند. حال آنکه خانم شلبی به الیزا قول داده هیچگاه پسرش را از او جدا نکند. الیزا که پنهانی این مکالمه را میشنود، پس از آنکه به عمو تام و خانوادهاش هشدار میدهد، همراه با هری از آنجا فرار میکند تا شاید در کانادا و در کنار همسرش در امان بمانند. درنهایت، قرعه به نام عمو تام رقم میخورد و او با اندوه خانوادهاش را ترک میگوید تا بهوسیلهی یک قایق در میسیسیپی، به بازار بردهفروشها منتقل شود. اما آشنایی عمو تام با دختر سفیدپوستی به نان ایوا، سرنوشت او را به سمتوسوی دیگری میکشد که بهتر است ادامهی آن را از زبان هریت بیچر استو بخوانید.
کتاب کلبه عمو تام یکی از منحصربهفردترین و تکاندهندهترین رمانهای تاریخ است. اگرچه تاریخ انتشار کتاب کلبه عمو تام به سال 1852 میلادی باز میگردد، اما همچنان بهعنوان یکی از پرفروشترین رمانهای تاریخی و داستانی جهان بهشمار میرود. جالب است بدانید این کتاب بلافاصله پس از اولین انتشار خود، در حدود سیصدهزار نسخه فقط در آمریکا فروخته شد.
نشر افق، متن کوتاهشدهی کتاب کلبه عمو تام را با ترجمهی محسن سلیمانی روانهی بازار کتاب کرده است. این اثر ذیل دو مجموعهی «کلکسیون کلاسیک» و «رمانهای جاویدان جهان» منتشر شدهاند.
اقتباسهای فرهنگی از کتاب کلبه عمو تام
تاکنون از این رمان پرطرفدار اقتباسهایی زیادی در قالب نمایش تئاتر، فیلم سینمایی، نمایش تلویزیونی و ... صورت گرفته است. ازجمله مهمترین اقتباسها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ساخت یک درام تلویزیونی در سال 1980؛
- اجرای چندین نمایش تئاتر با الهام از این اثر؛
- ساخت چند انیمیشن و پویانمایی توسط والت دیزنی و برادران وارنر؛
- فیلمی به همین عنوان، به کارگردانی Géza von Radványi به سال 1965.
نکوداشتهای کتاب کلبه عمو تام
- یکی از بزرگترین آفریدههای ذهن بشر. (لئو تولستوی، نویسندهی روسی)
- کلبه عمو تام یکی از قدرتمندترین و بزرگترین آثاری است که دربارهی دوران بردهداری در آمریکا نوشته شده است. (آلفرد کازین، نویسندهی آمریکایی)
کتاب کلبه عمو تام برای چه کسانی مناسب است؟
خواندن این شاهکار کلاسیک را به همهی دوستداران رمان و داستانهای خارجی پیشنهاد میکنیم. همچنین اگر دوست دارید دربارهی آمریکای قرن نوزدهم و دوران بردهداری در این کشور اطلاعات زیادی به دست آورید، خواندن این خلاصه کتاب برای شما مناسب است.
با هریت بیچر استو بیشتر آشنا شویم
یکی از اعجوبههای ادبیات پایداری سیاهان و ازجمله طرفداران فعال در زمینهی لغو بردهداری آمریکا، هریت بیچر استو (Harriet Beecher Stowe)، نویسندهی مشهور آمریکایی است. او که زادهی 1811 و درگذشتهی 1896 است، در خانوادهای فقیر و مذهبی در ایالت کنتاکی ایالات متحده به دنیا آمد. او از سن سیزدهسالگی در مدرسهی خواهرش به تدریس مشغول بود و پس از آنکه در بیستویکسالگی به همراه خوانوادهاش به اوهایو مهاجرت کرد، همچنان به تدریس ادامه داد. او هیچگاه دست از یادگیری نکشید و به فراگیری زبانهای فرانسوی، لاتین، ایتالیایی و همچنین هنر نقاشی مشغول شد.
از همان دوران، شیوههای خشن بردهداری و وضعیت زیست سیاهپوستان، تأثیر بسیاری بر روحیهی بیچر استو گذاشت و همین اتفاق او را به یکی از بزرگترین فعالان مدنی برای لغو بردهداری تبدیل کرد. این نویسندهی شهیر آمریکایی با نوشتن رمان کلبهی عمو تام به شهرت جهانی رسید. کتاب او موجب شد جنگهای داخلی آمریکا در سال 1861 اتفاق بیفتد و درنهایت، قانون لغو بردهداری در آمریکا تصویب شود.
در بخشی از کتاب کلبه عمو تام میخوانیم
خدمتکارها با دیدن چهرهى روحانى و حلقههاى موى او که بریده شده و کنارش ریخته بود و پدر ایوا که رویش را آنطرف کرده بود و مادرش که گریه مىکرد، به خود لرزیدند و آه کشیدند و سرهاىشان را تکان دادند و مثل اینکه در مراسم تدفین شرکت کرده باشند، سکوت کردند. ایوا بلند شد و گفت: «من شما را اینجا جمع کردم که بگویم همهى شما را دوست دارم. مىخواهم همیشه به یاد من باشید. من به زودى از پیش شما مىروم و چند هفته دیگر، مرا نمىبینید.»
صداى هقهق گریه و زارى از هر طرف بلند شد و صداى ضعیف ایوا بین آنها گم شد. ایوا لحظهاى صبر کرد و بعد با لحنى که همه را وادار به سکوت مىکرد، گفت: «یادتان باشد که دنیاى قشنگ دیگرى هم هست که مسیح آنجاست. من به آنجا مىروم و شما هم مىتوانید آنجا بروید. اما اگر مىخواهید آنجا بروید، نباید تنبل و بىخیال و بىفکر باشید. شما باید به مسیح ایمان داشته باشید و مسیح به شما کمک مىکند. شما باید انجیل بخوانید. آه خداى من، شما بیچارهها نمىتوانید بخوانید» و بعد صورتش را روى متکا گذاشت و گریه کرد.
بعد گفت: «مهم نیست. من براىتان دعا کردهام و فکر مىکنم همهى شما را در آسمان خواهم دید.»
تام و مامى و چند خدمتکار مسنتر آمین گفتند، اما جوانترها سرهاىشان را روى زانوانشان گذاشته بودند و گریه مىکردند.
ایوا گفت: «مىدانم شما همه مرا دوست دارید و هیچ کدام از شما هیچوقت با من بداخلاقى نکردهاید. حالا من مىخواهم موهایم را به شما بدهم که وقتى به آن نگاه مىکنید، یادتان بیفتد که من همهى شما را دوست داشتم.»
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب کلبه عمو تام: متن کوتاه شده |
نویسنده | هریت بیچر استو |
مترجم | محسن سلیمان پور |
ناشر چاپی | نشر افق |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 680 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-369-217-9 |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان تاریخی خارجی |
خیلی خوب بود و به دلم نشست. شاید اگه هر موقعی به جز الآن (سال ۱۴۰۱ شمسی در کشورم ایران) این رمان رو میخوندم، انقدر باهاش همذاتپنداری نمیکردم و انقدر عمیق حسش نمیکردم.
با خوندنِ این رمان زیبا (و پر البته از اندوه) معنی چند تا چیز رو بخوبی میشه فهمید:
۱. معنی دعاهای انجیل (البته نسخهی حقیقی و تحریف نشدهاش) (که باعث امیدواری و زنده نگهداشتنِ تام در شرایط وحشتناک شد)
۲. ذات مقدس و مهربان حضرت عیسی مسیح که منشاء دوستی، مهربانی، بخشش و آشتی بود (نمونهی بارزش شخصیتهای تام و -اونجلین-ایوا)
۳. معنی جمله: "هیچ دینی بالاتر از انسانیت نیست" (که سینت کلئر-آگوستین- بخوبی این نقش رو ایفا کرد) با وجود اینکه هیچ دینی نداشت، اما افکار، عقاید و رفتارش دست کمی از مسیح نداشت و در دوران زندگیش همه رو شیفتهی خودش کرده بود!
۴. معنی جمله: "عالم بی عمل" (که دوشیزه اوفلیا به خوبی شرحش داده بود)
۵. استفاده ابزاری از دین و تجارت بوسیله دین "بدعت و تحریف دین" (اونجاهایی که ماری هر جا به نفع خودشه یاد دین مسیحیت و کلام انجیل میفته و جالب اینجاست کدوم انجیل هست که مردم رو به ۲ نژاد برتر و پست تقسیم میکنه که در اون، نژاد پست موظفن از نژاد برتر (پسندیده) اطاعت کنن و اگر نکنن مسیحی نیستن) آدمو یاد بهشت اجباری میندازه و تغییر مغزهای پوسیده!
این رمان زیبا رو از دست ندید که تاریخی رو روایت میکنه که دورگهها (حتی زیباهاشون) در حسرت یک زندگی معمولی بودن.
۶. معنی جمله: "تاریخ تکرار میشود، اما بار دوم غمبار تر"