معرفی و دانلود کتاب چطور زندگی کنیم: زندگی مونتنی در یک سوال و بیست جواب
برای دانلود قانونی کتاب چطور زندگی کنیم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب چطور زندگی کنیم: زندگی مونتنی در یک سوال و بیست جواب
کتاب چطور زندگی کنیم چکیدهای از تمام مفاهیم و آموزههایی از زندگی شخصی و حرفهای میشل دو مونتنی را فراهم آورده است. سارا بیکول، با تاکید بر اینکه مونتنی از اولین فیلسوفانی بود که فارغ از دغدغهی اخلاق، فلسفه و هستیشناسی تلاش کرد به سوال «انسان چطور باید زندگی کند» پاسخ بدهد، تصمیم به نگارش کتاب پیش رو گرفته است. سارا بیکول در این کتاب بیست پاسخ دقیق و کاربردی که امروز مونتنی به شما میداد را در اختیارتان قرار میدهد. این کتاب در سال 2010 برندهی جایزهی ملی حلقهی منتقدان کتاب شد.
دربارهی کتاب چطور زندگی کنیم
همانگونه که سارا بیکول (Sarah Bakewell) در کتاب چطور زندگی کنیم (How to Live) بیان میکند، لئونارد وولف کسی بود که برای اولین بار مونتنی را «اولین مرد کاملاً مدرن» خطاب و استدلال کرد که مدرنیتهاش در «آگاهی و علاقهی شدیدش در بهرسمیت شناختن فردیت خودش و دیگران نهفته است». سارا بیکول اولین فصل کتاب خود را به تجربهی مواجههاش با مرگ اختصاص داده. در این فصل میخوانیم که مونتنی، پیش از آنکه به شهرت بینظیری دست پیدا کند، تجربهی مرگ را تقریباً از سر گذرانده. او یک روز در حال سواری در ملک خانوادگیشان، از زین فروافتاده و پس از چند دقیقه درحالیکه خون بالا میآورده، به هوش میآید.
میشل دو مونتنی پیش از این هم مواجهههایی با مرگ داشت. تجربهی مرگ برادر، پدر، دوست صمیمی و اولین فرزند نوزادش، و البته مطالعهی آثار فیلسوفان کلاسیک مونتنی را به وحشت از مرگ و وسواسی بیمارگونه نسبت به این مسئله وادار کرده بود. اما ظاهراً تجربهی مرگ خودش، تنها چیزی بود که برای کنار آمدن با این پدیده و توجه به زندگی احتیاج داشت. مونتنی پس از این تجربه کاملاً زیر و رو شد و تصمیم به نوشتن کتابی گرفت که جاودانگی را برای این مرد بزرگ بهارمغان آورد: کتاب جستارها؛ کتابی که اساساً تلاش میکند به یک سوال ساده پاسخ بدهد: چطور زندگی کنیم؟ همانطورکه بیکول در کتاب چطور زندگی کنیم مینویسد، رهاییبخشترین و اساسیترین پاسخی که مونتنی در جواب این سوال پیدا کرد این بود که «نگران مرگ نباشید». این ایده همان چیزی بود که زندگی کردن را برای مونتنی ممکن کرد.
سارا بیکول در کتاب چطور زندگی کنیم، سه هدف عمده را دنبال میکند. او اولاً خلاصهای از وقایع و تجربیات زندگی شخصی مونتنی را در اختیار مخاطبان قرار میدهد. دوماً برای مخاطبانی که کتاب جستارها را نخواندهاند، پاسخهای گستردهای که مونتنی در این کتاب به سوال چطور زندگی کنیم داده را گرد آورده است. و نهایتاً با گسترش قالب زندگینامه، حکایات و داستانهایی از تحولات افراد مختلف در برخورد با آراء مونتنی، را گزارش میکند. مونتنی، بهعنوان یک نویسندهی انقلابی و اولین انسانی که زندگی خود را بهمثابهی آینهای از تجربیات برای درک هستی و زندگی در پسزمینهای وسیعتر استفاده کرد، به نتایج و پاسخهایی دست پیدا کرد که پس از گذشت قرنها همچنان میتواند چراغ راه انسان در زندگی روزمرهاش باشد. برای درک بهتر مونتنی و راز جاودانگی این فیلسوف بزرگ، شما را به مطالعهی کتاب چطور زندگی کنیم دعوت میکنیم.
کتاب چطور زندگی کنیم با ترجمهی مریم تقدیسی و چاپ نشر ققنوس در اختیار مخاطبان فارسی زبان قرار گرفته است.
جوایز و افتخارات کتاب چطور زندگی کنیم
- برندهی جایزهی ملی حلقهی منتقدان کتاب سال 2010؛
- برندهی جایزهی داف کوپر سال 2011؛
- کتاب پرفروش ملی.
نکوداشتهای کتاب چطور زندگی کنیم
- این زندگینامهی جذاب، تعدادی از وقایع و اتفاقات زندگی مونتنی را برگزیده و آن را به بیست موضوع متمایز تقسیم کرده است. بیکول بهوضوح از حکایات انسانیای که به کار مونتنی جان میبخشند لذت میبرد، اما به همان قوت نیز به اثر فلسفی او و مخاطبان و خوانندگانی که راهنمای درک و معرفی آثار این فیلسوف به آیندگان بودهاند میپردازد. (نیویورکر)
- کتاب جدید خانم بیکول، چگونه زندگی کنیم، یک زندگینامه است که در قالب مکالمهی جذابی با پل زدن میان اعصار مختلف نگاشته شده است. (نیویورک تایمز)
- بیکول در کتاب چگونه زندگی کنیم، استدلال میکند که مونتنی، بر خلاف تصوری که او را فیلسوفی قدیمی و کسلکننده میداند، در واقع نمیتوانست از این بهروزتر و دوستداشتنیتر باشد. بههمین دلیل، بهسادگی میتوان گفت مطالعهی این کتاب، برای درک چگونه زندگی کردن ضروری است. کتاب بیکول راهنمایی بیمحابا و آگاهیبخش است. (The Daily Beast)
کتاب چطور زندگی کنیم برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی کتاب چطور زندگی کنیم را به تمام افرادی که میخواهند سبک زندگی خود را طبق ایدهها و نظریات یکی از بزرگترین فیلسوفان تاریخ بهبود ببخشند پیشنهاد میکنیم.
در بخشی از کتاب چطور زندگی کنیم: زندگی مونتنی در یک سوال و بیست جواب میخوانیم
این تجربه با تصورات قبلى مونتنى درباره مردن بسیار متفاوت بود. این تجربه سفرى واقعى به قلمرو مرگ بود: او بسیار به مرگ نزدیک شده بود و طعم آن را روى لبانش حس مىکرد. او مىتوانست آن را بچشد، درست مثل کسى که طعمى جدید و ناآشنا را امتحان مىکند. این امتحان کردن مرگ بود: نوعى تمرین یا ممارست، واژهاى که در نوشتههایش براى توصیف این تجربه از آن استفاده کرد. او بعدها وقت زیادى را صرف به یاد آوردن این احساسات مىکرد و آنها را بهدقت و تا جایى که امکان داشت در ذهنش بازسازى مىکرد تا بتواند چیزى از آنها بیاموزد. بخت و اقبال فرصتى عالى براى آزمودن اتفاقنظر فلسفى درباره مرگ در اختیار او قرار داده بود. ولى هنوز مطمئن نبود به جواب درستى رسیده باشد. رواقیان هم بدون شک به دیده تردید به نتایج او مىنگریستند.
بخشهایى از تجربهاى که آموخته بود درست بود: او با ممارست آموخته بود از نیستىاش نترسد. مرگ، همانطور که فلاسفه وعده داده بودند، مىتوانست چهرهاى دوستانه داشته باشد. مونتنى این چهره را دیده بود ولى به نحو روشن و آشکار، مثل متفکرى منطقى، به آن خیره نشده بود. او به جاى قدمرو رفتن با چشمان باز و رویارویى با آن مانند یک سرباز، در حالت نیمههشیار در آن شناور شده بود؛ مرگ او را اغوا کرده بود. حالا مىدانست که انسان هنگام مرگ به هیچ روى با آن روبهرو نمىشود چون مدتى قبل از رسیدن مرگ، رفته است. آدمى همانطور مىمیرد که به خواب مىرود: با رها کردن خود. اگر اطرافیانتان سعى کنند شما را به زندگى برگردانند صدایشان را از «کرانههاى روحتان» مىشنوید. وجودتان به نخى بند است و به قول مونتنى تُک زبانتان است. نمىتوان خود را براى مردن آماده ساخت. آمادگى براى مرگ رؤیایى بیهوده است.
فهرست مطالب کتاب
یادداشت مؤلف
سوال: چطور زندگى کنیم؟
میشل دو مونتنى در یک سوال و بیست جواب
1. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: نگران مرگ نباشید
طعم مرگ
2. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: توجه کنید
آغاز نوشتن
جویبار آگاهى
3. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: متولد شوید
میشو
تجربه
4. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: زیاد مطالعه کنید، غالب آنچه را مىخوانید فراموش کنید و کندذهن باشید
خواندن
مونتنى کند و فراموشکار
مونتنى جوان در بحبوحه ناملایمات
5. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: از عشق و فقدان جان سالم به در ببرید
لابوئسى: عشق و ظلم
لابوئسى: مرگ و عزادارى
6. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: از ترفندهاى کوچک استفاده کنید
ترفندهاى کوچک و هنر زندگى
مونتنى در بندگى
7. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: همهچیز را زیر سوال ببرید
یگانه چیزى که مىدانم این است که هیچ نمىدانم، و حتى در این باره هم مطمئن نیستم
حیوانات و دیوها
دستگاه بزرگ اغواگرى
8. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: در پستوى مغازه اتاقى خصوصى داشته باشید
وظایفتان را نیمهکاره انجام دهید
مسئولیتهاى عملى
9. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: صمیمى باشید و با دیگران زندگى کنید
خِردى شاد و اجتماعى
گشادهرویى، بخشایش و بىرحمى
10. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: از خواب عادت بیدار شوید
همهچیز به دیدگاهتان بستگى دارد
وحشىهاى نجیبزاده
11. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: با میانهروى زندگى کنید
افت و خیز خلق و خو
12. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: پاسدار انسانیتتان باشید
وحشت
قهرمان
13. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: کارى کنید که هیچکس قبلاً نکرده است
کتاب پرفروش به سبک باروک
14. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: دنیا را ببینید
سفرها
15. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: کارتان را خوب انجام دهید ولى نه زیاد خوب
شهردار
ایرادات اخلاقى
مأموریتها و آدمکشىها
16. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: فقط بر حسب اتفاق فلسفهورزى کنید
پانزده انگلیسى و یک ایرلندى
17. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: در همهچیز تأمل کنید؛ حسرت هیچچیز را نخورید
من افسوس هیچچیز را نمىخورم
18. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: خود را رها کنید
دختر و مرید
جدال ویراستاران
مونتنى بازسازىشده و جادوشده
19. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: عادى و ناکامل باشید
عادى باشید
ناکامل باشید
20. سوال: چطور زندگى کنیم؟ جواب: بگذارید زندگى جواب خود باشد
این پایان کار نیست
گاهشمار
منابع
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب چطور زندگی کنیم: زندگی مونتنی در یک سوال و بیست جواب |
نویسنده | سارا بیکول |
مترجم | مریم تقدیسی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 430 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-289-2 |
موضوع کتاب | کتابهای بزرگان فلسفه، کتابهای فلسفه، کتابهای زندگینامه و خاطرات |