معرفی و دانلود کتاب نگاهی علمی به ذهن آگاهی: علم از تأثیر ذهن آگاهی بر مغز و جسم میگوید
برای دانلود قانونی کتاب نگاهی علمی به ذهن آگاهی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نگاهی علمی به ذهن آگاهی: علم از تأثیر ذهن آگاهی بر مغز و جسم میگوید
دانیل گلمن و ریچارد جی. دیویدسون، دو نویسندهی پرفروش نیویورک تایمز، در کتاب نگاهی علمی به ذهن آگاهی به شما نشان میدهند که مراقبهی ذهن آگاهی چه اثرات مثبتی بر سلامت جسم و روانتان میگذارد و از استرسهای روزانهتان میکاهد. با مطالعهی این کتاب فوقالعاده بیشتر از قبل ارزش آرامش را در زندگیتان درک میکنید.
دربارهی کتاب نگاهی علمی به ذهن آگاهی:
هدف اصلی نویسندگان برای نوشتن کتاب نگاهی علمی به ذهن آگاهی (Altered traits) ارائهی ایدههای بلندپروازانهای است که سالها در ذهن خود آن را پرورش دادهاند. آنان معتقدند که مزیت اصلی مراقبه، فراتر از حالت روحی لذتبخشی که میتواند ایجاد کند، ویژگیها و صفات ماندگاری هستند که به دست میآیند و درون افراد نهادینه میشوند.
مراقبه ذهن آگاهی به شما این فرصت را میدهد تا راهحلهایی برای مشکلاتتان پیدا کنید و شیوههایی برای توجه به زندگی روزمره بیابید، به خصوص در آن روزهایی که خیلی سرتان شلوغ است و لحظهای فرصت برای اندیشیدن به خود را ندارید. مراقبه ذهن آگاهی یک تکنیک است که با انجام تمارین، آن را به خوبی یاد میگیرید.
سوالی که پیش میآید این است که این روش چه زمانی کارآمد میباشد و چه زمانی نیست؟ آیا مراقبه ذهن آگاهی به کسی کمک میکند؟ آیا مزایای آن تفاوتی با مثلاً ورزش دارد؟ ذهن آگاهی مزایای بسیار زیادی دارد. برای مثال افرادی که تمرینات آن را انجام میدهند کمتر به گذشته و آینده فکر و بیشتر در زمان حال زندگی میکنند. در واقع آنان برای بهتر زیستن دست به هر کار مفید و اثرگذاری میزنند. اینگونه افراد از سلامت جسمی و روانی برخوردارند و از انواع بیماریها دور هستند. پس نتیجه میگیریم که مدیتیشن چه تأثیرات با ارزشی روی کیفیت زندگیمان میگذارد.
دانیل گلمن (Daniel Goleman) و ریچارد دیویدسون (Richard J Davidson) با تحقیقات گستردهای که در زمینهی ذهن آگاهی داشتهاند، حقایقی در مورد فواید مدیتیشن و مراقبه در اختیارتان میگذارند و به شما یاد میدهند که چطور میتوانید بیشترین بهره را از این تمرینات کاربردی ببرید.
نکوداشتهای کتاب نگاهی علمی به ذهن آگاهی:
- این کتاب حقیقتاً میتواند زندگی شما را تغییر دهد! (Arianna Huffington، نویسنده پرفروش نیویورکتایمز)
- کتابی برای نشان دادن قدرت مدیتیشن برای تغییر زندگی ما. (Joseph Goldstein)
- راهنمایی که به ما نشان میدهد چگونه آموزش ذهن میتواند مغز و احساس ما را از خود متحول کند، و به ما الهام ببخشد تا حس خوبی داشته باشیم. (aniel J. Siegel، نویسنده پرفروش)
کتاب نگاهی علمی به ذهن آگاهی برای چه کسانی مناسب است؟
خواندن این اثر علاوه بر اینکه برای روانشناسان و روانکاوان جهت بالا بردن سطح آگاهی و دانش برای کمک به مراجعینشان مناسب است، به افرادی که علاقهمند به مراقبه و مدیتیشن جهت دست یافتن به آرامش هستند، توصیه میشود.
با دانیل گلمن بیشتر آشنا شویم:
نویسنده و روزنامه نگار حوزه علم که توانست مفهوم هوش هیجانی را به خوبی در کتابش توضیح دهد، دانیل گلمن آمریکایی است. او دکترای روانشناسیاش را از دانشگاه هاروارد گرفته و سالهاست که برای مطبوعات مختلف همچون نیویورک تایمز و نشریه کسبوکار هاروارد مینویسد و مدتی نیز سردبیر مجله روانشناسی امروز بوده است.
او درباره مغز و علوم رفتاری تحقیقات فراوان کرده و در سال 1995 به خاطر نوشتن کتاب هوش هیجانی معروف شد و این اثر توانست به مدت یک سال و نیم در لیست پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز قرار بگیرد و به 40 زبان دنیا ترجمه شود.
گلمن علاوه بر نوشتن کتابهای خود در زمینه هوش هیجانی و عاطفی، به موضوعاتی نظیر خود فریبی، خلاقیت، مراقبه، یادگیری اجتماعی و عاطفی و بحران زیست محیطی توجه نشان داده و درباره آنها نوشته است.
برخی از آثار ترجمه شده گلمن عبارتند از: «هوش محیط زیستی، تمرکز سه گانه، کاربرد هوش هیجانی در محیط کار، هوش عاطفی، هوش اجتماعی، باتلاق فریب و...»
در بخشی از کتاب نگاهی علمی به ذهن آگاهی میخوانیم:
تغییرات درونی که پس از یک جلسهی مراقبه باقی میمانند، به منزلهی شرایط اولیهی جلسهی بعدیاند. دومین اقامت دَن در آسیا در سال 1973 بود. این بار بر مبنای بورس فوقدکترای انجمن تحقیقات علوم اجتماعی، و ظاهراً برای مطالعات روانشناسی قومی به منظور مطالعهی سیستمهای آسیایی برای تحلیل ذهن و تواناییهای ممکن آن صورت گرفت. این بورس دورهای شش ماههی اقامت در کندی، شهر کوچکی در تپههای سریلانکا بود. در آن جا دَن هر چند روز یک بار با نیانپونیکا تِرا مشاوره میکرد. نیانپونیکا راهب بودیست آلمانیالاصل از شاخهی محافظهکار آن، یعنی تِراوادا، بود که در زمینهی تئوری و تمرین و مراقبه تخصص داشت. (دَن سپس بهمدت چند ماه به کار در دهاراماس در هند ادامه داد و در آن جا در کتابخانهی آثار و آرشیوهای تبتی به مطالعه پرداخت).
آثار نیانپونیکا بر ابیدهاما، مدلی از ذهن متمرکز بود که شامل نقشهها و روشهایی برای هدایت هشیاری در مسیر ویژگیهای دگرگون شده است. درحالیکه ویسودی ماگا و کتابچههایی که دَن خوانده بود، دستورالعملهایی ذهنی برای کاربران بودند، ابیدهاما تئوری راهنمایی چنین کتابچههایی بود؛ سیستمی روانشناختی با توضیحاتی مفصل از عناصر مهم ذهنی بود و چگونگی عبور از این چشمانداز درونی را برای ایجاد تغییرات پایدار در نهاد خود روشن میساخت.
بخشهای خاصی در ارتباط خود با روانشناسی وضعیت متقاعدکنندهای داشتند؛ به ویژه در دینامیک تعیین شده بین حالات «سالم و ناسالم» ذهن. در اغلب موارد حالات ذهنی ما در گسترهای که نشاندهندهی اشتیاق، خودمحوری، تنبلی، هیجان و آشفتگی و مشابه اینهاست در نوسان است. اینها در این نقشه از ذهن در محدودهی حالات ناسالم قرار گرفتهاند.
در مقابل حالات سالم شامل آرامش و تعادل، کنترل بر خود و اعتماد به نفس واقعی است. بهطور چشمگیری زیر مجموعهای از حالات سالم هم درمورد ذهن و هم درمورد جسم کاربرد دارند: سبکی، انعطافپذیری و انطباقپذیری حالات سالم از حالات ناسالم جلوگیری میکنند و بالعکس. در این مسیر علامت پیشرفت این است که آیا واکنشهای ما در زندگی روزانه علامتی از تغییر به سمت حالات سالم دارند یا نه. هدف این است که حالات سالم بهعنوان ویژگیهای مسلط و پایدار استقرار یابند.
فهرست مطالب کتاب
بخش 1: مسیر عمیق و مسیر پهناور
بخش 2: نشانههای کهن
بخش 3: در مرحلهی بعد، «بعدی» تبدیل به «قبلی» خواهد شد
بخش 4: تمام امکاناتی که داشتیم
بخش 5: ذهن آرام
بخش 6: آماده برای عشق
بخش 7: توجه!
بخش 8: سبکی وجود
بخش 9: ذهن، بدن و ژنوم
بخش 10: مراقبه به عنوان روان درمانی
بخش 11: مغز یوگی
بخش 12: گنج پنهان
بخش 13: ویژگیهای دگرگونشونده
بخش 14: ذهنی سالم
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نگاهی علمی به ذهن آگاهی: علم از تأثیر ذهن آگاهی بر مغز و جسم میگوید |
نویسنده | دانیل گلمن، ریچارد جی. دیویدسون |
مترجم | کوروش اکبری |
ناشر چاپی | انتشارات بذر خرد |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 289 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7758-08-5 |
موضوع کتاب | کتابهای مدیریت ذهن |