معرفی و دانلود کتاب صوتی گلستان سعدی
برای دانلود قانونی کتاب صوتی گلستان سعدی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی گلستان سعدی
کتاب صوتی گلستان سعدی اثری ماندگار از سعدی شیرازی، نویسندهی پارسیگوی و شاعر چیرهدست و محبوب قرن هفتم هجری قمری است. در این شاهکار کلاسیک ادبیات فارسی که توسط محمدعلی فروغی تصحیح شده است، مجموعهای از حکایات پندآموز و داستانهای اخلاقی در قالب نثری آهنگین گردآوری شدهاند.
دربارهی کتاب صوتی گلستان سعدی
در یک دیباچه و هشت باب گلستان سعدی، که از زمرهی مهمترین آثار تعلیمی ادبیات ایران و جهان به شمار میرود، به نظم و نثر مسجع و موزون، پند و اندرزهای اخلاقی و آموزههای زندگی به زبان داستان بیان شدهاند. ایجاز و هنر داستانسرایی سعدی باعث شده تا این آموزهها به شیرینترین و دلنشینترین درسهای زندگیِ پارسیزبانان تبدیل شوند.
سعدی شیرازی (Saadi Shirazi) با نام کامل ابومحمد مشرفالدین مصلح بن عبداللّه بن مشرف که به نامهای شیخ اجل، استاد سخن و پادشاه سخن نیز شهره است، پس از پایان تحصیل در نظامیهی بغداد، بهره بردن از محضر بزرگان و آشنایی با نظریات عالمانی مانند سهروردی و غزالی و... واعظی پیشه کرد و برای ایراد خطابه و ارشاد مردم، سفرهای دور و درازی را آغاز نمود. هرجومرج و خونریزی را شاید بتوان مشخصهی بارز دوران زندگی سعدی دانست. سعدی شاهد زوال سرزمین خود در اثر حملهی مغولان بود. او عزم سفر به سرزمینهای گوناگون کرد و آنچه از تجربیات و مشاهداتش اندوخت را با شاعرانگی و هنرش چنان ماهرانه و بهزیبایی در هم آمیخت که کمتر آثاری در شکوه و ماندگاری در زبان و فرهنگ ایرانزمین به پای سرودههای وی میرسند.
سعدی سیوپنج سال پس از روزی که عزم سفر کرده بود، به زادگاهش شیراز بازگشت و ابتدا بوستان را به سال 655 قمری و پس از گذشت یک سال، گلستان را به نگارش درآورد. بنا به روایاتی سعدی نگارش کتاب گلستان را در مدتی حدود شش ماه به پایان رساند؛ کاری که بیشتر به معجزه میماند. گلستان اثری سترگ و از ارزشمندترین گنجینههای ادبی، فرهنگی، اخلاقی و عرفانی تاریخ ادبیات ایران است. سبک نگارش سعدی در گلستان بعدها به راهنمای شاعران و نویسندگان بسیاری از جمله جامی در «بهارستان»، بیدل دهلوی در «چهار عنصر»، قائم مقام فراهانی در «منشآت»، فریدون توللی در «کاروان» و... تبدیل شد. الهام گرفتن و اقتباس از آثار سعدی از جمله گلستانِ پرنغز او به ادبیان ایرانی محدود نمیشود. ترجمهی آثار سعدی باعث شد تا جهانبینی و مهارت شاعرانگی و داستانگویی وی به ادبیات جهان نیز نفوذ کند. این اثرپذیری را برای مثال میتوانیم در آثار ژان دولا فونتن، حکایتنویس فرانسوی که در آثارش مستقیماً از گلستان سعدی الهام گرفته است و البته در کار یوهان ولفگانگ فون گوته، شاعر نامور آلمانی ببینیم.
دنیادیدگی، مردمشناسی و تجربیات متنوع سعدی که از پس سفرهای متعدد و فراز و نشیبهای گوناگون زندگیاش به دست آمده بود، در جایجای گلستان مشهود است. حکایات گلستان سعدی به فراخور موضوع، بلند یا کوتاه هستند و در برخی از آنها، شخصیتها خیالی و رویدادها تخیلیاند و در برخی دیگر، حضور شاعر را حی و حاضر احساس میکنید گویی که او خود شاهد آن رخداد در زندگیاش بوده است. سعدی از تذکرهنویسی و تاریخنگاری پرهیز کرده و تنها به زندگی و ماجراهای پیرامون آن پرداخته است و از این روست که میتوان گلستان را گزارشی از جامعهی زمانهی سعدی دانست؛ گزارشی روشن که در آن شرایط فرهنگی و اجتماعی مردم بهخوبی به تصویر کشیده شده است.
سعدی در زمانهای میزیست که اغلب شاعران و سخنوران به توانایی خود در استفاده از صنایع ادبی دشوار و پیچیدگیهای زبانی و مضمونی در آثار خود مباهات میکردند. او درست نقطهی مقابل آنان را برگزید: زبانی که برای اشعارش انتخاب کرد ساده و روان و عاری از لفاظی است. او از همین زبان ساده استفاده کرد تا پیچیدهترین تخیلات و پندآموزترین نکات را بیان کند و شاید به همین سبب است که آثارش در عین سادگی بسیار عمیق و پرمعنا هستند. در نظم و نثر سعدی طنز و ایجاز فراوان مشاهده میشود. سعدی شاعری طناز است که مزاحهای اجتماعی او بهخوبی به دل مینشیند و تلنگری بر جان و وجدان هم میزند. کجا سخنسرایی چنین چیرهدست سراغ دارید که در دو جمله بیهودگی و فناپذیری قدرت و ثروت را به سخره بگیرد: «پادشاهی پارسایی را گفت: هیچت از ما یاد می آید؟ گفت: بلی، وقتی خدا را فراموش می کنم.» سعدی استاد ایجاز نیز هست و با کمترین کلمات، بیشترین معانی را بیان میکند.
سعدی شیرازی، مؤلف کتاب گلستان، از جمله ادیبان بزرگی است که تأثیر شگرفی بر زبان و ادبیات فارسی گذاشته است. برای سنجش این مدعا کافیست به خاطر بیاوریم که با وجود گذشت سالیان طولانی از درگذشت وی، همچنان بسیاری از اشعار و حکایات او ورد زبانِ پارسیزبانان است از جمله آنکه در جایی گفته است: مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید. پس بیایید مشک را خود ببویید و به گفتههای عطارگونهی ما بسنده نکنید!
کتاب صوتی گلستان را به همت انتشارات جیحون، در همکاری با نشر سپاس و با خوانش مریم مینایی میشنوید.
کتاب صوتی گلستان سعدی برای چه کسانی مناسب است؟
شنیدنِ کتاب صوتی گلستان سعدی برای تمام علاقهمندان شعر و ادب کلاسیک پارسی و همینطور دوستداران آثار سعدی شیرازی تجربهای شیرین و دلنشین خواهد بود.
در بخشی از کتاب صوتی گلستان سعدی میشنویم
یکی از ملوک را شنیدم که شبی در عشرت روز کرده بود و در پایان مستی همی گفت:
ما را به جهان خوشتر از این یک دم نیست
کز نیک و بد اندیشه و از کس غم نیست
درویشی به سرما برون خفته بود و گفت:
ای آنکه به اقبال تو در عالم نیست
گیرم که غمت نیست، غمِ ما هم نیست؟
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی گلستان سعدی |
نویسنده | سعدی شیرازی |
راوی | مریم مینایی |
ناشر چاپی | انتشارات سپاس |
ناشر صوتی | نشر صوتی نیک |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۷ ساعت و ۲ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی داستان کهن فارسی، کتابهای صوتی کتاب صوتی شعر، ادبیات و زندگینامه، کتابهای صوتی شعر پارسی |