معرفی و دانلود کتاب صوتی هیچ دوستی به جز کوهستان
برای دانلود قانونی کتاب صوتی هیچ دوستی به جز کوهستان و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی هیچ دوستی به جز کوهستان
روایتی تکان دهنده از جهنمی حقیقی برای پناهندگان! کتاب صوتی هیچ دوستی به جز کوهستان شرح ماجرای 5 سال تبعید بهروز بوچانی در جزیرهی مانوس است که از طرف دولت استرالیا به آنجا فرستاده شد. این کتاب جوایز و افتخارات بسیاری را برای بوچانی به ارمغان آورد و توانست صدای زندانیانی باشد که در بدترین شرایط زندگی میکنند و مورد آزار بومیان و مأموران قرار میگیرند.
دربارهی کتاب صوتی هیچ دوستی به جز کوهستان:
این کتاب روایتگر داستانی معمولی نیست، بلکه اتفاقی مهم و جدی به شمار میآید. هیچ دوستی به جز کوهستان (No Friend But the Mountains: Writing from Manus Prison) شرح ماجرای انسانهایی است که سرزمین و خانهی خود را به امید داشتن زندگی بهتر رها میکنند، سختی و مشقت را به جان میخرند اما در نهایت چیزی جز عذاب نصیبشان نمیشود. بهروز بوچانی (Behrouz Boochani) هم یکی از هزاران و شاید هم میلیونها مهاجری است که با چنین سودایی دست به تصمیمی سرنوشتساز میزند و راهی استرالیا میشود. اما سیاستهای این سرزمین، زندگیاش را تبدیل به جهنمی حقیقی میکند. دولت استرالیا این روزنامهنگار ایرانی و افراد بسیاری را به جرم مهاجرت غیرقانونی به جزیرهای دور افتاده به نام مانوس تبعید میکنند. پناهجویان در این جزیره نه تنها از نظر جسمانی و تأمین نیازهای اولیه در عذاب هستند بلکه مورد آزار و اذیتهای روحی و جسمی هم قرار میگیرند که شرح آن را میتوانید در این کتاب صوتی بشنوید، آزارهایی که قلب هر انسانی را به درد میآورد.
بوچانی 5 سال در این جزیره حضور داشت و تمام مشاهدات و خاطرات خود را از طریق واتساپ برای دوستش امید توفیقیان ارسال میکرد و توفیقیان هم با ترجمهی آنها به زبان انگلیسی در سال 2018 کتابی منتشر کرد. کتاب هیچ دوستی به جز کوهستان سروصدای بسیاری به وجود آورد، نام بهروز بوچانی را سر زبانها انداخت و او را در سال ششم تبعیدش از آن زندان نجات داد. از طرف دیگر، این کتاب مهم و تأثیرگذار توانست توجهات را به سمت وضعیت پناهجویان جزیره مانوس جلب کند و باعث شود سیاستهای دولت استرالیا در مقابل مهاجران مورد نقدهای شدید قرار گیرد.
افتخارات کتاب صوتی هیچ دوستی به جز کوهستان:
- برنده جایزهی ویکتوریا در بخش داستانی و غیرداستانی به ارزش 125000 دلار استرالیا در سال 2019
- برنده جایزه برتر ادبی نیو ساوت ولز به ارزش 10 هزار دلار در سال 2019
- برنده جایزه ملی زندگینامه استرالیا به ارزش 25 هزار دلار در سال 2019
بهروز بوچانی را بیشتر بشناسیم:
وی در سال 1362 در ایلام به دنیا آمد و بیشتر به عنوان نویسنده، فیلمساز و روزنامهنگاری ایرانی شناخته میشود. بوچانی در رشتهی جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل داد. این روزنامهنگار به خاطر مشکلاتی که کار در مطبوعات برایش به وجود آورد مجبور شد ایران را ترک کند. او از ایران گریخت تا به زندان نیفتد اما در جزیرهی مانوس زندانی شد. البته این حبس بعد از انتشار کتابش پایان یافت و اکنون در نیوزلند اقامت دائمی دارد.
کتاب صوتی هیچ دوستی به جز کوهستان مناسب چه کسانی است؟
اگر به زندگینامه و خاطرات مهاجران ایرانی علاقه دارید و به دنبال کتابی متفاوت هستید تا نگاه شما را به دنیا تغییر دهد این کتاب بهترین گزینه برای شما محسوب میشود.
نکوداشتهای کتاب صوتی هیچ دوستی به جز کوهستان:
- در این رمان بوچانی با درهم تنیدن تجربیاتش از زندگی، داستانی زیبا و هراسانگیزی برای ما میآفریند. بوچانی با این کتاب اعتبار بسیار زیادی برای ادبیات استرالیا به ارمغان آورده است. (خبرگزاری ایسنا)
- ظرف چند دقیقه گریه کردم. بوچانی در باره جابجاییهای مدرن و بدگویی هایش روایتی ویرانگر و احشایی نوشته است. این ملموس و حسی است و ریشه در بدن انسان دارد - میبایست صفحه را بچرخاند و متوقف کردن آن غیرممکن است. باید در مدارس به عنوان یک گزارش قدرتمند و آزار دهنده از حیرت انگیزترین شکست جمعی عصر ما یاد گرفت. (دینا نیری)
- این معجزه است [هیچ دوستی جز کوهستان]. بوچانی این کتاب را در پیامهای واتساپ در جزیره مانوس، منطقه بازداشت مهاجران بدنام استرالیا نوشت. شرایط سخت نوشتن آن نباید از تحلیل قدرتمند کتاب خدشهدار شود. این فقط یک شهادت «صدایی» برای سوء استفاده از تجربه پناهندگی نیست، بلکه یک گزارش عمده از نحوه سازماندهی رژیمهای پناهندگی ما علیه شرایط انسانی است. (Lyndsey Stonebridge)
- یک گزارش قدرتمند در مورد چگونگی خشونتهای دولتی که علیه افرادی که به دنبال آزادی هستند، ایجاد کرده است. (Library Journal)
- قابل توجه... ترکیبی تخیلی و تحریکآمیز از روایت، شعر، گزارش، نظریه و مراقبهها است که مجموعهای قابل توجه ایجاد میکند. این کتاب شرح وقایع تحقیرآمیزی است که یک دولت نسبت به افراد پناهنده روا میدارد. بوچانی تصویری شخصی از یک انسان حساس را ارائه میدهد که در مکانی محصور است و رنجی بیمعنی و بیپایان نصیبش شده است. (Boklist)
در بخشی از کتاب صوتی هیچ دوستی به جز کوهستان میشنویم:
کامیون باز حرکت کرد. این بار مسافت بیشتری پیمود. احساس میکردم در یک قدمی اقیانوسیم. دلهرهای بچگانه آزارم میداد، دوست داشتم هر چه سریعتر آن مرد سیاه سوخته دستور پیاده شدن صادر کند، اما او داشت پشت هم با راننده حرف میزد و یکسر دستش را به علامت سکوت سرنشینان تکان میداد. پسرک تخم سگ زیر لب خندههایی موذیانه میکرد، شاید تنها کسی بود که از هیچ اتفاقی واهمه نداشت، برای او گل این ماجرا یک بازی هیجان انگیز بود.
زن و مرد سریلانکایی دست در کمر یکدیگر بودند و سرهاشان در یک تلاقی شگفتانگیز و اطمینانبخش؛ احساس آرامش ناشی از آمیزش دستها و کمرها و سرها، در برابر آن لحظات دلهرهآور مقاومترشان میکرد... .
کامیون با یک نعرهی دیگر، این بار قدرتمندتر، به سرعت از جا جهید و چندده متر آن طرف تر خاموش شد. نعرهی موتورش شبیه فریاد شکارچی بود که در آخرین یورش، با تمام قدرت، هر چه در توان دارد بر سر شکار خالی میکند و به چنگش میآورد.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی هیچ دوستی به جز کوهستان |
نویسنده | بهروز بوچانی |
راوی | نوید محمدزاده |
ناشر چاپی | نشر چشمه |
ناشر صوتی | رادیو گوشه |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۱۰ ساعت و ۳۷ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای خاطرات |
درمورد کتاب هم که دوستان میگن داستان از لحاظ مکانی خیلی کند حرکت میکنه مثلا شاید چند ده صفحه یه مکان بدون اتفاق خاصی، یا کلی کلمه پشت سرهم چیده شده باشه، اره شاید اگه این کتابو بصورت خاطره تعریف کنی بشه نیم ساعت یک ساعت، ولی اون حرفهایی که درمورد یکسری کلمات خاص مثل مرگ زندگی غربت حقارت شجاعت و ترس زده میشه و اون حس همزاد پنداری،
واقعا به جون و دل آدم میشینه و همش دنبال یه تیکه کاغذی که یکسری از جملاتو وارد کنی و بعدا درموردشون فکر کنی