معرفی و دانلود کتاب سیگار و سیاست
برای دانلود قانونی کتاب سیگار و سیاست و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سیگار و سیاست
کتاب سیگار و سیاست نوشتهی سارا میلاو، نقش پررنگ و پیچیدهی سیگار و توتون در سیاست آمریکا و جهان را بیان میکند. این اثر که فینالیست جایزه Hagley بوده است، به جنبههای سیاسی و اجتماعی صنعت دخانیات میپردازد و تاریخ اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آمریکا را به شیوهای جذاب و دقیق به هم پیوند میزند.
درباره کتاب سیگار و سیاست:
تاثیر صنعت دخانیات در زمینههای علوم و سیاست در ایالات متحده آمریکا موضوعیست که تاکنون محققان و مورخان زیادی دربارهی آن نوشتهاند اما تمایز کتاب سیگار و سیاست (The Cigarette: A Political History) بر سایر آثار این است که سارا میلاو (Sarah Milov) با مهارت زیادی به جنبههای سیاسی و اجتماعی نفوذ صنعت دخانیات از دریچهی واحد میپردازد. این اثر روایت جذابی به شمار میآید که نقش محوری صنعت دخانیات در شعور سیاسی و اجتماعی مردم را بررسی میکند.
کتاب سیگار و سیاست که به عنوان کتاب سال نشریه «Smithsonian» نیز برگزیده شده، صنعت دخانیات را از ابتدای شکلگیری شرح میدهد که این کار برخلاف بسیاری از کتابهای رایج در حوزهی تاریخ سیاسی بوده و ابتکاری نو محسوب میشود. میلاو با استناد به مدارک موجود نشان میدهد که صنعت دخانیات بر خلاف نظر عموم مردم شکستناپذیر نیست و حتی بسیار آسیبپذیر بوده و چالشهای گوناگونی بر آن اثر گذاشته است.
شروع کتاب از اوایل قرن بیستم است، زمانی که که سیگار هنوز در جامعه آمریکا محبوب نبود و بیشتر علاقهمندان به دخانیات، توتون میجویدند. چند سال پیش از شروع جنگ جهانی اول، سیگار کمکم در جامعهی آمریکا مرسوم شد به نحوی که میلاو اذعان دارد درتمام قرن بیستم سیگار نقش مهمی در نهادهای سیاسی آمریکا داشت.
ارتباط میان سیاستمداران، تولیدکنندگان سیگار، توتونکاران و... در کتاب سیگار و سیاست به خوبی بررسی شده و به نقش هر یک در سیاستگذاریهای حوزهی دخانیات پرداخته شده است. میلاو در این اثر تاریخی سیاسی از تلاشهای ناموفق برای منع سیگار سخن گفته و افرادی را که سیگار نمیکشند نیرویی سیاسی معرفی میکند که همیشه بر ضد فراگیری سیگار تلاش و مبارزه میکردند.
سارا میلاو بر اساس تحقیقات جامع، نشان میدهد که چگونه سیگار هم به عنوان یک محصول و هم به عنوان یک ایده، در ساختن و تخریب نهادهای سیاسی و تفکر حقوقی آمریکا در قرن بیستم نقش اساسی داشته است. این کتاب بیان میکند که چگونه نمایندگان سیاست داخلی و خارجی مردم را به سیگار کشیدن در داخل و خارج از کشور تشویق میکنند، چگونه غیرسیگاریها به عنوان صدایی قدرتمند ظاهر میشوند و ایدههای شهروندی و فضای عمومی را بازسازی میکنند و چگونه گذشته آمریکا بدون درک نقش سیگار در آن قابل توصیف نیست. علاوه بر این که میلاوف تاریخ هیجانانگیز و اغلب غیرمنتظره را شرح میدهد، ما را با گروهی شگفتانگیز از شخصیتها آشنا میکند. جمع کردن تمام ویژگیهای مذکور در یک کتاب، گواهی بر مهارت قلم میلاو است.
نکوداشتهای کتاب سیگار و سیاست:
- به درک نقش سیگار در تاریخ ایالات متحده در قرن گذشته کمک می کند. (Choice)
- تاریخچه جالب سیگار آمریکایی. (طلحه خان بورکی)
- میلاو تحلیلی متفکرانه و نافذ از صنعت تنباکو و رابطه آن با دولت ارائه میکند. (کتابخانه مجله (بررسی ستارهدار)
- میلاو اکنون همه توجه را به خود جلب کرده است، اما مطالعه کامل کتاب سیگار و سیاست به ما یادآوری میکند که سیگار همیشه با دولت تلاقی داشته است، خوب یا بد. (نقد و بررسی کتاب نیویورک تایمز)
- اگر میخواهید بدانید اتاقهای پر از دود در آمریکای اواسط قرن واقعاً چه شکلی بودند، این کتابی است که باید بخوانید... بسیاری از خوانندگان، برخورد میلاو با جنبش ضد سیگار را برای درک بهتر مبارزات سیاسی امروز میدانند. (نقد کتاب لس آنجلس)
کتاب سیگار و سیاست مناسب چه کسانی است؟
علاقهمندان به تاریخ و سیاست ایالات متحده را به خواندن این کتاب برجسته دعوت میکنیم.
در بخشی از کتاب سیگار و سیاست میخوانیم:
آغاز قرن بیستم، توتونکاران ضعیف و خشمگین بودند. ثمرۀ عرق ریختن آنان به جیب کسانی همچون جیمز بی. دوک رفته بود، بیآنکه سهمی از صنعت پرسود دخانیات نصیبشان شود. رابرت پن وارن در رمان خود با نام باند ارعاب شبانه به سردرگمیهای این توتونکاران پرداخته است. نگارنده در این اثر گسترش خشونت را در مناطق توتونخیز تِنِسی و کِنتاکی در دهۀ نخست قرن بیستم به تصویر کشیده است. در واقع، توتونکاران دستبهیکی کردند و تصمیم گرفتند تا وقتی شرکت دخانیات آمریکا با مالکیت دوک بهای توتون را افزایش نداده، آن را نفروشند. تعدادی از اعضای انجمن توتونکاران که میدیدند با توسل به اقناع توفیق چندانی نمییابند، به ایجاد رعب و وحشت شبانه روی آوردند. اینان مزارع توتون کسانی را که از تحریم شرکت دخانیات آمریکا سر باز میزدند تخریب میکردند و شبانه انبارهای پر از توتون را به آتش میکشیدند.
قهرمان داستان وکیلی آرمانگرا به نام پِرسی مان است که در میان نیروهایی گیر افتاده که نمیتواند کنترلشان کند: قدرت اقتصادی شرکتهای دخانیاتی که توتونکاران را در نابسامانی و فقر نگه داشته بود، اعمال خشونتآمیز انجمن توتونکاران که قرار بود نجاتبخش این قشر باشد و پیچیدگی قوانین ناظر بر کیفرستانی خودسرانه. پِرسی مان غرق در خشونت است: به همسر خود تعرض میکند، یکی از موکلان خود را به قتل میرساند، تا مرز قتل یک رقیب سیاسی پیش میرود و هدایت یک فقره هجوم به یک انبار توتون را برعهده میگیرد. پرسی همزمان با این اقدامات احساسی، مشارکت بیشتری در انجمن توتونکاران از خود نشان میدهد؛ نوعی انتزاع که هزاران فرد ناشناس را به هم پیوند میزند که «هریک راه و روش خاص خود را دارند، اما درج نامشان روی تکههای کاغذ آنان را زیر یک چتر میآورد.»
فهرست مطالب کتاب
سخن مترجم
مقدمه
1: دخانیات در آمریکای صنعتی
2: اصلاحات روزولت در دخانیات
3: تربیت زارعان
4: چالش منافع عمومی
5: غیرسیگاری، مفهومی نو
6: از حقوق تا هزینه
7: پاره کردن تور برای بافتن تار
جمعبندی «علف هرز را نمیتوان از بین برد»: آیندۀ سیاست دخانیات
یادداشتها
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سیگار و سیاست |
نویسنده | سارا میلاو |
مترجم | کیانوش امیری |
ناشر چاپی | انتشارات نگاه |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 463 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-267-152-5 |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ سیاسی |