معرفی و دانلود کتاب معماهای سیاسی در ایران دوران انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی - جلد چهارم
برای دانلود قانونی کتاب معماهای سیاسی در ایران دوران انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی - جلد چهارم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب معماهای سیاسی در ایران دوران انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی - جلد چهارم
کتاب معماهای سیاسی در ایران دوران انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی - جلد چهارم نوشتهی داود علی بابایی به بررسی رویدادهای سیاسی دوران انقلاب و پس از آن میپردازد. نویسنده در این جلد به موضوعاتی مانند خلع مرجعیت آیتالله شریعتمداری، فلسفهی تأسیس وزارت اطلاعات و چالشهای نخستوزیری مجدد میرحسین موسوی پرداخته است.
دربارهی کتاب معماهای سیاسی در ایران دوران انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی - جلد چهارم
داود علی بابایی با نگاهی بیطرفانه و بهدور از گرایشهای گروهی و سیاسی، کتاب معماهای سیاسی در ایران دوران انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی - جلد چهارم را با موضوع خلع مرجعیت آیتالله سید کاظم شریعتمداری آغاز میکند و بحثش را تا نخست وزیری مجدد میرحسین موسوی ادامه میدهد. نویسنده تلاش کرده با استفاده از منابع معتبر، ابهامات موجود در اتفاقات سیاسی را روشن کند. او بر مباحثی مانند اعترافات و محاکمات سران حزب توده، نخستوزیری مهندس میرحسین موسوی در دورهی دوم ریاست جمهوری آیتالله سید علی خامنهای و سفر مک فارلین به ایران نور میتاباند. این اثر به خواننده دیدگاهی تازه و تحلیلی ارائه میدهد.
داود علی بابایی فصل اول کتاب خود را با خلع شدن آیتالله شریعتمداری از مقام مرجع شروع کرده و به شرح وقایع میپردازد تا به مرگ وی در حصر میرسد. در فصل دوم به سراغ دستگیری، اعترافات و محاکمهی سران حزب توده میرود. وی مینویسد که در جریان یک عملیات گسترده، نورالدین کیانوری، دبیر اول کمیته مرکزی حزب توده، به همراه همسرش مریم فرمانفرمائیان فیروز، عضو هیئت سیاسی حزب، دستگیر شدند. این اقدام منجر به تصرف مراکز مخفی حزب توده توسط پاسداران انقلاب اسلامی شد و تعداد قابل توجهی از اعضای کلیدی حزب و شبکهی جاسوسی شوروی در ایران، شامل اعضای کمیتهی مرکزی و کادرهای ارشد، بازداشت شدند. این عملیات نقطه عطفی در مقابله با فعالیتهای مخفیانهی حزب به شمار میآمد.
در فصل سومِ کتاب معماهای سیاسی در ایران دوران انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی - جلد چهارم از ماهیت و اهداف تأسیس وزارت اطلاعات آگاه میشویم و میخوانیم که تشکیلات اطلاعاتی، بهعنوان یکی از بخشهای حیاتی هر نظام سیاسی، نقش مهمی در حفظ امنیت و بقای حکومت دارد. در جمهوری اسلامی ایران که پس از انقلاب اسلامی شکل گرفت، اهمیت ایجاد یک سیستم اطلاعاتی قدرتمند به دلیل موقعیت حساس جغرافیایی و فشارهای خارجی چندین برابر شد. اما، خاطرات تلخ جنایات ساواک و بیتجربگی مسئولان سیاسی انقلاب، ایجاد این تشکیلات را به تأخیر انداخت. به همین دلیل، بیش از شش سال جمهوری اسلامی فاقد سیستم اطلاعاتی متمرکز بود. در این مدت، توطئههای بسیاری کشف شد که درنهایت خنثی شدند.
داود علی بابایی در فصل چهارم به آیتالله حسینعلی منتظری میپردازد و بهتفصیل توضیح میدهد که چطور به قائم مقامی نائل شد. در فصل پایانی کتاب معماهای سیاسی در ایران دوران انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی - جلد چهارم نیز از نخست وزیری مجدد بحث برانگیز میرحسین موسوی مطلع میشویم و میخوانیم که مجلس شورای اسلامی در جلسهای علنی، مهندس میرحسین موسوی را برای سومین بار بهعنوان نخستوزیر انتخاب کرد. این جلسه با سخنرانیهای نمایندگان و بحثهای آییننامهای همراه بود که به موضوع بیطرفی رئیس مجلس و نحوهی قرائت آیات قرآن نیز پرداخته شد. پس از رأیگیری، موسوی با اکثریت آرا به نخستوزیری رسید. این جلسه نشاندهندهی تنشها و اختلافات موجود در روند تصمیمگیری بود.
این کتاب به همت انتشارات امید فردا چاپ و روانهی بازار شده است.
کتاب معماهای سیاسی در ایران دوران انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی - جلد چهارم برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب معماهای سیاسی در ایران دوران انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی - جلد چهارم را به افرادی توصیه میکنیم که به تاریخ سیاسی معاصر ایران علاقه دارند.
در بخشی از کتاب معماهای سیاسی در ایران دوران انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی - جلد چهارم میخوانیم
اما تازه کار بودن مسئولان سیاسی انقلاب اسلامی و خاطرههای تلخ جنایات ساواک مانع ایجاد تشکیلات اطلاعاتی بود؛ به گونهای که در طراحی ارگانهای جمهوری اسلامی جایگاهی برای ایجاد این تشکیلات مهم و فوق العاده ضروری در نظر گرفته نشد. این بود که بیش از شش سال و نیم جمهوری اسلامی ایران فاقد نظام اطلاعاتی متمرکز بود و در این مدت هر چه از عمر انقلاب اسلامی میگذشت توطئهها جدید کشف میشد و اگر عنایت خداوند متعال و رهبری هوشمندانه امام خمینی و حمایت مردم نبود بسیاری از این توطئهها انقلاب را از پا در میآورد.
بدین ترتیب احساس نیاز به تشکیلات اطلاعاتی برای ارگانهای نظامی و امنیتی جدی شد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی واحد اطلاعات تشکیل داد، کمیته انقلاب اسلامی که امنیت درون شهری را تأمین میکرد واحد اطلاعات بنیاد نهاد، نخست وزیری معاونت اطلاعات و تحقیقات درست کرد و در ارتش نیز در کنار رکن دوم، کمیتهی اطلاعات - امنیتی تشکیل شد.
اما هیچ یک از این ارگان ها پاسخگوی نیازهای اطلاعاتی کشور نبودند. علاوه بر این، موازی کار کردن آنها نیز مشکل آفرین بود. از این رو در جریان کشف کودتای نوژه برای هماهنگ کردن فعالیت های اطلاعاتی و عملیاتی ستاد خنثی سازی کودتا در ادارهِ ی دوم ارتش تشکیل شد.
به تدریج ارگان های اطلاعاتی احساس کردند که تمرکز فعالیت های اطلاعاتی ضروری است، لیکن هنوز زمینه ی لازم برای ایجاد تشکیلات رسمی به این نام وجود نداشت.
فهرست مطالب کتاب
به بهانهی پیشگفتار
فصل اول: از خلع مرجعیت آیت الله شریعتمداری تا مرگ او در حصر
فصل دوم: دستگیری، اعترافات و محاکمه سران حزب توده
فصل سوم: فلسفه و اهداف تأسیس وزارت اطلاعات
فصل چهارم: قائم مقامی آیت الله حسینعلی منتظری
فصل پنجم: نخست وزیری مجدد چالش بر انگیز میرحسین موسوی
تصاویر
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب معماهای سیاسی در ایران دوران انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی - جلد چهارم |
نویسنده | داود علی بابایی |
ناشر چاپی | انتشارات امید فردا |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 586 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7398-40-3 |
موضوع کتاب | کتابهای سیاست داخلی، کتابهای تاریخ معاصر ایران، کتابهای تاریخ سیاسی |