معرفی و دانلود کتاب سه گانهی نیویورک
برای دانلود قانونی کتاب سه گانهی نیویورک و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سه گانهی نیویورک
اگر میخواهید بدانید که چرا پل استر را یکی از مهمترین نویسندگان ادبیات آمریکا خطاب کردهاند، کتاب سه گانهی نیویورک را بخوانید. اثری متشکل از سه رمان کوتاه که هرکدام تصویر خاصی از نیویورک ترسیم میکنند. «شهر شیشهای»، «اشباح» و «اتاق در بسته» عناوین این سه رمان کوتاه هستند که مجموعهی مشهور پل استر را شکل دادهاند. این مجموعه نگاهی متفاوت به ژانرهای ادبی مانند داستانهای کارآگاهی و اندیشههای پستمدرنیستی در قلب نیویورک است.
دربارهی کتاب سه گانهی نیویورک
پل استر (Paul Auster) را استاد رمانهای کارآگاهی و پستمدرنیستی میدانند. نویسندهای که بهخوبی قادر است از قابلیتها و محدودیتهای زبانی برای خلق یک بیان تازه بهره ببرد. او بهشیوهی خاصی از کلمات بهره میبرد و واژگان را با نظمی آهنگین در کنارهم قرار میدهد. پل استر استاد بهره بردن از جملات بسیار بلند و بهغایت پیچیده است که مخاطب را در مرکز تجربهی خواندن یک متن قرار میدهد. کتاب سه گانهی نیویورک (The New York Trilogy) عصارهای دلربا و بهیادماندنی از گرایشات، تفکرات، سبک و جایگاه پل استر بهعنوان یک نویسندهی پستمدرن است. اثری برساخته از سه رمان کوتاه که هرکدام به روایت شخصیتهای درحاشیهی نیویورک میپردازند. پل استر در این مجموعهی خواندنی خود به جستجوی طاقتفرسای فردیتها برای یافتن هویت حقیقیشان میپردازد. سه گانهی نیویورک شخصیتهایش را با پرسشی مهیب روبهرو میسازد: من کیستم؟
اولین رمان کوتاهی که در کتاب سه گانهی نیویورک تألیف پل استر میخوانید، «شهر شیشهای» است. «شهر شیشهای» در مورد یک نویسندهی داستانهای کارآگاهی است که در قالب یک بازپرس مخفی شروع به فعالیت میکند، تنها برای آنکه در نهایت خود را در حصارهای جنون و دیوانگی مطلق بیابد. رمانی که به واقعیت و هویت میپردازد. «شهر شیشهای» در بعد بینامتنیت نیز اشاراتی به «دون کیشوت» نوشتهی میگل د سروانتس دارد. رمان دوم در کتاب سه گانهی نیویورک، «اشباح» (Ghosts) است. «اشباح» نیز در مورد یک مأمور مخفی به نام «آبی» است که توسط «قهوهای» آموزش دیده و در «خیابان نارنجی» به دنبال حل پروندهی «مشکی» است. «آبی» برای «سفید» کار میکند و هرروز گزارشاتی از جستجوهای خود مینویسد. «آبی» به مرور با بررسی زندگی «مشکی» به سمت دیوانگی حرکت میکند.
رمان سوم کتاب سه گانهی نیویورک، «اتاق در بسته» (The Locked Room) است. این رمان نیز در مورد یک نویسنده است که در زمینهی خلاقیت و آفرینش به بنبست میرسد. این شخصیت با مردی نویسنده دوست است، کسی که برخلاف وی خلاقیت دارد و آثار ارزندهای مینویسد. وقتی این دوست فوت میکند، شخصیت اصلی همچون یک شارلاتان فرصتطلب آثار منتشرنشدهی او را بهعنوان اثر خودش عرضه میکند. لازم به ذکر است که پل استر در این رمان دیوار چهارم را میشکند و بهطور مستقیم بهعنوان نویسنده با مخاطبان صحبت میکند.
بهطور کلی، میتوان گفت کتاب سه گانهی نیویورک شاهکار پل استر است. اثری که به ما نشان میدهد چرا از وی بهعنوان یکی از بزرگترین نویسندگان آمریکایی در تمام ادوار یاد میشود. سه گانهی نیویورک همچنین ترسیمی جذاب و خواندنی از یک کلان شهر دارد. در واقع، شهر نیویورک یکی از عناصر و ارکان اصلی این مجموعه است و پل استر به آن کیفیتی نمادین، رئالیستی، خیالین و همچنین فلسفی داده است. گفتنیست که این کتاب از یک نوع طنز و شوخطبعی خاصی نیز برخوردار است و در دیالوگهای درون روایات با نوعی آیرونی (وارونهگرایی) نیز روبهرو هستید. اگر میخواهید یک رمان آمریکایی تراز اول را تجربه کنید، کتاب سه گانهی نیویورک را بخوانید. این کتاب توسط خجسته کیهان و شهرزاد لولاچی ترجمه شده و نشر افق آن را عرضه کرده است.
نکوداشتهای کتاب سه گانهی نیویورک
- اثری با پیچشهای گوناگون در پیرنگ، دیالوگهای بههم چفت شده و طنزی که نیش میزند. وسواسهای پل استر نسبت به زبان، هویت، ابهام و شکست، تماماً در پیادهروهای طویل کلانشهری نمایان میگردند که همیشه به رمانهای مارپیچیاش قالبی پرپیچوخم داده است. شهر نیویورک نیز در این مجموعه همچون نسخهای امروزی از بابل تجلی یافته است. (نیویورک تایمز)
- اثری بهشدت خواندنی و اسرارآمیز. پل استر بیشک به ادبیات مدرن و همچنین به دیدگاهمان نسبت به زندگی ابعاد تازهای اضافه کرده است. (باستون گلوب)
- کتابی هیجانانگیز. اثری که یک تحقیق و بازپرسیِ درخشان از هنر نویسندگی ارائه میدهد و این امر توسط مؤلفی صورت پذیرفته که صرفاً با نمودهای واقعیت راضی نمیشود. (فیلادلفیا اینکوایرر)
- وقتی این مجموعه را میخوانیم، این حس را داریم که گویی کافکا گرفتار کارآگاهبازی شده و نسخهی پیچیدهی خودش را از آن منتشر کرده است. (واشنگتن پست)
- یکی از بزرگترین نویسندگان عصر ما. (سان فرانسیسکو کرونیکل)
اقتباسهای سینمایی و فرهنگی از کتاب سه گانهی نیویورک
- از میان سه رمان کوتاهی که در این مجموعه ارائه شده، در سال 2016 یک نسخهی تئاتر از «شهر شیشهای» توسط ادوارد اینهورن روی صحنه رفت.
- در سال 2017، این مجموعه در قالب نمایشنامه اقتباس شد و توسط «خانه»، تئاتر شهر منچستر انگلیس، روی صحنه رفت. این اقتباس توسط دانکن مکمیلان صورت پذیرفت.
کتاب سه گانهی نیویورک برای چه کسانی مناسب است؟
این اثر به طرفداران ادبیات آمریکا، داستانهای معمایی و کارآگاهی، ژانر نوآر و همچنین به دوستداران روایات پستمدرنیستی پیشنهاد میشود.
در بخشی از کتاب سه گانهی نیویورک میخوانیم
روزی میرسد که باید نخستین گزارشش را بنویسد.
آبی مدتهاست که به نوشتن چنین انشاهایی عادت دارد و هرگز با آنها مشکلی نداشته است.
روشش این است که به واقعیتهای بیرونی بچسبد، چنان رویدادها را شرح دهد که گویی هر واژه با آنچه توضیح میدهد همخوانی کامل دارد و به موشکافی بیشتر موضوع بپردازد.
برای او واژهها شفافاند مانند پنجرههای بزرگی که مابین او و جهان قرار دارند و تا به حال هرگز مانع دید او نشدهاند و ظاهراً حضور نداشتهاند.
البته لحظاتی وجود دارد که شیشهی پنجره اندکی لک میشود و آبی ناچار است یکی دو بار آن را پاک کند اما به محض این که واژهی صحیح را پیدا میکند، همه چیز روشن میشود.
ابتدا یادداشتهای دفترش را میخواند تا حافظهاش را تازه کند و نکات اصلی را بیرون بکشد بعد میکوشد تا به گزارش انسجام ببخشد، موارد سست و راکد را کنار بگذارد و جان کلام را بپروراند.
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سه گانهی نیویورک |
نویسنده | پل استر |
مترجم | خجسته کیهان، شهرزاد لولاچی |
ناشر چاپی | نشر افق |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | |
تعداد صفحات | 456 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-369-157-8 |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان جنایی و معمایی خارجی، کتابهای ادبیات مدرن، کتابهای داستان و رمان پست مدرن خارجی |