معرفی و دانلود کتاب سه‌شنبه‌ها با موری

عکس جلد کتاب سه‌شنبه‌ها با موری
قیمت:
۱۴,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب سه‌شنبه‌ها با موری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب سه‌شنبه‌ها با موری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب سه‌شنبه‌ها با موری

محفل گفت‌وگوی استاد و شاگرد یا مراد و مرید، یکی از الگوهای کلاسیک ادبیات جهان است که نمونه‌های گوناگونی را می‌توان برای آن ذکر کرد؛ اما در کتاب سه‌شنبه‌ها با موری نوشته‌ی میچ آلبوم، با یکی از نمونه‌های معاصر چنین مواجهه‌ای روبه‌رو هستیم. در این کتاب که چندین سال در لیست پرفروش‌ترین آثار غیرداستانی نیویورک تایمز بوده و در دسته‌ی خاطرات‌نویسی و داستان‌های واقعی قرار می‌گیرد، نویسنده زندگی استادش موری و نگاه وی را به جهان و زندگی شرح می‌دهد.

درباره‌ی کتاب سه‌شنبه‌ها با موری

در زندگی شما احتمالاً کسی هست که در دوران جوانی و جست‌وجوگری او را درک کردید و به شما کمک کرد تا دنیا را مکانی عمیق‌تر ببینید. کسی که به شما توصیه‌هایی کرد تا بتوانید از طریق آن مسیرتان را به‌درستی بپیمایید. شاید یک معلم، پدربزرگ یا مادربزرگ، یک همکار یا شخصی مسن‌تر، صبور و خردمند. برای میچ آلبوم (Mitch Albom)، نویسنده‌ی کتاب سه‌شنبه‌ها با موری (Tuesdays with Morrie)، این شخص موری شوارتز، استاد کالج او، بود. میچ آلبوم، نویسنده و روزنامه‌نگار آمریکایی، شرح خاطرات خود با موری را در سال 1997 چاپ کرد تا مردم جهان بتوانند از حکمت‌ها و دیدگاه‌های استادش بهره‌مند شوند. از این کتاب نسخه‌های متعددی منتشر شده است. نسخه‌ی فعلی را انتشارات پر با ترجمه‌ی رضا زارع به چاپ رسانده است.

کتاب سه‌شنبه‌ها با موری، داستانی واقعی است. میچ آلبوم داستان این کتاب را از بهار 1979، مصادف با دورانی آغاز می‌کند که دانشجوی کالجی در دانشگاه برندیس بود. استاد محبوب او، موری شوارتز، در ان‌جا روان‌شناسی اجتماعی تدریس می‌کرد. نویسنده موری را به‌عنوان مربی خود بسیار تحسین می‌کرد و همواره برای گرفتن راهنمایی به او مراجعه می‌نمود. میچ حتی در جشن فارغ‌التحصیلی، موری را به والدینش معرفی می‌کند. متقابلاً موری نیز میچ را یکی از بهترین دانشجویانش معرفی می‌کند. حالا پس از گذشت پانزده سال از آخرین دیدار موری و میچ، موری به بیماری لاعلاجی به نام ALS یا لوگریگ مبتلا شده که نوعی بیماری مربوط به سیستم عصبی و بسیار مهلک و کشنده است. از طرف دیگر، میچ در دترویت سکونت دارد و یک روزنامه‌نگار ورزشی موفق شده است که با وجود ثروت زیاد و موفقیت‌هایش، چندان خوشحال نیست.

در سال 1995، میچ، موری را در یک مصاحبه‌ی تلویزیونی می‌بیند و تصمیم می‌گیرد که به او سر بزند. آن دو یکدیگر را ملاقات می‌کنند و موری از نزدیک بودن مرگش خبر می‌دهد. پس از آن است که میچ هر سه‌شنبه موری را در دفتر کار او در دانشگاه ملاقات می‌کند و آن دو تصمیم می‌گیرند که گفت‌وگوهایشان شبیه به یک کلاس برگزار شود؛ هرچند که تنها دانشجوی کلاس میچ است. آن دو قرار می‌گذارند که میچ در پایان کلاس به‌جای امتحان پایانی، مقاله‌ای طولانی درباره‌ی آنچه آموخته، بنویسد. میچ آلبوم چهارده سه‌شنبه را با موری ملاقات می‌کند و هر بار با وی به بحثی درباره‌ی زندگی می‌پردازد؛ بحث‌هایی حول محور جهان، دل‌سوزی برای خود، حسرت، مرگ، ترس از پیری، پول، عشق، خانواده، ازدواج، احساسات، فرهنگ و بخشش. میچ آلبوم این گفت‌وگوها را به‌ترتیب در کتاب سه‌شنبه‌ها با موری شرح داده است.

غیر از شرح گفت‌وگوی سه‌شنبه‌ها، سه فصل از کتاب سه‌شنبه‌ها با موری، عنوان «سمعی - بصری» را به خود گرفته است. پس از ابتلای موری به بیماری، برنامه‌ی تلویزیونی راه شب از تلویزیون abc آمریکا سه بار با موری مصاحبه می‌کند. میچ آلبوم در سرفصل‌های سمعی - بصری درباره‌ی این مصاحبه‌ها توضیح می‌‌دهد. دو سرفصل‌ دیگر از کتاب سه‌شنبه‌ها با موری «درباره‌ی استاد» نام دارد. در این بخش‌ها، میچ آلبوم در اصل به زندگی‌نامه‌ی موری می‌پردازد و درباره‌ی کودکی موری و مواجهه‌ی وی با مرگ مادرش، دوران فعالیتش در بیمارستان روانی و ورود وی به دانشگاه برندیس صحبت می‌کند. در این کتاب، علاوه‌بر بینش و نگاه موری، با گفته‌هایی از شاعران و نویسندگان و متفکران بزرگ آشنا می‌شوید که موری آن‌ها را مطابق دیدگاه خود بازخوانی می‌کند.

علی‌رغم موضوعات متنوعی که در گفت‌وگوهای این کتاب وجود دارد، از کتاب سه‌شنبه‌ها با موری غالباً با موضوع مرگ یاد می‌شود. شاید این مسئله، به دلیل نگاه موری به زندگی باشد. وی با وجود این که بیمار است تا لحظه‌ی آخر دست از زندگی و تلاش برای آن برنمی‌دارد و به حرکت به سوی جلو ادامه می‌دهد. او نمی‌ترسد و این در جمله‌ی پرمعنایش نیز نهفته است: «زمانی که می‌آموزی چگونه بمیری، می‌‌آموزی که چگونه زندگی کنی.»

«عشق کلید زنده ماندن است؛ حتی پس از مرگ» این جمله از کتاب سه‌شنبه‌ها با موری، میان دو مفهوم مرگ و عشق ارتباط برقرار می‌کند. درحقیقت یکی دیگر از مفاهیم کلیدی این کتاب و نیز بحث یکی از سه‌شنبه‌ها، به مفهوم عشق اختصاص یافته است. موری با اشاره به نقل قول «یکدیگر را دوست بدارید یا نابود شوید.» از شاعر معروف، اودن، بیان می‌کند که هیچ‌یک از دارایی‌های انسان جای عشق را نمی‌گیرند. همچنین تأکید موری بر عشق و اهمیت آن در زندگی، از این عبارت طلایی پیداست: «مهم‌ترین چیز در زندگی آن است که یاد بگیریم چگونه عشق را ابراز کنیم و اجازه دهیم که عشق وارد زندگی‌مان شود.»

کتاب سه‌شنبه‌ها با موری یک وقایع‌نگاری جادویی از دورانی‌ست که میچ و موری با یکدیگر گذراندند. میچ آلبوم در این کتاب، هدیه‌ی ماندگار موری را با جهان به اشتراک می‌گذارد. شاید شما نیز مانند او راه‌ورسم مربی خود را گم کرده باشید، بینش لازم را از دست داده باشید و جهان، خود را به شما سردتر می‌نمایاند. آیا تمایل ندارید که این شخص را بار دیگر ببینید، سؤالات بزرگ‌تری را که فکرتان را درگیر کرده، بپرسید و حکمتی برای زندگی پرمشغله‌ی خود دریافت کنید؟ همان‌طور که هنگام جوانی چنین می‌کردید؟ میچ آلبوم، نویسنده‌ی کتاب سه‌شنبه‌ها با موری، از آن دسته افرادی‌ست که این شانس دوباره را داشت. او موری را در آخرین ماه‌های زندگی‌اش بازیافت و رابطه‌ی آن‌ها به کلاسی درباره‌ی درس‌های زندگی بدل شد؛ درس‌هایی که می‌تواند برای هر خواننده‌ای الهام‌بخش و تأثیرگذار باشد.

جوایز و افتخارات کتاب سه‌شنبه‌ها با موری

  • از پرفروش‌ترین کتاب‌‌های نیویورک تایمز برای هفت سال متوالی
  • رتبه‌ی اول کتاب‌های زندگی‌نامه‌ی معلمان و مربیان
  • رتبه‌ی اول کتاب‌های حوزه‌ی جامعه‌شناسی مرگ

نکوداشت‌های کتاب سه‌شنبه‌ها با موری

  • کتاب میچ آلبوم هدیه‌ای به بشریت است. (روزنامه‌ی فیلادلفیا ایکوایرر)
  • کتابی شگفت‌انگیز و داستانی که نویسنده‌ای باذوق، از صمیم قلب روایت می‌کند. (روزنامه‌ی لس آنجلس تایمز)
  • اثری فوق‌العاده‌ از ادبیات مرگ. (روزنامه‌ی بوستون گلاب)
  • یکی از آن کتاب‌هایی که به مرور زمان دل‌های مردم را به خود جذب کرد. (روزنامه‌ی میلواکی ژورنال سنتینل)
  • داستانی نغز و ساده درباره‌ی نویسنده‌ای که فرصتی دوباره می‌یابد تا زندگی را از طریق مرگ یک دوست بیابد. (روزنامه‌ی تامپا تریبون)
  • شیرین و پرمغز، مانند میوه‌های تازه‌ی تابستانی... این کتاب باید با صدای بلند خوانده شود. (روزنامه‌ی یواس‌ای تودی)

اقتباس‌های سینمایی و نمایشی از کتاب سه‌شنبه‌ها با موری

  • در سال 1999، بر اساس کتاب سه‌شنبه‌ها با موری نوشته‌ی میچ آلبوم، درامی تلویزیونی با همین نام اقتباس و ساخته شد. فیلم سه‌شنبه‌ها با موری (Tuesdays with Morrie) را مایک جکسون (Mick Jackson)، کارگردان آمریکایی، کارگردانی نموده و اپرا وینفری تولید کرده است. جک لمون در نقش شوارتز و هنک آزاریا در نقش میچ آلبوم، از ستارگان این فیلم هستند.
  • در نوامبر 2002، میچ آلبوم به همراه جفری هچر، نمایشنامه‌نویس تحسین‌برانگیز، نمایشنامه‌ای را با اقتباس از کتاب سه شنبه‌ها با موری در تئاتر مینتا لین روی صحنه بردند.
  • در بهار سال 2024 نیز، اجرای قوی‌تری از این نمایشنامه را شرکت تئاتر سگ دریایی بر صحنه برد.

کتاب سه‌شنبه‌ها با موری برای چه کسانی مناسب است؟

این کتاب که متأثر از نگاه فلسفی و جامعه‌شناختی موری به زندگی، مرگ و مسائل و دغدغه‌های جهان پیرامون ما نوشته شده، برای عموم افراد و متخصصانی که به فلسفه‌ی جهان، زندگی و مرگ می‌اندیشند، حرف‌هایی تازه برای گفتن دارد.

در بخشی از کتاب سه‌شنبه‌ها با موری می‌خوانیم

او داخل کلاس می‌شود، می‌نشیند و حرفی نمی‌زند. او به ما نگاه می‌کند و ما او را نگاه می‌کنیم. در شروع کلاس صدای خنده‌هایی شنیده می‌شود، ولی موری با بی‌توجهی شانه‌هایش را بالا می‌اندازد و در آخر یک سکوت مطلق بر کلاس حاکم می‌شود و ما آرام‌آرام می‌توانیم کوچک‌ترین صداها را هم تشخیص دهیم. صدای شوفاژ که از گوشه‌ی اتاق به گوش می‌رسد و نیز صدای نفس‌نفس زدن یکی از بچه‌های چاق و هیکلی کلاس را می‌توانستیم بشنویم. چند نفر از دانشجویان حوصله‌شان سر می‌رود و اعتراض می‌کنند. «پس کی قرار است صحبت کند؟» آرام و قرار نداریم و به ساعت‌های‌مان نگاهی می‌اندازیم. عده‌ای از دانشجویان سعی دارند با نگاه کردن بیرون از پنجره خودشان را بی‌تفاوت نشان دهند. این سکوت به‌طور دقیق پانزده دقیقه ادامه داشت، تا بالاخره موری سکوت را می‌شکند و می‌گوید: «الان این‌جا چه حادثه‌ای در حال به‌وقوع پیوستن است؟»

آرام‌آرام بحث جالب می‌شود و رو به داغی می‌رود. همان حادثه‌ای که موری از ابتدای کلاس دوست داشت رخ دهد. آری، بحث درباره‌ی تأثیر سکوت در روابط انسانی. چرا سکوت باعث خجالت ما می‌شود؟ مگر در هیاهو و شلوغی چه راحتی پنهان شده است؟

سکوت هرگز برای من آزاردهنده نیست. با وجود همه‌ی سروصداهایی که با دوستانم در روابطم برقرار می‌کنم، ولی با این حال نمی‌توانم از احساساتم به‌راحتی با دیگران حرف بزنم، به‌ویژه در برابر هم‌کلاسی‌هایم. اگر جوّ کلاس اجازه می‌داد و سکوت لازم بود، من قادر بودم ساعت‌ها در سکوت به سر ببرم و حرفی نزنم.

فهرست مطالب کتاب

سخن ناشر
برنامه‌ی درسی
موضوع درس
دانشجو
سمعی و بصری: قسمت اول
اولین ملاقات
کلاس درس
حضور و غیاب
سه‌شنبه نخست / موضوع بحث: جهان
سه‌شنبه دوم / موضوع بحث: دلسوزی برای خود
سه‌شنبه سوم / موضوع بحث: حسرت
سمعی و بصری: قسمت دوم
درباره‌ی استاد / قسمت اول
سه‌شنبه چهارم / موضوع بحث: مرگ
سه‌شنبه پنجم / موضوع بحث: خانواده
سه‌شنبه ششم / موضوع بحث: احساسات
درباره‌ی استاد / قسمت دوم
سه‌شنبه هفتم / موضوع بحث: ترس از پیری
سه‌شنبه هشتم / موضوع بحث: پول
سه‌شنبه نهم / موضوع بحث: عشق
سه‌شنبه دهم / موضوع بحث: ازدواج
سه‌شنبه یازدهم / موضوع بحث: فرهنگ
سمعی و بصری: قسمت سوم
سه‌شنبه دوازدهم / موضوع بحث: بخشش
سه‌شنبه سیزدهم / موضوع بحث: یک روز مطلوب
سه‌شنبه چهاردهم / موضوع بحث: خداحافظی
مراسم فارغ‌التحصیلی
سرانجام

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب سه‌شنبه‌ها با موری
نویسنده
مترجمرضا زارع
ناشر چاپیانتشارات پر
سال انتشار۱۳۹۶
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات192
زبانفارسی
شابک978-600-8137-93-1
موضوع کتابکتاب‌های داستان و رمان اجتماعی خارجی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب سه‌شنبه‌ها با موری

فرناز
۱۴۰۲/۶/۲۶
اصلا راضی نیستم! برخلاف تبلیغ و تعریف بسیار، این کتاب واقعا حرف جدیدی برای گفتن نداره! بخش اعظم کتاب به شرح بیماری موری و ذره ذره از بین رفتن او اختصاص یافته که واقعا ناراحت کننده و اعصاب خرد کنه. درست مثل یه مستند پزشکی! چرا باید درد و حقارت موری انقدر تکرار بشه؟ بارها گفته شد که موری به زودی ما و می‌میره. هم فهمیدیم. این همه تکرار چرا؟ فقط باعث ناراحتی رنج خواننده می‌شه. بدتر از این‌ها در اولین سطرها نویسنده، موری را شخصیتی فرزانه معرفی می‌کند که پر از حکمت است. اما موری واقعا پند خاصی به شاگردش یاد نمی‌دهد. همان چیزهای معمولی: در حال زندگی کن. ببخش. رها کن و...
Atefeh Rahimi
۱۳۹۹/۸/۱۵
بهترین کتابی بود که بعد مدتها برای منی که از کتاب خوانی فاصله گرفته بودم، تونستم تمومش بکنم
و این کتاب رو انقدر با تموم وجودم خوندم و لمس کردم و آخر کتاب با مرگ موری چقدر گریستم. حس کردم واقعا همونجا جای میچ هستم و استادی که بهم کلی درس زندگی آموخت از دست دادم اما بعدش یاد خود حرف موری افتادم "مرگ
پایان زندگی است اما نه پایان خاطرات"
همین کتاب باعث شد به دو نفر که تو زندگی که رفتارم باهاشون درست نبوده عوض کنم و واقعا زندگی عشق ورزیدن به اطرافیان هست. امیدوارم به همه بتونم کمک کنم و عشق بورزم. مرسی موری عزیزممممممم
sepideh ansarinia
۱۳۹۹/۳/۵
کتاب خیلی خوبی بود یک سری عواطف و احساسات هست که بنا بر جبر زمانه و دلگیر بودن از آدم‌ها فراموشش میکنیم و کنارشون میذاریم تا به قول خودمون بدجنس بشیم این کتاب رو که خوندم فهمیدم دنیا ارزش اینو نداره که بخوای از اصل خودت دورشی، در مورد مفاهیم پایه‌ای و اصلی زندگی صحبت میکنه همین چیزا رو بتونیم واقعا رعایت کنیم دنیا قشنگ تر میشه، یه ستاره کم دادم به علت اشتباهات نگارشی جزئی که در متن بود. بخونید و لذت ببرید و عمل کنید؛ )
حسین فخرایی
۱۳۹۸/۴/۴
کتاب سه شنبه‌ها با موری علی رغم محاسن بسیار یک ایراد اساسی دارد: بجای نشان دادن حقیقت احساسات، احساسات را برانگیخته می‌کند و این نوعی فریب مخاطب است. مشکلی که دیگر کتابها و برنامه‌های انگیزشی هم از آن رنج می‌برند نظیر برنامه اپرا. جالبه که فیلم سه شنبه‌ها با موری به تهیه کنندگی اپرا ساخته شده. در مجموع این کتابها و برنامه‌ها طرفداران زیادی دارن، محبوبیتی که به شکلی فریبانه به دست آمده
Fatemeh .R
۱۴۰۱/۴/۲۳
من تا کامل این کتاب رو نخونده بودم به نظرم عالی میومد ولی وقتی تمومش کردم دیدم که اینقدی که باید خوب نبود. نه که خوب نباشه ولی به نظر من سطحی بود برای من و بیشتر یک داستان از زندگی استاد میچ بود تا یادگیری مسائل زندگی درواقع از چیزی که انتظارشو داشتم دور بود. البته شاید برای خیلی‌ها مفید بوده باشه. نظر من به این معنی نیست که کتاب بدی بود نه اتفاقا خیلیم عالی عواطف و احساسات و درسهای زندگی رو میگفت ولی یاد نمیداد 🙃
javad delikhoon
۱۳۹۷/۴/۱۷
این کتاب رو باید بلعید. خوده میچ آلبوم در خاتمه‌ی کتاب یه جمله‌ای گفت که واقعا درگیرم کرده. این که با اطرافیان و دوستان و آشنایانت طوری برخورد کن که انگار برخورد آخرته. واقعا چی میشه گفت راجع به این جمله. من که زبانم قاصره.
امنه عابدینی
۱۳۹۸/۷/۱۷
با تشکر از کتاب راه بسیار عزیز که به ما این فرصت‌های عالی مطالعه رو ارزانی کرده. به نظر من این کتاب مطالب مفید و اموزنده در باره به غنینمت شمردن لحظه‌های ناب زندگی را در اختیارمان قرار داده است. زندگی بسیار کوتاه تر از ان است که بخواهیم ان را با انواع حس‌های منفی مانندکبر و حسادت و غرور و... پر کنیم
سیما قهرمانی
۱۴۰۱/۷/۲۴
کتاب بسیار خوبی بود با جملات قصار که کاش انسان‌ها می‌توانستند عمیقاً آن‌ها را درک کنند و در زندگی بکار ببرند. برای کسانی که غرق در دنیا و خشکی روزمرگی هستند بسیار پیشنهاد میشه و بی شک هیچ اثری نمیتونه رضایتمندی 100 درصد ایجاد کنه و بی عیب و نقص باشه اما این کتاب در حد خودش خوب و بی نظیر بود
marziye najafi
۱۳۹۸/۱۲/۱۳
خب اولا من‌ی حس خیلی منفی و غم انگیزی از کتاب گرفتم دوم اینکه این کتاب در مجموع ۱۹۲ صفحه شاید جمعا ده نکته آموزنده داشته باشه و سوم به نظرم کتاب سطحی بود
البته این نظر بندست و لازم به ذکره سلیقه‌ها متفاوته
نازنین شریفی
۱۴۰۱/۱۰/۲۰
من این کتاب رو دوست داشتم شاید داستانی ساده و تکراری به نظر برسه ولی عمق داستان حکایت از روابط عالی انسانی دارد که متاسفانه امروزه فراموش شده است عشق محبت احترام متقابل و ارزش گذاشتن به کوچکترین مسایل پیرامون زندگی یکی از مشخصات این کتاب بود
زینب
۱۴۰۱/۷/۳
خیلی کتاب خوبی بود‌ای کاش همه ما تو زندگیمون یه استاد مثل موری داشتیم. تو این کتاب به نکته‌های کوچک و کاربردی زندگی که ما اونها رو فراموش کردیم اشاره میکنه که خیلی مفید هست و برای داشتن ارامش ضروریه به نظرم همه باید برای یک بارهم که شده این کتابو بخونن
Fatemeh Salimi
۱۳۹۹/۱۰/۱۴
این ترجمه رو نسبت به ترجمه‌های دیگر ترجیح میدم. سبک این کتاب تلفیقی از روانشناسی و داستان هستش. در این سبکها از یکنواختی در کتاب‌های روانشناختی و نبود موضوع اموزنده در کتابهای رمان، صرف نظر شده و صرفا گلچینی از این دو سبک هستش.
رضا مرادی
۱۳۹۸/۹/۲۲
کتاب بسیار خوب و خلاصه‌ای بود بخصوص برای افردای مثل من که همیشه غرق در گذشته بودم والبته برای افردای که غرق دنیا و خشکی روزمرگی شده‌اند پینهاد میکنم چون این کتاب از دنیای ماشینی به دنیای واقعی که این روز‌ها گم شده است راهنمایی و یاداوری میکند
ایرج اسماعیلی
۱۳۹۸/۵/۳۱
کتابی واقعا بی‌نظیر و عالی با جملاتی قصار که کاش ما انسانها واقعا می‌توانستیم عمیقا درکشان کنیم و در زندگی برایمان کاربرد داشت. بی‌شک هیچ اثری نمیتواند رضایت صد در صدی همه رو برآورده کند و دقیقا بی‌عیب و ایراد باشد
.
آزاده حاجی‌عظیم
۱۳۹۸/۱/۲۹
باید همه دنیا، همه آدمها، حیوانها، گلها، آب، سنگ، آسمون... همه اینها رو باید دوست داشت، چطور بعضی اینهمه عشق رو نمیبینن. کتاب بسیار خوبی بود.
مشاهده همه نظرات 98

راهنمای مطالعه کتاب سه‌شنبه‌ها با موری

برای دریافت کتاب سه‌شنبه‌ها با موری و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.