معرفی و دانلود کتاب بازسازی عزت نفس در ده هفته
برای دانلود قانونی کتاب بازسازی عزت نفس در ده هفته و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب بازسازی عزت نفس در ده هفته
با مطالعهی کتاب بازسازی عزت نفس در ده هفته نوشته متیو مک کی و کاترین سوتکر، و انجام تمرینات آن میتوانید ویژگیهای خوبتان را دوباره تعریف کنید و تجربههای آسیبزای گذشته را به روشهایی مثبت، التیام ببخشید.
اگر احساس میکنید فردی بد و فاقد ارزش هستید، بیشتر چالشهای زندگی میتواند جلوهای از مشکلاتی جدی به خود بگیرد. خواه در پی انتخاب همسر باشید و خواه یافتن شغل یا پیدا کردن دوستان تازه، دیدی که نسبت به خودتان دارید تأثیری مستقیم در موفقیت شما دارد. قضاوتهای منفی قدیمی و تجربههای آسیبزای گذشته میتوانند بر زندگی شما سایه بیندازند و شما را از رسیدن به کل تواناییتان باز دارند.
در کتاب بازسازی عزت نفس در ده هفته (The self esteem guided journal)، هر روز به موارد خوبی که در وجودتان دارید، توجه میکنید. هر روز خواهید آموخت که چطور به خصوصیات مثبت دربارهی خودتان توجه کنید، شروع به جذب بازخوردهای مثبتی میکنید که دیگران مطرح میکنند، و شواهدی را که به نقاط قوت و تواناییهایتان اشاره دارد، ثبت میکنید. شما تصویر جامعتری از خودتان را رشد میدهید که شامل درک و برداشت دقیقتر و سالمتری از خودتان است. این کتاب راهنما ابزاری است که میتوانید آن را برای بقیهی زندگیتان بهکار ببرید. وقتی ده هفته را تکمیل کردید، آن وقت میدانید که چطور از نوشتن به عنوان روشی برای ثبت همهی خصوصیات منحصربهفرد و خاص و مثبتی که دارید، استفاده کنید.
متیو مک کی (Matthew McKay)، که متخصص از حوزهی سلامت روان و روان درمانی است و کاترین سوتکر (Catharine Sutker)، در این کتاب اشاره میکنند، عزت نفس محصول دو چیز است: باور و احساس. باور قضاوتی است که دربارهی ارزش کلیتان و ارزیابی مختصری از خصوصیات، عادات و تواناییهایتان میکنید. احساس حسی بنیادی از خوب یا بد بودن است، احساس در بدترین حالت خود آنقدر میتواند دردناک و آزار دهنده باشد که شما را از بیشتر چالشهای زندگی فراری دهد. مواردی همچون همسریابی، شغلیابی یا رشد نظام حمایتی دوستان آن قدر سخت و دشوار میشود که احساس میکنید آدمی بد یا بیارزش هستید.
در حالی که عادت قضاوت کردن جزء سازوکار اولیهی بقاست این نیاز که دنیا را به آنچه خطرناک یا امن است دستهبندی کنیم این برداشت که ما فردی بیارزش هستیم، از یکی از این دو مورد ریشه میگیرد. اولی همان چیزی است که ما آن را پیامهای هویتی منفی مینامیم. این پیامها قضاوتهایی نامعقول و منفی هستند که در طول رشد از آنها رنج میبریم. این پیامهای هویتی منفی از طرف والدین، همسالان و معلمان ساخته میشوند: «احمقانه است.»، «چرا نمیتوانی هیچ کاری را درست انجام بدهی؟»، «تو خرابش کردی.»، «بیدست و پا، خوب دست بزن.»، «خیلی تنبلی.»، بیشتر بچهها در طول رشد به میزان زیادی چنین جملههایی را میشنوند.
این پیامها به طور جداگانه مثل قطرات باران هستند و تأثیر چندانی در ما ندارند و خیلی زود فراموش میشوند. اما صدها یا هزاران پیام از این دست، رودخانهای میشوند که هویت ما را تحتتأثیر قرار میدهند و این تنها خود پیامها نیستند که تأثیرگذارند، بلکه فشار یا خشم موجود در پشت این پیامها آسیبزا است. وقتی پدری فریاد میزند: «در هر کاری گند میزنی»، قدرت تند و تیز پیام بیشتر از خشمش ریشه میگیرد تا کلماتش، و احساس مثبت کودک را از خودش تخریب میکند.
طریق دومی که عزت نفس ما آسیب میبیند، شامل آسیبهای دوران کودکی و زمان رشد است؛ یعنی اتفاقاتی که در طول دوران رشد برای ما افتاد و به راستی احساس خطر کردیم. به عنوان مثال، سوء استفاده و بدرفتاری جسمی و جنسی تأثیر عمیقی در عزت نفس میگذارد، چون ترسی که با آن آسیب تداعی میشود، هر آنچه را از آن رخداد میشنویم، میآموزیم و باور داریم، قدرتمندتر میکند.
در بخشی از کتاب بازسازی عزت نفس در ده هفته میخوانید:
همهی ما تصویری درونی از خودمان داریم؛ خودانگارهای روانشناختی که شامل خصوصیات و گرایشها، نقاط ضعف و قوت ما است. هزاران تجربه، گفتگو، موفقیت و کشمکش، این تصویر را رنگآمیزی میکنند. با این حال و با توجه به همهی تجربههایی که وارد این تصویر درونی میکنیم، بیشتر ما تصویری از خودمان داریم که به شدت تحریف شده است؛ تصویری که چهرهای غیرواقعی از آنچه را به راستی هستیم، منعکس میکند.
چطور چنین اتفاقی میافتد؟ بعضی اوقات یک خاطرهی منفی مشخص میتواند چندین خاطرهی مثبت را تخریب و محو کند. یک ارتباط آسیبزا، ارتباطی که در آن مورد قضاوت و سرزنش قرار گرفتید، اغلب میتواند تأثیری در شما بگذارد که چندین ارتباط را که در آن موفق شدهاید و مورد تحسین قرار گرفتهاید، نادیده بگیرید. ببینید که چطور رنگدانههای قرمز، نقاشی را تغییر میدهند. رنگ قرمز آن قدر تند و قوی است، مثل تمرکز کردن، که از همان ابتدا توجه شما را جلب میکند. خاطرات منفی چنین تأثیری دارند. به نظر میرسد خاطرات منفی طوری توجه ما را جلب کنند که دیدن هر چیز دیگری را برایمان دشوار سازند. خاطرات منفی میتوانند ما را تعریف کنند، به طوری که خصوصیات مثبتمان کمرنگ جلوه کنند یا ناپدید شوند. در نهایت، به قربانی چیزی تبدیل میشویم که سوگیری تأیید نام دارد. زمانی که تصویری تحریف شده و منفی از خودمان شکل بدهیم، تنها به تجربههایی توجه میکنیم که به نظر میرسد همین برداشت را از خودمان تأیید میکند. ما فقط مواردی را به یاد میآوریم که با همین تصویر جور در میآید و از اینرو، تصویری که از خودمان داریم دردناکتر و زشتتر میشود.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه: ماهیت عزت نفس
1: از قضاوت دست بکشید
2: خودانگارهی روانشناختی شما: نقاط قوت
3: خودانگارهی روانشناختی شما: نقاط ضعف
4: تاریخچهی عزتنفس شما
5: روشهای جدید برای دیدن دوران کودکیتان
6: پایان سلطهی بایدها
7: قدرت افکار
8: با واقعیت وجودیتان زندگی کنید
9: پاشنهی آشیل
10: عادت ارزشمند
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب بازسازی عزت نفس در ده هفته |
نویسنده | متیو مک کی، کاترین سوتکر |
مترجم | شمس الدین حسینی، الهام آرام نیا |
ناشر چاپی | انتشارات نسل نواندیش |
سال انتشار | ۱۳۹۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 216 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-236-345-2 |
موضوع کتاب | کتابهای اعتماد به نفس |
این تمرینها باعث شد هم چیزهایی ک از نظر انداخته بودم رو بررسی کنم، هم روی زبانی که باهاش نقاط قابل اصلاح رو بررسی میکنیم تاکید داره و اجازهی خودتخریبی نمیده. واقعا کتاب خوبیه و همینطور ک این دو هفته ازش لذت بردم و چیزای خوبی یاد گرفتم، با خوشحالی منتظرم ببینم هرروز چه تمرینی داره و چه چیزهای جدیدی رو قراره یاد بگیرم و تمرین کنم.
نکتهی دیگه این هستش که کتاب کلی گویی نمیکنه. اینکه بگه اوکی این هفته قضاوت نکنین، خدافظ.
هرروز به صورت جزئی پیش میره. امروز سعی کنین این دسته از اشخاص رو قضاوت نکنین بعد بنویسید وقتی موفق شدید چه احساسی داشتین یا چه چالشهایی برای انجام این تمرین داشتین.
همهی اینا جوانب مهمی از تمرین رو بررسی میکنه و باعث میشه بهش آگاه بشیم.
در مجموع کتابیه که واقعا خوندن و انجام دادنش رو توصیه میکنم.