معرفی و دانلود کتاب اتاق جیکوب
برای دانلود قانونی کتاب اتاق جیکوب و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب اتاق جیکوب
کتاب اتاق جیکوب نخستین رمان معروف سبک سیال ذهن ویرجینیا وولف، با روایتی منحصربهفرد زندگی مردی جوان را در بحبوحه جنگ جهانی اول به تصویر میکشد؛ مردی که از زندگی پر از آرامش و سکون خود وارد دنیایی وهمناک و مرگآور میشود که توان مواجهه با آن را ندارد.
درباره کتاب اتاق جیکوب:
سومین اثر ویرجینیا وولف به نام اتاق جیکوب (Jacob's Room)، یکی از مهمترین و برجستهترین آثار ادبیات کلاسیک به شمار میرود که در فهرست آثار برتر نویسندگان زن نیز قرار دارد. داستان این رمان درباره خانواده فلندرز و شخصیت اصلی آن جیکوب است.
این رمان که نخستین بار در سال 1922 منتشر شد، قصه مردی حساس و جوان را به نام جیکوب فلندرز به تصویر میکشد. داستان زندگی این شخص صحنهها و سکانسهایی از سالیان کودکی، گذراندن دوران کالج در کمبریج، ارتباط عاشقانه در لندن، سفر به یونان و رویدادهای غمانگیز جنگ را در بر میگیرد.
بازه زمانی رمان پیش رو از دوره کودکی تا جوانی جیکوب فلندرز را شامل میشود و آغاز آن از سالیان لبریز از آرامش و ثبات قبل از جنگ جهانی است که درنهایت با واقعیتهای دردناک یک جنگ مرگبار پایان میگیرد.
هر چند بخش عمدهای از رمان حاضر پیرامون شخصیت اصلی یعنی جیکوب فلندرز میگردد، با این حال واقعیتهای بیرونی مشخصی که اطلاعاتی از جیکوب به شما ارائه دهد، در دست نیست و شما تنها از احساسات و افکار دوستان و اطرافیان جیکوب با شخصیت وی آشنا میشوید.
طبق برخی روایتها، ویرجینیا وولف کاراکتر جیکوب را براساس شخصیت برادر کوچکترش نوشته است، با این حال میتوان این کاراکتر را نماینده یک جوان دغدغهمند بعد از جنگ جهانی اول و شروع خونبارترین جنگ تاریخ انسانی دانست. جوانی که میکوشد با دلبستگیهای نوستالژیک خود روزگارش را سپری کند و با جستوجوی دوران خوش و پر از آرامش گذشته، بر اضطراب کنونیاش سرپوش بگذارد.
سبک و شیوه نگارش نویسنده در این اثر از اهمیت بالایی برخوردار است؛ از این رو ویرجینیا وولف را به دلیل نوع قلمش جزو اولین پیشگامان نهضت جریان سیال ذهن میدانند. طرح داستانی نامعلوم، آشفتگی ساختار دستور زبانی جملات، زمان غیرخطی، پرشهای زمانی و همگامی زمان روایت با زمان ذهنی شخصیتها از جمله ویژگیهای خاص این سبک محسوب میشود.
شاعرانگی منحصربهفرد و خیالانگیز بودن از خصوصیات دیگر این سبک است که از حذف واقعیات بیرونی و پرداختن به ذهنیات، عواطف، احساسات و خاطرات در لایههای زیرین کلمات ناشی میشود. اینگونه داستانها طرح داستانی مشخصی ندارند و نویسنده تمام نیروی خود را برای شخصیتپردازی کاراکترها صرف میکند و به داستان پسزمینه که ماجراهایی را درباره شخصیت اصلی شکل میدهد، نمیپردازد.
رمان اتاق جیکوب بسیاری از ویژگیهای این سبک را داراست و نویسنده به خوبی موفق شده حس تعلیق زمانی را در این اثر ماندگار بگنجاند، به قدری که بعد از خواندن تنها چند صفحه از کتاب، ناخودآگاه تصور میکنید سوار بر بالهای خیال هستید و در دنیای احساسات پرواز میکنید. به گونهای که شما پس از هر پاراگراف واکنش بیرونی ویژهای به چشمتان نمیخورد و تنها شاهد انباشت احساسات نسبت به شخصیتهای رمان در قلب و ذهنتان خواهید بود. احساسی که در پایان کتاب در شما ایجاد میشود همچون به یاد آوردن بوی مطبوع گل نرگس در گرمای مردادماه است.
نکوداشتهای کتاب اتاق جیکوب:
- شایان توجه. (Guardian)
- با نمونههایی درجه یک از تکنیکهای تأثیرگذار وولف. (Barnes & Noble)
- شگفت انگیز... گونهای جدید از داستان پا به عرصه وجود گذاشته است. (E. M. Forster)
کتاب اتاق جیکوب به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر به آثار ویرجینیا وولف و رمانهای کلاسیک علاقهمند هستید، این کتاب را هرگز از دست ندهید.
با ویرجینیا وولف بیشتر آشنا شویم:
آدلاین ویرجینیا وولف (Virginia Woolf) نویسنده، ناشر، منتقد و فمینیست انگلیسی بود که از او به عنوان یکی از برجستهترین نویسندگان قرن بیستم یاد میکنند. او آثار مهمی همچون خانم دالووی، به سوی فانوس دریایی و اتاقی از آن خود را نوشته است.
این نویسنده در دورانی زندگی میکرد که زنان به مرور وارد عرصه اجتماع میشدند و وولف نیز به عنوان یک فمنیست همواره در آثارش درباره مفاهیمی همچون جنسیت و طبقه مینوشت و انتقادات فراوانی میکرد و در دهه ششم قرن بیستم نیز تغییراتی در نظریات جنبش زنان ایجاد کرد.
صاحبنظران ویرجینیا وولف را نویسنده رمانهای تجربی با نثری مدرنیستی میدانند که سعی داشته واقعیتهای درونی انسانها را نمایش بدهد و از سبک جریان سیال ذهن استفاده میکرده است.
ویرجینیا چندین بحران روحی را در زندگی خود گذراند که بسیار روی زندگی و نحوه مرگش اثرگذار بود. اولین شوک روحی او مرگ مادرش در سیزده سالگی بود و پس از آن برادر ناتنیاش سالها او را مورد آزار و اذیت جنسی قرار میداد که تا بزرگسالی زخمهای عمیقی بر روان وولف گذاشت. همچنین با شروع جنگ جهانی اول و دوم، ویرجینیا بسیاری از دوستان خود را از دست داد و همین امر موجب شد به خاطر روحیه حساس و جنونی که به او دست داده بود، در نهایت با جیبهایی پر از سنگ خودش را در رودخانه اوز در رادمال بیندازد و غرق کند.
در بخشی از کتاب اتاق جیکوب میخوانیم:
اتومبیلی پر از افسران ایتالیایی پا به پای قطار میآمد و گرد و خاکی راه انداخته بود. شاخههای انگور درختان را در آغوش گرفته بودند. و اینک ایستگاهی در پیش. و رفت و آمدی دلهرهآور... زنانی با چکمههای ساق بلندِ زرد و پسربچههایی با جورابهای راه راه. کتاب زنبورهای ویرژیل به سوی دشتهای لومباردی پر گشوده و حرفها به میان آورده بود. پیچش شاخههای تاک به دور نارون سنتی کهن به شمار میرفت. میلان... شاهینهایی با بالهای افراشته و به رنگ قهوهای جلا داده شده و که روی پشت بامها سایه میافکندند.
فضای داخل کامیونهای ایتالیایی در آن بعد از ظهر بسیار گرم، جهنمیشده بود. تنها شانسی که داشتند این بود که درِ پشت موتورخانه را تا بالا باز بگذارند تا هوا تهویه شود. البته با چکاچک صدای زنجیرهای زنگار گرفتهی آن. بالا... بالا... بالاتر... مانند قطار پشت سر مهم در حرکت بودند. نوک هر تپه پوشیده بود از فرش سبز درختان و در هر پستی، روستایی با خانههای سفید رنگ برپا شده بود. بالای هر قله، برجی خودنمایی میکند با سقفی صاف، با حاشیههای قرمز و شیب تندی رو به جلو. در ایتالیا تنها به یک دلیل مردم پس از نوشیدن چای پیادهروی نمیکنند؛ اصلاً فضای سبز ندارد. دامنهی تپه پر است از درختان زیتون. در ماه آوریل خاک سخت و کلوخی میشود. نه پلی... نه معبری و نه پلهای... و نه خبری از مهمانخانههای به سبک قرن هجدهم با آن پنجرههای قوسی که کنارش مینشینند و گوشت خوک و تخم مرغ میخورند. آه... نه... ایتالیا... ایتالیای بیرحم... ایتالیای ساده و بیآلایش،... کشیشان سیاهپوش در جایجایِ جاده هستند. عجیب است... چرا هیچوقت از این ویلاها دل نمیکنند.
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب اتاق جیکوب |
نویسنده | ویرجینیا وولف |
مترجم | متین کریمی |
ناشر چاپی | نشر روزگار |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 198 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-233133-7 |
موضوع کتاب | کتابهای ادبیات کلاسیک |