معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب لا به لای شاخههای درخت
- نویسنده: محمدجواد نظریان
محمدجواد نظریان در کتاب لا به لای شاخههای درخت، چهار داستان کوتاه را گرد آورده که هریک با صحنههای خیالانگیز و لطیف و هنرنماییهای ظریف در شخصیتپردازی همراه شدهاند. داستانهایی آموزنده که پیامهایی را درمورد بهتر زیستن در دل خود جای دادهاند. دربارهی کتاب لابهلای شاخههای درخت انبوه شاخههایی که در هم تنیده و به گلها و شکوفهها آراسته شدهاند، نخستین صحنهای است که محمدجواد نظریان در... ادامه ›
کتاب آن گوشهی دنج سمت چپ
- نویسنده: مهدی ربی
کتاب آن گوشهی دنج سمت چپ نوشتهی مهدی ربی، شامل 13 داستان کوتاه است که در سال 1386 توانست جایزهٔ ادبی «روزی روزگاری» را از آن خود کند. مهدی ربی با قلم روان و هیجانانگیز خود بیشتر داستان زندگی پسرهای 20-30 ساله را به تصویر کشیده است و دقت و ظرافت او در توصیف داستان و انتخاب موضوع خواننده را به سمت خود میکشاند. موضوع داستانهای این مجموعه به غیر از داستان مقبره که داستان خاطره محسوب می شود؛... ادامه ›
کتاب ثانیههای آخر
- نویسنده: آیدا رحیمی
کتاب ثانیههای آخر داستانی کوتاه و عاشقانه به قلم آیدا رحیمی ست که ماجرای آخرین لحظات تجربه شده توسط یک انسان را به تصویر میکشد. دختری جوان برای فرار از وضعیت نابهسامان خانوادهاش تن به ازدواج با مردی میدهد که دوستش ندارد. اثری که حدس زدن پایان آن از آنچه که فکر میکنید، دشوارتر است. درباره کتاب ثانیههای آخر: قلم آیدا رحیمی بهقدری قوی و غنیست که او توانسته در همین داستان کوتاه و کمحجم،... ادامه ›
کتاب ریشهها و اندیشههای ماندگار: قصههای صمد بهرنگی
- نویسنده: صمد بهرنگی
کتاب ریشهها و اندیشههای ماندگار: قصههای صمد بهرنگی مجموعهایست کامل از بیست و پنج داستان کوتاهی که تنها پند و اندرز نمیدهند و در پی تنبیه و تشویق کودکان نیستند بلکه به آنها میآموزد که زیر بار ظلم نرفته و مسیر پیشرفت خود را با تمام تلاش خود دنبال کنند. دیگر آن دوران گذشته که ادبیات کودکان محدود به تبلیغ و تلقین نصیحتهای خشکی نظیر، سر و صدا نکردن در حضور مهمانها باشد، آن هم نصیحتهایی که... ادامه ›
کتاب قصههای بهرنگ
- نویسنده: صمد بهرنگی
صمد بهرنگی در دوم تیرماه 1318 در محله چرنداب در جنوب بافت قدیمی تبریز در خانواده ای تهیدست چشم به جهان گشود. پدر او عزت و مادرش سارا نام داشتند .صمد دارای دو برادر و سه خواهر بود .پدرش کارگری فصلی بود که اغلب به شغل زهتابی(آنکه شغلش تابیدن زه و تهیه کردن رشته تافته از روده گوسفند و حیوانات دیگر باشد) زندگی را میگذراند وخرجش همواره بر دخلش تصرف داشت. بعضی اوقات نیز مشک آب به دوش می گرفت و در... ادامه ›
کتاب ستارگان سیاه
- نویسنده: سعید نفیسی
کتاب ستارگان سیاه نوشتهی سعید نفیسی، مجموعهای از چندین داستان کوتاه است که از دل برآمده و لاجرم بر دل نیز مینشیند. قصههایی که شما را تا پایان با خود همراه میکنند و احساساتتان را برمیانگیزند. دربارهی کتاب ستارگان سیاه: کتاب ستارگان سیاه، مجموعهای از داستانهای کوچک سادهای است که طی سالیان متعدد نوشته شده و سعید نفیسی زندگانی کسانی که در عمر خویش دیده و احساساتی که از شکافتن روحیات... ادامه ›
کتاب معبد لاک پشت
- نویسنده: میترا معینی
کتاب معبد لاک پشت، نوشتهی میترا معینی مجموعهای 10بخشی از داستانهای کوتاه ایرانی است. قلم نویسنده بسیار شیوا و روان بوده و مخاطب خود را در دنیای داستانهای کوتاه خود غرق میکند. این مجموعه سرشار از داستانهای خواندنی است که از دید نویسنده بیان شده و بازتابی از دنیای واقعی ایرانیان هستند. دربارهی کتاب معبد لاک پشت پنجرهای به سوی عمیقترین واقعیتهای زندگی! کتاب معبد لاک پشت شامل 10 داستان... ادامه ›
کتاب از بادگیرهای بلند
- نویسنده: غلامحسین مسچی
کتاب از بادگیرهای بلند، نوشتهی غلامحسین مسچی، مجموعهای از داستانهای دلنشین است که از اشعار کهن و معاصر فارسی به نثر برگردانده شدهاند. همهی خوانندگان با هر سن و فرهنگی، میتوانند به این منبع ارزشمند دسترسی پیدا کرده و به عمق و غنای گنجینهی ادبیات فارسی پی ببرند. دربارهی کتاب از بادگیرهای بلند سیری در گرانمایهترین روایتها و حکایتهای منظوم فارسی! کتاب از بادگیرهای بلند، دربردارندهی... ادامه ›
کتاب پروانه
- نویسنده: پروانه زاوش
کتاب پروانه اثری داستانی به قلم پروانه زاوش است که شما را در دریایی از سردرگمی غوطهور میکند. با خواندن این کتاب لذتی را تجربه میکنید که در خواندن هیچ داستانی تجربه نکردهاید. حس گیجی و ابهام، حسی امیدبخش و انتظاری زیبا! در بخشی از کتاب پروانه میخوانیم: دو، سه ساعتی تا اذان ظهر باقی مانده بود. مردی حدوداً سی ساله، در حالی که ساک کوچک چرمی در دست داشت میرفت تا خود را به گاراژ قدیمی شهر... ادامه ›
کتاب حکایات حکیمانه 3
- نویسنده: سید علیرضا شفیعی مطهر
کتاب حکایات حکیمانه 3 به قلم سید علیرضا شفیعی مطهر، شامل مجموعهای از داستانهای کوتاه زیبا، جملات قصار، سرودهها و قصههای شهر هرت است. مطالب این کتاب در چهار بخش و به چهار صورت به رشتهی تحریر درآمده است. بخش اول حکایاتی کوتاه و خواندنی را دربردارد که پیامی پویا را به همراه دارند. هر کدام از این حکایتها، حکمتی گواه داشته و معرفتی را به نمایش میگذارد. کتاب حکایات حکیمانه 3 آیههای ارزندهای... ادامه ›
کتاب این داستان لعنتی
- نویسنده: ابراهیم نوریان
کتاب این داستان لعنتی به قلم ابراهیم نوریان، که برگرفته از اتفاقات مختلف یک زندگی واقعی است، داستان گرفتاری به معضل اعتیاد را به تصویر میکشد. این داستان به شما هشدار میدهد که اگر کنجکاوید، اگر تجربهگرا هستید، اگر... به معنای امتحان کردن تمام وقایع نیست. گاهی از تجربه دیگران استفاده کردن بزرگترین هوشمندی و هشیاری است. قطعا اعتیاد از آن دست معضلاتی است که تجربه کردن آن برابر با شکست محض و... ادامه ›
کتاب طلوع روز چهارم
- نویسنده: فاطمه سلیمانی ازندریانی
ماجرای ولادت امام علی (ع) یکی از زیباترین روایات در تمام تاریخ اسلام است. فاطمه سلیمانی ازندریانی در کتاب طلوع روز چهارم این روایت را در قالب رمانی خواندنی و تأثیرگذار، نقل کرده است. درباره کتاب طلوع روز چهارم «نه... به راستی کسی مرا به سوی خود میخواند. آن هم از درون کعبه. در برابر خانه زانو میزنم و باز پروردگارم را صدا میزنم: پروردگارا! من به تو، پیامبران و کتابهای آسمانیات ایمان آوردم... ادامه ›
کتاب چهرزاد (مجموعه آثار منتخبین جشنواره اول فاخته)
- نویسنده: عادل علاف صالحی
کتاب چهرزاد (مجموعه آثار منتخبین جشنواره اول فاخته) گردآوری شده توسط عادل علاف صالحی، مجموعهای از اشعار دلنشین و داستانهای کوتاه است که به قلم نویسندههای مختلف به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از کتاب چهرزاد میخوانیم: دلبران دل میبرند اما تو جانم میبری دل پریشان، شانه را بر گیسوانم میبری؟ آتشی دارم درون جان مبادا بیفروغ سرگذشتم دانی و دیر مغانم میبری آن چمانی این خماری را ز سر چون... ادامه ›
کتاب زنان داستان نویس نسل سوم
- نویسنده: جمال میرصادقی
کتاب زنان داستان نویس نسل سوم، 65 داستان کوتاه از بانوان داستان نویس پس از انقلاب ایران را دربردارد که جمال میرصادقی آنها را نقد و تفسیر کرده و با تحلیلی موشکافانه از منظر ساختار و معنا به بررسی آنها میپردازد. دربارهی کتاب زنان داستان نویس نسل سوم: میرصادقی زمانی که درگیر جلد اول و دوم کتاب «جهان داستان، ایران» بود، به این فکر افتاد که در جلد سوم به زنان داستاننویس نسل سوم (پس از انقلاب... ادامه ›
کتاب از جنس تفکر
- نویسنده: میثم رهبریان
کتاب از جنس تفکر نوشتهی میثم رهبریان، دربردارندهی داستانهای آموزنده و اخلاقی است که با خواندن آنها علاوه بر اینکه به چالش کشیده میشوید، درک عمیقتری نسبت به زندگی و رفتارهای خود پیدا میکنید. دربارهی کتاب از جنس تفکر: امروزه بیشتر مردم آنقدر مشغول مشکلات مختلف زندگی هستند که دیگر به ارزیابی رفتارهای خود حتی فکر هم نمیکنند. همه مدام در تلاشاند تا فقط نیازهای مالی خود را رفع نمایند. اگر... ادامه ›
کتاب نقل و نقل: داستانهایی نغز از آثار استاد مطهری
- نویسنده: سید محمدسعید مدنی
کتاب نقل و نقل: داستانهایی نغز از آثار استاد مطهری، تالیف سید محمدسعید مدنی، شامل بخش عمدهاى از داستانها و لطایف و ظرایف و تلمیحاتى است که استاد شهید آیتاللّه مرتضى مطهرى در آثار ارجمند و نفیس خود (چه سخنرانیها و چه مکتوبات) استفاده کردهاند و بدیهى است که شامل کتاب داستان راستان نمىشود. بدیهى است که هدف آن اسلامشناس شهید داستانگویى نبوده بلکه تفهیم بهتر و نتیجهگیرى براى مطلب خود بوده... ادامه ›
کتاب زخم شیر
- نویسنده: صمد طاهری
کتاب زخم شیر، مجموعهای از 11 داستان کوتاه از صمد طاهری است که همگی در حال و هوای نواحی جنوبی کشور میگذرند. این کتاب که داستانهای آن در سبک رئالیسم مدرن نوشته شده، برای کسب دومین دورهی جایزهی ادبی احمد محمود و یازدهمین جایزهی جلال آلاحمد برگزیده شده است. دربارهی کتاب زخم شیر هر داستان، منعکسکنندهی سبکی از زندگی و احساسات افراد است، که میتواند تا حد زیادی با زندگی ما شباهت داشته باشد و... ادامه ›
کتاب رویای یک خیاط: یک بار زندگی
- نویسنده: علیرضا فتحی اصل
کتاب رویای یک خیاط: یک بار زندگی نوشتهی علیرضا فتحی اصل، داستان زندگی مردی عاشق را به تصویر میکشد که تمام تلاش خود را برای رسیدن به آرزوهایش میکند. موضوع کتاب رویای یک خیاط: یک بار زندگی چیست؟ در یکی از روستاهای جنوب ایران، در سال 1212 شمسی، زن و مردی زندگی میکردند به نامهای «خدیجه» و «ابراهیم»؛ خدیجه اهل جنوب ایران بود و ابراهیم اهل مرکز. داستان ازدواجشان از جایی شروع شد که ابراهیم در سال... ادامه ›
کتاب امروز، بشریت...
- نویسنده: سید مهدی شجاعی
سید مهدی شجاعی در کتاب امروز، بشریت... فجایعی را به ما یادآوری میکند که نتیجهی رویگردانی از ارزشهای انسانی و اجتماعی هستند. داستانهای کوتاهی که در این اثر گرد آمدهاند از فراموشی عشق، خانواده و احساس برایمان میگویند که در نهایت، شکافهای عمیق عاطفی را در جامعه پدید میآورند. صراحت کلام و انتقادهای تیزوتند نویسنده، این مجموعه داستان را به کتابی خواندنی و اثرگذار بدل کرده است. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب آه استانبول
- نویسنده: رضا فرخ فال
کتاب آه استانبول از درخشانترین مجموعه داستانهای تاریخ ادبیات فارسی به قلم رضا فرخ فال است. داستانهای این کتاب زندگی انسانهایی را روایت میکند که در دنیای امروز سرگردانند و هر کدام به سیاق خود بار زندگیشان را به دوش میکشند. دربارهی کتاب آه استانبول: فرهیختگان و منتقدان ادبی کتاب آه استانبول را یکی از مهمترین و بهترین آثار داستانی در دهه 60 شناختهاند. فرخ فال با قلمی هنرمندانه داستانهای... ادامه ›
کتاب جزیره تنهایی و چند داستان دیگر
- نویسنده: فاطمه رضایی
کتاب جزیره تنهایی و چند داستان دیگر شامل 8 داستان کوتاه به قلم فاطمه رضایی است که بر اساس خاطرات افراد نابینا و کم بینا به رشته تحریر درآمده. قصههایی دلنشین و برآمده از واقعیت که باعث میشود افراد جامعه یکدیگر را بهتر بشناسند و به دنیای هم نزدیکتر شوند. دربارهی کتاب جزیره تنهایی و چند داستان دیگر: در هر کدام از داستانهای کتاب حاضر با قهرمانهایی مواجهایم که به جهت ویژگیهایی که دارند... ادامه ›
کتاب روباه شنی
- نویسنده: محمد کشاورز
کتاب روباه شنی، یک مجموعه داستان به قلم نویسندهی ایرانی، محمد کشاورز است. داستانهای این کتاب با درونمایهی واقعی و نگاه به مضامین اجتماعی، مخاطب را به جهان ذهنی نویسنده میبرند. این مجموعه شامل 9 داستان است که در هر یک با ماجرایی برآمده از تجربهی زیسته و جهان خیالانگیز نویسنده همراه میشوید. این اثر توانست در سال 1395 جایزهی ادبی جلال آل احمد را از آن خود کند. دربارهی کتاب روباه شنی در... ادامه ›
کتاب من ژانت نیستم
- نویسنده: محمد طلوعی
کتاب من ژانت نیستم مجموعه داستان کوتاه نوشتهی محمد طلوعی است که در سال 1391 جایزهی ادبی گلشیری را به دست آورد. این اثر شامل هفت داستان با شخصیتهای مختلف است که مانند تکههای پازل، در کنار همدیگر قرار میگیرند تا به قصهای یک پارچه از زندگی راوی برسند. درباره کتاب من ژانت نیستم: داستانهای کوتاه کتاب من ژانت نیستم شاید در نگاه اول به نظر بیارتباط بیایند، اما آنها مانند دانههای یک تسبیح یک... ادامه ›
کتاب گلسا
- نویسنده: صدیقه حیدری رامشه
کتاب گلسا نوشته صدیقه حیدری رامشه، داستان زندگی عجیب زنی را به تصویر میکشد که روزهای سخت و هولناکی را پشت سر گذاشته است و اکنون سرگذشتش را برای شخص دیگری تعریف میکند و آشناییاش با این فرد مسیر زندگی او را تغییر میدهد. درباره کتاب گلسا: در شبی از شبها پیرمردی در خیابان توسط ماشینی زیر گرفته و کشته میشود. مرد را خیلی زود به بیمارستان میرسانند و رئیس بیمارستان از پرستاران میخواهد که با... ادامه ›