معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب آبی قرمز
- نویسنده: محمد ارجمند
کتاب آبی قرمز نوشتهی محمد ارجمند مجموع چند داستان خیلی کوتاه (داستانک) ایرانی است که بعضاً از داستان فاصله میگیرند و به تکنگاری شباهت بیشتری پیدا میکنند. نوشتههایی در حجمی کم و راحتخوان که میشود در چند نشست کوتاه آن را تمام کرد. دربارهی کتاب آبی قرمز کتاب حاضر که در سال 1399 منتشر شده، مجموع چند داستانک است و نام کتاب (آبی قرمز) هم برگرفته از داستانک اول آن است. در داستان اول استاد روز... ادامه ›
کتاب چند داستان سوررئال کوتاه
- نویسنده: وحیدرضا حاجیوندی
کتاب چند داستان سوررئال کوتاه تلاشِ وحیدرضا حاجیوندی است برای پیریزیِ طرحِ چند قصه دربارهی موضوعاتی چون تلاش و پرکاری در برابر تنبلی و کاهلی، امید و عشق در برابر ناامیدی و ترس، جبر در برابر اراده. اینها موضوعاتی است که همهی ما در زندگی با آنها سروکار داریم و از سمتِ آنها ضرر و یا نفع میبینیم؛ پس ضروری بهنظر میرسد که تکلیفمان را با این مفاهیم روشن کنیم. اگر میخواهیم مسیر خود را بیابیم... ادامه ›
کتاب نوزده
- نویسنده: آرش سالاری
کتاب نوزده، مجموعهی هفده داستان کوتاه از آرش سالاری است. در این هفده داستان با بالا و پایینهای زندگی و احساسات کسانی روبهرو میشویم که شاید تابهحال چیزی از زندگی شخصیشان نشنیده باشیم. همچنین از فاصلهی نزدیک با شهری مواجه میشویم که اغلب نسبت به آن تصوراتی کلیشهای داریم. دربارهی کتاب نوزده دستمایهی آرش سالاری برای خلق داستانهای کوتاه کتاب نوزده، زندگی طلبههایی است که هرکدام در... ادامه ›
کتاب مرگ همسایهی آلمانی
- نویسنده: فاطمه نقوی
کتاب مرگ همسایهی آلمانی، نوشتۀ فاطمه نقوی، شامل هفت داستان کوتاه فارسی است. این داستانها با نگاهی نوستالژیک به گذشته و از دل روایتهای روزمره برآمدهاند و نویسنده با قلمی جذاب و دلنشین آنها را نگارش کرده است. دربارۀ کتاب مرگ همسایهی آلمانی فاطمه نقوی نویسندۀ جوان و تازهکار ایرانی در نخستین مجموعه داستان منتشر شدۀ خود به نام مرگ همسایهی آلمانی، هفت داستان کوتاه مختلف را گرد هم آورده است.... ادامه ›
کتاب آن مرد در باران آمد
- نویسنده: امیررضا بیگدلی
کتاب آن مرد در باران آمد دومین مجموعه از داستانهای کوتاه امیررضا بیگدلی است که از سال 77 تا 81 به نگارش درآمده. این کتاب از آثار برجسته بیگدلی بهشمار میرود و داستان «حالا مگر چه میشود؟» این مجموعه، تندیس برنز نخستین جایزه ادبی صادق هدایت را به خود اختصاص داده است. درباره کتاب آن مرد در باران آمد: امیررضا بیگدلی با انتشار دومین مجموعه داستان کوتاه خود، توانایی و علاقه خود را به این قالب ادبی... ادامه ›
کتاب سوسک در فنجان اسپرسو
- نویسنده: رامین کاوه
کتاب سوسک در فنجان اسپرسو، مجموعهای زیبا و خواندنی از داستانهای کوتاه رامین کاوه است. این مجموعه داستان، دومین اثر این نویسنده است. در بخشی از کتاب سوسک در فنجان اسپرسو میخوانیم: دقیقاً همین جای روایت شیشههای عینکم کثیف شد. البته تا آنجا که به خاطر دارم آدمهای میز سمت راست تا آن لحظه به عینکم دست نزدند. به هر حال مهم این است که عینکم را پاک میکنم و ادامه میدهم. تا جایی که یادم میآید... ادامه ›
کتاب اتانازی
- نویسنده: نسترن لیاقتمند
کتاب اتانازی دربردارندۀ داستانهایی عاشقانه و اجتماعی است که توسط نسترن لیاقتمند به رشته تحریر درآمده. نسترن لیاقتمند در شهری زندگی میکرد که دمای هوا خیلی بالا بود و برای رهایی از این شرایط به خواندن و نوشتن و نقاشی کردن روی آورده بود. او میگوید: چهارده ساله که بودم، در دفتر خاطراتم نوشتم: آرزویم این است روزی نویسنده شوم و کتاب خودم را چاپ کنم. سالها آرزویم را فراموش کرده بودم، اما او هرگز... ادامه ›
کتاب آن سال سیاه
- نویسنده: امیررضا بیگدلی
کتاب آن سال سیاه، مجموعه داستانی خواندنی به قلم امیررضا بیگدلی است که هفت داستان کوتاه را شامل میشود. این روایتها که قالبی اجتماعی دارند، با پرداختن به دغدغههای روزمره انسان امروزی، سعی دارند مسائل اجتماع را از زاویهای داستانی و متفاوت نقد و بررسی نمایند. درباره کتاب آن سال سیاه: هفت داستان این کتاب عبارتند از: «جایی که ماهیها به قلاب میافتند، گلخانه، وقتی باران بند آمد و آسمان آفتابی شد،... ادامه ›
کتاب از روی پل باز میگردم
- نویسنده: کاظم سلطانی
کتاب از روی پل باز میگردم، دربردارندهی مجموعه داستانهایی کوتاه است که توسط نویسندگان مختلف نوشته شده و به وسیلهی کاظم سلطانی گردآوری شده است. درباره کتاب از روی پل باز میگردم: بیگمان تعداد کسانی که استعداد نویسندگی دارند به هزاران هزار نفر میرسد. اما از میان این گروه عظیم چند نفر به رویای خود دست مییابند؟ در همه جای دنیا، میتوانید مادر، پدر، دختر، پسر و فرزندی را بیابید که استعداد... ادامه ›
کتاب سلام؛ خانم مرجان خانم: مجموعه داستان اجتماعی
- نویسنده: سید علی موسوی
کتاب سلام؛ خانم مرجان خانم: مجموعه داستان اجتماعی به نویسندگی سید علی موسوی، در قالب داستانهایی کوتاه با رویکردی اجتماعی به نگارش در آمده است. در بخشی از کتاب سلام؛ خانم مرجان خانم میخوانیم: گویندهی تلویزیون خلاصهی مهمترین اخبار آن شب را ترتیب اعلام کرد: «افتتاح بزرگترین واحد تولید مرغ گوشتی در خاورمیانه، افزایش نرخ فساد در بین جوانان آمریکایی، برگزاری جشنواره بادبادکها توسط سازمان... ادامه ›
کتاب رویای بر باد رفته
- نویسنده: حمیده سادات حسینی
کتاب رویای بر باد رفته به قلم حمیده سادات حسینی، دنیای دختری را که به تازگی دانشجوی تهران شده و مشکلات زیادی پیش روی خود دارد را به تصویر میکشد. در این کتاب داستان دخترکی را میخوانید که دنیای پیچیدهای دارد و اطرافیانش به سختی او را درک میکنند. چندین بار در زندگیاش شکست خورده ولی آنها را قسمتی از سرنوشت و تقدیرش میداند! در تنهاییهایش آرزوها و حرفهای دلش را مینویسد... او مینویسد و اشک... ادامه ›
کتاب تا ابد بمان مادر
- نویسنده: ندا ترابی
کتاب تا ابد بمان مادر نوشتۀ ندا ترابی، مجموعهای داستانی، جذاب و خواندنی با مضامینی گوناگون است. بنمایه هر یک از داستانهای این مجموعه بیانگر حوادثی خاص و تاثیرگذار بر شماست که در مجموع باعث برانگیخته شدن عواطف و احساساتتان میگردد. قلم روان و جذاب نویسنده آگاهانه به زوایای روح انسان نفوذ میکند و در کنار توصیفاتی به هنگام، شما را به دنیایی که آفریده میکشاند. تا ابد بمان مادر، در یک نگاه کلی... ادامه ›
کتاب PDF در کوچه باغ عشق
- نویسنده: سید اکبر طباطبایی وایقان
حضور خداوند در جریان زندگی و عشق ورزیدن به او مهمترین اصل عرفان است. این اصل، اساس داستانهای موجود در کتاب در کوچه باغ عشق را تشکیل میدهد که توسط سیداکبر طباطبایی وایقان به رشتهی تحریر درآمده است. نویسنده سعی دارد از خلال داستانهای کوتاه موجود در کتاب حاضر، خواننده را به خداوند نزدیک کند. دربارهی کتاب در کوچه باغ عشق زندگی سرشار از جلوههای حضور خداوند است که انسانها را به اندیشیدن دعوت... ادامه ›
کتاب الفبای قطعهای از جهنم
- نویسنده: روح الله کاملی
روح الله کاملی، یکی از نویسندگان گمنام و بااستعداد ایرانی است که در کتاب الفبای قطعهای از جهنم مهارت خود در نگارش و تصویرسازی توسط کلمات را به نمایش گذاشته است. این کتاب از نوزده داستان کوتاه مجزا تشکیل شده که هرکدام فضا، اتمسفر، موضوع و ایدهی کاملاً متفاوتی دارند. قلم و نگارش مستحکم و گیرای نویسنده و فضاسازی و طرح اسرارآمیز داستانها چیزی است که باعث اتحاد قطعات پراکندهی این مجموعه شده است.... ادامه ›
کتاب شنل بزرگ
- نویسنده: بهمن معتمدیان
«روستایی که روی نقشه نیست»، «پنهان شدن تدریجی زنی زیر خال ریز گونهاش»، «تبدیل یک مرد به زنی خانهدار» و...؛ بهاندازهی کافی برای اینکه موضوع یک داستان باشند، جذاب نیستند؟ کتاب شنل بزرگ نوشتهی بهمن معتمدیان هفت داستان کوتاه را در بر میگیرد که روایت همهی آنها در فضایی سوررئال اتفاق میافتد. این مجموعه داستان کوتاه بهسبب تصویرسازیهای خوب و روایت صریح، یکی از خواندنیترین کتابهای داستانی... ادامه ›
کتاب دختری که خودش را خورد
- نویسنده: سعید محسنی
کتاب دختری که خودش را خورد نوشتهی سعید محسنی، ماجرای معلم تاریخی خسته، منزوی و نگران را به تصویر میکشد که از زندگی کسالتآور و تکراریاش خسته شده است اما هیچ کاری برای تغییر نمیکند تا اینکه روزی اتفاقی او را به حرکت وامیدارد. دربارهی کتاب دختری که خودش را خورد: این روزها زندگی اکثرمان تکراری و یکنواخت شده است، بعضیهایمان به دنبال راهی برای تغییر هستیم و برخی دیگرمان در عین انفعال، هیچ... ادامه ›
کتاب تنهاترین تنها
- نویسنده: فاطمه نیک سیرت
کتاب تنهاترین تنها نوشته فاطمه نیک سیرت، دربردارندۀ مجموعه آثار منتخب دومین جشنواره ملی فاخته است که به قلم نویسندگان مختلف به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از کتاب تنهاترین تنها میخوانید: از استرس زیاد، توی اتوبوس خوابم برد. ولی به خاطر ترافیک بود که ربع ساعت دیر رسیدم به مصاحبهی کاریم. نگران نبودم چون برگشتم خانه و این بار ربع ساعت زودتر حرکت کردم و به موقع سر مصاحبه حاضر شدم. توی... ادامه ›
کتاب همسفرها
- نویسنده: على محمد افغانى
کتاب همسفرها به قلم على محمد افغانى، داستان دو مرد که به سوی شهر بلخ با هم همسفر میشوند و اتفاقات و حوادث جذابی که طی این سفر برایشان رقم میخورد را روایت میکند. علی محمد افغانی متولد 21 آذرماه سال 1304 در کرمانشاه در خانوادهای نسبتاً فقیر به دنیا آمد. او پس از گذراندن دوره متوسطه به تهران آمده و وارد دانشکده افسرى شد. ممتاز بود، و همین موضوع سبب شد تا با استفاده از بورس تحصیلی به آمریکا برود... ادامه ›
کتاب مرز بینهایت
- نویسنده: میلاد رضوان فرد
کتاب مرز بینهایت نوشته میلاد رضوانفرد، مجموعهای از داستانهای کوتاه است که مضامینی اجتماعی و عاشقانه دارند و لحن صمیمی، روان و دلنشین آنها شما را به سرعت جذب میکند. کتاب مرز بینهایت برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستانهای کوتاه ایرانی علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب مرز بینهایت میخوانیم: پشت خاکریز نشسته بودم، مسلسل را به دست دیگرم دادم، پاهایم را دراز کردم.... ادامه ›
کتاب میرزا مقنی گورکن
- نویسنده: علی درزی
کتاب میرزا مقنی گورکن به قلم علی درزی، داستان زندگی پیرمرد چاهکن و تنهایی را به تصویر میکشد که در یک روستا به نام جیران زندگی میکند و از قدرتی ماورایی برخوردار است. این کتاب نخستین داستان علی درزی است که در سال 98 در مسابقهی داستاننویسی خودنویس به مرحله نهایی راه یافت و مقام نخست مسابقه را از آن خود کرد. در روستای جیران اواخر بهار به مدت دو هفته مسیر قبرستان به دلیل آبیاری مزارع به زیر آب... ادامه ›
کتاب ماه نخشب
- نویسنده: سعید نفیسی
کتاب ماه نخشب اثر سعید نفیسی نخستین مجموعه داستان تاریخی به زبان فارسی است. این کتاب دربرگیرندهی چهارده داستان کوتاه میباشد و هدف از نگارش آن روایت داستان زندگی پهلوانان و قهرمانان بزرگ ایرانی است که در راه پاسداشت سرزمین ایران، جانفشانی کردهاند. درباره کتاب ماه نخشب تاریخ، دریچهای است به گذشته و برای شناخت انسانهای پیشین. تاریخ پیوسته تکرار میشود و مطالعهی آن پند و اندرزهای فراوانی را... ادامه ›
کتاب PDF وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر)
- نویسنده: داود علی بابایی
داود علی بابایی در کتاب وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر) سعی بر این داشته است تا مسائل روزمره مردم را در قالب داستان نوشته و آنان را برای قشر تحصیل کرده و روشنفکر بازگو کند و مانند آینهای در برابر چشمان آنان قرار دهد. در واقع او با بیانی ساده، روان و طنز، نسل جوان را آگاه میسازد. مجموعه داستان وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود!، روایتگر قصههای کوتاهی است که... ادامه ›
کتاب دو تا نقطه
- نویسنده: پیمان هوشمندزاده
کتاب دو تا نقطه، مجموعه داستانی مشتمل بر 15 داستان کوتاه و مینیمال به قلم پیمان هوشمندزاده است که با زبان و لحنی صمیمانه آن را روایت کرده. نقطه مشترک این داستانها را میتوان بیان حسی مشترکی میان انسانهای امروزی تلقی کرد. درباره کتاب دوتا نقطه: داستان کوتاه را میتوان ژانری نسبتا جدید در ادبیات داستانی سراسر جهان در نظر گرفت؛ ژانری که اقبال عمومی از آن در انواع سبکها قابل توجه است. شاید به... ادامه ›
کتاب هذیانهای یک روان رنجور
- نویسنده: امیرحسن مکی
کدامیک خطرناکترند؟ دیوانگان در بند یا دیوانگان آزادی که جنون خود را زیر نقاب تعقل پنهان کردهاند؟ کتاب هذیانهای یک روان رنجور نوشتهی امیرحسن مکی، روایت روزهای دشوار اغلب انسانهاست: زمانی که بهاصطلاح به سیم آخر میزنیم و دیگر نمیتوانیم با بهانههای واهی و دلخوشیهای الکی، خود را مجاب کنیم که زندگی ارزش زیستن دارد. مجموعهداستان حاضر تجسمی است از افکار و رنج مشترک تمامی انسانها در روزگار... ادامه ›