معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب زنگ هفتم
- نویسنده: محمدمنصور هاشمی
مجموعهداستانی که یادآور خاطرات و وقایع دههی شصت برای نسلی است که کودکی و نوجوانیشان را در این دههی خاطرهانگیز سپری کردند. کتاب زنگ هفتم نوشتهی محمدمنصور هاشمی از هفت داستان کوتاهِ بههمپیوسته تشکیل شده که شیرینیها و تلخیهای ایام گذشتهی نویسنده را در قالب روایت یک راوی بینام حکایت میکند. دربارهی کتاب زنگ هفتم برای نسلی که کودکی و نوجوانی خود را در دههی شصت خورشیدی سپری کرده است، این... ادامه ›
کتاب مینوی دیو
- نویسنده: سید علیرضا مظلومی
سید علیرضا مظلومی در کتاب مینوی دیو، ماجرایی جذاب ولی کاملاً غیر عادی که برای دو دوست صمیمی رخ میدهد را به تصویر میکشد. این دو دوست ناخواسته در مسیری قرار میگیرند که موج رخدادها گذشتهشان را هویدا میکند در این میان ذهن شخصیت اصلی داستان درگیر این رخدادها میشود. نسل امروز جامعه، به دنبال یافتههایی است که نه تنها جنبه سرگرمی، بلکه جنبه آگاهیبخشی هم باید داشته باشد. شاید بیرغبتی نسبت به... ادامه ›
کتاب بزهایی از بلور
- نویسنده: علی چنگیزی
کتاب بزهایی از بلور مجموعهداستانی به قلم علی چنگیزی است. این مجموعه سه داستان کوتاه را در بر میگیرد که بسیار یادآور داستانهای عامیانه هستند. داستانهایی که شیرینیِ مطالعهی آن تا مدتها پس از اتمام کتاب بر جانتان خواهد نشست. دربارهی کتاب بزهایی از بلور مجموعهداستان بزهایی از بلور نوشتهی علی چنگیزی در سال 1393 توسط نشر چشمه برای نخستین بار منتشر شد. کتاب نامبرده شامل سه داستان کوتاه است.... ادامه ›
کتاب آوازهای خاموش
- نویسنده: محمد عزیزی
کتاب آوازهای خاموش مجموعهای از 8 داستان کوتاه به قلم محمد عزیزی، دربارهی مسائلی پیرامون تنهاییها، نگرانیها و وحشت انسان از دستاوردهای زندگی مدرن در برابر از دست دادن زندگی سنتی است. فضای مورد روایت داستانهای این اثر به صورت رئال و سوررئال هستند و متناسب با موضوع و درونیات قهرمانان، با هم درمیآمیزند. در بخشی از کتاب آوازهای خاموش میخوانیم: پسر بچه مثل یک ترکه بید، لاغر و باریک است و طاقت... ادامه ›
کتاب مجاز
- نویسنده: جواد ترشیزی
قطعا بارها دربارهی تاثیرات فضای مجازی بر ابعاد مختلف زندگی شخصی و اجتماعی افراد، شنیده یا حتی ممکن است به دفعات آنها را در زندگی تجربه کرده باشید. جواد ترشیزی در کتاب مجاز، مجموعهای از داستانهای کوتاه را در رابطه با این موضوع، به رشتهی تحریر درآورده و آن را به اثری خواندنی در ادبیات معاصر، بدل کرده است. دربارهی کتاب مجاز فضای مجازی، شبکههای اجتماعی، تلفنهای همراه هوشمند و هر ابزار دیگری... ادامه ›
کتاب ایرانشاه
- نویسنده: محمداسماعیل حاجی علیان
با کتاب ایرانشاه به قلم محمداسماعیل حاجی علیان، در زمان سفر کنید! این داستان جذاب و خواندنی، روایتی تاریخی از شرححال و فتوحات امیر اسماعیل سامانی در قرن چهارم است. دربارۀ داستان ایرانشاه: این کتاب کوتاه و دلنشین با نثری گیرا و روان است که روایتش از ماجراجویی یک کارمند اداره حج و اوقاف آغاز میشود؛ این کارمند برای پیگیری حُکم وقف یکی از روستاهای استان خراسان رضوی به آستان قدس، راهی مشهد میشود.... ادامه ›
کتاب شاهزاده نشسته
- نویسنده: مریم قربانعلی
مریم قربانعلی در کتاب شاهزاده نشسته، به توصیف مشاهدات و تجربیات خود از جامعه و محیط اطرافش در قالب داستان میپردازد تا بتواند وضعیت اجتماع و مردم را به تصویر بکشد. داستانهای این مجموعه، با بیانی ساده و روان نوشته شدهاند و شخصیتهای آن مردمی را نشان میدهند که گرفتار مشکلات خود هستند و راهی جز ادامه دادن و عبور از مسیر سخت زندگی خود ندارند. خیلی از شما این مردم را نمیشناسید اما آنها وجود... ادامه ›
کتاب PDF دوست خدا
- نویسنده: مژگان مدیری
کتاب دوست خدا به قلم مژگان مدیری، میکوشد تا کودکان را با فرهنگ کشورهای دیگر آشنا نموده و تجربیات ارزشمندی را در قالب داستانهای کوتاه و جالب به کودکان انتقال دهد. یکی از بهترین روشهای یاددهی، آموزش غیرمستقیم توسط داستان است. بسیاری از مطالب آموزنده را میتوانیم از این طریق به دیگران بیاموزیم. کتابی که در دست شماست مجموعهای از داستانهای کوتاه و برگرفته از فرهنگهای گوناگون میباشد که خواندن... ادامه ›
کتاب امروز تو، دیروز من است
- نویسنده: نسرین رفیعی منش
کتاب امروز تو، دیروز من است نوشتهی نسرین رفیعی منش مجموعهای از چهار داستان کوتاه است که ماجراهای زندگی زنانی از دنیاهای متفاوت را به تصویر میکشد. درباره کتاب امروز تو، دیروز من است: داستانهای این کتاب لحنی دلنشین دارد. هر کدام از شخصیتهای داستانها زنانی هستند که ماجراهای پر پیچ و خمی را از سر گذراندهاند؛ تلخیها، شیرینیها و انتخابهایی که آیندهشان را تحت تأثیر قرار داده است. این مجموعه... ادامه ›
کتاب اسبهایی که با من نامهربان بودند
- نویسنده: امین فقیری
امین فقیری یکی از بهترین نویسندگان کشور، ده داستان برگرفته از تجربیات شخصی خود را در کتاب اسبهایی که با من نامهربان بودند به رشته تحریر درآورده است. روایتهای این کتاب به نوعی مستند هستند و با قلمی هنرمندانه از دغدغههای مردمی رنجدیده سخن میگویند. دربارهی کتاب اسبهایی که با من نامهربان بودند: بخش عمدهی داستانهای کتاب حاضر به خاطرات سالهایی باز میگردد که امین فقیری در روستاهای محروم به... ادامه ›
کتاب ارواح مرطوب جنگلی
- نویسنده: محسن حکیم معانی
کتاب ارواح مرطوب جنگلی اثری از محسن حکیممعانی نویسندهی توانای ایرانی است. این کتاب سیزده داستان کوتاه با موضوعات متنوع را در برمیگیرد که برخی از آنها خواننده را با فضای ذهنی عجیب و پیچیدهی راوی مواجه میکنند و برخی دیگر رویکردی واقعگرایانهتر دارند و در فضایی عادیتر و نزدیک به زندگی روزمره شکل گرفتهاند. دربارهی کتاب ارواح مرطوب جنگلی طرفداران داستان و رمان فارسی محسن حکیممعانی را با... ادامه ›
کتاب هفت گنبد
- نویسنده: محمد طلوعی
محمد طلوعی در کتاب هفت گنبد خالق مجموعهی داستانی کوتاهی از آدمهایی غیرمعمولی است که به سفرهایی غیرعادی در همین حوالی رفتهاند. آدمهایی که در طی سفرهایشان به سوریه، لبنان، عراق، گرجستان، ارمنستان، افغانستان و عمان، درواقع به درون خود سفر میکنند. دربارهی کتاب هفت گنبد کتاب هفت گنبد نوشتهی محمد طلوعی شامل هفت داستان نیمهبلند است و به روایت زندگی آدمهایی که سفر کردهاند، میپردازد.... ادامه ›
کتاب PDF کسی ما را به شام دعوت نمیکند
- نویسنده: احمد آرام
میتوان به مرگ خندید، به جنگ با لبخند نگاه کرد و تکه فلز جامانده در مهرهی چهارم کمر را دوست داشت. چه کسی تعیین میکند ما به چه چیز فکر کنیم و به چه کسی بخندیم؟ کتاب کسی ما را به شام دعوت نمیکند تا حدودی دربارهی جنگ است، کمی دربارهی مرگ و تا قسمتی هم راجعبه رنج کشیدن، اما سایهای که بر کل داستانهای این مجموعهی داستان کوتاه افتاده و نیشش را به همه حواله میدهد، طنز تلخ و گزنده است. احمد... ادامه ›
کتاب باغ پاییزی
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
بیست سال پیش در یک خانهباغ مرگی دردناک رقم میخورد و حالا با گذشت سالها از آن ماجرا، کسی به آنجا برگشته است. او انتقامگیرنده است یا قاتل؟ در کتاب باغ پاییزی نوشتهی وحید قربانی نژاد شلمانی این داستان را میشنوید. دربارهی کتاب باغ پاییزی تصور کنید یک قاتل برشی از داستان زندگی خودش را برایتان روایت کند. درست مثل کتاب باغ پاییزی که راوی آن برای شما پرده از قتل و انتقامی خونین برمیدارد. او... ادامه ›
کتاب سنگ و سپر
- نویسنده: صمد طاهری
کتاب سنگ و سپر بهقلم نویسندهی توانای ایرانی صمد طاهری مجموعهای از 17 داستان کوتاه است که بین سالهای 1358 تا 1369 نوشته شدهاند و درونمایهی اجتماعی دارند. آنچه در داستانهای صمد طاهری بهخوبی مشهود است، خلق کاراکترهای متعدد و فضاهای داستانی صمیمی و خودمانیست، تاحدی که خواننده بهراحتی میتواند با بسیاری از شخصیتها حس همذاتپنداری داشته باشد. دربارهی کتاب سنگ و سپر صمد طاهری متولد سال... ادامه ›
کتاب دشت سرد
- نویسنده: علی علی اکبری
کتاب دشت سرد، تالیف علی علی اکبری، از سری داستانهای کوتاه فارسی است که در فضایی بسیار متفاوت و فارغ از مکان و زمان در قالب یک داستان تخیلی با شخصیتها و محیطی رمزآلود به مسائل و ارزشهای فرهنگی و ریشهای جوامع میپردازد که این روزها در دنیای مدرن و منفعت طلبیهای بشر مادی گرای امروزی، دیگر ارزش محسوب نمیشوند. در بخشی از کتاب دشت سرد میخوانیم: میگفتند تا به حال کسی نتوانسته از آن دشت زنده... ادامه ›
کتاب اشکهای صورتی
- نویسنده: سیده فاطمه حسینی
کتاب اشکهای صورتی نوشتهی فاطمه پورشعبانی و سیده فاطمه حسینی، در دو داستان کوتاه با زبانی دلنشین، مشکلات انسانهایی را شرح میدهد که دچار اختلالات روحی و روانی هستند. دربارهی کتاب اشکهای صورتی: در طول این دو داستان شما با زندگی افرادی آشنا میشوید که دچار حالات روحی و روانی غیرطبیعی هستند، اما هیچکس نمیتواند به طور قطع اعلام کند که بیمارند. آنها فقط علائمی خفیفتر یا گاهی شدیدتر دارند که... ادامه ›
کتاب سرک نکش
- نویسنده: منیرالسادات آزادبخت
کتاب سرک نکش نوشتۀ منیرالسادات آزادبخت، شامل ۱۶ داستان کوتاه با موضوعات آیینی و دفاع مقدس، اجتماعی و کرامت خانواده است. در بخشی از کتاب سرک نکش میخوانیم: سرک میکشی؛ زنی چادرش را به دندان گرفته و دختر بچهای را که انگار لج کرده، دنبال خودش میکشد. لبخندت محو میشود و دلت میگیرد؛ نمیدانی چرا. مثل همان شبی که حالت بد شد و او بالش را برداشت و رفت روی کاناپه، و تو هر چه فکر کردی، ندانستی این... ادامه ›
کتاب دیوار گلی
- نویسنده: محمدرضا غلامی
کتاب دیوار گلی به قلم محمدرضا غلامی، مجموعه داستانی جذاب و خواندنی است که به مضامین اجتماعی و حوادث روزمره از زاویهای متفاوت میپردازد. دربارۀ مجموعه داستان دیوار گِلی: دیوار گلی مجموعه داستانی مشتمل بر شش داستان کوتاه است که هر یک به نوعی بیانگر دغدغههای ذهنی محمدرضا غلامی و وضعیت سیاسی و اجتماعی ایران پس از انقلاب است. هنر داستاننویسی و شخصیتپردازی کم نظیر همراه با فضاسازی و توصیفات... ادامه ›
کتاب رخسار خاک
- نویسنده: بهناز ترابی
کتاب رخسار خاک، نوشته سایه مهری و بهناز ترابی، مجموعه آثار منتخب دومین جشنوارهی داستان کوتاه است. در بخشی از کتاب رخسار خاک میخوانید: نقشه مو به مو اجرا شد مرتیکه گدا را به بهانه نداشتن پول خورد آوردم داخل حیاط، از پشت سر او را با پارچهای خفه کردم طلاها و پولهایش را برداشتم. در آشپزخانه بدنش را سلاخی کردم و در دو پلاستیک سیاه زباله گذاشتم. خانه را از هر گونه چیز مشکوک پاک کردم. داخل کوچه... ادامه ›
کتاب ستارگان سیاه
- نویسنده: سعید نفیسی
کتاب ستارگان سیاه، داستانهای کوتاه و خواندنی از زندگی ایرانیان در دوران قاجار و اوایل عصر پهلوی است. سعید نفیسی، مترجم، نویسنده، شاعر و ادیب ایرانی این کتاب را نگاشته است. در نتیجه در کنار داستانهایی زیبا، با نثری ارزشمند و خواندنی روبهرو هستیم. دربارهی کتاب ستارگان سیاه کتاب ستارگان سیاه، داستانهایی کوتاه و خواندنی دارد. این داستانها عموماً از اتفاقهای واقعی در روزگارانی نهچندان دور... ادامه ›
کتاب شهری از خواب
- نویسنده: جابر حسین زاده نودهی
کتاب شهری از خواب مجموعه داستانهای به هم پیوسته به قلم جابر حسین زاده نودهى، نویسندهی جوان ایرانی، است. این کتاب 9 داستان مرتبط دارد که همگی در فضایی رویاگونه و وهمآلود میگذرند. شخصیتهای این داستانها مدام خواب میبینند و از خلال خوابها به زندگی یکدیگر ورود میکنند، بر آن تأثیر میگذارند و یک کل به هم پیوسته را تشکیل میدهند. دربارهی کتاب شهری از خواب آدمها دائماً در خوابهای یکدیگر حضور... ادامه ›
کتاب ایستادن زیر دکل برق فشار قوی
- نویسنده: داوود غفارزادگان
به دنبال مکانی برای ایستادن و سکون! کتاب ایستادن زیر دکل برق فشار قوی مجموعه داستان کوتاه اثر داوود غفارزادگان نویسندهی برجستهای ایرانیست که به عنوان هشتادونهمین اثر از مجموعهی جهان تازهی داستان به انتشار رسیده. کتاب پیش رو حاوی چندین داستان کوتاه است و بیشتر به مسئلهی هویت فردی و درونیات شخصیتهای کتاب میپردازد. دربارهی کتاب ایستادن زیر دکل برق فشار قوی داستانهای کوتاه همواره... ادامه ›
کتاب باد میوزد
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
اگر در تاریکی شبی خلوت سوار بر ماشین خود باشید و با زنی تنها در کنار خیابان مواجه شوید، چه کار میکنید؟ وحید قربانی نژاد شلمانی در کتاب باد میوزد داستان خود را با چنین موقعیتی آغاز میکند. دربارهی کتاب باد میوزد شب تاریک است و شهر خلوت. زنی با ظاهری ژندهپوش در کنار خیابان ایستاده است. آیا چشمبهراه کسی است که به سراغ او بیاید؟ آیا منتظر است تا رأس ساعتی مشخص به راه بیفتد و خیابان را به سوی... ادامه ›