معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب جنگل آدمها
- نویسنده: احمد بیرانوند
در کتاب جنگل آدمها، در فضایی خاص و به ظاهر تمثیلی، حیوانات با بهرهگیری از مظاهر متمدن حضور پیدا میکنند! باید گفت این داستانها دنیایی ویژه را نمایان میکنند. جنگل آدمها (هجده داستان از هجده نویسنده در دنیای حیوانات)، حاصل تلاش جمعی از نویسندگان است که به صورت کارگاهی، در داستانهایشان اقدام به خلق دنیای حیوانات با گرایشهای انسانی نمودهاند. در بخشی از کتاب جنگل آدمها میخوانیم: من یک خر... ادامه ›
کتاب روشناییهای زندگی
- نویسنده: آزاده آبی
آزاده آبی در کتاب روشناییهای زندگی با هشت داستان کوتاه تلاش میکند تا تصویری زیبا و مثبتاندیشانه از زندگی ارائه دهد. این مجموعه داستان کوتاه اولین تجربهی خالقش در زمینهی نویسندگی محسوب میشود. با مطالعهی این کتاب به راحتی میتوان به تلاش وی برای ترویج مثبتاندیشی و ستایش زیباییهای زندگی پی برد. آزاده آبی هنرمندی باسابقه در زمینهی صنایع دستی است و این نگاه هنرمندانهی خود را وارد ادبیات... ادامه ›
کتاب ندارد
- نویسنده: همایون جمشیدیان
همایون جمشیدیان در کتاب ندارد، مجموعهای از داستانهای واقعی را جمعآوری کرده است، اما آیا واقعا این داستانها واقعیت دارند؟ کتاب ندارد نه واقعیتِ واقعیت است نه خیالِ خیال، چیزی است بین خیال و واقعیت، شاید به عبارتی بتوان گفت، توهم و واقعیت، اگر در این نوشتهها نام کسی ذکر شده باشد، حتی اگر کسی ردی از او در اطراف نگارنده بیابد، هیچ معلوم نیست او همان شخصِ زندهی واقعیِ غیر داستانی باشد یا اگر... ادامه ›
کتاب شاباجی
- نویسنده: میلاد رضوان فرد
کتاب شاباجی مجموعهای از داستانهای کوتاه با مضامین اجتماعی و خانوادگی، به قلم میلاد رضوانفرد است که نثری روان و ساده دارند و شما را تا پایان با خود همراه میکنند. کتاب شاباچی برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستانهای کوتاه ایرانی علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب شاباجی میخوانیم: من به علت از دست دادن مادرم در دوران کودکی همیشه علاقهی زیادی به زنان سالمند داشتم و این... ادامه ›
کتاب تنهاترین تنها
- نویسنده: فاطمه نیک سیرت
کتاب تنهاترین تنها نوشته فاطمه نیک سیرت، دربردارندۀ مجموعه آثار منتخب دومین جشنواره ملی فاخته است که به قلم نویسندگان مختلف به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از کتاب تنهاترین تنها میخوانید: از استرس زیاد، توی اتوبوس خوابم برد. ولی به خاطر ترافیک بود که ربع ساعت دیر رسیدم به مصاحبهی کاریم. نگران نبودم چون برگشتم خانه و این بار ربع ساعت زودتر حرکت کردم و به موقع سر مصاحبه حاضر شدم. توی... ادامه ›
کتاب پلی بر سراب و داستانهای دیگر
- نویسنده: مجتبی رئیسی
آشنایی با زندگی مشاهیر ایران، نه تنها برای نویسندگان و منتقدان ادبی اهمیت دارد، بلکه برای علاقهمندان به تاریخ ادبیات نیز حائز اهمیت است. کتاب پلی بر سراب و داستانهای دیگر نوشتهی مجتبی رئیسی برخی از مشاهیر را در یک داستان خیالی به مخاطب معرفی میکند. درباهی کتاب پلی بر سراب و داستانهای دیگر چهرههای ادبی و شخصیتهای برجستهی تاریخ فرهنگ ایران زندگی پرفرازونشیبی داشتهاند که شنیدن خاطرات و... ادامه ›
کتاب کلمات علیه کرونا
- نویسنده: گروه نویسندگان
کتاب کلمات علیه کرونا دربردارندۀ داستانکهای منتخب مسابقهای است که در سال 1399 برگزار شد و آثار ممتاز هیئت داوران در قالب این کتاب منتشر شد؛ داستانکهایی دربارۀ ویروس کرونا که اغلب ناراحت کننده و قابل تأمل هستند. بعد از هجوم ناجوانمردانۀ کرونا که سایۀ سنگینِ آثار مخربش شاید تا سالها همراه بشر باشد، هرکس در حوزۀ فعالیت خودش تا آنجا که از دستش برمیآمد، دست به ابتکار زد. فروشندگان، فروش خود را... ادامه ›
کتاب تقاطع
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
قصهای کوتاه با پایانی غافلگیرکننده... کتاب تقاطع به قلم وحید قربانی نژاد شلمانی، ماجرای یک شب برفی را روایت میکند که غریبهای خود را به پشت در کلبهی دورافتادهی یک پیرمرد میرساند... درباره کتاب تقاطع داستان کوتاه کتاب تقاطع با منظرهای از یک کولاک سهمگین آغاز میشود. برف زمین را یکدست سفیدپوش کرده و تنها کلبهای تکافتاده و کوچک این منظرهی سرتاسر سپید را بر هم زده است. وحید قربانی نژاد... ادامه ›
کتاب دوست داشتن آغاز مرگ است
- نویسنده: حمید عشقی
کتاب دوست داشتن آغاز مرگ است نوشته حمید عشقی، مجموعهای از داستانهای کوتاه اجتماعی و مدرن است که از بیانی ساده، روان و دلنشینی برخوردارند. در بخشی از کتاب دوست داشتن آغاز مرگ است میخوانیم: چند لحظه ایستاد. دستش را در جیب بغل کُتش کرد؛ اما درآورد. چند قدم دور شد. برگشت. دوباره نگاه کرد: پی شما را خواهد کشت. روزنامه را از روی انبوه روزنامههای دسته شده برداشت، حتی قصد نداشت آن را بخرد؛ اما وقتی... ادامه ›
کتاب راهی به سوی جهنم
- نویسنده: ندا ترابی
کتاب راهی به سوی جهنم نوشتهی ندا ترابی، دربرگیرندهی داستانهای کوتاهی است که زندگی آدمهای سادهای را به تصویر میکشد. شاید بخشی از این داستانها گوشهای از زندگی خود شما باشد. داستانهای این مجموعه کوتاه هستند و خواندن آنها وقت زیادی را از شما نخواهد گرفت، اما برای زمانی طولانی در یادتان میماند. ندا ترابی در این داستانها به موضوعاتی پرداخته که برگرفته از زندگی ما آدمهاست؛ داستانهای... ادامه ›
کتاب زنی با چکمه ساق بلند سبز
- نویسنده: مرتضی کربلایی لو
مرتضی کربلایی لو در کتاب زنی با چکمه ساق بلند سبز، مجموعهای از داستانهایی را برای مخاطب گرد هم آورده که هیچکدام ناملموس و غیرقابلباور نیستند. هشت داستان کوتاهی که دقیقاً راوی زندگیهای روزمرهی انسانهای عادی هستند و ممکن است مشابه قصههایشان را بارها دیده و شنیده باشیم و بتوانیم هرآنچه احساس میکنند را تا عمق وجود، درک کنیم. این کتاب برندهی جایزهی مهرگان ادب و روزی روزگاری بوده است.... ادامه ›
کتاب PDF وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر)
- نویسنده: داود علی بابایی
داود علی بابایی در کتاب وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر) سعی بر این داشته است تا مسائل روزمره مردم را در قالب داستان نوشته و آنان را برای قشر تحصیل کرده و روشنفکر بازگو کند و مانند آینهای در برابر چشمان آنان قرار دهد. در واقع او با بیانی ساده، روان و طنز، نسل جوان را آگاه میسازد. مجموعه داستان وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود!، روایتگر قصههای کوتاهی است که... ادامه ›
کتاب PDF داستان شاهزاده و پرنده
- نویسنده: بدرالسادات عیوقی
شاهزاده و پرنده یکی از داستانهای کلیله و دمنه است که در خصوص حذر کردن از دشمن به نگارش درآمده است. بدینترتیب که شاهزادهای با جوجه مرغی دوست بوده و مادر مرغ، که قبره نام دارد، هر روز دو دانه میوه نادر برای آن دو میآورده است. روزی شاهزاده از دست جوجه مرغ عصبانی شده و او را خفه میکند و قبره زمانی که از این موضوع مطلع میشود چشمان شاهزاده را کور میسازد. در این حال شاه از قبره میخواهد تا به... ادامه ›
کتاب پرده آخر
- نویسنده: ارسطو خوش حساب
کتاب پرده آخر نوشتهی ارسطو خوش حساب مجموعهای است از پنج قصه، که به جز داستان نخست که با بیانی طنز به نگارش درآمده، باقی قصهها اسرارآمیز، درام و عاشقانه بوده و به قتل و جنایت ختم خواهند شد. لازم به ذکر است، به سبب سبک روابط، اتفاقات و روند قصهها، مطالعه کتاب حاضر برای افراد زیر 18 سال توصیه نمیشود. در بخشی از کتاب پرده آخر میخوانیم: اون زن از اولش هم با ازدواج ما موافق نبود. من این رو... ادامه ›
کتاب مرگ همسایهی آلمانی
- نویسنده: فاطمه نقوی
کتاب مرگ همسایهی آلمانی، نوشتۀ فاطمه نقوی، شامل هفت داستان کوتاه فارسی است. این داستانها با نگاهی نوستالژیک به گذشته و از دل روایتهای روزمره برآمدهاند و نویسنده با قلمی جذاب و دلنشین آنها را نگارش کرده است. دربارۀ کتاب مرگ همسایهی آلمانی فاطمه نقوی نویسندۀ جوان و تازهکار ایرانی در نخستین مجموعه داستان منتشر شدۀ خود به نام مرگ همسایهی آلمانی، هفت داستان کوتاه مختلف را گرد هم آورده است.... ادامه ›
کتاب چند نسخه از این کاغذها
- نویسنده: امیررضا بیگدلی
کتاب چند نسخه از این کاغذها در بردارنده هفت داستان کوتاه از امیررضا بیگدلی است که به سوژههای مختلف میپردازد. استخوانبندی محکم روایتهای بیگدلی، مجموعهای با پیرنگ منسجم و خواندنی را به ارمغان آورده است. درباره کتاب چند نسخه از این کاغذها: امیررضا بیگدلی نویسنده توانای معاصر با نوشتن داستانهایی تحت عناوین از این آشغالها، همسایه جدید، چند نسخه از این کاغذها، من که ربکا نیستم، کُلفت، بوی لاشه... ادامه ›
کتاب باران بمبئی
- نویسنده: پیام یزدانجو
کتاب باران بمبئی نُه داستان کوتاه در بر دارد که برگرفته از درک و کشف پیام یزدانجو از چندین سال تحصیل و زندگی در هند است. داستانها با درونمایههایی نزدیک، قصهی انسانی را به تصویر میکشند که با وجوهِ مختلفِی چون آگاهی، اسرارآمیز بودن و ناپدید شدن روبهرو میشود. دربارهی کتاب باران بمبئی: کتاب حاضر چهارمین اثر داستانیست که پیام یزدانجو به رشته تحریر درآورده. او که از نویسندگان تجربی ایران به... ادامه ›
کتاب هارمونی زندگی
- نویسنده: رشید ساعدپناه
کتاب هارمونی زندگی نوشته رشید ساعدپناه، روایتگر زندگی دو خانواده اشرافزاده دوبلینی است که رویکردهای متفاوتی نسبت به جامعه دارند. این کتاب نگاهی به تاریخ، هنر و موسیقی ایرلند دارد، در زمانی که آثار قحطی، فقر و رودررویی مسیحیان کاتولیک و پروتستانها و میهنپرستی ایرلندیها با شروع موسیقی و هنر رومانتیسم همراه بود. در این داستان زنان دلیل و بهانه خوشبختی همسرانشاناند. همه شخصیتها آرمانگرا،... ادامه ›
کتاب عشق بیخبر میآید
- نویسنده: محمدمسعود کیانی
کتاب عشق بیخبر میآید، شامل داستانهای جذاب و خواندنی از محمدمسعود کیانی است، که بیشتر آنها به زیبایی عشق اشاره میکنند. عشق، حس راستین ما درباره دیگر انسانهاست که همواره خواهان پیوند است، خواستار آمیزش است. گاهی ایثار میکند، شکست میخورد. غالباً اندوه زده است و زجر میکشد. گاهی نفرت میورزد و کینهجو میشود. شاید نیز بکشد، دیگری یا خود را. شاید عشق بیخبر میآید و به تبعش، کسی تنها نمیماند... ادامه ›
کتاب خانه کوچک ما
- نویسنده: داریوش احمدی
کتاب خانه کوچک ما مجموعه داستانی از داریوش احمدی است که برندهی اولین دورهی جایزهی شیراز شده. داستانهای کوتاه این مجموعه، اکثرا، دارای خط داستانی قوی و فضاهایی وهمآلود و دلهرهآور بر پایهی واقعیت هستند که با فرهنگ و آداب و رسوم مردم خوزستان در هم تنیده و روایتهایی خواندنی را به وجود آورده است. دربارهی کتاب خانهی کوچک ما مجموعه داستان خانهی کوچک ما که بسیار مورد توجه منتقدان و... ادامه ›
کتاب زنی که سبز شد
- نویسنده: غلامرضا رمضانی
غلامرضا رمضانی در کتاب زنی که سبز شد، خاطرات خود در دورههای مختلف را با تخیل درآمیخته و با کمی چاشنی طنز داستانهای کوتاه جذابی را نگاشته است. او اینگونه تجربیاتش را با مخاطبان در میان میگذارد و شما را در احساسات خود شریک میکند. کتاب زنی که سبز شد برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستان کوتاه علاقهمند هستید، این کتاب را از دست ندهید. با غلامرضا رمضانی بیشتر آشنا شویم: این نویسنده و کارگردان... ادامه ›
کتاب فیل در میانه باران تابستان تهران
- نویسنده: صفورا چریکی
کتاب فیل در میانه باران تابستان تهران مجموعهای از هشت داستان کوتاه به قلم صفورا چریکی است. این داستانها هرکدام با مضمون و زبانی متفاوت نوشته شدهاند. عنصر خیال حلقهی اشتراکِ تمام داستانهاست. نویسنده با عوض کردن راوی و فضا، هربار تجربهای تازه در اختیار مخاطب قرار میدهد. دربارهی کتاب فیل در میانهی باران تابستان تهران کتاب فیل در میانهی باران تابستان تهران مجموعهای از داستانهای کوتاه... ادامه ›
کتاب سنگ و سپر
- نویسنده: صمد طاهری
کتاب سنگ و سپر بهقلم نویسندهی توانای ایرانی صمد طاهری مجموعهای از 17 داستان کوتاه است که بین سالهای 1358 تا 1369 نوشته شدهاند و درونمایهی اجتماعی دارند. آنچه در داستانهای صمد طاهری بهخوبی مشهود است، خلق کاراکترهای متعدد و فضاهای داستانی صمیمی و خودمانیست، تاحدی که خواننده بهراحتی میتواند با بسیاری از شخصیتها حس همذاتپنداری داشته باشد. دربارهی کتاب سنگ و سپر صمد طاهری متولد سال... ادامه ›
کتاب دشت سرد
- نویسنده: علی علی اکبری
کتاب دشت سرد، تالیف علی علی اکبری، از سری داستانهای کوتاه فارسی است که در فضایی بسیار متفاوت و فارغ از مکان و زمان در قالب یک داستان تخیلی با شخصیتها و محیطی رمزآلود به مسائل و ارزشهای فرهنگی و ریشهای جوامع میپردازد که این روزها در دنیای مدرن و منفعت طلبیهای بشر مادی گرای امروزی، دیگر ارزش محسوب نمیشوند. در بخشی از کتاب دشت سرد میخوانیم: میگفتند تا به حال کسی نتوانسته از آن دشت زنده... ادامه ›