معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب زخم بوتیمار
- نویسنده: ناصر قلمکاری
کتاب زخم بوتیمار نوشته ناصر قلمکاری، داستان زنی را روایت میکند که روزگارش را در آپارتمانی در تهران به تنهایی سپری میکند و از نظر روحی و روانی حال ناخوشایندی دارد و نمیتواند برخی از خاطراتش را به یاد آورد و این موضوع ماجراهای مختلفی را رقم میزند. درباره کتاب زخم بوتیمار: کمتر رمانی را میتوان یافت که مسئله گمگشتگی و سرگردانی انسانهای شهری عصر مدرن را به تصویر بکشد و با خلق فضایی کابوسوار،... ادامه ›
کتاب نمک نبات
- نویسنده: محمد خدابخش
محمد خدابخش در کتاب نمک نبات، با زبانی شیوا و دلنشین، فداکاریها، دردها و دغدغههای پدرانه را به زیبایی تصویر کرده است. محمد خدابخش از سال ۱۳۶۵ و پس از آموختن هنرهای نمایشی در واحد فیلمبرداران صدا و سیما مشغول به کار و در فیلمهای به یاد ماندنی همچون گال، گلنار، خاک سرخ و... همکاری کرد. از سال ۱۳۸۰ به طور مستقل پشت دوربین قرار گرفت و از قاب کوچک آن سریالها و فیلمهای تلویزیونی زیادی چون سیاه... ادامه ›
کتاب مینا
- نویسنده: مینا اسحاقی
کتاب مینا، تالیف مینا اسحاقی، داستان دختری است که در اثر ورشکستگی شرکت پدرش و بیماری او دچار شوک عجیبی میشود. در بخشی از کتاب مینا میخوانیم: سرمو انداختم پایین و گفتم: کدوم شرکت؟! باغبانی نامرد همه پولا رو از حساب اصلی شرکت خارج کرده، به خاطر همین بابام الان تو این حال و روزه. همون عمو حسین که این همه بابا بهش اعتماد داشت. + واقعاً؟ - آره عمو! همه چی خراب شده. دیگه یه جورایی هیچی نداریم؛ صبح... ادامه ›
کتاب عروس ورزشگاه ژرلان
- نویسنده: نسرین میرزایی
کتاب عروس ورزشگاه ژرلان یک مجموعه داستان کوتاه از نسرین میرزایی است که تمام داستانهای آن بر محوریت یک درونمایه و دورهی زمانی مشخص برپا شده. داستانهای این مجموعه در مورد منافقیان یا مجاهدان خلق است که نویسنده آنها را به پدرش تقدیم کرده. او در نثر روایی و داستانپردازی خود در این مجموعهداستان از سبک رئالیسم بهره برده است. دربارهی کتاب عروس ورزشگاه ژرلان داستان کوتاه یک مدیوم ادبی است که در... ادامه ›
کتاب صوتی ذهن خوانی مگسها
- نویسنده: نازنین سلیمانی
کتاب صوتی ذهن خوانی مگسها اثری از نازنین سلیمانی است. در این کتاب، اتفاقات روزمره و مکالمات درونی دختری را میشنویم که در دورهی همهگیری کرونا، با خانواده و مشکلات متعدد خانوادگی در خانه گیر افتاده و راه فراری ندارد... دربارهی کتاب صوتی ذهن خوانی مگسها شخصیت اصلی کتاب صوتی ذهن خوانی مگسها نوشتهی نازنین سلیمانی، دختر نوجوانی است که از روزمرهاش در دوران کرونا میگوید. همه از بابت بیماری و... ادامه ›
کتاب غوغای کاکتوس
- نویسنده: فائقه درویش
فائقه درویش در کتاب غوغای کاکتوس داستانی را روایت میکند که تمامی ماجراهای آن در یک بیمارستان روانی میگذرد. این کتاب اثری در ژانر اجتماعی و روانشناسانه است و سرشار از نمادها و تمثیلهاست که خوانندگان میتوانند برداشتی آزادانه از نمادهای آن داشته باشند و ارتباطی فعال با متن برقرار کنند. کتاب غوغای کاکتوس برای چه کسانی مناسب است؟ اگر علاقهمند به رمانهای ایرانی هستید و دوست دارید از یکی از... ادامه ›
کتاب رایمون
- نویسنده: حمیده انصاری پور
کتاب رایمون، رمانی ایرانی به قلم حمیده انصاریپور دربارهی خانواده، اصالت، عشق، مهربانی و البته دست بیرحم روزگار است که انسان را با حوادث متعدد بارها و بارها میآزماید. در این کتاب، داستان خانوادهی رایمون و بالا و پایینهای سرنوشت را میخوانیم که از کودکی تا بزرگسالی شخصیت رایمون را به روزهایی تلخ و شیرین بدل کرده است. دربارهی کتاب رایمون روزگار بالا و پایین بسیار دارد. برای بعضی آدمها این... ادامه ›
کتاب پسر رها شده و فرشته درد
- نویسنده: امیرحسین ابوئی مهریزی
امیرحسین ابوئی مهریزی ملقب به هیراد در کتاب پسر رها شده و فرشته درد، داستانی از ترس؛ غم؛ شادی؛ عشق؛ محبت و... به رشته تحریر درآورده است که فقط جنبه سرگرمی دارند و کاملا زاییدۀ قوه تخیل اوست. به راستی که آخر زندگی ما چه میشود؟ آیا ما نیز هدف مشخصی داریم، میدانیم برای چه تلاش میکنیم، و اصلا برای چه زندهایم، آیا اصلا تلاشی میکنیم؟ اگر نه، بلند شو؛ بلند شو کاغذی بردار و برای خودت هدفی مشخص کن!!... ادامه ›
کتاب سیاهی
- نویسنده: حدیثه اسماعیلی
کتاب سیاهی، رمانی رازآلود است که توسط حدیثه اسماعیلی به رشتهی تحریر درآمده. این کتاب دربارهی افراد شرور جامعه است و چالشهای زندگی شایان را روایت میکند که ناخواسته وارد این اجتماع شده. او هکر است و به واسطهی مهارتهایش در این مسیر قرار گرفته. مواجههی او با آدمهای مرموز داستان، محور اصلی کتاب حاضر را تشکیل میدهد. دربارهی کتاب سیاهی حدیثه اسماعیلی در کتاب سیاهی، ماجرای زندگی شایان را روایت... ادامه ›
کتاب آدم و خاک
- نویسنده: جواد رضایی
کتاب آدم و خاک از جواد رضایی، روایت خانوادهایست که هر یک از اعضای آن با مشکلات عجیبوغریبی دستوپنجه نرم میکنند، همهی فرزندان خانواده یک ویژگی مشترک دارند: همه به اتفاق معتقدند که تمام مشکلاتی که دارند، از وجود پدرشان و رفتارهای او سرچشمه میگیرد. در این رمان از خانوادهای میخوانیم که همیشه با غم و چالش روبهرو است و در نهایت هم سرنوشت غمانگیزی برای آنها رقم میخورد. دربارهی کتاب آدم و... ادامه ›
کتاب چنین دیدم...
- نویسنده: فرشته امیری
کتاب چنین دیدم... به قلم فرشته امیری اثری جذاب، پر کشش و غافلگیر کننده درباره خانوادهای کوچک است که راز بزرگی در دلشان دارند، اما با گذشت زمان و اتفاقاتی که برایشان پیش میآید ناچار به فاش کردن آن برای فرزند در آستانه بلوغشان میشوند. درباره کتاب چنین دیدم: این کتاب سه شخصیت اصلی دارد که هر کدام ماجراهای پرپیچ و خمی را پیش رو دارند و یا از سر گذراندهاند. اصلیترین شخصیت داستان مادری یتیم است... ادامه ›
کتاب پس از پایان
- نویسنده: همایون محمدی
اثری درباره دوباره برخواستن و شروع کردن. همایون محمدی در کتاب پس از پایان سرگذشت مردی را به تصویر میکشد که با از دست دادن مهمترین داشتههایش در ناامیدی غرق میشود اما پس از مدتها تحمل و مبارزه راهی برای شروع دوباره پیدا میکند... درباره کتاب پس از پایان: هر آدمی در مقطعی از زندگی فکر میکند به آخر خط رسیده است و دیگر توانی برای ادامه دادن ندارد. احتمالا هم حق با اوست چون ما نمیتوانیم... ادامه ›
کتاب خزنده منطقی
- نویسنده: امیرحسین امیرپور
کتاب خزنده منطقی، رمانی با درونمایهی اجتماعی و روانشناسی، نوشتهی امیرحسین امیرپور است که ماجرای آن در شهری کوچک در انگلستان میگذرد. این رمان، داستان مردی را روایت میکند که علاوه بر دستوپنجهنرمکردن با مشکلات شغلی و خانوادگی، با خود و جهان پیرامونش هم درگیر جنگ سختی شده است. او دنیا را جور دیگری میبیند و سؤالات بزرگی دارد که یافتن جوابشان کلافهاش کرده. آیا میتواند خود را نجات دهد؟!... ادامه ›
کتاب نیمی از من سهم خوابهایم
- نویسنده: احسان رضایی
کتاب نیمی از من سهم خوابهایم اولین رمان احسان رضایی است و بیستویک بار بازنویسی شده تا به نسخهی نهایی رسیده است. نویسنده در این رمان، داستان مردی به نام رضا را روایت میکند که در زندگیاش گم شده و میخواهد با کمک یک راهنما، خود را بیابد. فضای داستان مبهم، رویاگونه و مالیخولیایی است و جنبههایی عرفانی و روانشناختی دارد. دربارهی کتاب نیمی از من سهم خوابهایم کتاب نیمی از من سهم خوابهایم، رمانی... ادامه ›
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم همراه با سی و سه داستان دیگر اثری از مهرداد اسماعیل پور است. این کتاب مجموعهای از داستانهای کوتاه که به طور میانگین شامل هفتصد کلمه است و شیوهی روایی غالب آنها اول شخص است. ادامه ›
کتاب و دوباره زندگی
- نویسنده: نسرین سرومیلی
کتاب و دوباره زندگی به نویسندگی نسرین سرومیلی، روایتی ساده و بدون پیچیدگی با نثری عوامانه که سرنوشت زندگی دختر جوانی به نام رویا را بیان میکند که درگیر احساسات و عواطف اشتباه میشود و مسیر زندگیاش تغییر میکند. در بخشی از متن کتاب و دوباره زندگی (And live again) میخوانیم: آخرین امتحانم رو که دادم خوشحال روانه خانه شدم. خوشحال نه به خاطر اینکه امتحانم رو خوب داده بودم. به خاطر اینکه اگه شانس... ادامه ›
کتاب مادر
- نویسنده: ام البنین منیری خلیل آباد
کتاب مادر نوشتهی ام البنین منیری خلیل آباد، فصل دوم رمان در حوالی عذاب، داستان زندگی زنی به اسم شیواست که با سختیهای فراوان کودکانش را خود به تنهایی بزرگ میکند. خلاصهای از کتاب مادر (فصل دوم رمان در حوالی عذاب): شیوا در جوانی همسرش را از دست میدهد. او با سه فرزند و یک تو راهی از روستای کوچک خود به شهر میآید، تا خود را از تهمت و حرف مردم نجات دهد. اما ازدواج با طاهر، مردی که هیچ بویی از... ادامه ›
کتاب همراه آفتاب
- نویسنده: محمد عزیزی
کتاب همراه آفتاب داستانی ایرانی به قلم محمد عزیزی، دربارهی مردی بیرجندی به نام حبیب است که دوران شاه خانوادهاش را رها میکند و در کورهپز خانههای جنوب تهران مشغول به کار میشود. حبیب در سی و پنج سالگی بیمار، ضعیف و ناتوان میشود و شبی دار فانی را وداع میگوید. پسر بزرگ او تقی در اوج جوانی مجبور میشود برای تأمین مخارج خانواده و تسویه حساب با طلبکاران پدرش به تهران برود. در بخشی از کتاب همراه... ادامه ›
کتاب او خواست دنیا را نجات دهد
- نویسنده: صبا ارسطو
کتاب او خواست دنیا را نجات دهد نوشتهی صبا ارسطو، با روایت داستان دختری که در بین مشکلات و تعصبات خانوادهاش به دنبال به دست آوردن آزادی است، به شما نشان میدهد که هیچکس قادر نیست به تنهایی با سختیهای دنیا بجنگد و به همان چیزی که میخواهد دست یابد. در بخشی از کتاب او خواست دنیا را نجات دهد میخوانیم: وقتی داشتم قلم مو را به رنگ سبز آغشته میکردم؛ برق رفت. بدم نمیآمد در تاریکی بنشینم. حس خوبی... ادامه ›
کتاب عروس سیاهپوش
- نویسنده: نسرین ثامنی
خواننده گرامی، تنها انگیزهام از نگارش این کتاب، بررسی اجمالی مسئله خانمان بر انداز طلاق است که در هر جامعه ای بخصوص در جامعه اسلامی ما به اشکال گوناگون وجود داشته و عوامل مختلف و مشکلاتی که بعنوان مسئله طلاق مطرح میگردد باعث میشود که جامعه را به زوال و نیستی سوق دهد . در این کتاب، بر خلاف اکثر رمانهای تخیلی، از سرگذشت واقعی انسان درمانده ای پرده برداری شده و شخصیت واقعی اوست که مورد بحث و... ادامه ›
کتاب کباب غاز
- نویسنده: محمدعلی جمالزاده
منتشر شده در ماهنامه ادبیات داستانی چوک شماره مهرماه سال 92 داستان کوتاه در ایران با مجموعه ی یکی بود یکی نبود از سید محمد علی جمالزاده در سال 1300 متولد شد. محمد علی جمالزاده در سال 1274ش. در خانواده ای روحانی در اصفهان به دنیا آمد. در هفده سالگی برای تحصیل به بیروت رفت و سپس رهسپار پاریس شد. او نخستین مجموعه ی داستان های کوتاه ایرانی را تحت عنوان یکی بود یکی نبود در سال 1300 منتشر کرد. به... ادامه ›
کتاب گاف
- نویسنده: سارا گریانلو
کتاب گاف اثری جسورانه و اجتماعی از سارا گریانلو است که موضوعات و آسیبهای مختلف اجتماعی را در قالب یک داستان جذاب و متفاوت به تصویر میکشد؛ داستانی که اگر حقیقت داشته باشد تجربهای تلخ خواهد بود. درباره کتاب گاف: زن و شوهری به نام ارغوان و ایمان که هر دو معلم هستند و از این راه زندگی میگذرانند، به پیشنهاد یکی از دوستانشان به عنوان داوطلب در یکی از سازمانهای مردم نهاد عضو میشوند. آنها قرار... ادامه ›
کتاب سفیر درد
- نویسنده: زهرا خردمند
کتاب سفیر درد نوشتهی زهرا خردمند، دربارهی دختری است که در دوران ارباب سالاری زندگی میکند و ارباب با ظلمی که در حق خانوادهاش روا میدارد، مسیر زندگی او را برای همیشه تغییر میدهد، آن هم به بدترین شکل ممکن! دربارهی کتاب سفیر درد: این رمان جذاب و خواندنی در روزگار ارباب سالاری رخ میدهد و شخصیت اصلی داستان، دختر بچهی زیبایی به نام کتایون است که فقط هشت سال دارد. ارباب ظالم، زندگی او و... ادامه ›
کتاب اشک ماهی
- نویسنده: ژاله معینی
کتاب اشک ماهی نوشتهی ژاله معینی رمانی است با درونمایه عرفانی که در یکی از روستاهای کردنشین کشور اتفاق میافتد و در حین روایت داستان، بخشی از فرهنگ کردستان را معرفی میکند. افتخارات کتاب اشک ماهی: - کسب دیپلم افتخار و مقام اول، جشنواره دو سالانه ادبیات داستانی (استان البرز، شهریور 91) - مقام دوم هفتمین جشنواره دو سالانه سراسری ادبیات داستانی سازمان بسیج هنرمندان (استان گلستان، مهر 91) در بخشی از... ادامه ›