معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب بیراهههای زندگی
- نویسنده: معصومه حبیبی
کتاب بیراهههای زندگی نوشتهی معصومه حبیبی، در مورد پسری به نام علی است که در گذشته مادرش را از دست داده و حالا با پدرش زندگی میکند. پدرش اخلاق تند و تیزی دارد و علی او را در مرگ مادر مقصر میداند. آشنا شدن با دخترکی بیخانمان او را وارد ماجراهایی میکند. در بخشی از کتاب بیراهههای زندگی (Bypaths of life) میخوانیم: سرما غوغا کرد و با لشگری تمام قد به داخل سالن هجوم آورد، دندانها به هم خورد،... ادامه ›
کتاب من همیشه تو بودم
- نویسنده: قاسم امیری
کتاب من همیشه تو بودم نوشته قاسم امیری، داستان جذاب و خواندنی ازدواج با یک معلول جنگ تحمیلی است. در بخشی از کتاب من همیشه تو بودم میخوانید: آن روز برف بود و کولاک، و من بودم و آن پنجره، که زیر مشتهایِ طوفان و تگرگ، طاقتش را از دست داد و باز شُد به رویِ هر چه بادا باد. تمام بالشهای داخل اتاق هم نتوانستند قدِ مرا به پنجرهای برسانند که حالا دیگر چیزی به شکسته شدنش نمانده بود. در آن کولاک،... ادامه ›
کتاب یک، دو، پنج حیات
- نویسنده: فرزانه رجبی
کتاب یک، دو، پنج حیات، رمانی واقعگرا نوشتهی فرزانه رجبی، داستان زندگی چند آتشنشان را بهطور موازی روایت میکند. نویسنده در این داستان تلاش میکند تا مخاطب را با دشواریهای زندگی حرفهای و شخصی آتشنشانها، تا حدودی آشنا کند. دربارهی کتاب یک، دو، پنج حیات آتشنشانی یکی از مشاغل دشوار و ضروری برای جامعه است. وضعیت کاری آتشنشانان به شکلی است که مرزی بین کار و زندگی شخصی آنان نمیتوان متصور شد... ادامه ›
کتاب عروس سیاهپوش
- نویسنده: نسرین ثامنی
خواننده گرامی، تنها انگیزهام از نگارش این کتاب، بررسی اجمالی مسئله خانمان بر انداز طلاق است که در هر جامعه ای بخصوص در جامعه اسلامی ما به اشکال گوناگون وجود داشته و عوامل مختلف و مشکلاتی که بعنوان مسئله طلاق مطرح میگردد باعث میشود که جامعه را به زوال و نیستی سوق دهد . در این کتاب، بر خلاف اکثر رمانهای تخیلی، از سرگذشت واقعی انسان درمانده ای پرده برداری شده و شخصیت واقعی اوست که مورد بحث و... ادامه ›
کتاب مجموعه داستان های صادق هدایت
- نویسنده: صادق هدایت
صادق هدایت از پیشگامان داستاننویسی نوین ایران و روشنفکری برجسته بود. صادق هدایت از تأثیرگذارترین و برﺟﺴﺘﻪترین نویسندگان داستاﻥهای کوتاه است که آثار او مورد توجه بسیاری از مترجمان، منتقدان و نویسندگان در سراسر جهان قرار گرفته است. هدایت داستاﻥنویسی سبک گوتیک را به جهان عرضه کرد که جاﻥمایه بیشتر آﻥها تاریکی، ترس، و سخن از ناامیدی و مرگ است. دروﻥمایه داستاﻥهای هدایت از ویژﮔﻲهای ﺑﻲمانندی برخوردار... ادامه ›
کتاب سرزمین جعبهها
- نویسنده: احسان کیان فرد
سرزمین جعبهها یک محیط به شدت محدود با حاکمان سختگیر است که در آن انسانها به شیوههای مختلف کنترل میشوند تا فرصت اندیشیدن به هیچچیز را نداشته باشند. احسان کیان فرد در کتاب سرزمین جعبهها از شخصیتی سخن میگوید که میخواهد در چنین جامعهای معنای زندگی خود را کشف کند. دربارهی کتاب سرزمین جعبهها سرزمینی را تصور کنید که در آن واقعیتهای زندگی پنهان میشود و حاکمانش اجازه نمیدهند هیچکس از... ادامه ›
کتاب دنیای من
- نویسنده: لیدا ناصحی
لیدا ناصحی در کتاب دنیای من داستان دخترِ نقاشی را روایت میکند که در مسیر موفقیت و برنده شدن در مسابقهای قدم برداشته است و در حین تکاپوها و تلاشهای مربوط به این مسابقه پی به حقایقی در خصوص زندگی خود میبرد. معرفی رمان دنیای من: رمان کوتاه دنیای من اثری متفاوت محسوب میشود و شما را با دختری به نام دنیا آشنا میکند. این دختر، ذهن پرسشگر و پویایی دارد و همواره به دنبال پاسخهای مناسب و منطقی است.... ادامه ›
کتاب فریاد دردها
- نویسنده: زهرا ایمانی
کتاب فریاد دردها نوشتۀ زهرا ایمانی، داستان خانواده سه نفرهای را به تصویر میکشد که در خانهای در یک محلۀ قدیمی زندگی میکنند و هر روز صدای جیغهایی را در همسایگیشان میشنوند. دربارهی کتاب فریاد دردها: یک خانواده که متشکل از یک مادر و دو خواهر است در خانهای قدیمی زندگی میکنند، یکی از دخترها در آستانۀ ازدواج قرار دارد. چند سالی است که صدای جیغ یک دختربچه که عقبمانده ذهنی است در همسایگیشان... ادامه ›
کتاب صوتی مرز
- نویسنده: سمیه جعفری
سمیه جعفری در کتاب صوتی مرز، داستان کوتاه و غمباری از وضعیت دشوار پناهندگان افغان روایت کرده و نشان داده که چگونه فقر میتواند زندگیهای بسیاری را نابود و افراد زیادی را در راه گریز از آن قربانی کند؛ سرنوشت شومی که پیشاز هر کس، گریبان کودکان و ضعیفترها را میگیرد. دربارهی کتاب صوتی مرز داستان کتاب صوتی مرز نوشتهی سمیه جعفری، جایی در مرز میان ایران و افغانستان در جریان است. جادههای خاکی،... ادامه ›
کتاب صوتی ساطور
- نویسنده: جلال ملکشاهی
کتاب صوتی ساطور اثری از جلال ملکشاهی، یکی از نویسندگان معاصر ایران است. ملکشاهی در این داستان کوتاه راوی زندگی مردی جاهلمآب و لوطیمسلک است که میان ادامهی راه گذشتهی تیره و تاری که از سر گذرانده و انتخاب مسیری متفاوت برای آیندهاش مردد است. دربارهی کتاب صوتی ساطور جلال ملکشاهی در کتاب صوتی ساطور از هراسهای مردی میگوید که دلنگران از سرنوشت خود و خانواده، بهویژه دختر کوچکش، قصد دارد... ادامه ›
کتاب مینا
- نویسنده: مینا اسحاقی
کتاب مینا، تالیف مینا اسحاقی، داستان دختری است که در اثر ورشکستگی شرکت پدرش و بیماری او دچار شوک عجیبی میشود. در بخشی از کتاب مینا میخوانیم: سرمو انداختم پایین و گفتم: کدوم شرکت؟! باغبانی نامرد همه پولا رو از حساب اصلی شرکت خارج کرده، به خاطر همین بابام الان تو این حال و روزه. همون عمو حسین که این همه بابا بهش اعتماد داشت. + واقعاً؟ - آره عمو! همه چی خراب شده. دیگه یه جورایی هیچی نداریم؛ صبح... ادامه ›
کتاب نامههای سلیمان
- نویسنده: فریبرز یدالهی
کتاب نامههای سلیمان به قلم فریبرز یدالهی، حکایت جوانی به نام سلیمان و نامههایی که از خانه ارباب به مادرش مینویسد را روایت میکند. نامههای او، شرح مصائب و مشکلات زندگی کودکی است گیج و لال که نه در چاه، که با قلم شرح درد مینگارد. سلیمان که پس از فوت پدر ناچار میشود زادگاه خویش را ترک نماید، سوگند میخورد که به خانه بازنگردد و لب یه سخن گفتن نگشاید اما... در بخشی از کتاب نامههای سلیمان... ادامه ›
کتاب آنکت و دو روایت دیگر
- نویسنده: احمد قاسمی
کتاب آنکت و دو روایت دیگر مجموعه داستانی از احمد قاسمی، عضو کمیتهی مرکزی و نظریهپرداز معروف حزب توده است که به همت کاظم فرهادی جمعآوری شده و به چاپ رسیده است. این مجموعه شامل هشت داستان کوتاه با مضامینی مرتبط با فعالیتهای سیاسی احمد قاسمی و دو ناداستان دربارهی شرایط سخت او در هنگام فرار و زندگی مخفیانه در اروپاست که برای علاقهمندان جالب توجه خواهد بود. دربارهی کتاب آنکت و دو روایت دیگر... ادامه ›
کتاب غوغای کاکتوس
- نویسنده: فائقه درویش
فائقه درویش در کتاب غوغای کاکتوس داستانی را روایت میکند که تمامی ماجراهای آن در یک بیمارستان روانی میگذرد. این کتاب اثری در ژانر اجتماعی و روانشناسانه است و سرشار از نمادها و تمثیلهاست که خوانندگان میتوانند برداشتی آزادانه از نمادهای آن داشته باشند و ارتباطی فعال با متن برقرار کنند. کتاب غوغای کاکتوس برای چه کسانی مناسب است؟ اگر علاقهمند به رمانهای ایرانی هستید و دوست دارید از یکی از... ادامه ›
کتاب سفیر درد
- نویسنده: زهرا خردمند
کتاب سفیر درد نوشتهی زهرا خردمند، دربارهی دختری است که در دوران ارباب سالاری زندگی میکند و ارباب با ظلمی که در حق خانوادهاش روا میدارد، مسیر زندگی او را برای همیشه تغییر میدهد، آن هم به بدترین شکل ممکن! دربارهی کتاب سفیر درد: این رمان جذاب و خواندنی در روزگار ارباب سالاری رخ میدهد و شخصیت اصلی داستان، دختر بچهی زیبایی به نام کتایون است که فقط هشت سال دارد. ارباب ظالم، زندگی او و... ادامه ›
کتاب زمایا
- نویسنده: حامد خسروان
کتاب زمایا نوشتهی حامد خسروان، ماجرای کمک خلبانی ایتالیایی است که باید برای انجام مأموریتی به سارایوو برود ولی در زمان بازگشت به دستور مافوق خود در فرودگاه میماند و اتفاقات عجیبی برایش رخ میدهد. دربارهی کتاب زمایا: در ابتدای داستان کمک خلبان با یکی از پرسنل فرودگاه آشنا میشود که در پی آن تصمیمات عجیبی برای مافوق خود میگیرد. در ادامه او با یک خبرنگار زن ایتالیایی که زمانی عشق دوران جوانیاش... ادامه ›
کتاب سیاهی
- نویسنده: حدیثه اسماعیلی
کتاب سیاهی، رمانی رازآلود است که توسط حدیثه اسماعیلی به رشتهی تحریر درآمده. این کتاب دربارهی افراد شرور جامعه است و چالشهای زندگی شایان را روایت میکند که ناخواسته وارد این اجتماع شده. او هکر است و به واسطهی مهارتهایش در این مسیر قرار گرفته. مواجههی او با آدمهای مرموز داستان، محور اصلی کتاب حاضر را تشکیل میدهد. دربارهی کتاب سیاهی حدیثه اسماعیلی در کتاب سیاهی، ماجرای زندگی شایان را روایت... ادامه ›
کتاب تاریک ماه
- نویسنده: منصور علیمرادی
کتاب تاریک ماه نوشتهی منصور علیمرادی روایت زندگی میرجان است، جوانی یاغی و عاشق که بدون خواست خود و به ناچار اسیر بیابان شده است. او ماهها در میان کوه و شنزارها با خودش تنهاست و برای غذا چیزی به جز گوشت شکار و گیاهان بیابانی ندارد. تاریک ماه داستان رنج انسان است، رنجها و آلامی که اتفاقات زندگی بر او متحمل میدارند و او چارهای به جز تحمل ندارد. تاریک ماه در سال 93 موفق به دریافت جایزهی هفت... ادامه ›
کتاب کمی مایل به سرخ
- نویسنده: فرشته نوبخت
کتاب کمی مایل به سرخ نوشتهی فرشته نوبخت، رمانی جذاب با فضایی متفاوت است که داستان زنی به نام پونه را روایت میکند. او پس از سه ماه از کما بیرون میآید، چرخی در گذشتهاش میزند و به جستجوی اخبار و اتفاقاتی میپردازد که در این مدت سبب تغییر آدمهای اطرافش شده است. این اثر، داستانی با سبک مدرن دارد که ایدهی اصلی آن بر اساس مرگ یکی از نزدیکان نویسنده شکل گرفته است. او در این کتاب مثل دیگر آثارش،... ادامه ›
کتاب بعد دیگر نمیتوان خوابید
- نویسنده: ناتاشا امیری
کتاب بعد دیگر نمیتوان خوابید مجموعهداستانی از ناتاشا امیری است. این مجموعه به وقایعی در زندگی چند راوی، تلاش آنان برای حل کردن گرهای در داستان و پرسشهایشان در مواجهه با واقعیتی طعنهآمیز میپردازد. نویسندهی این مجموعه در گذشته برندهی چندین جایزهی ادبی معتبر شده است. دربارهی کتاب بعد دیگر نمیتوان خوابید مجموعهداستان بعد دیگر نمیتوان خوابید نوشتهی ناتاشا امیری در سال 1392 توسط نشر چشمه... ادامه ›
کتاب PDF من از مادرم بزرگترم
- نویسنده: مریم عامری
شام مامانم را دادم، بردمش تو اتاق خودم خواباندمش. روی تختم عروسک قرمزم را که خیلی دوست داشت گذاشتم بغلش. سرم را گذاشتم رو پاهاش. دلم برایش تنگ شده بود، برای نوازش هایش، برای قصه هایش، برای همه چیزش، همه چیز. شاید دیگر نوبت من بود که برای او مادری کنم. پتو را کشیدم رویش: - بخواب مامانی! شب بخیر. ادامه ›
کتاب صوتی آن سوی بخار آینه
- نویسنده: آزاده سوری
کتاب صوتی آن سوی بخار آینه روایتی داستانی از آزاده سوری است. سوری در این داستان کوتاه از روزمرگیها و چالشهای زندگی زنی به نام سایه صحبت میکند که درصدد است میان فرازونشیبها و دشواریهای زندگی متأهلی و نیازهای برآوردهنشده و آرمانهای محققنشدهی فردیاش تعادل برقرار کند. دربارهی کتاب صوتی آن سوی بخار آینه آزاده سوری در کتاب صوتی آن سوی بخار آینه راوی زندگی سایه است؛ زنی توانمند و تحصیلکرده... ادامه ›
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم همراه با سی و سه داستان دیگر اثری از مهرداد اسماعیل پور است. این کتاب مجموعهای از داستانهای کوتاه که به طور میانگین شامل هفتصد کلمه است و شیوهی روایی غالب آنها اول شخص است. ادامه ›
کتاب من در حال نابودی؟ یا مریخ در حال پذیرش
- نویسنده: آرش آذر
کتاب من در حال نابودی؟ یا مریخ در حال پذیرش به قلم آرش آذر، در قالب رمانی جذاب نگاهی متفاوت به مشکلات حاضر در جامعه، ویروس کرونا و چگونگی مواجهه مردم با آن دارد. درباره کتاب من در حال نابودی؟ یا مریخ در حال پذیرش: با شروع شیوع ویروس مرگبار کرونا در تمام دنیا ترس و اضطراب زیادی بر مردم دنیا چیره شد. به طوری که در آغاز شیوع این بیماری خیابانها و مکانهای عمومی خلوت و مردم در خانههای خود پنهان... ادامه ›