معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

معرفی و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟

شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب می‌شود که مشکلات و کاستی‌های اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت می‌کند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهی‌بخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیض‌های قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول می‌شوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی می‌پردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمان‌های اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.

تاریخچه‌ی نگارش داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

بررسی روند داستان‌نویسی در ایران نشان می‌دهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستان‌های اجتماعی بسیار کم‌رنگ بود؛ به‌طوری‌که در میان داستان‌های کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درون‌مایه‌ای بهره‌مندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان‌ اجتماعی جلب شد و در دوره‌ی مشروطه، نیاز به چنین داستان‌هایی برای آگاه‌سازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.

همان‌طور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، به‌مرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سال‌های 1300 هجری، داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصان‌ها و کمبودهای مختلف، در آثار داستان‌نویسان و رمان‌نویسان ایرانی نمود یافت.

با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشته‌ی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستان‌های اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمان‌هایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهه‌های 1320 و 1330 شمسی، داستان‌هایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشته‌ی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.

در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانواده‌‌ی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دهه‌ی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایه‌ها»، بهترین رمان‌های اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبه‌ی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.

عباس معروفی در دهه‌ی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانواده‌ای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعه‌ی پدرسالار و نخبه‌کشی در جامعه‌ی ایرانی پرداخت. این نویسنده‌ی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دهه‌ی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسی‌ها» نوشته‌ی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسین‌های بسیاری را برانگیخت.

در دهه‌های بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستان‌ها و رمان‌های متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشته‌ی زویا پیرزاد، «حتی وقتی می‌خندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشته‌ی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.

انواع داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

نویسندگان معمولاً برای روایت‌پردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغه‌های مختلف جامعه را با فضاسازی‌ها و عناصر متنوع درهم می‌آمیزند و زیرژانرهایی را خلق می‌کنند که برخی از مهم‌ترین‌هایشان عبارت‌اند از:

  • داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستان‌های اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر می‌کشد. رمان «چشم‌هایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونه‌ای از این آثار است.
  • داستان اجتماعی تاریخی: داستان‌هایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دوره‌ی تاریخی مشخص مطرح می‌کنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار می‌گیرند. در این‌گونه داستان‌ها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دوره‌ی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دهه‌ی 1330 به تصویر می‌کشد.
  • داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده‌ در این‌گونه از داستان‌های اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوته‌ی نقد می‌گذارد و به‌شکلی ویژه به آن می‌پردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشته‌ی صادق هدایت، این نگاه انتقادی به‌خوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوان‌آزاری در میان مردم جامعه می‌تازد و در خلال داستان، به ریشه‌های آن اشاره می‌کند.
  • داستان اجتماعی سیاسی: در داستان‌های این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوه‌ی حکم‌رانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... به‌عنوان ریشه‌ی معضلات اجتماعی اشاره می‌شود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که می‌بریم» اثر جلال آل احمد، می‌توان مشاهده کرد.
  • داستان اجتماعی پرولتری: داستان‌های اجتماعی‌ای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در رده‌ی رمان‌های اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار می‌گیرند. داستان «گلیه مرد» نوشته‌ی بزرگ علوی، یکی از نمونه‌های معروف این آثار است که سختی‌ها و مصائب زندگی کارگران را روایت می‌کند.

اهمیت مطالعه‌ی داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی

در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمی‌توان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم می‌کند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغه‌های افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و هم‌دلی برسد. مطالعه‌ی رمان‌ها و داستان‌های اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغه‌های زنان و مردان ایرانی و ریشه‌ی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش می‌دهد و کمک می‌کند فارغ از نگاه‌های کلیشه‌ای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن می‌کنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشت‌ساز آگاه می‌سازند. این آگاهی کمک می‌کند تا مسائل و کاستی‌های اجتماعی امروز را ریشه‌یابی کنیم و برای بهبود آن‌ها، گام‌هایی اثرگذار برداریم.

خواندن داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دوره‌های تاریخی مختلف شناسایی و ریشه‌یابی کنید و با دغدغه‌های اقشار مختلف جامعه‌مان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان می‌خواهد به موازات دست‌یابی به این مقاصد، حلاوت داستان‌خوانی را هم مزه‌مزه کنید، پس پیشنهاد می‌کنیم خرید و دانلود بهترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.

پرطرف‌دارترین داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعه‌ی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنی‌ست که برخی از بهترین رمان‌های اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شده‌اند و این مخاطبان با خرید و توصیه‌ی مطالعه‌ی آن‌ها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کرده‌اند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمرده‌ایم:

  • کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
  • کتاب چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم، به قلم زویا پیرزاد
  • کتاب چشم‌هایش، اثر بزرگ علوی
  • کتاب سال بلوا، نوشته‌ی عباس معروفی
  • کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
  • کتاب محلل، اثر صادق هدایت

پیشنهاد برای دانلود رایگان داستان‌ها و رمان‌های اجتماعی ایرانی در کتابراه

چنانچه شما هم برای مطالعه‌ی داستان‌های اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینه‌های خرید کتاب نگران هستید، می‌توانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتاب‌های متنوع و مرتبط با این ژانر را به‌طور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوان‌های رایگان را در زیر فهرست کرده‌ایم:

  • کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
  • کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
  • کتاب سرزمین جعبه‌ها، نوشته‌ی احسان کیان فرد
  • کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
  • کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور

کتاب فصل آخر

معرفی و دانلود کتاب فصل آخر کتاب فصل آخر، ماجراهای زندگی پرپیچ‌وخم دختری به نام شیرین را روایت می‌کند و مخاطب را با او، از روزهای نوجوانی و خانه‌ی پدری، تا جوانی و مهاجرتش به آلمان، همراه می‌کند. مژده اسفندیاری راد در این رمان اجتماعی به صورت ویژه به مسائل زندگی مهاجران و پناه‌جویان پرداخته است. درباره‌ی کتاب فصل آخر مهاجرت و تغییر محل زندگی با هدف بهبود شرایطی که در زندگی خود تجربه می‌کنیم، از رویاهایی‌ست که بسیاری از... ادامه

کتاب دیوانه در مهتاب

معرفی و دانلود کتاب دیوانه در مهتاب کتاب دیوانه در مهتاب به قلم حمیدرضا نجفی، مجموعه داستانی کوتاه با مضامین اجتماعی است. درونمایه بنیادینی که نویسنده در این داستان‌ها به آن پرداخته، نمایش و ریشه‌یابی موضوع بی‌تفاوتی به بحران‌ها و حوادث ناگوار اجتماعی است. این کتاب افتخار کسب جایزه ادبی اصفهان در بخش بهترین مجموعه داستان کوتاه سال 1387 را در کارنامه خود دارد. درباره کتاب دیوانه در مهتاب: روایت فجایعی هولناک از نگاه بی‌تفاوت راوی... ادامه

کتاب واحد شماره دو!

معرفی و دانلود کتاب واحد شماره دو! عاطفه طیه در کتاب واحد شماره دو! به معضلات زندگی زنان در جوامعی می‌پردازد که در حال پشت سر گذاشتن ساختار سنتی خود و ورود به دنیای مدرن هستند. قهرمان این رمان زنی تنها و افسرده است که زیر بار مسئولیت‌های زندگی کمر خم کرده... درباره کتاب واحد شماره دو! زن ایرانی در دوران گذر از جامعه‌ی سنتی به سر می‌برد. او هم وظایف یک زن خانه‌دار که شامل تربیت و مراقبت از فرزندان، نظافت منزل و تهیه غذا می‌شود را... ادامه

کتاب حصار موش

معرفی و دانلود کتاب حصار موش کتاب حصار موش به‌قلم نویسنده‌ی جوان و توانای ایرانی، حسین قسامی داستان پناهندگانی را روایت می‌کند که در یک اردوگاه مخوف یونانی گیر افتاده‌اند. اغلب پناهجویان سوری، ایرانی یا افغان هستند و ازدحام جمعیت آنقدر زیاد است که زندان تنگ‌تر و غیرقابل‌تحمل‌تر از حالت عادی‌اش به نظر می‌رسد. پس از مدتی با وقوع یک قتل در اردوگاه، زندگی همه‌ی ساکنان آن دستخوش تغییر می‌شود و سلسله اتفاقات وحشتناکی به دنبال آن... ادامه

کتاب رویاهای سرگردان

معرفی و دانلود کتاب رویاهای سرگردان کتاب رویاهای سرگردان نوشته‌ی حمیده دینی، داستان جذاب و خواندنی جوانی را به تصویر می‌کشد که با زیر گرفتن حیوانی در جاده سرگردان گشته و نمی‌داند خیالاتی شده یا حقیقت دارد! در بخشی از کتاب رویاهای سرگردان می‌خوانیم: آهو؟! خیالات ورت داشته، داداش. آهو این ورا چیکار می‌کنه؟! جوان از شنیدن این حرف پسر پشت پیشخوان، عصبی شد، اما با خونسردی توضیح داد: - اینجا رو نمی‌گم. پنج شیش کیلومتر اون طرف‌تر تصادف... ادامه

کتاب اندوه مونالیزا

معرفی و دانلود کتاب اندوه مونالیزا شاهرخ گیوا در کتاب اندوه مونالیزا، داستان خانواده‌ای را به تصویر می‌کشد که در دوره‌ی پهلوی زندگی می‌کنند و شهرداری قصد دارد منزل آن‌ها را برای ساخت پل تخریب کند. این خانواده که بیشتر اعضای آن در نمایش روحوضی مشغول به کار هستند، آرام آرام دچار مشکلاتی می‌شوند که باعث می‌شود نهایتاً از هم پاشیده شوند. اما این پایان داستان نیست زیرا بهرام که یکی از اعضای این خانواده قدیمی است، شروع به روایت داستان... ادامه

کتاب آنقدر نیامدی که مغزم را خوردم

معرفی و دانلود کتاب آنقدر نیامدی که مغزم را خوردم مهسا حقیقت در کتاب آنقدر نیامدی که مغزم را خوردم، با نگاهی ساختارشکن، هنجار کلمات را به سخره می‌گیرد، به جنگ جملات می‌رود و مفهوم عبارات را چنان درهم می‌ریزد که حاصل آن می‌شود یک جور پیچیده‌نویسی! بی‌گمان سفر با جادوی کلمات و بازی با واژگان در این کتاب نیاز به تمرکزی ناب دارد، چه برای نویسنده و چه مخاطب که جان و دل می‌سپارد به کلام راز ورزانه از زبان راوی که به هر طریق می‌خواهد بگوید که حالش خوب... ادامه

کتاب خروج از انجمن خواص

معرفی و دانلود کتاب خروج از انجمن خواص کتاب خروج از انجمن خواص به قلم هادی نوری زمان آبادی، روایت تنازع روح متعالی انسان و غرایز است. روایت چالش‌های زندگی انسان مدرن. تمایلات و مطالبات هر یک از شخصیت‌های این داستان در تعامل و تقابل با شخصیت دیگر قصه را پیش می‌برد. داستان از زبان و نگاه چهار شخصیت مرتبط روایت می‌شود. هادی نوری در کتاب خروج از انجمن خواص شخصیت جامعه ستیزی را روایت می‌کند که علم مبارزه و اصلاحات را برافراشته و در فکر... ادامه

کتاب جدال در تاریکی

معرفی و دانلود کتاب جدال در تاریکی کتاب جدال در تاریکی، داستانی جالب و خواندنی از محمدحسین سپهوند است. در بخشی از کتاب جدال در تاریکی می‌خوانیم: بدون هدر دادن وقت شروع کردیم به خوردن میوه تُرش آب دارشان. سپس بی‌معطلی مُشت مُشت از آن‌ها‌ را در کیسه‌های‌مان ‌ریختیم. بُلبلی کوهی چند قدم آن طرف‌تر ‌روی شاخه‌ها‌ همه‌ی نیرویش را در گلو گذاشته و چنان چَه چَه مستانه‌ای سر داده بود که یک دَم من و علیداد را حیران آواز خود کرد. بعد از او... ادامه

کتاب غبار غروب

معرفی و دانلود کتاب غبار غروب کتاب غبار غروب نوشتۀ مهدیه عشرتی، داستانی از سرکشی‌های دختری جوان است که به زورگویی‌های جامعه مردسالار نه می‌گوید. از شهر و خانواده‌اش جدا می‌شود و به روستای پدری می‌رود. اما هنوز نمی‌تواند به میل خودش زندگی کند. غبار غروب، زندگی گیسو سخن می‌گوید. او گله به صحرا می‌برد، گاوها را می‌دوشد اما با ذهنی روشن برای خواسته‌هایش می‌جنگد. در بخشی از کتاب غبار غروب می‌خوانیم: از غلت زدن در جایم خسته شدم،... ادامه

کتاب رنگ شادی

معرفی و دانلود کتاب رنگ شادی کتاب رنگ شادی، رمانی است سرشار از احساسات که به قلم مینا اجاق زاده نوشته شده. زندگی هر روز یه رنگ داره. بعضی روزها به دلیل غمناک بودنشون سیاهن، برخی به خاطر تقدسشون سبز و بعضی به خاطر آرامش‌شون، آبی آسمونی. به دلایلی که بعداً متوجه می‌شید، توی اون سال هر روزِ من یه رنگ داشت، مثل یه جعبه‌ی مدادرنگی و پر بود از حوادث رنگارنگ. در بخشی از رمان رنگ شادی می‌خوانید: سلام صبح‌بخیر، هیچ‌کس منو تحویل... ادامه

کتاب زخم بوتیمار

معرفی و دانلود کتاب زخم بوتیمار کتاب زخم بوتیمار نوشته ناصر قلمکاری، داستان زنی را روایت می‌کند که روزگارش را در آپارتمانی در تهران به تنهایی سپری می‌کند و از نظر روحی و روانی حال ناخوشایندی دارد و نمی‌تواند برخی از خاطراتش را به یاد آورد و این موضوع ماجراهای مختلفی را رقم می‌زند. درباره کتاب زخم بوتیمار: کمتر رمانی را می‌توان یافت که مسئله گم‌گشتگی و سرگردانی انسان‌های شهری عصر مدرن را به تصویر بکشد و با خلق فضایی کابو‌س‌وار،... ادامه

کتاب رقص گراز

معرفی و دانلود کتاب رقص گراز کتاب رقص گراز به قلم حسین قسامی، رمانی است که از راز چرایی گرایش انسان‌ها به کشتن هم‌نوعانشان پرده برمی‌دارد. داستان هولناکی که حقیقت میل به کشتن را درون بشر به تصویر می‌کشد و با خواندن آن به فکر فرو می‌روید. درباره‌ی کتاب رقص گراز کشتن؛ واژه‌ای که شنیدن آن هم ترسناک و تکان‌دهنده است چه برسد به این که در واقعیت رخ دهد! کتاب رقص گراز به قلم حسین قسامی نوشته شده و حادثه‌ای را روایت می‌کند که برای... ادامه

کتاب بازی زمانه

معرفی و دانلود کتاب بازی زمانه بازی‌های بی‌پایان سرنوشت و سرگذشت پسری جوان، موضوع کتاب بازی زمانه به قلم عبدالله خادمیان است که در قالب داستانی در زمان معاصر نگاشته شده. ماجرا از سال‌هایی نه‌چندان دور آغاز می‌شود و به روایت تجربیات قهرمان داستان در دوران کودکی، جوانی، وقوع جنگ با عراق و سال‌های پس از آن می‌پردازد. درباره‌ی کتاب بازی زمانه کتاب بازی زمانه به قلم عبدالله خادمیان، روایت پسری هفت‌ساله از خانواده‌ای فقیر است که... ادامه

کتاب نوازنده

معرفی و دانلود کتاب نوازنده کتاب نوازنده نوشته‌ی حجت یکتا، داستان نوازنده‌ی دوره‌گردی است که با مشکلات زیادی در زندگی روبه‌رو می‌شود ولی با کمک همسرش از این منجلاب نجات پیدا می‌کند و خود را می‌رهاند. ناصر که پدری دائم‌الخمر و قمارباز دارد از کودکی عاشق ساز و نوازندگی است ولی پدر به‌هیچ‌وجه اجازه نمی‌دهد او به سمت موسیقی برود. بی‌توجهی‌ها و رفتارهای ناخوشایند پدر درنهایت باعث می‌شود ناصر در موقعیتی دشوار قرار بگیرد که هرگز... ادامه

کتاب زیاگان شصت (مجموعه داستان کوتاه)

معرفی و دانلود کتاب زیاگان شصت (مجموعه داستان کوتاه) مجموعه ای از 7 داستان کوتاه از توحید تیموری از متن کتاب: دوست دارم وقتی کاوه اینجوری لباس می‌پوشد. شلوار مشکی تنگ براقش با آن پیراهن دکمه‌دار که همیشه باز می‌گذارد تا در این وقت سال بادی که از در باز تراس داخل می‌آید خنکش کند. تا حالا این موضوع را به او نگفتم. می‌دانم اگر این موضوع را بداند وقتی این لباس‌ها را می‌پوشد زیرچشمی مرا مرور خواهد کرد تا عکس‌العملم را بببیند. آن موقع است که دیگر این... ادامه

کتاب تبت وداع

معرفی و دانلود کتاب تبت وداع کتاب تبت وداع نوشته‌ی ابوالفضل زمانی، داستان وداع و خداحافظی‌های سخت و طاقت‌فرسای زندگی را به تصویر می‌کشد. اگر کتاب کوه دکلی را خوانده باشید خواهید فهمید که قصه تبت وداع گرچه داستانی مستقل دارد اما به نوعی در ادامه‌ی همین کتاب نوشته شده است. ابوالفضل زمانی در کتاب حاضر با نگارشی تازه روایتی را به تصویر می‌کشد که در نوع خود جذابیتی خاص دارد. تبت وداع برخلاف کتاب کوه دکلی، قصه‌ای متفاوت دارد. به... ادامه

رمان گذر تنگ دلتنگی

معرفی و دانلود رمان گذر تنگ دلتنگی در کتاب رمان گذر تنگ دلتنگی، به تالیف فریبا رحمانی، با یک گذر تنگ، جاده‌ی بی‌فروغ، سکوت پر‌صدا، ندای بی‌صدا و یک ردپای بی‌جا همراه می‌شوید. همه‌اش حاکی از وجود کیست؟ چه کسی سکوت را می‌شکند؟ چه کسی ندای بی‌صدا را در گوش زمزمه می‌کند. این ردپا، حاکی از قدم‌های کیست؟ در جاده‌ی بی‌فروغ قلب‌ها، در‌گذر تنگ دلتنگی‌ها... این گذر، گذر دیگری خواهد شد! اگر... در بخشی از کتاب رمان گذر تنگ دلتنگی می‌خوانیم:... ادامه

کتاب آریا

معرفی و دانلود کتاب آریا داستان کتاب آریا نوشتۀ زهره زاهدی، در مورد پسری به نام آریا است که خانواده خودش را از دست می‎دهد و در طول زمان با جمع کردن افراد بی سر و سامان دور خودش خانواده بزرگ‎تری تشکیل می‎دهد که خیلی قوی‎تر از خانواده اولش باشند. در بخشی از کتاب آریا می‌خوانیم: در آن شب گرم تابستانی مانی حال دیگری داشت. بی‌دلیل و بی‌جهت دلش برای مروارید تنگ بود و بسیار خویشتنداری می‌کرد که به مغازۀ او سر نزند و با او یک... ادامه

کتاب سفر به ریشه ها

معرفی و دانلود کتاب سفر به ریشه ها داستان های این مجموعه برای خواننده تداعی کننده اتفاق هایی است که می تواند در زندگی هر کسی روی داده باشد. اگرچه نمی توان یک تم مشخص برای این مجموعه انتخاب کرد ولی مرگ و انتظار از مهم ترین بن مایه های داستانی این کتاب به شمار می روند. حتی در داستان اول آنجا که نویسنده از پاییز و خاطرات دایه می نویسد باز هم انتظاری را طلب می کند که انگار پایانی ندارد. بخش هایی از متن کتاب: پاییز و غروب‌های زودرس و... ادامه

کتاب شاید مثل محمد...

معرفی و دانلود کتاب شاید مثل محمد... در کتاب شاید مثل محمد... نوشتۀ قادر نجفی، شخصیت فردی به نمایش گذاشته شده که از دوران بچگی با مشکلات عدیده‌ای روبرو می‌شود، نسبت به مشکلات واکنش‌های منطقی از خودش نشان می‌دهد و در برخی موارد نیز مثل خیلی‌ها احساسی برخورد می‌کند. هر کسی ممکن بود، جای محمد باشد همان کاری را می‌کرد که محمد کرده؛ یا حداقل دلش می‌خواهد کاری را بکند که او انجام داده است. در این کتاب خیلی از بحث‌ها و چالش‌های حال حاضر... ادامه

کتاب مجموعه داستان های صمد بهرنگی

معرفی و دانلود کتاب مجموعه داستان های صمد بهرنگی صمد بهرنگی دردوم تیرماه 1318 در محله چرنداب در جنوب بافت قدیمی تبریز در خانواده ای تهیدست چشم به جهان گشود. پدر او عزت و مادرش سارا نام داشتند .صمد دارای دو برادر و سه خواهر بود .پدرش کارگری فصلی بود که اغلب به شغل زهتابی(آنکه شغلش تابیدن زه و تهیه کردن رشته تافته از روده گوسفند و حیوانات دیگر باشد) زندگی را میگذراند وخرجش همواره بر دخلش تصرف داشت. بعضی اوقات نیز مشک آب به دوش می گرفت و در... ادامه

کتاب صوتی صدایی در آینه

معرفی و دانلود کتاب صوتی صدایی در آینه کتاب صوتی صدایی در آینه روایتی تلخ از مجید اوریادی زنجانی است. اوریادی در این کتاب راوی بخشی کوتاه و دردناک از زندگیِ همه‌روزه‌ی اقشار محروم و کمتربرخوردار جامعه است که به تنگدستی و انواع مختلفی از فقر فرهنگی و اجتماعی دچارند. درباره‌ی کتاب صوتی صدایی در آینه مجید اوریادی زنجانی در کتاب صوتی صدایی در آینه راوی یک شب از زندگی پسر نوجوانِ زباله‌گردی است که این‌بار به جای پلاستیک و بطری‌های... ادامه

کتاب سفیر درد

معرفی و دانلود کتاب سفیر درد کتاب سفیر درد نوشته‌ی زهرا خردمند، درباره‌ی دختری است که در دوران ارباب سالاری زندگی می‌کند و ارباب با ظلمی که در حق خانواده‌اش روا می‌دارد، مسیر زندگی او را برای همیشه تغییر می‌دهد، آن هم به بدترین شکل ممکن! درباره‌ی کتاب سفیر درد: این رمان جذاب و خواندنی در روزگار ارباب سالاری رخ می‌دهد و شخصیت اصلی داستان، دختر بچه‌ی زیبایی به نام کتایون است که فقط هشت سال دارد. ارباب ظالم، زندگی او و... ادامه