معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
رمان نارگل
- نویسنده: حدیث گل زاده
همۀ ما یک خواب مشترک دیدیم ... خواب بود؟!! چون به قدری دور نمای حوادثی که در خلال آن سالهای طلایی رنگ اتفاق افتاد، از نظرزندانیان دنیا بعید به نظر میرسد که با وجود حقیقی بودن، حالا دیگر رنگی از خواب و رؤیا گرفته است . چون سر، باز بودن، کمترین کار کسانی بود که آفریدگار لحظه لحظههای آن رؤیای محال و هر یک به تنهایی، ربّ النوع عشق بودند. همانند یک کوه که عظمت آن را وقتی در مییابی که از آن فاصله... ادامه ›
کتاب بردپیت سیاه
- نویسنده: شراره شریعت زاده
کتاب بردپیت سیاه به قلم شراره شریعت زاده، قصه زندگی زنی را به تصویر میکشد که بعد از تجربه طلاق و یک سقط جنین با خود در کشمکش است تا از اشتباهات زندگیش رها شود. نویسنده در این رمان با نگاهی تازه و زبانی متمایز به روابط احساسی، خانوادگی و کاری این زن مینگرد. درباره کتاب بردپیت سیاه راوی کتاب حاضر زنی تنهاست و گویی ماجراهای داستان را در مرزی باریک بین دنیای ذهنی خود و واقعیت اطرافش بازگو میکند؛... ادامه ›
کتاب سالهای عقرب
- نویسنده: محمد بهارلو
کتاب سالهای عقرب تالیف محمد بهارلو، رمانی در مورد مبارزههای سیاسی و اجتماعی یک خانواده از طبقۀ متوسط است. اسحاق کارگری است که همراه خانواده دوران تبعید خود را در یک شهر بندری میگذراند. مادر پیر با نفسی که دیگر به خسخس افتاده با خود عهد کرده است تا زمانی که به شهر خود بازنگردند پا از خانه بیرون نگذارد. اسحاق و همسرش چشم به راه فرزندشان نجف هستند که از دست گزمهها گریخته و در ناکجاآبادی خود را... ادامه ›
کتاب کوه
- نویسنده: ریحانه مولوی
کتاب کوه اثر ریحانه مولوی قصه زنیست گمشده در بین حوادث روزگار، که در طی سفر یک هفتهای خود با همسر و فرزندش، درگیر ماجراهایی میشود که نوع نگاه او را به زندگی تغییر میدهد. این کتاب در قالب داستان بلند نگاشته شده و در واقع تضادها و تناقصهای دنیای زمینی این زن را دچار آشفتگیها و دغدغههایی کرده است که نه تنها دنیا در نظرش بیاهمیت گشته، که حتی نسبت به خانواده خویش تا حد زیادی بیتفاوت شده است.... ادامه ›
کتاب رویای بیقرار
- نویسنده: فاطمه مسعودی
زهره و هادی زوجی هستند که در کنار هم احساس خوشبختی میکنند، تا آنکه مشکل ناباروری هادی بر کیفیت روابط میان آنها تأثیر میگذارد. در کتاب رویای بیقرار، نوشتهی فاطمه مسعودی، داستان تلاش این زوج و فرازونشیبهایی را که سپری میکنند، خواهید خواند. دربارهی کتاب رویای بیقرار نیاز به داشتن فرزند و پذیرفتن نقش والد در میان بیشتر زوجها اهمیت ویژهای دارد و میتواند در بهبود روابط آنها تأثیرگذار... ادامه ›
کتاب تیراندازی طبق بخش نامه
- نویسنده: حسن بهرامی
کتاب تیراندازی طبق بخش نامه، از حسن بهرامی، شخصیتپردازی عجیب و جذابی دارد که تلفیق آن با شیوهی روایت داستان، رمانی گیرا و خاص را به وجود آورده است. شخصیت اصلی داستان، تمام دوران کودکی خود را در یک پرورشگاه گذرانده و تمام تاثیراتی که آن دوران بر زندگی او گذاشته شده را همراه با خود به بزرگسالی آورده است؛ داستانی از مردی خیالپرداز، که زندگی پر رمز و رازی دارد. دربارهی کتاب تیراندازی طبق بخش... ادامه ›
کتاب پنجره بیمارستان
- نویسنده: آرش رستم زاده
کتاب پنجره بیمارستان نوشتهی آرش رستم زاده (آذر) با روایتی تلخ از زندگی افراد گوناگون سعی دارد شما را کمی به تفکر واداشته تا شاید بیشتر قدر لحظات زندگی خود را بدانید. ما در دنیایی زندگی میکنیم که در اطرافمان، شعلههای جنگ دائماً فروزان است برای بقا و موفقیت در زندگی باید بتوان حداقل بخش مربوط به خود را کنترل کنیم و کمکهای رسیده شده را قدرشناس باشیم. از جهت دیگر نیز، از هیچکس انتظار نداشته... ادامه ›
کتاب اثیری
- نویسنده: رامین پیرئی نیا
کتاب اثیری به قلم رامین پیرئی نیا رمانی کوتاه و جذاب است که به موضوع از خود بیگانگی پرداخته. این اثر با رویکردی نو، روایتی جدید از آشفتگیهای ذهن یک جوان دانشجو را ارائه میدهد. شیوۀ روایی جریان سیال ذهن، یکی از مولفههای فنی چشمگیر این رمان است. درباره کتاب اثیری: این رمان ذهن پریشان و رمزآلود مردی جوان را سر راه ما قرار میدهد که دنیایی مالیخولیایی و افکاری مشوش نسبت به دنیای پیرامون خود... ادامه ›
کتاب زنی که کشتم اسم نداشت
- نویسنده: رضا کاظمی
این کتاب شامل مجموعه ای از داستان های کوتاه است بخش هایی از متن کتاب: شبی که زدم شیشهشان را شکستَم هیچ فکر نداشتم - نمیکردم امروز را ببینم خوابیده، دراز شده باشم - شدهاَم میانِ چار تِکِّه چوب که به قاعدهی من بریده، میخ و پرچ شده؛ و منتظر بمانم بیایند بردارند بگیرند روو سرشان، به سرشان بکوبند دوبامبی و زار بزنند تا برسند کنارِ تَلِّ خاکی که گویی سِقطِ جنینِ گووری باردار است. و صدایی هم جُدا... ادامه ›
کتاب قطعه نایاب برای تعمیر ریش تراش
- نویسنده: سینا دادخواه
کتاب قطعه نایاب برای تعمیر ریش تراش، داستانی بلند، نوشتهی سینا دادخواه است که به شرح زندگی شخصیتی بهنام فرزام میپردازد. او پس از کشف حقایقی دربارهی سرگذشت خانوادهاش، با شرایطی متلاطم مواجه میشود که باید در خلال آنها، تصمیمهای مهمی بگیرد. این کتاب بهرسم دیگر آثار نویسنده، از فضاهای شهری و مناسبات میان انسانها برای پیشبرد داستان بهره میگیرد. دربارهی کتاب قطعه نایاب برای تعمیر ریش تراش... ادامه ›
رمان گناه من
- نویسنده: مهری اصغریان
کتاب رمان گناه من، نوشته مهری اصغریان، داستان دختری ترسو و نادان است که امید دارد روزی گذشت را فراموش کند و جان دوبارهای بگیرد... در بخشی از کتاب رمان گناه من میخوانیم: کاش مرده بودم... صدای قطرات باران که شتابان برروی شیشه میکوبید و با هیچ زحمتی از لای ترک قاب پنجره به داخل اتاقم میآمد، مرا هر لحظه عصبیتر و ناامیدتر میکرد. روی زمین خیس و نمناک زیر زمین ایران نشستم و به قطرات ریز و درشتی... ادامه ›
کتاب آزمون سخت
- نویسنده: سمیرا وارسته
کتاب آزمون سخت نوشتهی سمیرا وارسته، داستان تلخ و غمناک زنی را به تصویر میکشد که در راه مراقبت از همسر خود سختیهای زیادی را تحمل میکند. در بخشی از کتاب آزمون سخت میخوانیم: حیفِ آن همه تلاشی که کردم برای این که طبق آموزش بعضی از کتابها، روحم را از تنم خارج کنم و البته موفق به دیدن یک رنگِ کمرنگ از هالهی اطرافم هم نشدم، چه برسد به خارج کردن روحم! و حالا که دلم میخواهد دقدلیهایم را سرِ... ادامه ›
کتاب تبت وداع
- نویسنده: ابوالفضل زمانی
کتاب تبت وداع نوشتهی ابوالفضل زمانی، داستان وداع و خداحافظیهای سخت و طاقتفرسای زندگی را به تصویر میکشد. اگر کتاب کوه دکلی را خوانده باشید خواهید فهمید که قصه تبت وداع گرچه داستانی مستقل دارد اما به نوعی در ادامهی همین کتاب نوشته شده است. ابوالفضل زمانی در کتاب حاضر با نگارشی تازه روایتی را به تصویر میکشد که در نوع خود جذابیتی خاص دارد. تبت وداع برخلاف کتاب کوه دکلی، قصهای متفاوت دارد. به... ادامه ›
کتاب اندوه مونالیزا
- نویسنده: شاهرخ گیوا
شاهرخ گیوا در کتاب اندوه مونالیزا، داستان خانوادهای را به تصویر میکشد که در دورهی پهلوی زندگی میکنند و شهرداری قصد دارد منزل آنها را برای ساخت پل تخریب کند. این خانواده که بیشتر اعضای آن در نمایش روحوضی مشغول به کار هستند، آرام آرام دچار مشکلاتی میشوند که باعث میشود نهایتاً از هم پاشیده شوند. اما این پایان داستان نیست زیرا بهرام که یکی از اعضای این خانواده قدیمی است، شروع به روایت داستان... ادامه ›
کتاب زیاگان شصت (مجموعه داستان کوتاه)
- نویسنده: توحید تیموری
مجموعه ای از 7 داستان کوتاه از توحید تیموری از متن کتاب: دوست دارم وقتی کاوه اینجوری لباس میپوشد. شلوار مشکی تنگ براقش با آن پیراهن دکمهدار که همیشه باز میگذارد تا در این وقت سال بادی که از در باز تراس داخل میآید خنکش کند. تا حالا این موضوع را به او نگفتم. میدانم اگر این موضوع را بداند وقتی این لباسها را میپوشد زیرچشمی مرا مرور خواهد کرد تا عکسالعملم را بببیند. آن موقع است که دیگر این... ادامه ›
کتاب نره گاو پهلوان چنگیز
- نویسنده: حسن اصغری
داستان کتاب نره گاو پهلوان چنگیز، اثر حسن اصغری از جایی آغاز میشود که پهلوان سرمست از قوت نره گاوش در بارگاه تالارش به مخدهی نرم تکیه داده بود که ناگهان عربدهی جماعت پشت پرچین حیاط، تناش را لرزاند. پهلوان به درگاه گشودهی تالار چشم دوخت و یاد ده تفنگ شکاریاش افتاد که بر دیوار تالار آویخته و منتظر بودند تا او ماشههاشان را بچکاند. عربدهها لحظهای قطع نمیشد و اوج میگرفت و سوار بال باد، تیز... ادامه ›
کتاب مرد دونده
- نویسنده: مسعود شامحمدی
او میدود تا زنده بماند! کتاب مرد دونده نوشتهی مسعود شامحمدی دربارهی فردی معمولی است که به سندرومی ناشناخته مبتلا میشود، سندرومی که تنها میتوان با دویدن کنترل کرد. همین موضوع، مرد را به سوژهای برای رسانهها تبدیل مینماید و او با استفاده از این فرصت افکار خود را مطرح میکند و طرفدارانی نیز مییابد. دربارهی کتاب مرد دونده: این رمان جذاب و خواندنی با مردی آغاز میشود که از دویدن خسته شده... ادامه ›
کتاب بازی زمانه
- نویسنده: عبدالله خادمیان
بازیهای بیپایان سرنوشت و سرگذشت پسری جوان، موضوع کتاب بازی زمانه به قلم عبدالله خادمیان است که در قالب داستانی در زمان معاصر نگاشته شده. ماجرا از سالهایی نهچندان دور آغاز میشود و به روایت تجربیات قهرمان داستان در دوران کودکی، جوانی، وقوع جنگ با عراق و سالهای پس از آن میپردازد. دربارهی کتاب بازی زمانه کتاب بازی زمانه به قلم عبدالله خادمیان، روایت پسری هفتساله از خانوادهای فقیر است که... ادامه ›
رمان گذر تنگ دلتنگی
- نویسنده: فریبا رحمانی
در کتاب رمان گذر تنگ دلتنگی، به تالیف فریبا رحمانی، با یک گذر تنگ، جادهی بیفروغ، سکوت پرصدا، ندای بیصدا و یک ردپای بیجا همراه میشوید. همهاش حاکی از وجود کیست؟ چه کسی سکوت را میشکند؟ چه کسی ندای بیصدا را در گوش زمزمه میکند. این ردپا، حاکی از قدمهای کیست؟ در جادهی بیفروغ قلبها، درگذر تنگ دلتنگیها... این گذر، گذر دیگری خواهد شد! اگر... در بخشی از کتاب رمان گذر تنگ دلتنگی میخوانیم:... ادامه ›
کتاب نامههای سلیمان
- نویسنده: فریبرز یدالهی
کتاب نامههای سلیمان به قلم فریبرز یدالهی، حکایت جوانی به نام سلیمان و نامههایی که از خانه ارباب به مادرش مینویسد را روایت میکند. نامههای او، شرح مصائب و مشکلات زندگی کودکی است گیج و لال که نه در چاه، که با قلم شرح درد مینگارد. سلیمان که پس از فوت پدر ناچار میشود زادگاه خویش را ترک نماید، سوگند میخورد که به خانه بازنگردد و لب یه سخن گفتن نگشاید اما... در بخشی از کتاب نامههای سلیمان... ادامه ›
کتاب در من هوا سرد است
- نویسنده: طیبه نجیب
کتاب در من هوا سرد است نوشتهی طیبه نجیب، زندگی روزمرهی زنی معمولی از طبقهی متوسط را روایت میکند و از دغدغهها و احساسات او میگوید. مینا زن جوانی است که روزگاری سودای شاعری و نوشتن داشته ولی حالا که ازدواج کرده و بچه دارد، در زندگی غرق شده و سرگرم امور خانه است. او در مراوده با دوستان و اعضای خانوادهاش گذشته را به یاد میآورد و زندگیاش را مرور میکند. دربارهی کتاب در من هوا سرد است مینا... ادامه ›
کتاب صوتی بر شانههای زخمی ایل
- نویسنده: محمود عطایی
کتاب صوتی بر شانههای زخمی ایل نوشتهٔ محمود عطایی، داستان بخشی از زندگی ایلات بختیاری را روایت میکند و در خلال این داستان زیبا ویژگیهای مهم زندگی ایلاتی را برای مخاطب بازگو میکند. درباره کتاب صوتی بر شانههای زخمی ایل: محمود عطایی در این داستان بلند به شرح ویژگیهایی همچون عقاید مذهبی عشایر، روابط اجتماعی آنها، جایگاه زن در خانواده و اجتماع، آدابورسوم رایج بین آنها و نوع کار و زندگی این... ادامه ›
کتاب صوتی سل
- نویسنده: فاطمه مستخدمین
کتاب صوتی سل اثری از فاطمه مستخدمین از نویسندگان معاصر ایران است. مستخدمین در این داستان کوتاه راوی ماجرای یک مربی سنگنوردی است که در نوعی تردید و انکارِ گذشته زندگی میکند؛ گذشتهای که با وجود تلاش بسیار برای فراموش کردنش، گویا قرار نیست به این سادگیها گریبان او را رها کند. دربارهی کتاب صوتی سل فاطمه مستخدمین در کتاب صوتی سل ماجرای یک مربی سنگنوردی را شرح میدهد که سالها پیش یکی از... ادامه ›
کتاب مسافر
- نویسنده: زهره زاهدی
کتاب مسافر نوشتهی زهره زاهدی داستان زندگی دختری را روایت میکند که برای رسیدن به ثباتی درونی اقدام به مهاجرت میکند. رمان با روایتی از عشق نوجوانی شخصیت اصلی آغاز میشود و زندگی او را مرحله به مرحله روایت میکند. دربارهی کتاب مسافر زهره زاهدی در کتاب مسافر، زندگی دختری را به تصویر کشیده که در کودکی مادرش را از دست داده و نتوانسته ارتباط خوب و مؤثری با پدرش ایجاد کند. پدرش نیز از پس دشواریهای... ادامه ›