معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب ظهر آبی حنظله
- نویسنده: فاطمه دهقان نیری
کتاب ظهر آبی حنظله نوشتهی فاطمه دهقان نیری، ماجرای حضور چند دوست در عملیات والفجر مقدماتی و لحظاتی که بر آنان گذشته را به تصویر میکشد. در بخشی از کتاب ظهر آبی حنظله میخوانیم: بچهها با بیسیم گفته بودند معبر کدام سمت است. اینانلو را راهنمایی کرده بودند بچهها را به کدام سمت ببرد. علی کرمی هنگام عقب رفتن، صحبت آقا مهدی با سید محمد را در بیسیم میشنود و متوجه میشود که ما مسیر را گم کردهایم.... ادامه ›
کتاب گلوگاه سرنوشت
- نویسنده: کلثوم سادات موسوی
کتاب گلوگاه سرنوشت نوشتهی کلثوم سادات موسوی، داستان دختری به نام ثریا را به تصویر میکشد که با وجود زندگی پرفراز و نشیب پدر و مادرش با مردی پولدار و عاشق ازدواج میکند. در بخشی از کتاب گلوگاه سرنوشت میخوانیم: سیمین و سامان اولین کلمهای را که تکرار کردند بابا بود. تیمور از شادی داشت خودش را میکشت. بچهها رو به حیاط آورده بود. خانۀ ما خیلی بزرگ بود، به گلها آب میدادم که از خوشحالی تیمورخان... ادامه ›
کتاب خیال خوش لیلی
- نویسنده: ارغوان بشیری سرابی نژاد
کتاب خیال خوش لیلی به قلم ارغوان بشیری سرابی نژاد، داستان زندگی عاشقانهی دختری جوان و زیبا به نام لیلا و ازدوجش با پسری به نام حمید را به تصویر میکشد. در بخشی از کتاب خیال خوش لیلی میخوانیم: آن روز صبح به بهانه کلاس خیاطی از خانه بیرون رفته بودم، دم دمای ظهر برگشتم. انگار کلاغها برای پدرم خبر برده بودند که کلاسی در کار نیست. لا به لای عربدههایش فهمیدم یک ساعت و نیم پشت در کارگاه خیاطی... ادامه ›
کتاب دختر رودخانه
- نویسنده: حبیبه باقری
کتاب دختر رودخانه نوشتهی حبیبه باقری، روایتی است عاشقانه، اجتماعی، همراه با احساسات و عواطف ناب درونی انسانها، که به بیان سرگذشت زنان قهرمان داستان پرداخته که در مسیر زندگی فارغ از سختیها، مشکلات، شکستها و موفقیتها خواستند خود واقعیشان باشند. در بخشی از کتاب دختر رودخانه (River girl) میخوانیم: رضوان خانم دنیا به آخر رسیده بود، یعنی سیاوش حق نداشت برای زندگی خودش تصمیم بگیرد، حتماً... ادامه ›
کتاب عسل
- نویسنده: کتایون احمدی
کتاب عسل، رمانی بر اساس واقعیت است که توسط کتایون احمدی به رشته تحریر درآمده. در بخشی از کتاب عسل میخوانیم: سه ماه گذشت منو و سکوت و اتاقم و فرمانهای خانم کبیری؛ بیا ظرفها رو بشور بیا جارو کن بیا حیاط را بشور این کارو بکن بیشعور نفهم. با اینکه بیبی گل بود اما من با این سن و جسه کوچک و دستهای کوچکم باید قابلمههای بزرگ، ظرفها جاروب. خدا خدا میکردم البته من برای خودم خدایی مثل خودم احساس... ادامه ›
کتاب داستان زندگی یک مرد
- نویسنده: زهرا لعل یغمائی
زهرا لعل یغمائی در کتاب داستان زندگی یک مرد، سرگذشت زندگی پدربزرگ و مادربزرگش را روایت میکند. داستان در مورد مردی به نام حسین است که در تبریز زندگی میکند. او بعد از ازدواج با اصرار همسرش راهی تهران میشوند اما این مهاجرت قصهی پرفراز و نشیب و متفاوتی را رقم میزند. این کتاب به شما نشان میدهد که هیچ خیانت و ظلمی در این دنیا بیجواب نمیماند و خداوند جواب خیانتکار، ظالم، جنایتکار و انسان منفی... ادامه ›
کتاب هما
- نویسنده: محمد حجازی
کتاب هما به قلم محمد حجازی روایتگر جدال میان عشق و وظیفه است. قصهای که در آن عشق جای همه چیز را گرفته و سبب کشمکشی درونی در وجود شخصیت اصلی داستان میشود. داستان کمی پیش از انقلاب اکتبر، هنگامی که مناطق شمالی ایران در اشغال سپاهیان امپراطوری روس بودند، اتفاق میافتد. حسنعلی خان، قهرمان داستان، مردی کتاب خوانده و روشنفکر است که دوست عزیرتر از جانش درگذشته و زن و یگانه دخترش، هما را به او سپرده... ادامه ›
کتاب ای کاش گل سرخ نبود
- نویسنده: منیژه آرمین
کتاب ای کاش گل سرخ نبود نوشته منیژه آرمین، یک رمان واقعگرای اجتماعی سیاسی است که به مسائل سالهای اقتدار رضاخان و سپس محمدرضا پهلوی اشاره میکند. مهمترین ویژگی این رمان استفاده از زمانبندی است؛ یعنی زمان حال روایت که با فعل زمان حال بیان شده در خانه سالمندان است، اما اصل رمان بازگشت به گذشتههایی است که ماجراهای اصلی رمان را بیان میکند. کتاب ای کاش گل سرخ نبود مشتمل بر هفت فصل است و زنی به... ادامه ›
کتاب ریشهها و اندیشههای ماندگار: قصههای صمد بهرنگی
- نویسنده: صمد بهرنگی
کتاب ریشهها و اندیشههای ماندگار: قصههای صمد بهرنگی مجموعهایست کامل از بیست و پنج داستان کوتاهی که تنها پند و اندرز نمیدهند و در پی تنبیه و تشویق کودکان نیستند بلکه به آنها میآموزد که زیر بار ظلم نرفته و مسیر پیشرفت خود را با تمام تلاش خود دنبال کنند. دیگر آن دوران گذشته که ادبیات کودکان محدود به تبلیغ و تلقین نصیحتهای خشکی نظیر، سر و صدا نکردن در حضور مهمانها باشد، آن هم نصیحتهایی که... ادامه ›
کتاب بخت دختر شیطان
- نویسنده: زهرا بیگی
کتاب بخت دختر شیطان اثر زهرا بیگی (کیانوش) روایت عاشقانه از مردمانی با اعتقادات و اندیشههای کهن، خرافی و جنزده را بازگو میکند. در بخشی از کتاب بخت دختر شیطان میخوانید: «یه چارقد برداشت و گره زد و سه بار گفت: بستم بستم بخت دختر شیطونو، میگه اگه این کارو بکنی شیطون میترسه که دخترش بترشه و شوهر گیرش نیاد، اون وقت پاشو از روی پوله برمیداره.» یدالله با ناباوری خندهی تلخی کرد: «تو هم چه ننهی... ادامه ›
کتاب آن گوشهی دنج سمت چپ
- نویسنده: مهدی ربی
کتاب آن گوشهی دنج سمت چپ نوشتهی مهدی ربی، شامل 13 داستان کوتاه است که در سال 1386 توانست جایزهٔ ادبی «روزی روزگاری» را از آن خود کند. مهدی ربی با قلم روان و هیجانانگیز خود بیشتر داستان زندگی پسرهای 20-30 ساله را به تصویر کشیده است و دقت و ظرافت او در توصیف داستان و انتخاب موضوع خواننده را به سمت خود میکشاند. موضوع داستانهای این مجموعه به غیر از داستان مقبره که داستان خاطره محسوب می شود؛... ادامه ›
کتاب تعبیر رویا
- نویسنده: فرشته محبیان
کتاب تعبیر رویا نوشتهی فرشته محبیان، داستان زندگی دختری به نام پرستو را به تصویر میکشد که پدر و مادرش او را مجبور به ازدواج با پسری پولدار به نام شهرام میکنند. اما هیچ عشقی میان این دو وجود ندارد. پرستو دختر مهربان و خوش قلبی است که با رفتارهای ناعادلانه همسر و خانوادهاش، به افسردگی دچار شده است. شهرام مردی معتاد و بیغیرت است. خیانت شهرام و در نهایت طلاق آنها شدت افسردگی در پرستو را بیشتر... ادامه ›
کتاب سکوت صحرا
- نویسنده: نسرین رشمانی
کتاب سکوت صحرا داستانی احساسی و پرکشش به قلم نسرین رشمانی است که سرگذشت پر فراز و نشیب دختری را به تصویر میکشد. صحرا دختری یتیم است که برای کار و زندگی وارد کارگاه شخصی به نام داوود میشود؛ کارگاهی که علاوه بر او چندین دختر بیخانمان در آن روزگار میگذرانند. به مرور زمان صحرا با همسر داوود و دیگر دخترانی که در کارگاه هستند، صمیمی میشود و هر کدام از شخصیتهای کتاب از گذشته و رازهای تلخشان... ادامه ›
کتاب این داستان لعنتی
- نویسنده: ابراهیم نوریان
کتاب این داستان لعنتی به قلم ابراهیم نوریان، که برگرفته از اتفاقات مختلف یک زندگی واقعی است، داستان گرفتاری به معضل اعتیاد را به تصویر میکشد. این داستان به شما هشدار میدهد که اگر کنجکاوید، اگر تجربهگرا هستید، اگر... به معنای امتحان کردن تمام وقایع نیست. گاهی از تجربه دیگران استفاده کردن بزرگترین هوشمندی و هشیاری است. قطعا اعتیاد از آن دست معضلاتی است که تجربه کردن آن برابر با شکست محض و... ادامه ›
کتاب چهرزاد (مجموعه آثار منتخبین جشنواره اول فاخته)
- نویسنده: عادل علاف صالحی
کتاب چهرزاد (مجموعه آثار منتخبین جشنواره اول فاخته) گردآوری شده توسط عادل علاف صالحی، مجموعهای از اشعار دلنشین و داستانهای کوتاه است که به قلم نویسندههای مختلف به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از کتاب چهرزاد میخوانیم: دلبران دل میبرند اما تو جانم میبری دل پریشان، شانه را بر گیسوانم میبری؟ آتشی دارم درون جان مبادا بیفروغ سرگذشتم دانی و دیر مغانم میبری آن چمانی این خماری را ز سر چون... ادامه ›
کتاب قصههای بند
- نویسنده: علی اشرف درویشیان
کتاب قصههای بند اثر علی اشرف درویشیان، داستان رنج و درد انسانهای مبارز در زندانهای رژیم پهلوی برای آزادی و عدالت است. مردانی که با گوشت و پوست و استخوان تاوان کارهای ساده مثل کتاب خواندن، اعتراض صنفی یا سر فرو نیاوردن در برابر صاحب قدرتی را میدهند و متحمل فشار طاقتفرسای شکنجههای جسمی و روحی میشوند. در کتاب قصههای بند، قصه بسیاری از مبارزان ملی و سیاسی که تا مرگ ایستادند روایت میشود و در... ادامه ›
کتاب شیر علم
- نویسنده: شهریار زمانی
کتاب شیر علم نوشتهی شهریار زمانی، داستانی مستند از زندگی اسدالله علم نخستوزیر دربار محمدرضاشاه را به تصویر میکشد. این کتاب روایتی تاریخی از وزیر محمدرضاشاه در قالب مستند داستانی است که ارتباط خاص دربار با او را شرح میدهد. شهریار زمانی در مقدمهای که بر اثر خود نگاشته، بیان میکند: «بلوفهای سیاسی پهلوی دوم و اسدالله علم که در بعضی از صفحات این کتاب دیده میشود و همچنین رفتارهای سیاسی آنها... ادامه ›
کتاب داش تیمور (از جوادیه تا خط مقدم)
- نویسنده: عباس اسفندیاری
عباس اسفندیاری در کتاب داش تیمور (از جوادیه تا خط مقدم) روایتگر زندگی مردی به نام تیمور است. شخصی که مدتی از عمر خود را در زندان گذرانده، اما اکنون بعد از آزاد شدن سر از جایی در میآورد که با شرایط زندگیاش کاملاً متفاوت است. این رمان با بیانی ساده و روان شما را با خود به دورانی میبرد که مردم زندگی خارج از شرایط عادی داشتند. در بخشی از کتاب داش تیمور (از جوادیه تا خط مقدم) میخوانیم: وقتی... ادامه ›
کتاب بودای رستوران گردباد
- نویسنده: حامد حبیبی
کتاب بودای رستوران گردباد، مجموعهای از داستانهای کوتاه فارسی است که توسط حامد حبیبی نوشته شده. این مجموعه که جدیدترین کتاب نویسنده است، در سال 1390 بهعنوان اثر برگزیدهی دومین دورهی جایزهی ادبی هفت اقلیم مورد تحسین قرار گرفت. دربارهی کتاب بودای رستوران گردباد حامد حبیبی در اثر تازهی خود تحت عنوان کتاب بودای رستوران گردباد، مجموعهای از داستانهای کوتاهش را منتشر کرده است که بنثری روان،... ادامه ›
کتاب هادس
- نویسنده: مریم نفیسی راد
کتاب هادس، رمانی روانشناختی به قلم مریم نفیسی راد است. در این اثر درخشان داستان دختری به نام میریام روایت میشود که مشکلات و درگیریهای عمیقی با دنیای بیرون و درون خود دارد و کسی هم حرفهایش را باور نمیکند. او در دنیایی عجیب و بیرحم، حوالی سوریهی پیش از جنگ زندگی میکند و فکر میکند که زندگیاش به جعبهی پاندوراست شبیه است... دربارهی کتاب هادس نوجوان شانزدهسالهای به نام میریام، که خود را... ادامه ›
کتاب کوچولوی اضافی
- نویسنده: معصومه صالحی
کتاب کوچولوی اضافی اثر معصومه صالحی، رمانی بر اساس واقعیت و دربارهی یکی از سختترین تصمیمات زندگی، یعنی بچهدار شدن است. داستان کتاب پیرامون مادری است که تصمیم میگیرد دو بچه داشته باشد و با کمال میل تصمیم به بارداری دوم میگیرد؛ اما مشکلاتی در این راه او را درگیر میکنند. اگر از شما بپرسند سختترین تصمیمی که آدم در زندگی باید بگیرد چیست، احتمالاً جواب میدهید تصمیم به ازدواج یا انتخاب رشته... ادامه ›
کتاب شبی با مردگان
- نویسنده: پریوش طهموری
کتاب شبی با مردگان نوشتهی پریوش طهموری، مجموعهای از داستانهای کوتاه با مضامین عاشقانه و اجتماعی است. پریوش طهموری در این کتاب با قلم گیرایی که دارد به روایت 9 داستان کوتاه جذاب و خواندنی میپردازد که شما را مجذوب خود میکند. در بخشی از کتاب شبی با مردگان میخوانیم: زهره نفسش را بیرون داد. سریعتر، هنوزم دنبالمونن. بجنب! به همین زودی خسته شدی پس چی شد اون همه ادعائی که داشتی گفتی ورزشکاری،... ادامه ›
کتاب خوابهای سفید
- نویسنده: شقایق دهقان نیری
کتاب خوابهای سفید نوشتۀ شقایق دهقان نیری یکی از جذابترین و خواندنیترین آثاری است که در قالب داستان کوتاه به مضمون جنجالی و بحثبرانگیز مرگ از زاویهای متفاوت پرداخته است. دربارۀ مجموعه داستان خوابهای سفید: این اثر مشتمل بر 8 داستان کوتاه است که درونمایهی ثابت همگیشان معمای دیرینۀ بشر یعنی مرگ است. خوابهای سفید برخلاف تصور عموم مردم از مقولۀ مرگ و نیستی، بینشی نو به شما عرضه میکند که تا... ادامه ›
کتاب ماه منظر
- نویسنده: مهران محمدی
کتاب ماه منظر نوشتهی مهران محمدی، داستان واقعی خانوادهای از بن پریشان است، که نه حوادث روزگار بلکه بیخردی افراد خانواده و عدم استفاده از درسهای گذشته منشا آن هست. در کشورمان چه زوجهایی که با امید و آرزو به منزل مقصود میرسند و چه دیوارهایی که بین آن دو میافتد و عشق را منهزم میسازد که زندگی بر تباهی میشود. اگر این زندگی فرزندی هم داشته باشد تباهی فزونتر است. زندگی خانوادگی بن مایهی... ادامه ›