معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب قیزبس
- نویسنده: فاطمه مرادی
یک رمان طنز و عاشقانه از دختری به نام آوا که او را با اسم قیزبس صدا میکنند! کتاب قیزبس اثری از فاطمه مرادی و روایتی طنزآمیز و عاشقانه از نوجوانی و بزرگسالی پرحادثه آواست. کسی که هشتمین دختر یک خانواده بهشمار میرود که آرزوی داشتن پسر بر دل آنها مانده! دربارهی کتاب قیزبس پدر و مادر آوا هفت دختر دارند و هرکدام را به انتظار و آرزوی داشتن فرزند پسر به دنیا آوردهاند! آنها پس از سالها دوباره... ادامه ›
کتاب تهران مخوف
- نویسنده: مرتضی مشفق کاظمی
مرتضی مشفق کاظمی در کتاب تهران مخوف، سرگذشت جوانى را به تصویر میکشد که عاشق دختر عمهی ثروتمندش شده است اما خود خانوادهاى فقیر دارد. رمان تهران مخوف در دو جلد به رشتهی تحریر درآمده است، اما هر دو جلد در یک مجموعه گردآوری شدهاند و مکمل یکدیگر هستند. داستان جلد اول با عنوان «تهران مخوف» پیش از کودتای 1299 میگذرد و جلد دوم با عنوان یادگار یک شب، سرنوشت شخصیتهای اصلی جلد اول را همزمان با... ادامه ›
کتاب تنها در سامسون
- نویسنده: ترکان قربان زاده
کتاب تنها در سامسون به قلم ترکان قربان زاده بر اساس یک داستان واقعی نوشته شده و درباره دختری جسور و کمالطلب است که برای رسیدن به رویاهایش و زندگی بهتر به شهر جدیدی نقل مکان میکند. این کتاب در مسابقه داستان نویسی خودنویس سال 1398 به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد. او در شهر استانبول زندگی میکند و تصمیم میگیرد به شهر سامسون در کشور ترکیه منتقل شود و در رشته دندان پزشکی ادامه تحصیل بدهد. در ابتدا... ادامه ›
کتاب زندگی کن: داستانهای کوتاه و شگفت انگیز - جلد اول
- نویسنده: امیررضا آرمیون
کتاب زندگی کن: داستانهای کوتاه و شگفت انگیز - جلد اول نوشتهی امیررضا آرمیون، دربردارندهی چندین داستان کوتاه و آموزنده دربارهی فراز و فرودهای زندگی است که تلاش میکند باورهای غلط شما را نسبت به زندگی تغییر دهد. موضوع کتاب زندگی کن: داستانهای کوتاه و شگفت انگیز - جلد اول چیست؟ این کتاب دربرداندهی نکتهگوییها و گزینهگوییهای پندآموز و تاملبرانگیز است که از دیدی نو و مثبت مفاهیمی همچون... ادامه ›
کتاب دلم پابند توست
- نویسنده: مریم جعفرنیا یزدی
کتاب دلم پابند توست نوشتهی مریم جعفرنیا یزدی، دربارهی پسری به نام شهاب است که به رغم مشکلات بسیار با دختر مورد علاقهاش ازدواج میکند. شهاب، کمک مالی پدر خود را نمیپذیرد و سخت کار میکند تا اینکه وارد دنیای بازیگری میشود و زندگی شخصیاش برای همیشه تغییر مییابد. رمان احساسی و جذاب دلم پابند توست به فراز و نشیبهای زندگی شهاب میپردازد که با وجود مخالفتهای خانوادهاش، شیفتهی هنر و بازیگری... ادامه ›
کتاب سگ ولگرد
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب سگ ولگرد شامل هشت داستان کوتاه است و آخرین مجموعه داستان صادق هدایت محسوب میشود. سبک ویژه و نگاه متفاوت صادق هدایت در داستانهای گوتاه به ویژه در کتاب سگ ولگرد الگوی بسیاری از نویسندگان کشور بوده است. بیشتر داستانهای کتاب سگ ولگرد (The Stray Dog) در سالهای پیش از انتشار کتاب نوشته بود ولی به دلیل ممنوعیت فعالیت صادق هدایت (Sadegh Hedayat) در سال 1321 انتشار یافت. خلاصه داستانهای سگ... ادامه ›
رمان غروب آرزو (عصیان)
- نویسنده: نسرین ثامنی
رمان غروب آرزو اولین و زیباترین اثر نسیرین ثامنی است که نویسنده با برداشتی از زندگی واقعی به جنبهای متفاوت از مشکلات و معضلات جامعه مینگرد. حادثه یا حوادثی که بر قهرمان داستان میگذرد حقایق مسلم و انکارناپذیری است که بخشی از اجتماع ما را، به خصوص در روابط زناشویی دربرگرفته است. با بررسی اجمالی بر طبقات مختلف جامعه میتوان دریافت که اختلافات ناشی از تضاد اخلاقی و نداشتن فرهنگ صحیح زناشویی در... ادامه ›
کتاب دریابم
- نویسنده: اعظم حسین پور
باران در جستوجوی عشق و خانواده سرگردان است و در مقابل یک تصمیم سخت و سرنوشتساز قرار دارد. کتاب دریابم اثر اعظم حسین پور داستانی عاشقانه، ساده و خواندنی است که شما را به تأمل دربارهی اهمیت خانواده و عشق وادار میکند. دربارهی کتاب دریابم در کتاب دریابم نوشتهی اعظم حسین پور داستان اجتماعی و عاشقانهای را میخوانید که نمونههای واقعی آن در دنیا وجود دارد و تجربهی زیستهی افراد زیادی است.... ادامه ›
کتاب تارا
- نویسنده: سحر جعفری
کتاب تارا به قلم سحر جعفری، داستان زندگی دختری به نام تارا را به تصویر میکشد که به دلیل وضعیت بد اقتصادی و نداشتن پدر، مجبور میشود برای کار به تهران بیاید تا بتواند هزینه زندگی مادر مریض و برادر کوچکش را بپردازد. تارا که آرزوی تحصیل در دانشگاه را دارد، به دلیل شرایط زندگیاش مجبور میشود آن را فراموش کند و در تهران به دنبال شغلی از این سو به آن سو برود. او چند جایی کار پیدا میکند اما زیاد... ادامه ›
کتاب زنی به نام من
- نویسنده: فرزانه برزو
کتاب زنی به نام من در قالب رمانی عاشقانه به قلم فرزانه برزو داستان دختر جوانی را به تصویر میکشد که در میان فراز و نشیبهای سخت زندگیاش، عشق نوری از امید را در دل غمبار او روشن میکند. درباره کتاب زنی به نام من: فرزانه برزو در این رمان داستان زندگی دختر جوانی را بازگو میکند که مادرش در یک تصادف کشته شده و پدرش هم بینایی خود را از دست داده است. او اکنون به همراه مادر بزرگ، دایی کم سن و سال و... ادامه ›
کتاب تن تنها
- نویسنده: اعظم طهماسبی
کتاب تن تنها به قلم اعظم طهماسبی، داستان زندگی دختری به نام ستاره را به تصویر میکشد که همراه با مادربزرگش در روستای تاریخی جنوب کشور زندگی میکند اما رویای زندگی در شهری بزرگ را در سر میپروراند. ستاره دختری بسیار زیبا و سرزنده است و دل تمام پسرهای منطقه را برده، به گونهای که همگی دوست دارند با او ازدواج کنند. او که در درس بسیار باهوش و ممتاز است و آرزوی تحصیل در شهری بزرگ و زندگی شهری را... ادامه ›
کتاب داستانهای پند آموز
- نویسنده: عزیز میرزا قادری
کتاب داستانهای پند آموز نوشتهی عزیز میرزا قادری، سعی بر این دارد تا با زبانی ساده و روان حکایتها و داستانهایی از گذشته را گلچین و نقل کند که علاوه بر تازگی و جذاب بودن، دارای نکات عاطفی و اجتماعی باشد. زبان شیرین فارسی، زبانی است که میراث ادبی آن از نثر گرفته تا شعرهای زیبا و دلنشین، بسیار غنی و سرشار از نکات دینی و مذهبی، اخلاقی، عاطفی و تاریخی است. انسان از همان بدو تولّد، همواره مشتاق... ادامه ›
کتاب رویای نیمه شب
- نویسنده: زهرا ساداتی
کتاب رویای نیمه شب نوشته زهرا ساداتی رمانی است درباره عشق و جنگ که شما را در هیاهوی اتفاقات و هیجانات غرق میکند، همچون تجربهای که از نزدیک شاهد آن هستید. در این اثر نویسنده تمام تلاش خود را میکند تا تصویرسازی درستی از اتفاقات در ذهنتان ایجاد شود و وارد جادهای بیانتها از روابط میان انسانها شوید. کتاب رویای نیمه شب به چه کسانی پیشنهاد میشود؟ مطالعه این کتاب به کسانی که از خواندن داستانهای... ادامه ›
کتاب آقای پنج ستاره
- نویسنده: لیلا مهاجرانی
لیلا مهاجرانی در کتاب آقای پنج ستاره داستان دختری نوجوان را به تصویر میکشد که تمام تلاش خود را میکند تا عشقش به شهرت برسد. این کتاب دومین رمان لیلا مهاجرانی پس از استقبال از رمان اولش با نام «حوا هست، آدم نیست» است. در بخشی از کتاب آقای پنج ستاره میخوانیم: انقد عصبانی بودم که زیر اون بارون شدید همهی خیابونا رو با گریه قدم زدم. تا زمانی که به مقصد برسم هزار بار توی دلم گفتم: دریا نرو بازم... ادامه ›
کتاب از کرامات شیخ ما
- نویسنده: سید مهدی شجاعی
سید مهدی شجاعی در کتاب از کرامات شیخ ما با زبانی طنز و طعنهوار داستان شیخی را روایت میکند که با مریدانش در زمانهی امروز روزگار میگذراند و با زبان کهن پارسی، خودش را به آب و آتش میزند تا مردم غافل را نجات دهد، اما دریغ از یک گوش شنوا. بهزعم او این جماعت آنقدر غافلاند که ناچار است رهایشان کند تا نتیجهی غفلت آنها دامنش را نگیرد. دربارهی کتاب از کرامات شیخ ما سید مهدی شجاعی (Seyed Mehdi... ادامه ›
کتاب مهربانو
- نویسنده: مهرنوش صفایی
کتاب مهربانو به قلم مهرنوش صفایی داستانی واقعی براساس زندگینامهی مهربانو (چ)، روایتی ساده با نگاهی روانشناختی است که نویسنده به سرنوشت زندگی این شخص میپردازد. سیر شتابندهی تحولات صنعتی در قرن نوزده، بیست و بیستویکم چنان بازار کار گرسنهای در عرصهی جهانی پدید آورد که حتی زنان نیز به عنوان نیمی از پیکرهی جامعهی جهانی به میدان کار فراخوانده شدند. این فراخوان در ابتدا سبب شادی و شعف بسیاری... ادامه ›
کتاب از عشق تا دیوانگی راهی نیست
- نویسنده: مهرنوش صفایی
کتاب از عشق تا دیوانگی راهی نیست اثر مهرنوش صفایی رمان عاشقانهای است که در آن پزشکی که گواهی فوت بیماری را صادر میکند، عاشق همسر او میشود... هیچ فاصلهایی بین عشق و شیدایی نیست. این کتاب توسط انتشارات نسل نواندیش منتشر شده و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است. از عشق تا دیوانگی راهی نیست. این را آن زمان فهمیدم که به عشق تو تا مرز دیوانگی یک نفس دویدم. بینهایت راه پیش پایم بود اما من به هوای تو... ادامه ›
کتاب عشق شازده
- نویسنده: زهرا ناصح
کتاب عشق شازده نوشتهی زهرا ناصح به زندگی پرفراز و نشیب دختر جوان و سادهای به نام پروین در زمان پهلوی اول میپردازد که در طول زندگی با مشکلات بسیاری مواجه میشود و برای اشتباهات خود تاوان سنگینی پس میدهد. پروین در مراسم خاکسپاری پدربزرگ اشرافزادهی خود شرکت میکند و برای نخستین بار اقوام پدری خود را میبیند، اما رفتار دیگران با او بسیار سرد است. در این مراسم پر تب و تاب وصیتنامهی پدربزرگ... ادامه ›
کتاب شراب خام
- نویسنده: اسماعیل فصیح
کتاب شراب خام نوشته اسماعیل فصیح، داستان زندگی مردی به نام جلال آریان را به تصویر میکشد که به تازگی به ایران بازگشته است و درگیر ماجرایی هیجانانگیز میشود. جلال آریان یک خواهر و یک برادر دارد. خواهرش فرنگیس در جنوب کشور ساکن است و برادرش یوسف در بیمارستان تحت مداوا قرار دارد. جلال پس از برگشتن به ایران در ادارهای مشغول به کار میشود و همزمان که درگیر فعالیتهای خودش است به برادرش در... ادامه ›
کتاب مادربزرگی که به پدربزرگی فروخته شد! (بر اساس داستانی واقعی)
- نویسنده: سودا صیامی اوجور
کتاب مادربزرگی که به پدربزرگی فروخته شد! (بر اساس داستانی واقعی) نوشته سودا صیامی اوجور، داستان دخترکی روستایی را به تصویر میکشد که به اجبار پدرش به عقد مردی درمیآید. دختربچه فقیر روستایی در حالی که تنها 9 سال سن دارد و هیچ تعریفی از زندگی مشترک ندارد باید به اجبار پدرش با مردی ازدواج کند، اما این مراسم به دلایلی بهم میخورد. سه سال بعد مردی هم سن و سال پدرش از او خواستگاری میکند و بار دیگر... ادامه ›
کتاب احتمالا گم شدهام
- نویسنده: سارا سالار
کتاب احتمالا گم شدهام نخستین اثر سارا سالار که جایزه ادبی «بنیاد گلشیری» را از آن خود کرده، زندگی زنی را به تصویر میکشد که در طول روز میان خیال و واقعیت در رفت و آمد است و با یادآوری خاطرات خود، رویدادهای چشمگیر زندگیاش را بازگو میکند. راوی این قصه دختری همدانی است که پدرش را از دست داده و مادرش اعتیاد دارد. او در دبیرستان با دختری به نام گندم آشنا میشود. گندم تک فرزند است و پدر و مادرش... ادامه ›
کتاب با من سخن بگو
- نویسنده: منصور یوسف زاده شوشتری
کتاب با من سخن بگو به قلم منصور یوسف زاده شوشتری، زندگی زنی امروزی را به تصویر میکشد که تلاش و فداکاریهای فراوانی را برای زندگی مشترکش به خرج میدهد، اما با این حال باز هم مورد بیمهری و بیتوجهی همسرش قرار میگیرد تا اینکه یک ناکامی در زندگی زناشوییشان، او را به تحولی باطنی دعوت میکند. دربارهی کتاب با من سخن بگو: شخصیت زن داستان به نام مینا به دلیل سردی و بیتوجهی همسرش ارژنگ، مهمانی... ادامه ›
کتاب قصههای جلال: منتخب داستانهای کوتاه جلال آل احمد
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب قصههای جلال: منتخب داستانهای کوتاه جلال آل احمد، همانند سایر کتابهای ایشان با متنی ساده و خودمانی حاوی طنز است که خواننده را تا انتهای داستان به دنبال خود میکشاند. قصههای جلال گلچینی از مجموعه داستان «زن زیادى» با عناوین: «تجهیز ملت»، «پستچی»، «شوهر آمریکایی»، «دفترچه بیمه»، «عکاس با معرفت»، «دید و بازدید عید»، «زیارت»، «تابوت» از آثاری است که نشان دهنده تلاش جلال در راه روشنگری... ادامه ›
کتاب توقف ناگهانی در ایستگاه جمجمه
- نویسنده: مریم صرافین
آیا میشود در دنیایی زندگی کرد که همه چیز و همه کس گوشبهفرمان شما باشند؟ مریم صرافین در کتاب توقف ناگهانی در ایستگاه جمجمه دنیایی را به تصویر میکشد که در آن شرایطی برقرار است که همه چیز بر اساس خواستههای شخصیت اصلی داستان پیش میرود. درباره کتاب توقف ناگهانی در ایستگاه جمجمه: تزریق روزانه یک دوز خوشی میتواند نسخهای باشد که پزشک برای شما تجویز کرده است. این جمله شاید در این دنیا دور از تصور... ادامه ›