معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب رقص با توفان
- نویسنده: محمدرضا آریان فر
محمدرضا آریان فر در کتاب رقص با توفان، از زندگی دختری عشیره به نام مرمر سخن میگوید. مرمر لحظات زندگیاش را با این آرزو سپید میکند که روزی با سپیدای لباس عروسی به خانه بخت خواهد رفت. اما در غروبی که هوا از بوی فاجعه سنگین شده بود، معصومیت خوابهای دخترانهاش با یورش ددمنشانه دشمن به یغما میرود... پس از چندی احسای میکند که ناخواسته باردار کودکی است که از آن دشمن است. در اندیشه از میان بردن وی... ادامه ›
کتاب زلفهای پرماجرا
- نویسنده: محمدحسن سرائی
کتاب زلفهای پرماجرا، مجموعه داستانهای کوتاه از نویسنده معاصر، محمدحسن سرائی است. در این مجموعه که شامل 27 داستان کوتاه است، نویسنده سعی کرده تا داستانهایی با مضمون اجتماعی و عاشقانه را در قالب کوتاه و با ریتمی پرماجرا به رشته تحریر درآورد. عاشقانههای این اثر جنبه واقعگرایی دارند و پایان هر داستان غیرقابل پیشبینی است. در بخشی از کتاب زلفهای پرماجرا میخوانیم: حساسیت و دقت پیش از حد داشت،... ادامه ›
کتاب ارتباط ایرانی
- نویسنده: علی موذنی
کتاب ارتباط ایرانی به قلم علی مؤذنی، ماجرای فردی به نام مهرداد است که در دوران شاه به اجبار برای ادامه تحصیل به آمریکا میرود و آنجا با دختری ازدواج میکند. بازگشتش در دوران انقلاب به ایران و معرفی «رندی» به خانواده دردسرهایی به همراه دارد که دستمایهی این داستان است. نویسنده این کتاب را با درونمایهی روابط اجتماعی نوشته است. یکی از ویژگیهای ارتباط ایرانی شاید این باشد که دو فرهنگ متقابل... ادامه ›
کتاب محو و مات
- نویسنده: مژگان مظفری
کتاب محو و مات، رمانی ایرانی با محتوای عاشقانه و اجتماعی به قلم مژگان مظفری است. این اثر زندگی پسر خوشتیپی به نام شنتیا را روایت میکند که به تازگی در کنکور ارشد روانشناسی قبول شده و از رامسر به تهران آمده است. او در اولین روز رفتن به دانشگاه، ناگهان با صدای گوش خراش ترمز اتومبیلی به خود میآید و با دیدن رانندهی اتومبیل هوش از سرش میپرد. راننده همان دختری است که 2 سال پیش شنتیا را از غرق شدن... ادامه ›
کتاب با تخم مرغ مهربان باش - قصههای غرب وحشی
- نویسنده: شهرام شفیعی
کتاب با تخم مرغ مهربان باش - قصههای غرب وحشی به قلم شهرام شفیعی پنجمین داستان از این مجموعه خواندنی است. این اثر که با تکیه بر طنز ابزورد در غرب وحشی میگذرد، ماجرای گربهی ثروتمندی را شرح میدهد که کلانتر شهر میخواهد نقش خواهر دوقولویش را بازی کند تا اموالش را تصاحب نماید. دربارهی کتاب با تخم مرغ مهربان باش - قصههای غرب وحشی: مجموعهی «قصههای غرب وحشی» تلاش میکند با ماجراهایی که روایت... ادامه ›
کتاب مهدخت
- نویسنده: سایه مهری چمبلی
کتاب مهدخت، شامل مجموعه آثاری از منتخبین سومین جشنواره بینالمللی شعر و داستان کوتاه فاخته است که با تلاش سایه مهری چمبلی گردآوری شده. در بخشی از کتاب مهدخت میخوانیم: زمستان بود و شب قبلش برف بسیار سنگینی باریده بود در میان قاچاقچیان سه نفر با قدم هایی چابک جلوتر از بقیه تو راه برگشت بودند یکی از آنها که نامش محمد بود با صورتی رنگ پریده و لاغر اندام و یک بارانی سیاه رنگ به تن داشت با یک شلوار... ادامه ›
کتاب این جا باران صدا ندارد
- نویسنده: کامران محمدی
کتاب این جا باران صدا ندارد نوشتهی کامران محمدی، داستان دو مرد به اسم اسماعیل و هومن را روایت میکند که به دلایل بیهودهای به همسران خود شک دارند و دو فاجعهی متقاطع در سه روز متوالی بارانی در تهران شکل میگیرد. حسادت و تعصب مردانه، عنصر محوی این داستان است. در روز اول یک اتفاق غیر منتظره رخ میدهد که باعث یادآوری حادثهی دردناکی در گذشته میگردد و در روزهای دوم و سوم یادآوری خاطرات آن اتفاق و... ادامه ›
کتاب من عاشق افسانه نیستم
- نویسنده: مریم معینی
مریم معینی در کتاب من عاشق افسانه نیستم، داستان جوانی را بازگو میکند که چهل و پنج روز در خاک عراق خود را زنده نگه داشت و در نهایت خود را به خاک ایران رساند و با مسائلی جدیدی رو به رو شد. مریم معینی در این اثر با استفاده از نثری روان و همچنین تغییر زاویه دید، روایتی شیرین از روزهای جنگ ارائه میدهد. از سوی دیگر، موضوع کتاب نیز به نوبه خود تازه است و مریم معینی توانسته با استفاده از پتانسیلهای... ادامه ›
کتاب رنگین کمانهای بیپایان
- نویسنده: محمد ضیایی
کتاب رنگین کمانهای بیپایان ؛ اثر محمد ضیایی، داستانیست آمریکایی؛ درباره بردهداری که پیش از وقوع جنگهای داخلی آمریکا و در حدود سال 1858 در ایالت جورجیا رخ داده است. رمان؛ داستان برده دورگه جوانیست به نام ادوارد. او یکی از صدها برده تئودور میچ؛ ثروتمندترین ملاک و دارنده گستردهترین مزارع پنبه در ایالت جورجیاست. ادوارد پس از آشنایی با یک برده زن جوان به نام ماری و پس از دریافت یک نامه ناشناس... ادامه ›
کتاب درشکه چی (یه شلاق): داستانهای کوتاه خاطره آمیز
- نویسنده: عباس مریخ نژاد اصل
کتاب درشکه چی (یه شلاق): داستانهای کوتاه خاطره آمیز نوشتهی عباس مریخنژاد اصل، دربرگیرنده سه داستان خواندنی و جذاب مربوط به دهه چهل شمسی است که در هر کدام پیامهای اخلاقی خاصی نهفته است. مهربانی، فداکاری و دوست داشتن در هر خانوادهای متفاوت است و پُررنگ و کمرنگ بودن آن در روابط اعضا و تشکیل شخصیت هر یک از افراد تأثیر بهسزایی دارد و انعکاس آن اول در خانواده و سپس در جامعه نمودار میشود. مهر... ادامه ›
کتاب اتانازی
- نویسنده: نسترن لیاقتمند
کتاب اتانازی دربردارندۀ داستانهایی عاشقانه و اجتماعی است که توسط نسترن لیاقتمند به رشته تحریر درآمده. نسترن لیاقتمند در شهری زندگی میکرد که دمای هوا خیلی بالا بود و برای رهایی از این شرایط به خواندن و نوشتن و نقاشی کردن روی آورده بود. او میگوید: چهارده ساله که بودم، در دفتر خاطراتم نوشتم: آرزویم این است روزی نویسنده شوم و کتاب خودم را چاپ کنم. سالها آرزویم را فراموش کرده بودم، اما او هرگز... ادامه ›
رمان مرغ هوا
- نویسنده: عزت الله الوندی
رمان مرغ هوا داستانی نوجوانانه درباره دو پسر عموست که هم به دلیل رقابتها و قهر پدرانشان و هم به دلیل دوران پر از شور نوجوانی با هم رقابت میکنند. داستان در یکی از شهرهای غربی ایران و در دامنههای الوند (تویسرکان) رخ میدهد و خروسجنگی مبنای این رقابت است. پیدا شدن یک نامه در داستان که خطاب به جوانی از گروه شورشیان علیه حکومت پهلوی نوشته شده، پای یکی از نوجوانان و سپس پسر عمویش را به مبارزات... ادامه ›
کتاب مرد تنها
- نویسنده: سید علی طباطبایی نظری
کتاب مرد تنها نوشته سید علی طباطبایی نظری، یک رمان مستند و داستانی بسیار زیبا است که زندگی یک عکاس طبیعت را تعریف میکند. این عکاس با تنهایی، دوربین و کوله و کفش خود زندگی میکند و اتفاقات جالبی برای او میافتد. در بخشی از کتاب مرد تنها (Alone Man) میخوانید: سر و صدای عروسی بلند شده بود، همه از راه دور و نزدیک آمده بودند. هر کس چیزی همراه آورده بود. کله قند و ظرف و ظروف و الاغ و پالان و پتو و... ادامه ›
کتاب گربه در جوراب زنانه - قصههای غرب وحشی
- نویسنده: شهرام شفیعی
کتاب گربه در جوراب زنانه - قصههای غرب وحشی اثر شهرام شفیعی از سری مجموعههای قصههای غرب وحشی است. اگر به دنبال داستانهای وسترن و غرب وحشی هستید، میتوانید به سراغ دنیای گربههای هفت تیرکش بیایید. گربههایی که از بانک سرقت میکنند و برای پنهان کردن چهرهشان جوراب زنانه روی صورت میکشند. در شهر گربهها سرقت مسلحانه از بانک یک امر عادی محسوب میشود و در هر بانک هم یک مسئول تمام وقت برای پاسخگویی... ادامه ›
کتاب رویای بر باد رفته
- نویسنده: حمیده سادات حسینی
کتاب رویای بر باد رفته به قلم حمیده سادات حسینی، دنیای دختری را که به تازگی دانشجوی تهران شده و مشکلات زیادی پیش روی خود دارد را به تصویر میکشد. در این کتاب داستان دخترکی را میخوانید که دنیای پیچیدهای دارد و اطرافیانش به سختی او را درک میکنند. چندین بار در زندگیاش شکست خورده ولی آنها را قسمتی از سرنوشت و تقدیرش میداند! در تنهاییهایش آرزوها و حرفهای دلش را مینویسد... او مینویسد و اشک... ادامه ›
کتاب الیاس
- نویسنده: میلاد ابوالقاسم زاده
کتاب الیاس نوشتهی میلاد ابوالقاسم زاده، داستان دختر و پسری عاشق را به تصویر میکشد که به دلیل نزاع قبیلهای از هم جدا میشوند و پس از گذشت سالها بار دیگر با یکدیگر برخورد میکنند؛ اما همه چیز فرق کرده است. داستان دربارهی یک دهکده گمنام است که با گذشت زمان اهالی آن به دو گروه تقسیم شده بودند و از یکدیگر نفرت داشتند. اهالی ده پایین هر روز فقیرتر و اهالی ده بالا با نزول و ریاخواری هر روز... ادامه ›
کتاب خاص بانو (مجموعه چهارده داستان)
- نویسنده: محمدمسعود کیایی
کتاب خاص بانو (مجموعه چهارده داستان) نوشتۀ محمدمسعود کیایی، دربردارندۀ قصههایی در باب زندگی است. در بخشی از کتاب خاص بانو میخوانیم: خاص بانو چشم از الهیار بر نمیداشت و چنان مینگریستش که التماس از نگاهش خوانده میشد. گفت: «چه میدانی. شاید حقته دادند.» الهیار دست برد به جیب راست شلوار کردیاش و قبضه چاقوی دسته شاخیاش را در مشت فشرد، طوری که خاص بانو سردی آن را میتوانست در دل خود احساس کند.... ادامه ›
کتاب صفحهای از سرنوشت
- نویسنده: کوثر امینی
کتاب صفحهای از سرنوشت به قلم کوثر امینی نویسندهی جوان و خوش آتیه، رمانی پرکشش و جذاب به شمار میرود که نقش سرنوشت را در رقم خوردن اتفاقات زندگی، دستمایهی اصلی موضوع داستان قرار داده است. سرنوشت و تقدیر از عجیبترین موضوعاتی محسوب میشوند که همواره هر انسان در حال رقابت با آن است؛ چرا که بیشتر اوقات سرنوشت نقطه مقابل تصمیماتی است که در زندگی گرفته میشود. سرنوشت بخشی از زندگی است که از کنترل... ادامه ›
کتاب جنگل آدمها
- نویسنده: احمد بیرانوند
در کتاب جنگل آدمها، در فضایی خاص و به ظاهر تمثیلی، حیوانات با بهرهگیری از مظاهر متمدن حضور پیدا میکنند! باید گفت این داستانها دنیایی ویژه را نمایان میکنند. جنگل آدمها (هجده داستان از هجده نویسنده در دنیای حیوانات)، حاصل تلاش جمعی از نویسندگان است که به صورت کارگاهی، در داستانهایشان اقدام به خلق دنیای حیوانات با گرایشهای انسانی نمودهاند. در بخشی از کتاب جنگل آدمها میخوانیم: من یک خر... ادامه ›
کتاب خانهای با در آبی
- نویسنده: سارا اکاتی
کتاب خانهای با در آبی داستانی عاشقانه با هیاهویی دلنشین از سارا اکاتی است که تمامی صحنههای ترسیم شده در آن با واقعیت همخوانی دارد و قابل تصویرسازی است . روزگار مانند چرخ و فلک ما را میچرخاند گاهی آنقدر گیجمان میکند که چشم باز میکنیم و میگوییم سلام بر عشق، گاهی بندهی سرنوشت شدن هم چیز خوبیست سرنوشت این بار، خدای ما تویی، پس مکن با بندگان خویش، بدی ... سارا اکاتی در این کتاب از عشق والایی... ادامه ›
کتاب یک پیاله چای با آرزوهای کوچک
- نویسنده: محمدصادق دهقان
کتاب یک پیاله چای با آرزوهای کوچک به قلم محمدصادق دهقان مجموعهای از داستانهای برگزیدۀ ششمین جشنوارۀ قند پارسی، از داستاننویسان جوان افغانستان است. اهمیت زبان و ادبیات فارسی در میان ملتهای فارسی زبان و دیگر ملتهای جهان از چند جهت در طول تاریخ مورد توجه بسیار قرار گرفته است. نخست آنکه به واسطه ظهور بزرگانی چون فردوسی، سعدی، حافظ و... خاستگاه حکمت مشرق اسلامی است و پناهگاه یکی از بزرگترین... ادامه ›
کتاب مرغ سوخاری برای جنازه - قصههای غرب وحشی
- نویسنده: شهرام شفیعی
کتاب مرغ سوخاری برای جنازه - قصههای غرب وحشی اثر شهرام شفیعی عنوان جلد دوم از مجموعه طنز قصههای غرب وحشی است. در این کتاب نیز با شخصیتهای داستان قبل مواجه میشویم؛ شخصیتهایی که حضور ثابتشان در داستانهای مختلف این مجموعه، اگرچه هر بار به شناخت کاملتری از آنها منجر شده، اما هرگز به ورطه تکرار نیفتاده و همه رفتارها و دیالوگهایشان در هر کدام از قصهها در اختیار پیشبرد داستان بوده است. شفیعی... ادامه ›
کتاب تنهاترین تنها
- نویسنده: فاطمه نیک سیرت
کتاب تنهاترین تنها نوشته فاطمه نیک سیرت، دربردارندۀ مجموعه آثار منتخب دومین جشنواره ملی فاخته است که به قلم نویسندگان مختلف به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از کتاب تنهاترین تنها میخوانید: از استرس زیاد، توی اتوبوس خوابم برد. ولی به خاطر ترافیک بود که ربع ساعت دیر رسیدم به مصاحبهی کاریم. نگران نبودم چون برگشتم خانه و این بار ربع ساعت زودتر حرکت کردم و به موقع سر مصاحبه حاضر شدم. توی... ادامه ›
کتاب تلویزیون ما ال ای دی نیست
- نویسنده: میثم هزارجریبی
کتاب تلویزیون ما ال ای دی نیست به قلم میثم هزارجریبی، داستان طنز کارمندی ساده به نام موسی جمالی را به تصویر میکشد که بسیار پرتلاش و خانواده دوست بوده و به مبارزه با تجملگرایی برمیخیزد. میثم هزارجریبی در این کتاب به روایت داستانهایی میپردازد که برای موسی جمالی اتفاق میافتد. علاوه بر این نویسنده وضعیت اقتصادی این قشر از جامعه را زیر ذرهبین قرار داده و ماجراهای طنزی از دل آن بیرون میکشد.... ادامه ›