معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
رمان درد
- نویسنده: صادق کرمیار
«درد» آخرین رمان صادق کرمیار است. کرمیار بیشتر با «نامیرا» شناخته میشود. برای خواندن «درد» اول از همه باید خود را برای خواندن یک رمان حجیم آماده کنید. البته اگر اینکار را هم انجام نداده باشید همین که کمی پیش بیایید داستان چنان جذبتان میکند که بعید است به راحتی بتوانید کتاب را زمین بگذارید. رمان «درد» روایت همزمان تلاشهای اطلاعات عملیات ایران و بخشی از استخبارات عراق برای غلبه بر یکدیگر است و... ادامه ›
کتاب PDF خورشید
- نویسنده: لاله فرضی کاهکش
لاله فرضی کاهکش در کتاب خورشید، داستان زندگی دختری را در قرن 14، از نوجوانی تا جوانی با تمام اتفاقات و لحظات تلخ و شیرین به طور دلچسبی روایت میکند. خورشید داستان دختری سبزهرو، شاد و سرشار از کودکی است که بنا بر رسم آن زمان مجبور به ازدواج زود هنگام شده و این موضوع او را بسیار آزار میدهد، اما به دلیل شرایط خانوادگی و حفظ آبرو مجبور به سکوت است. در بخشی از کتاب خورشید میخوانیم: در کنارش ایستاد... ادامه ›
کتاب سه تار
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب سه تار نوشتهی جلال آل احمد، مجموعهای از چند داستان است که در آنها به جهل، خرافات، عقاید افراطی و اشتباه شایع میان مردم پرداخته شده است. جلال آل احمد نویسنده، مترجم و روشنفکر ایرانی، بیشتر به لحاظ نظریات و داستانهایش در دههی 40 شمسی یکی از پرآوازهترین روشنفکران به حساب میآید. همچنین وی همسر سیمین دانشور نویسندهی مشهور ایرانی بوده است. مهمترین آثار جلال آل احمد عبارتند از: نفرین... ادامه ›
کتاب عشق و غرور
- نویسنده: سیروس علیزاده قطار
کتاب عشق و غرور رمانی عاشقانه و احساسی به قلم سیروس علیزاده قطار است که داستان خواهر و برادری به نامهای پرنیان و پویان را روایت میکند. پرنیان نویسنده و متاهل است، اما برادرش پویان مجرد زندگی میکند و تاکنون عشق را تجربه نکرده تا این که در داستان اتفاقهایی رقم میخورد و زندگی آنها را به سمت و سوی متفاوتی میکشاند. در بخشی از کتاب عشق و غرور میخوانیم: از فرداى آن روز دلم در آرامش عظیمى غرق... ادامه ›
کتاب یک نفر باید مرا پیدا کند
- نویسنده: سیما سروشه
کتاب یک نفر باید مرا پیدا کند نوشتهی سیما سروشه به ماجرای زندگی سه دختر جوان میپردازد که دوستان صمیمی یکدیگر محسوب میشوند. این سه دختر به رغم صمیمیت و شیطنتهای رایج، شخصیتهای کاملاً متفاوتی دارند و همین تفاوتهاست که بر جذابیت داستان زندگی این دختران میافزاید. سیما سروشه کتاب خود را با ماجرای درس و مدرسه و امتحان آغاز میکند اما هر چه شخصیتهای بازیگوش داستان، بزرگ میشوند داستان نیز رنگ... ادامه ›
کتاب تلخ و شیرین
- نویسنده: فریبا انصاری
کتاب تلخ و شیرین اثر فریبا انصاری، مجموعهای از حکایات واقعی، آموزنده، طنز و منبعی از پند، اندرز و عبرت گرفتن از روزگار در زندگی است. در بخشی از کتاب تلخ و شیرین (Sweet And Bitter) میخوانیم: شورلت ماشین قدیمی و درازیه که رانندگی با اون زیاد آسون نیست، بالاخره جسارت من از یک طرف البته با چاشنی صرفهجویی باعث شد پس از 10 جلسه تمرین رانندگی واقعی با مربی تعلیم، در اولین جلسه امتحان شرکت کنم. خیلی... ادامه ›
کتاب سقوط از خویش
- نویسنده: مهرنوش صفایی
کتاب سقوط از خویش نوشتۀ مهرنوش صفایی، عاشقانهای عجیب با تلنگرهایی محکم به بلور عواطف و احساسات انسانی است، داستان سرنوشت آدمهای بسیاری که روزگار یا هر چه اسمش را بگذارید بدجوری سر به سرشان گذاشته. سقوط که از خویش بدون شک یکی از بهترین رمانهایی است که با شیوه دانای کل نامحدود تالیف شده. عاشقانهای لطیف و تاملبرانگیز است. نویسنده جسورانه تمامی احساسات انسانی را به چالش میکشد و رابطهای عمیق... ادامه ›
کتاب بلور شکسته تقدیر
- نویسنده: طیبه دلجو
کتاب بلور شکسته تقدیر یکی از متفاوتترین رمانهای طیبه دلجو است و در دو بخش روایت میشود. این کتاب در بستری عاشقانه، اجتماعی و تاریخی نقل میشود و به شرایط و مشکلات زنان و ظلمهایی که در طی تاریخ دیدهاند، میپردازد. در بخش اول میخوانید که خاتون را در ایام کودکی به خان روستا میفروشند و او در همان کودکی برای خان چهار فرزند میآورد اما در نهایت فقط دایهی فرزندانش میشود و... . در بخش دوم شاهد... ادامه ›
کتاب نبرد زندگی
- نویسنده: سارا امامی
سارا امامی در کتاب نبرد زندگی سرگذشت آمنه الماسی، رهبر یکی از بزرگترین تیمهای فروش استان گیلان و مدرس بازاریابی و فروش را در قالب یک داستان خیالی در یک قطار که تمثیلی از گذر زمان و زندگی به شمار میرود، به رشته تحریر درآورده است. این رمان بخشی از شرح حال واقعی و تاثیرگذار آمنه الماسی را روایت کرده است. او زندگی را از دریچهای زیبا و متفاوت میدید و برای موفقیت همه چیز را از صفر شروع کرد. هر... ادامه ›
کتاب سالهای بی تو
- نویسنده: اعظم حسین پور
کتاب سالهای بی تو به قلم اعظم حسین پور، داستان زندگی دختر جوانی به نام یکتا را به تصویر میکشد که نمیخواهد ازدواج کند و به خاطر ادامه تحصیل در شب خواستگاری از خانه فرار میکند و به تهران میرود. این داستان از زبان خود یکتا روایت میشود که برای فرزند خواندهاش پریسان، از سختیهای فرارش میگوید؛ از این که هیچ آشنایی در تهران نداشت و کسی نبود که دست او را بگیرد. یکتا در یک خانواده سنتی به دنیا... ادامه ›
کتاب مردان غریب من
- نویسنده: نسرین قدیری
نسرین قدیری در کتاب مردان غریب من با بیانی ساده و روان داستان دو پسر جوانی را شرح میدهد که هر دو دلباختهی یک نفر هستند. این روایت جذاب در حقیقت سعی دارد تا شما را با چالشهای یک رابطهی عاشقانه رو به رو کند. موضوع اصلی کتاب مردان غریب من چیست: این رمان سرگذشت جوانی به نام امید جاوید را به تصویر میکشد که در دانشگاه یو سی ال امریکا رشتهی پزشکی را دنبال میکند. امید در تیم بسکتبال دانشگاه خود... ادامه ›
کتاب خاطرات خصوصی آنا
- نویسنده: مهرنوش صفایی
کتاب خاطرات خصوصی آنا نوشته مهرنوش صفایی، به عقیدهی تعداد بسیاری از منتقدین، به دلیل سبک خاص نگارشی، نوع شخصیتپردازی، موضوع داستان و لطافت قلم، یکی از شاهکارهای ادبیات ایران در سالهای اخیر در نوع خود کمنظیر و در بین ادبیات عامهپسند ایران بینظیر است. کتاب خاطرات خصوصی آنا (Memorabilia personal Ana) با موضوعی در نوع خود کمنظیر براساس زندگی حقیقی دختر جوانی به نام آنا و براساس سبک نگارشی... ادامه ›
کتاب بختک
- نویسنده: محمد بهارلو
کتاب بختک مجموعهای از 39 داستان کوتاه از نویسندگان جوان سراسر کشور است که تحت عنوان جلد دوم مجموعه کتاب مهر منتشر شده است. داستانهای این مجموعه از میان 250 داستان کوتاهی که در پی فراخوان کارگاه قصه و رمان از طرف مراکز آفرینشهای ادبی حوزههای هنری استانها در بهار سال 85 ارسال شده بود انتخاب شده است. داستانهای منتشر شده در مجموعه «بختک» از میان آثار ارسالی به کارگاه قصه و رمان، کارشناسی شده و... ادامه ›
کتاب خاطره آن تابستان داغ
- نویسنده: سارا هدایت
کتاب خاطره آن تابستان داغ رمانی هیجانانگیز با درونمایهای عاشقانه از سارا هدایت است؛ داستان دختری به نام الهه که برای رسیدن به خواستگار مورد علاقهاش باید سختیهای زیادی را پشت سر بگذارد. الهه در یک روز تابستانی و سوزان تصمیم میگیرد تغییر و تحول مهم و اساسی در زندگیاش ایجاد کند اما اتفاقات غیرمنتظرهای رخ میدهد که جز خودش هیچکس نمیتواند او را از این شرایط دردناک نجات دهد ... در بخشی از... ادامه ›
کتاب سایه تر یک رویا
- نویسنده: طیبه دلجو
کتاب سایه تر یک رویا نوشتهی طیبه دلجو، ماجرای عشق دختری به نام نیکی را به تصویر میکشد که به پسری خوش قیافه و ورزشکار در دانشگاه دل بسته است. نیکی به خاطر شغل پدرش که همیشه در سفرهای خارجی است، برای ادامه تحصیل نزد عمویش در تهران میآید. او دختر عمویی هم سن خودش دارد و هر دو در یک دانشگاه درس میخوانند. پدر نیکی از لحاظ مالی وضع بسیار خوبی دارد و هر ماه برای برادرش به خاطر حضور نیکی در خانهاش... ادامه ›
کتاب بگذارید میترا بخوابد
- نویسنده: کامران محمدی
کتاب بگذارید میترا بخوابد نوشتهی کامران محمدی، با موضوعی روانشناختی، داستان آدمهایی را به تصویر میکشد که وجه اشتراک زندگیشان عشق، خیانت و فراموشی است. این رمان از سه داستان هم راستا تشکیل شده که میتوانید در هر یک از آنها حضور یکی از این عناصر را پررنگتر بدانید: خواهر و برادری به نام ایوب و ماریا که اتفاقی در گذشته زندگی آنها را تحت تأثیر قرار داده و به فراموشی سپرده شده است. در این اثر... ادامه ›
کتاب خیال عاشقی با تو
- نویسنده: نسرین سرومیلی
کتاب خیال عاشقی با تو نوشته نسرین سرومیلی روایتیست ساده و روان از زندگی زنی جوان که در رابطه عاطفی با همسرش به مشکلات پیچیدهای برخورد کرده است. این اثر داستان زنی به نام مریم را به تصویر میکشد که از سوی همسرش بهرام به خیانت متهم شده. در طول داستان اتفاقاتی رخ میدهد که باعث میشود در آخر پرده از رازهایی برداشته شود و بهرام پی به بیگناهی مریم میبرد. در بخشی از متن کتاب خیال عاشقی با تو... ادامه ›
رمان التهاب و انتظار
- نویسنده: فریبا محسنی پور
کتاب التهاب و انتظار رمانی عاشقانه و عاطفی است. در این داستان علاوه بر نمایش دادن احساسات رمانتیک، با استفاده از عبارات ادبی، احساسی شاعرانه به کتاب داده شده. روایتی است سر تاسر هیجان و انتظار در روی دادن حوادث متعدد که مخاطب را بی صبرانه به دنبال حوادث بعد می کشاند. بخشی از متن کتاب: بعد از ظهر در اتاق کارش نشسته بود و به حرف های امین فکر می کرد. تصمیم گرفت رفتار دکتر را بیشتر بررسی کند، شاید... ادامه ›
کتاب شب ققنوس
- نویسنده: نازیلا نوبهاری
کتاب شب ققنوس اثر نازیلا نوبهاری، بخشی از تاریخ ایران در زمان وقایع جنگ جهانی دوم و نهضت دموکرات آذربایجان را روایت میکند که خواندن آن برای هر ایرانی لازم است. داستان این رمان مربوط به شهر گنجهی آذربایجان و در سالهای آغازین جنگ جهانی است. دختر جوان 17 سالهای به نام نادیا، طبق رسوم خانوادگی در 14 سالگی ازدواج میکند ولی دو سال بعد همسرش بر اثر بیماری حصبه از دنیا میرود و او به خانهی پدری... ادامه ›
کتاب شبی به وسعت یک نگاه
- نویسنده: طیبه دلجو
کتاب شبی به وسعت یک نگاه نوشتهی طیبه دلجو، با زبانی ساده و بیان جزئیات لازم داستان دختری به نام مهتاب را به تصویر میکشد که با انتخابهای اشتباهش باعث میشود تا زندگی چهره ناخوش دیگرش را به او نشان دهد. خانواده مهتاب به سفر میروند. او به اتفاق خواهرش نزد داییاش به ییلاق میرود. آشنایی با روزبه و کشمکش بینشان باعث میشود ناخواسته دل به او بسپارد. اما روزبه از پذیرفتن احساسش سر باز میزند.... ادامه ›
کتاب داستانهای کوتاه با اهالی وارش
- نویسنده: حمیدرضا اکبری
کتاب داستانهای کوتاه با اهالی وارش به اهتمام حمیدرضا اکبری دربرگیرندهی 9 داستان کوتاه از اهالی مازندان است که موضوعات مختلفی را شامل میشود. داستانهای این مجموعهی جذاب و خواندنی با زبانی ساده و روان نگاشته شدهاند و به مسائل بومی مردم ساکن استان مازندران توجه دارند. مجموعهی لیراو بعد از چاپ چندین کتاب در حوزهی شعر، اکنون قصد معرفی داستاننویسان استانهای مختلف ایران را دارد. از این رو کتاب... ادامه ›
کتاب قصههای هزار و یک نصفه شب - جلد اول
- نویسنده: ابراهیم رها
کتاب قصههای هزار و یک نصفه شب - جلد اول نوشتهی ابراهیم رها مجموعهای از چند داستان کوتاه و طنز است که همه ماجراها به لحاظ زمانی در نصف شب و به لحاظ مکانی در هواپیما اتفاق میافتد. در پشت جلد این اثر آمده است: «قصههای هزار و یک نصف شب» خندهدارترین مجموعه داستان تاریخ بشریت و حومه است. یا لااقل خندهدارترین مجموعه داستان حال حاضر جهان و یا حداقل ایران و یا احتمالا تهران. شاید هم خندهدارترین... ادامه ›
کتاب به هادس خوش آمدید
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب به هادس خوش آمدید اثر بلقیس سلیمانی، درباره دختری است که برای تحصیل به تهران میآید اما ناخواسته در میان دگرگونیهای دوران انقلاب و جنگ تحمیلی گرفتار میشود و حوادث تلخی برایش رقم میخورد. درباره کتاب به هادس خوش آمدید: نام این رمان برگرفته از هادس، فرمانروای دنیای مردگان و زیر زمین در اساطیر یونان باستان است که پرسفونه، دختر زئوس خدای خدایان و دیمتر الهه حاصلخیزی را با خود به دنیای... ادامه ›
کتاب پسرها هم گریه میکنند
- نویسنده: سیما سروشه
کتاب پسرها هم گریه می کنند نوشتهی سیما سروشه، داستان عشقها و دوست داشتنهای جوانان دیروز است. این جوانان عواطف و احساسات خود را در سالهای جنگ میان توپ و گلوله و خون گم کردهاند و اکنون با وجود سردرگمیهای بسیار تلاش میکنند تا آن احساسات دیرین جوانی را بازیابند. سیما سروشه در این رمان به داستان زندگی صابر و مصطفی دو دوست صمیمی زمان جنگ میپردازد که به رغم گذشت سالها همچنان با هم در ارتباط... ادامه ›