معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب شاعرانههای یک مرد برفی
- نویسنده: محمدعلی قجه
کتاب شاعرانههای یک مرد برفی به قلم محمدعلی قجه، رمانی با مضمون اجتماعی و عاشقانه است و داستان رازآلود شاعر جوانی را به تصویر میکشد که زندگی از هم پاشیدهای دارد و در تلاش است تا دوباره آن را از نو بسازد؛ راهی دشوار و پرپیچوخم که شجاعت زیادی برای به پایان رساندن آن نیاز است. کتاب شاعرانههای یک مرد برفی مناسب چه کسانی است؟ این کتاب به علاقهمندان به رمانهای اجتماعی و عاشقانه ایرانی پیشنهاد... ادامه ›
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم همراه با سی و سه داستان دیگر اثری از مهرداد اسماعیل پور است. این کتاب مجموعهای از داستانهای کوتاه که به طور میانگین شامل هفتصد کلمه است و شیوهی روایی غالب آنها اول شخص است. ادامه ›
کتاب ماه مهر را به خاطر بسپار
- نویسنده: شهریار زمانی
کتاب ماه مهر را به خاطر بسپار به قلم شهریار زمانی، رمانی جذاب و دلنشین با مضمونی اجتماعی است که به روایت زندگی دو خانواده ایرانی در دههی 50 میپردازد. میرآقا و روزبه پسرهای این دو خانواده هستند که به شدت با یکدیگر ناسازگارند. روزی روزبه برای خواستگاری خواهر میرآقا که ناهید نام دارد به منزل آنها میرود و میرآقا را با این کار به شدت خشمگین میکند. از طرفی میرآقا نیز دلباختهی دختری به نام ژیلا... ادامه ›
کتاب شاید دیگری
- نویسنده: پروانه شفیعی نیا
کتاب شاید دیگری، رمانی از نویسنده جوان پروانه شفیعی نیا، با تکنیک قصهگویی خاص به روابط انسانی در زندگی روزمره شهری میپردازد؛ داستانی میان خیال و واقعیت که در طول یک روز اتفاق میافتد و ماجرا از زبان دختری جوان روایت میشود. در بخشی از کتاب شاید دیگری میخوانیم: نه سام!... برگردد. خواهش میکنم برگردد. التماست میکنم که برگردی. دیگر توانش را ندارم، نوک دماغم قندیل ببندد، پاهایم توی نیمبوت چرم... ادامه ›
کتاب سیاه مرداب
- نویسنده: پروانه شفیعی نیا
در کتاب سیاه مرداب، تالیف پروانه شفیعی نیا، مهرآسا و آزاده تصمیم میگیرند از شخصی مریض که البته از یک بیماری روحی رنج میبرد، مراقبت کنند که در این بین اتقاقاتی هم میافتد... در بخشی از کتاب سیاه مرداب میخوانیم: حرامزاده! شاید دخترک بیچاره اولین نبود، آخرینش هم! اصلا مهرآسا خودش دیده بود! دختری جوانتر از خودش را که آن حرامی به خانهاش آورده بود. خودش! به چشم خودش! همان روزی که بسته هروئین... ادامه ›
کتاب آقای مازنی و دلتنگیهای پدرش
- نویسنده: مجتبا هوشیار محبوب
مجتبا هوشیار محبوب در کتاب آقای مازنی و دلتنگیهای پدرش، سعی دارد با در هم ریختن برخی قواعد زبانی و استفاده از مونولوگهای هذیانوار، تصویری جدید و متفاوت از داستان را به ما نشان دهد. این اثر از سوی جایزه ادبی واو به عنوان رمان متفاوت و تحسین شده سال 1391 انتخاب شده است. شاید خیال کنید که در این کتاب کوچکترین اثری از زندگی نمیتوان یافت. یقینا همینطور است. رمان آقای مازنی و دلتنگیهای پدرش،... ادامه ›
کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر
- نویسنده: فرشته احمدی
کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر چندین داستان کوتاه از فرشته احمدی، نویسندهی معاصر، را پیش روی علاقهمندان داستانهای ایرانی قرار میدهد. داستانهای این کتاب عموماً بازتابی از دغدغههای گوناگون زندگی زنان ایران به حساب میآیند. دربارهی کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر، مجموعهای است از چندین داستان کوتاه جذاب و خواندنی. فرشته احمدی، نویسندهی این کتاب، تاکنون... ادامه ›
کتاب مجموعه داستان های صادق هدایت
- نویسنده: صادق هدایت
صادق هدایت از پیشگامان داستاننویسی نوین ایران و روشنفکری برجسته بود. صادق هدایت از تأثیرگذارترین و برﺟﺴﺘﻪترین نویسندگان داستاﻥهای کوتاه است که آثار او مورد توجه بسیاری از مترجمان، منتقدان و نویسندگان در سراسر جهان قرار گرفته است. هدایت داستاﻥنویسی سبک گوتیک را به جهان عرضه کرد که جاﻥمایه بیشتر آﻥها تاریکی، ترس، و سخن از ناامیدی و مرگ است. دروﻥمایه داستاﻥهای هدایت از ویژﮔﻲهای ﺑﻲمانندی برخوردار... ادامه ›
کتاب با اعمال شاقه
- نویسنده: محمد حنیف
کتاب با اعمال شاقه تازهترین اثر محمد حنیف، درباره مردی است که با مرور خاطراتش شما را به درون یک هزارتوی داستانی هدایت میکند و بخشهایی از سرگذشت خود، زندگی افرادی دیگر و موقعیتها و اتفاقاتی خاص را برایتان بازگو میکند. این کتاب نامزد دریافت جایزه ادبی جلال آل احمد در سال 1398 شده است. درباره کتاب با اعمال شاقه: محمد حنیف از جمله نویسندگانی است که هم به فراگیری اصول داستان نویسی میپردازد و هم... ادامه ›
کتاب وارونگی
- نویسنده: مژده اسفندیاری راد
کتاب وارونگی نوشتهی مژده اسفندیاری راد، داستان سه زن و دغدغههای متفاوتشان است. این کتاب در طی سه داستان کوتاه، از سه زندگی مختلف پرده برمیدارد و به شرح اتفاقاتی میپردازد که هر کدام از سه زن، مهشید، افسانه و رویا، را به نقطهی بهخصوصی از زندگیشان کشانده است. دربارهی کتاب وارونگی رسالت داستانها، نه فقط سرگرم کردن خوانندگان بلکه همراه کردن آنها با زندگیهاییست که به سبب کوتاهی عمر... ادامه ›
کتاب پیادهروهای ناهموار
- نویسنده: نازیلا نوبهاری
نازیلا نوبهاری در کتاب پیادهروهای ناهموار، روایتی از آنچه خوانده، دیده و آموخته را بازگو کرده است. این کتاب سفریست از ژرفای ترس تا طلوع عشق و رسیدن به رهایی... داستان درباره دختری به نام مانلی است. که پدر و مادرش در زمان کودکی او به خاطر ناسازگاریهای زیاد از هم جدا شدهاند. مانلی با پدربزرگش زندگی میکند در حالی که یک سوال بزرگ همیشه در ذهنش است. او میخواهد بداند که دقیقا کیست و چرا پدر و... ادامه ›
کتاب سلول
- نویسنده: احسان کیان فرد
کتاب سلول به قلم احسان کیان فرد، داستان زندگی جوانی به نام آرتام و مشقتهایی که او در مسیر زندگیاش بر اثر ظلم متحمل میشود را به تصویر میکشد. انسان از ابتدای خلقت تا به امروز همواره در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکلاتی است که او را به سوی پیری، صورتی خط افتاده، دستانی لرزان و نگاهی آشفته به مرگ میکشاند. زندگی مملو از وقایع عجیب و غریب و غیر قابل تصور است و انسان با سپری کردن عمر در این دنیا... ادامه ›
کتاب تاریک ماه
- نویسنده: منصور علیمرادی
کتاب تاریک ماه نوشتهی منصور علیمرادی روایت زندگی میرجان است، جوانی یاغی و عاشق که بدون خواست خود و به ناچار اسیر بیابان شده است. او ماهها در میان کوه و شنزارها با خودش تنهاست و برای غذا چیزی به جز گوشت شکار و گیاهان بیابانی ندارد. تاریک ماه داستان رنج انسان است، رنجها و آلامی که اتفاقات زندگی بر او متحمل میدارند و او چارهای به جز تحمل ندارد. تاریک ماه در سال 93 موفق به دریافت جایزهی هفت... ادامه ›
کتاب او: مجموعه داستان
- نویسنده: محمد عبدالهی ثابت نژاد
گرگ و میش عجیبی بود. اوس کاظم سراسیمه از خانه بیرون زد. از داخل حیاط مسجد صدای مش حسن به سختی درمیآمد و بریده بریده مثل هر صبح دیگر اذان میگفت. به قصد رسیدن به خانه زن حاجی تنها قابلۀ محله، تمامی کوچهها را به سرعت باد میدوید. هنوز چند قدمی تا رسیدن مانده بود که فریاد برآورد: - زن حاجی.. آی زن حاجی، بدادم برس. سینۀ درب را بشدت چند مرتبه با گردۀ مشتش کوبید. - آهای.. کمک.. کمکم کنین. درب چوبی... ادامه ›
کتاب گرگهای بارونی
- نویسنده: مجید فتاحی
مجید فتاحی در کتاب گرگهای بارونی با روایتی جذاب، داستان درگیری زنی به نام مارتا و مردی به نام جف را به تصویر میکشد. بدون شک قدرت، از آرزوهای ثابت هر موجود زندهاﻳﺴﺖ. ﭼﻪ ﺑﺴﻴﺎﺭﻧﺪ اﻫﺪافی ﻛﻪ بدون آن، لطیفهای بیش نیستند. ناگفتههایی که با وجودش منفجر میشوند و افکاری که به حساب میآیند. دوستان نامرئی، هویدا خواهند شد و دشمنانی که عذرخواهی خواهند کرد. آمار نهادهای طرفدار افزایش مییابد. ترسهایی که... ادامه ›
کتاب PDF من از مادرم بزرگترم
- نویسنده: مریم عامری
شام مامانم را دادم، بردمش تو اتاق خودم خواباندمش. روی تختم عروسک قرمزم را که خیلی دوست داشت گذاشتم بغلش. سرم را گذاشتم رو پاهاش. دلم برایش تنگ شده بود، برای نوازش هایش، برای قصه هایش، برای همه چیزش، همه چیز. شاید دیگر نوبت من بود که برای او مادری کنم. پتو را کشیدم رویش: - بخواب مامانی! شب بخیر. ادامه ›
کتاب دزد
- نویسنده: احسان کیان فرد
کتاب دزد به قلم احسان کیان فرد، داستان دو دسته از مردم را به تصویر میکشد که دو زندگی متفاوت دارند. هر دو دسته انسانهای خوب و شریفی هستند. اما راه و رویهای که در پیش میگیرند با هم متفاوت است. دسته اول به سختی میکوشند تا نتیجه کار خود را بیابند و قصه آنها واقعی است. دسته دوم سعی در به سرعت یافتن خوشبختی و سعادت دارند و قصه آنها ساختگی است. وجه اشتراک مابین این دو گروه، افرادی هستند که... ادامه ›
کتاب صبحی در تاریکی
- نویسنده: فاطمه قهدریجانی
روزهای زندگی میگذرند و هر روز بهامید روزی بهتر سپری میشود. چگونه روزگاری در انتظار ماست؟ و موفقیت در انتظار توست، تویی که صبر را چرخهای زندگیات کردی و امید را سایبان راستین راه بیهموارت و تلاش را سرلوحهی کردارت و چه خوب است انسانیت، انسانیتی که فرق ما را با بقیهی مخلوقات نمایان میکند و آن سایبان سبز الهی که در انتظار توست، بارانی از رحمت بر تو میبارد و بخشایشی از آسمان، آسمان مال توست... ادامه ›
کتاب PDF کادناس
- نویسنده: مونا مزینانی
کتاب کادناس، نوشتهی مونا مزینانی، رمانی است که بر اساس ماجراهایی واقعی نگاشته شده است. واژهی کادنا در زبان اسپانیایی به معنای زنجیر و کادناس به معنای زنجیرهاست و همانطور که از عنوان کتاب پیداست، محتوای این اثر درمورد زنجیرهایی است که وجود ما را به بند میکشند. رمان کادناس روایتگر زندگی فروزان، نیکی و دلناز است که هر سه در نقطهای از زندگی با گرههای گذشتهی خود روبهرو میشوند و درمییابند که... ادامه ›
کتاب سایههای موازی من
- نویسنده: آیدا عبداللهی
کتاب سایههای موازی من نوشتهی آیدا عبداللهی، قصه دختری به نام باران را تعریف میکند که در زندگی خود سختیهای بسیار کشیده اما هیچگاه دست از تلاش و عشق ورزیدن به دیگران برنمیدارد تا اینکه در اوج جوانی متوجه بیماری سخت و لاعلاج خود میشود. درباره کتاب سایه های موازی من: باران دختری 17 ساله است که در کنار خانواده خود زندگی میکند. پدر و مادری که در اصل والدینش نیستند و در کودکی او را به فرزندی... ادامه ›
کتاب یک شاعر به فروش میرسد
- نویسنده: ابوالحسن درویشی مزنگی
یک شاعر که در میان جمع تنهاست! این است داستان زندگی استاد شاعر؛ قهرمان کتاب یک شاعر به فروش میرسد، اثر ابوالحسن درویشی مزنگی . این داستان، جامعهای را به تصویر میکشد که هنر و ادبیات در آن تبدیل به کالا شدهاند و اگر کسی از این قاعده پیروی نکند، محکوم به انزوا است. دربارهی کتاب یک شاعر به فروش میرسد حالا که پول همهچیز را تعیین میکند، هنر و ادبیات نیز ناگزیر به این ورطهی هولناک در میافتند؛... ادامه ›
کتاب غبار غروب
- نویسنده: مهدیه عشرتی
کتاب غبار غروب نوشتۀ مهدیه عشرتی، داستانی از سرکشیهای دختری جوان است که به زورگوییهای جامعه مردسالار نه میگوید. از شهر و خانوادهاش جدا میشود و به روستای پدری میرود. اما هنوز نمیتواند به میل خودش زندگی کند. غبار غروب، زندگی گیسو سخن میگوید. او گله به صحرا میبرد، گاوها را میدوشد اما با ذهنی روشن برای خواستههایش میجنگد. در بخشی از کتاب غبار غروب میخوانیم: از غلت زدن در جایم خسته شدم،... ادامه ›
کتاب به خاطر دیگری
- نویسنده: زهرا بیگی
کتاب به خاطر دیگری، داستانی بلند و جذاب با محتوایی اجتماعی است که توسط زهرا بیگی به رشتۀ تحریر درآمده. در بخشی از کتاب به خاطر دیگری میخوانیم: عضلات صورت حیدرقلی دستخوش پرشهای عصبی شد، فکش لرزید و نفسش یکهو به شماره افتاد؛ یعنی که طاقت آن اهانت نابخشودنی را ندارد: «نتوانستن در ذات اقدس الهی نیست، خود ما آدمها مانع هستیم. اونها هم که شما میفرمایید، آدمیزاد هستند و آدمیزاد هم جایزالخطاست.... ادامه ›
رمان بود، هست، خواهد ماند
- نویسنده: نازنین فروغی فر
در کتاب بود، هست، خواهد ماند، به قلم نازنین فروغی فر، همیشه آخر قصه، رو همون اول قصه لو نمیدن. همون جایی که گفتن یکی بود یکی نبود. شاید زندگی شیرینتر از انتظارات ما بشه. فرزند آدم محکوم به سرنوشتی بود که پدر و مادرش برایش رقم زدند. سیبِ دندان زده همه قصه را خراب کرد. آدمیزاد محکوم شد اما سرنوشتش را بر باد نداد. بودند کسانی هم که سرنوشت را بر باد دادند ولی بعدها پشیمان شدند و بعدها درک کردند که... ادامه ›