معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب انبساط ربانی (گردباد دختر رز)
- نویسنده: امیرحسین دولت پناه
کتاب انبساط ربانی (گردباد دختر رز) اثر امیرحسین دولت پناه، از دیدگاه شخصی بیطرف، اوضاع جهان را در دو مقطع تاریخی مورد توجه قرار میدهد: جنگ جهانی سوم در سال ۲۰۳۲ و جنگ جهانی چهارم در سال ۲۰۷۴ میلادی و همچنین نقش ایران را در وقوع و نیز در جلوگیری از این دو جنگ نشان میدهد. جنگ جهانی سوم (اتمی) پس از اتفاقات عجیبی در ۲۸ آوریل سال ۲۰۳۲ در ساعت صفر شروع میشود. در ویرانههای پس از این جنگ، انسانها... ادامه ›
کتاب اسبها هنوز در من شیهه میکشند
- نویسنده: محمدرضا آریان فر
مدئا در روح شخصیت اصلی کتاب اسبها هنوز در من شیهه میکشند، حلول میکند! مائده که همه او را شوری یا شورانگیز میخوانند، با همسرش، سالور، و دو فرزندش زندگی خوبی دارند؛ تااینکه سه رویداد جدید نظم طبیعی زندگیشان را بر هم میزند: تمرین نمایشنامهی مدئا در پارکینگ آپارتمان، نقلمکان خانواده از سعادتآباد تهران به هشتگرد و برگشتن عشق قدیمی سالور به ایران. محمدرضا آریانفر در این رمان، نمایشنامهی... ادامه ›
کتاب شرح زندگی من
- نویسنده: وحید معینی فر
کتاب شرح زندگی من به قلم وحید معینی فر، ماجرای جوان کارگری به نام اشکان را روایت میکند که در خانوادهای فقیر و معتاد چشم به دنیا گشوده بود. او به دلیل مشکلات خانوادگی نتوانسته به دانشگاه برود و در جامعه با مشکلات فراوانی ناشی از فقر روبهرو میشود و اتفاقات و فراز و فرودهای متفاوت و تلخی را در زندگیاش تجربه میکند. در بخشی از کتاب شرح زندگی من میخوانیم: این بلایی بود که گرسنگی و بیکاری بر سر... ادامه ›
کتاب خلوت کور
- نویسنده: یاسر محمدی
کتاب خلوت کور نوشتهی یاسر محمدی، شامل 10 داستان کوتاه است که گوشههایی از زندگیهای مختلفی در اجتماع و روزمرگیها و دغدغههای مردم را به تصویر میکشد. زندگیهایی که شاید دیدهاید ولی نخواستهاید درک کنید. یاسر محمدی در مقدمۀ کتاب خلوت کور بیان میکند: خلوت کور مرا به آسایشگاه نیکان میبرد. جایی که در آن آدمها هیچ وقت نتوانستند فرصت زندگی در جامعه را به دست آورند. سالمندانی که خانوادههایشان از... ادامه ›
کتاب شکل کودک - مجموعه داستان کوتاه
- نویسنده: حمیدرضا اکبری
کتاب حاضر، دربردارندة مجموعة داستان های کوتاه فارسی، با موضوعات مختلف اجتماعی است. داستان «شکل کودک» ماجرای مردی زندانی است که توسط شرکای خود به زندان افتاده است. او هر سه شنبه منتظر ملاقات کنندگان است. اصلی ترین ملاقات کنندة او پسر کوچکش «جبرئیل» است. دلخوشی های پدر نقاشی های جبرئیل است که هر هفته برای او می آورد. اما در شبی بمباران هوایی عراق، تمام دلخوشی های پدر را می گیرد و تنها نقاشی جبرئیل... ادامه ›
کتاب آلابولا
- نویسنده: زکریا قائمی
کتاب آلابولا نوشتهی زکریا قائمی، داستان زندگی مردی را روایت میکند که سودای پول و ثروت را در سر میپروراند، به همین خاطر پس از آزادی از زندان و با وقوع انقلاب، با دوستانش به سراغ یک معدن گچ میروند، اما با آغاز جنگ همه چیز تغییر میکند. دربارهی کتاب آلابولا: آلابولا داستان زندگی مردی به نام یونس شاهسوند را از دوران جوانی در حوالی پاییز 58 تا دوران میانسالی به تصویر میکشد. او که ترکزبان است،... ادامه ›
کتاب عروس سیاهپوش
- نویسنده: نسرین ثامنی
خواننده گرامی، تنها انگیزهام از نگارش این کتاب، بررسی اجمالی مسئله خانمان بر انداز طلاق است که در هر جامعه ای بخصوص در جامعه اسلامی ما به اشکال گوناگون وجود داشته و عوامل مختلف و مشکلاتی که بعنوان مسئله طلاق مطرح میگردد باعث میشود که جامعه را به زوال و نیستی سوق دهد . در این کتاب، بر خلاف اکثر رمانهای تخیلی، از سرگذشت واقعی انسان درمانده ای پرده برداری شده و شخصیت واقعی اوست که مورد بحث و... ادامه ›
کتاب فراز در مسیر عشق
- نویسنده: فرزاد اردشیری لاجیمی
کتاب فراز در مسیر عشق نوشته فرزاد اردشیری لاجیمی، داستانی اجتماعی و روایتگر جوانانی است که در هیاهوی شهری پر از فراموشی دلشان میخواهد خدا، ایمان و انسانیت را به یاد آورند. این کتاب بیانی ساده و روان و لحنی صمیمی دارد. در بخشی از متن کتاب فراز در مسیر عشق میخوانیم: فراز در راه شکست شیطان هیچگاه از خودت ناامید نشو. حتماً دیدی و یا شنیدی که سرکشترین انسانها در برابر خدا، زمانی که وارد محفلی... ادامه ›
رمان روی بال پروانه
- نویسنده: علم ناز حسن زاده
کتاب رمان روی بال پروانه، به ما میگوید باید از خواستههایی که از خداوند داریم، اطمینان داشته باشیم تا اگر به خواستهمان رسیدیم، پشیمان نشویم. هر کسی آرزوهایش را دوست دارد و با آن زنده است، پس چرا باید آرزوی عوضی بکند؟ در بخشی از رمان روی بال پروانه نوشتهی علم ناز حسن زاده میخوانیم: اعتراف میکنم، تجارب تلخ و شیرین زندگی معنی این جمله را به تلخی به من آموخت. انگار همین دیروز بود. کلاس ادبیات... ادامه ›
کتاب دنیای من
- نویسنده: لیدا ناصحی
لیدا ناصحی در کتاب دنیای من داستان دخترِ نقاشی را روایت میکند که در مسیر موفقیت و برنده شدن در مسابقهای قدم برداشته است و در حین تکاپوها و تلاشهای مربوط به این مسابقه پی به حقایقی در خصوص زندگی خود میبرد. معرفی رمان دنیای من: رمان کوتاه دنیای من اثری متفاوت محسوب میشود و شما را با دختری به نام دنیا آشنا میکند. این دختر، ذهن پرسشگر و پویایی دارد و همواره به دنبال پاسخهای مناسب و منطقی است.... ادامه ›
کتاب به خاطر دیگری
- نویسنده: زهرا بیگی
کتاب به خاطر دیگری، داستانی بلند و جذاب با محتوایی اجتماعی است که توسط زهرا بیگی به رشتۀ تحریر درآمده. در بخشی از کتاب به خاطر دیگری میخوانیم: عضلات صورت حیدرقلی دستخوش پرشهای عصبی شد، فکش لرزید و نفسش یکهو به شماره افتاد؛ یعنی که طاقت آن اهانت نابخشودنی را ندارد: «نتوانستن در ذات اقدس الهی نیست، خود ما آدمها مانع هستیم. اونها هم که شما میفرمایید، آدمیزاد هستند و آدمیزاد هم جایزالخطاست.... ادامه ›
کتاب دایرهها
- نویسنده: حمید نورشمسی
گاهی انسانها در زندگی خود به بیمعنایی و تکراری خستهکننده میرسند و دچار سرگردانی حیرتآوری میشوند. حمید نورشمسی در کتاب دایرهها به روایت زندگی پنج شخصیت مختلف میپردازد که همچون دایرهای در مدار زندگی خود در حال چرخشاند و مشکلات و چالشهای اجتماعی مختلفی را از سر میگذرانند. دربارهی کتاب دایرهها گیر افتادن در وضعیتهای نابهسامان تکراری میتواند سبب سرخوردگی و آسیبدیدگی آدمها در... ادامه ›
کتاب محکومین به زندگی
- نویسنده: عبدالنبی جلالی
عبدالنبی جلالی در کتاب محکومین به زندگی، داستان فردی نابینا و مسیر زندگی او با همسر و فرزندانش را به تصویر میکشد. به راستی هر یک از شما زمانی متولد میشوید و بعد از گذران روزگاری میمیرید که به آن طول عمر گفته میشود. مهم این است که هر یک از شما چقدر ایام را در مینوردید که این تنها کمیت زندگی است. اینقدر ایام آمدند و رفتند و هیچ تغییری به جز پیری نیاوردند. مهم کیفیت زندگی است که از خود چه به... ادامه ›
کتاب غبار غروب
- نویسنده: مهدیه عشرتی
کتاب غبار غروب نوشتۀ مهدیه عشرتی، داستانی از سرکشیهای دختری جوان است که به زورگوییهای جامعه مردسالار نه میگوید. از شهر و خانوادهاش جدا میشود و به روستای پدری میرود. اما هنوز نمیتواند به میل خودش زندگی کند. غبار غروب، زندگی گیسو سخن میگوید. او گله به صحرا میبرد، گاوها را میدوشد اما با ذهنی روشن برای خواستههایش میجنگد. در بخشی از کتاب غبار غروب میخوانیم: از غلت زدن در جایم خسته شدم،... ادامه ›
کتاب آدوریها
- نویسنده: علی چنگیزی
کتاب آدوریها نوشتهی علی چنگیزی، رمانیست دربارهی فقر و مصیبت و آوارگی. این اثر که آخرین بخش از سهگانهی کویریِ نویسنده است، ترسیمگر چشماندازی متأثرکننده از تلاشهای یک خانواده برای بقا در دل شرایطی دشوار است. درباره کتاب آدوریها: خانوادهای به نام آدوری بنا بر دلایلی مجبور به مهاجرت از شهر و زیستن در فضایِ خشن بیابانی میشوند. دوام آوردن در دل این زندگی جدید، مستلزم متحملشدن بیرحمیها،... ادامه ›
کتاب کوته فکران جامعه
- نویسنده: احسان کیان فرد
کتاب کوته فکران جامعه نوشتهی احسان کیانفرد، داستان زندگی فردی نابینا را به تصویر میکشد که به دلیل معلولیتش از همان دوران طفولیت از سوی خانواده طرد میشود، اما در آینده توان و قدرت خود را به رخ خانواده و جامعه میکشد. دربارهی کتاب کوته فکران جامعه: جامعه به معنای گروه یا جمعی از انسانهاست که در کنار یکدیگر، در یک کشور، شهر، محله و یا یک خانه زندگی میکنند. تعبیر و تعریف هر کس از جامعه... ادامه ›
کتاب با اعمال شاقه
- نویسنده: محمد حنیف
کتاب با اعمال شاقه تازهترین اثر محمد حنیف، درباره مردی است که با مرور خاطراتش شما را به درون یک هزارتوی داستانی هدایت میکند و بخشهایی از سرگذشت خود، زندگی افرادی دیگر و موقعیتها و اتفاقاتی خاص را برایتان بازگو میکند. این کتاب نامزد دریافت جایزه ادبی جلال آل احمد در سال 1398 شده است. درباره کتاب با اعمال شاقه: محمد حنیف از جمله نویسندگانی است که هم به فراگیری اصول داستان نویسی میپردازد و هم... ادامه ›
کتاب وارونگی
- نویسنده: مژده اسفندیاری راد
کتاب وارونگی نوشتهی مژده اسفندیاری راد، داستان سه زن و دغدغههای متفاوتشان است. این کتاب در طی سه داستان کوتاه، از سه زندگی مختلف پرده برمیدارد و به شرح اتفاقاتی میپردازد که هر کدام از سه زن، مهشید، افسانه و رویا، را به نقطهی بهخصوصی از زندگیشان کشانده است. دربارهی کتاب وارونگی رسالت داستانها، نه فقط سرگرم کردن خوانندگان بلکه همراه کردن آنها با زندگیهاییست که به سبب کوتاهی عمر... ادامه ›
کتاب مریلا (مجموعه داستان)
- نویسنده: نظام الدین مقدسی
آن شب که برای اولین بار مریلا را دیدم اندوهی پنهانی درونم را پر کرد. انگار او از جایی آمده بود که من خمیشه به آن فکر میکردم. از بهشت یا از جنگلهایی که نامشان را با لطاف خاصی به زبان میآوریم. پدرم گفت: مریلا از حالا پرستار مادرته. دخترم سارا! دستش را به طرفم دراز کرد. انگار که اگر این کار را نمیکرد مریلا من را با نقش قالیهای کف اتاق اشتباه میگرفت. بعد پدرم خندید و تند تند از اتاق بیرون رفا.... ادامه ›
کتاب سلول
- نویسنده: احسان کیان فرد
کتاب سلول به قلم احسان کیان فرد، داستان زندگی جوانی به نام آرتام و مشقتهایی که او در مسیر زندگیاش بر اثر ظلم متحمل میشود را به تصویر میکشد. انسان از ابتدای خلقت تا به امروز همواره در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکلاتی است که او را به سوی پیری، صورتی خط افتاده، دستانی لرزان و نگاهی آشفته به مرگ میکشاند. زندگی مملو از وقایع عجیب و غریب و غیر قابل تصور است و انسان با سپری کردن عمر در این دنیا... ادامه ›
کتاب شهر مجانی
- نویسنده: علی اصغر امیدوار
کتاب شهر مجانی، نوشته علی اصغر امیدوار، رمانی رؤیایی و آرمانی است، در رابطه با امور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه. هدف از نوشتن کتاب شهر مجانی که بصورت رمانی رؤیایی و آرمانی به رشته تحریر درآمده است در رابطه با امور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نگاهی آرمانی را مورد توجه قرار داده است. دراین کتاب خواننده پا به شهری غیرواقعی میگذارد که میتواند واقعی باشد در این شهر زندگی افراد از زمان کودکی تا... ادامه ›
کتاب او: مجموعه داستان
- نویسنده: محمد عبدالهی ثابت نژاد
گرگ و میش عجیبی بود. اوس کاظم سراسیمه از خانه بیرون زد. از داخل حیاط مسجد صدای مش حسن به سختی درمیآمد و بریده بریده مثل هر صبح دیگر اذان میگفت. به قصد رسیدن به خانه زن حاجی تنها قابلۀ محله، تمامی کوچهها را به سرعت باد میدوید. هنوز چند قدمی تا رسیدن مانده بود که فریاد برآورد: - زن حاجی.. آی زن حاجی، بدادم برس. سینۀ درب را بشدت چند مرتبه با گردۀ مشتش کوبید. - آهای.. کمک.. کمکم کنین. درب چوبی... ادامه ›
کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر
- نویسنده: فرشته احمدی
کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر چندین داستان کوتاه از فرشته احمدی، نویسندهی معاصر، را پیش روی علاقهمندان داستانهای ایرانی قرار میدهد. داستانهای این کتاب عموماً بازتابی از دغدغههای گوناگون زندگی زنان ایران به حساب میآیند. دربارهی کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر، مجموعهای است از چندین داستان کوتاه جذاب و خواندنی. فرشته احمدی، نویسندهی این کتاب، تاکنون... ادامه ›
کتاب دیر آمدم...!
- نویسنده: فیروز قربانی یکنمی
بخش هایی از متن کتاب: ظهر گرم و آفتابی یکی از روزهای اردیبهشت ماه بود . امّا بچهها با شور و هیجان خیلی زیاد در زمین خاکی بدنبال توپ میدویدند. آرش : مهران ! پاس بده. مهران توپ را به طرف آرش پاس داد و فریاد کشید: شوت کن. بدو پسر!... آفرین ... آفرین ...گُله... گُله... هورا... در همین هنگام صدای لیلا به گوش رسید: مهران... مهران، مامان کارت داره مهران در حالی که خیس عرق شده بود به آرش نزدیک شد و... ادامه ›