معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب انبساط ربانی (گردباد دختر رز)
- نویسنده: امیرحسین دولت پناه
کتاب انبساط ربانی (گردباد دختر رز) اثر امیرحسین دولت پناه، از دیدگاه شخصی بیطرف، اوضاع جهان را در دو مقطع تاریخی مورد توجه قرار میدهد: جنگ جهانی سوم در سال ۲۰۳۲ و جنگ جهانی چهارم در سال ۲۰۷۴ میلادی و همچنین نقش ایران را در وقوع و نیز در جلوگیری از این دو جنگ نشان میدهد. جنگ جهانی سوم (اتمی) پس از اتفاقات عجیبی در ۲۸ آوریل سال ۲۰۳۲ در ساعت صفر شروع میشود. در ویرانههای پس از این جنگ، انسانها... ادامه ›
کتاب دنیای من
- نویسنده: لیدا ناصحی
لیدا ناصحی در کتاب دنیای من داستان دخترِ نقاشی را روایت میکند که در مسیر موفقیت و برنده شدن در مسابقهای قدم برداشته است و در حین تکاپوها و تلاشهای مربوط به این مسابقه پی به حقایقی در خصوص زندگی خود میبرد. معرفی رمان دنیای من: رمان کوتاه دنیای من اثری متفاوت محسوب میشود و شما را با دختری به نام دنیا آشنا میکند. این دختر، ذهن پرسشگر و پویایی دارد و همواره به دنبال پاسخهای مناسب و منطقی است.... ادامه ›
کتاب رهگذر تاریکی
- نویسنده: شمیم حیدری
هیچکس نمیداند سرنوشت چه چیزی را برایش رقم خواهد زد! کتاب رهگذر تاریکی به قلم شمیم حیدری رمانی اجتماعی است که درباره زندگی مردی به نام اهورا صحبت میکند. مردی که قربانی یک تصادف واست و این اتفاق بیناییاش را از او میگیرد. حالا اهورا به دنبال انتقامی است که زندگیاش را زیر و رو میکند... دربارهی کتاب رهگذر تاریکی اهورا بعد از یک تصادف سخت در بیمارستان بستری شده و در پی این تصادف، بیناییاش را... ادامه ›
کتاب شاید دیگری
- نویسنده: پروانه شفیعی نیا
کتاب شاید دیگری، رمانی از نویسنده جوان پروانه شفیعی نیا، با تکنیک قصهگویی خاص به روابط انسانی در زندگی روزمره شهری میپردازد؛ داستانی میان خیال و واقعیت که در طول یک روز اتفاق میافتد و ماجرا از زبان دختری جوان روایت میشود. در بخشی از کتاب شاید دیگری میخوانیم: نه سام!... برگردد. خواهش میکنم برگردد. التماست میکنم که برگردی. دیگر توانش را ندارم، نوک دماغم قندیل ببندد، پاهایم توی نیمبوت چرم... ادامه ›
کتاب نمک نبات
- نویسنده: محمد خدابخش
محمد خدابخش در کتاب نمک نبات، با زبانی شیوا و دلنشین، فداکاریها، دردها و دغدغههای پدرانه را به زیبایی تصویر کرده است. محمد خدابخش از سال ۱۳۶۵ و پس از آموختن هنرهای نمایشی در واحد فیلمبرداران صدا و سیما مشغول به کار و در فیلمهای به یاد ماندنی همچون گال، گلنار، خاک سرخ و... همکاری کرد. از سال ۱۳۸۰ به طور مستقل پشت دوربین قرار گرفت و از قاب کوچک آن سریالها و فیلمهای تلویزیونی زیادی چون سیاه... ادامه ›
کتاب ایشان
- نویسنده: احمد ابوالفتحی
کتاب ایشان، به قلم احمد ابوالفتحی، رمانی پرکشش و واقعگرایانه دربارهی سینا بهرهمند است؛ مردی که میخواهد از ماجراهایی ماوراءالطبیعی که به نظر میرسد، چند نسل است کل خانوادهاش را درگیر نفرینی هولناک کرده است پرده بردارد. داستانی که به مبارزهی تمامقد با خرافات برمیخیزد و نشان میدهد چهطور، فقر، ظلم و خشم فروخوردهی مردم پاییندست جامعه، به خلق اسطورههای عجیب میانجامد. دربارهی کتاب ایشان... ادامه ›
کتاب نامههای سلیمان
- نویسنده: فریبرز یدالهی
کتاب نامههای سلیمان به قلم فریبرز یدالهی، حکایت جوانی به نام سلیمان و نامههایی که از خانه ارباب به مادرش مینویسد را روایت میکند. نامههای او، شرح مصائب و مشکلات زندگی کودکی است گیج و لال که نه در چاه، که با قلم شرح درد مینگارد. سلیمان که پس از فوت پدر ناچار میشود زادگاه خویش را ترک نماید، سوگند میخورد که به خانه بازنگردد و لب یه سخن گفتن نگشاید اما... در بخشی از کتاب نامههای سلیمان... ادامه ›
کتاب برسد به دست گمشدهها
- نویسنده: مژده الفت
مژده الفت سالها به آسیبهای جنگ، دوری مردم از زادگاهشان و مهاجرت اجباری آنان فکر میکرد. او سرانجام در کتاب برسد به دست گمشدهها، این موضوع را درونمایهی اصلی اثری ادبی قرار داد. شخصیت اصلی این کتاب، دختری به نام نگار است که راهی جز مهاجرت غیرقانونی به ترکیه برایش نمانده. در این میان خاطرات ترک شهر زادگاهش، کرمانشاه، در زمان جنگ ایران و عراق برای او تداعی میشود. دربارهی کتاب برسد به دست... ادامه ›
رمان روی بال پروانه
- نویسنده: علم ناز حسن زاده
کتاب رمان روی بال پروانه، به ما میگوید باید از خواستههایی که از خداوند داریم، اطمینان داشته باشیم تا اگر به خواستهمان رسیدیم، پشیمان نشویم. هر کسی آرزوهایش را دوست دارد و با آن زنده است، پس چرا باید آرزوی عوضی بکند؟ در بخشی از رمان روی بال پروانه نوشتهی علم ناز حسن زاده میخوانیم: اعتراف میکنم، تجارب تلخ و شیرین زندگی معنی این جمله را به تلخی به من آموخت. انگار همین دیروز بود. کلاس ادبیات... ادامه ›
کتاب دلفین مرده
- نویسنده: حسن بهرامی
کتاب دلفین مرده به قلم حسن بهرامی، روایتگر داستانی رئال و اجتماعی است که برشی از زندگی یک پسر نوجوان و محروم از امکانات را به تصویر میکشد. از بنمایههای اصلی این داستان میتوان وهم و مفهوم بطالت در زندگی را برشمرد. درباره کتاب دلفین مرده: حسن بهرامی داستان دلفین مرده را به سبک رئالیستی نوشته و آن را با عناصر فراواقعگرایانه به زیبایی هرچه تمامتر تلفیق نموده است. در سبک داستاننویسی رئالیسم،... ادامه ›
کتاب پسر رها شده و فرشته درد
- نویسنده: امیرحسین ابوئی مهریزی
امیرحسین ابوئی مهریزی ملقب به هیراد در کتاب پسر رها شده و فرشته درد، داستانی از ترس؛ غم؛ شادی؛ عشق؛ محبت و... به رشته تحریر درآورده است که فقط جنبه سرگرمی دارند و کاملا زاییدۀ قوه تخیل اوست. به راستی که آخر زندگی ما چه میشود؟ آیا ما نیز هدف مشخصی داریم، میدانیم برای چه تلاش میکنیم، و اصلا برای چه زندهایم، آیا اصلا تلاشی میکنیم؟ اگر نه، بلند شو؛ بلند شو کاغذی بردار و برای خودت هدفی مشخص کن!!... ادامه ›
کتاب سلول
- نویسنده: احسان کیان فرد
کتاب سلول به قلم احسان کیان فرد، داستان زندگی جوانی به نام آرتام و مشقتهایی که او در مسیر زندگیاش بر اثر ظلم متحمل میشود را به تصویر میکشد. انسان از ابتدای خلقت تا به امروز همواره در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکلاتی است که او را به سوی پیری، صورتی خط افتاده، دستانی لرزان و نگاهی آشفته به مرگ میکشاند. زندگی مملو از وقایع عجیب و غریب و غیر قابل تصور است و انسان با سپری کردن عمر در این دنیا... ادامه ›
کتاب شکل کودک - مجموعه داستان کوتاه
- نویسنده: حمیدرضا اکبری
کتاب حاضر، دربردارندة مجموعة داستان های کوتاه فارسی، با موضوعات مختلف اجتماعی است. داستان «شکل کودک» ماجرای مردی زندانی است که توسط شرکای خود به زندان افتاده است. او هر سه شنبه منتظر ملاقات کنندگان است. اصلی ترین ملاقات کنندة او پسر کوچکش «جبرئیل» است. دلخوشی های پدر نقاشی های جبرئیل است که هر هفته برای او می آورد. اما در شبی بمباران هوایی عراق، تمام دلخوشی های پدر را می گیرد و تنها نقاشی جبرئیل... ادامه ›
کتاب او... کمی قبل از واقعه
- نویسنده: مهسا ذوالفقاری
کتاب او... کمی قبل از واقعه نوشتهی مهسا ذوالفقاری، ماجرای دختری به نام نوآ است که باید یک زندگی پر از سختی و مسئولیت را مدیریت و تمام مشکلاتش را به تنهایی حل کند. کتاب او... کمی قبل از واقعه برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به حوزهی ادبیات و داستانخوانی علاقه دارید، این کتاب برای شما لذت بخش خواهد بود. در بخشی از کتاب او... کمی قبل از واقعه میخوانیم: نوآ: حالش خوب بود از صبح که بیدار شد سرحال تر... ادامه ›
کتاب قطار شهری
- نویسنده: مجید محمدی فر
کتاب قطار شهری نوشتۀ مجید محمدیفر، داستان اجتماعی کوتاهی است و قصۀ آدمهایی را روایت میکند که به طور اتفاقی در یک قطار با هم آشنا میشوند و ماجراهایی را رقم میزنند. در بخشی از کتاب قطار شهری میخوانیم: پسر محصل قصه ما بعد از تلاش سختی که برای پاسخ دادن به دوستش متحمل میشود و میبیند که او متوجه حرف او نشده است، نفس عمیقی میکشد و با صورتی سرخ شده سرش را پایین میاندازد ولی در سمت راست او روی... ادامه ›
کتاب PDF من از مادرم بزرگترم
- نویسنده: مریم عامری
شام مامانم را دادم، بردمش تو اتاق خودم خواباندمش. روی تختم عروسک قرمزم را که خیلی دوست داشت گذاشتم بغلش. سرم را گذاشتم رو پاهاش. دلم برایش تنگ شده بود، برای نوازش هایش، برای قصه هایش، برای همه چیزش، همه چیز. شاید دیگر نوبت من بود که برای او مادری کنم. پتو را کشیدم رویش: - بخواب مامانی! شب بخیر. ادامه ›
کتاب شبی در کولاک
- نویسنده: نرجس نظری
کتاب شبی در کولاک اثر نرجس نظری، روایت دختری است که برای رسیدن به آرامش اُخروی فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر میگذارد و در آخر با پیدا کردن کتابی که جواب تمام سوالاتش در آن نهفته است توانست تمام غل و زنجیرهای مادی را از دست پایش باز کند و به جاودانگی برسد. کتاب شبی در کولاک هم برای رسیدن به حسی خوب مناسب است و هم به خواننده کمک میکند که با وسعت دادن یا تغییر دادن زاویه دیدش به جهان اطرافش،... ادامه ›
کتاب مسافر فرنگی
- نویسنده: لیلا گرگانی
کتاب مسافر فرنگی نوشتهی لیلا گرگانی روایتی است از نمونهی کوچکی از خیانتهای خانوادگی که با زبانی ساده و روان به رشته تحریر در آمده است. از دیرباز تاکنون خیانت بین زوجین از بزرگترین علل گسترش طلاق بوده است، خیانت در خانوادههای مدرن به دلیل باورهای غلط آنها نسبت به روابط بیش از حد صمیمی بین اعضا بیشتر به چشم میخورد، صمیمیتهایی غیرمتعارفی که منجر به وابستگیها و دلبستگیهای عاطفی بسیاری شده... ادامه ›
کتاب به خاطر دیگری
- نویسنده: زهرا بیگی
کتاب به خاطر دیگری، داستانی بلند و جذاب با محتوایی اجتماعی است که توسط زهرا بیگی به رشتۀ تحریر درآمده. در بخشی از کتاب به خاطر دیگری میخوانیم: عضلات صورت حیدرقلی دستخوش پرشهای عصبی شد، فکش لرزید و نفسش یکهو به شماره افتاد؛ یعنی که طاقت آن اهانت نابخشودنی را ندارد: «نتوانستن در ذات اقدس الهی نیست، خود ما آدمها مانع هستیم. اونها هم که شما میفرمایید، آدمیزاد هستند و آدمیزاد هم جایزالخطاست.... ادامه ›
کتاب انتقام پدرانه
- نویسنده: سید یعسوب حسینی
سید یعسوب حسینی در کتاب انتقام پدرانه، داستان خانوادهای را در سه اپیزود روایت میکند. پدر خانواده مجبور میشود از روستا به تهران کوچ کند تا زندگی جدیدشان در شهر را بر پایهی هدفی والا، یعنی تحصیل فرزندانش، بنا کند. اما متأسفانه آنها نه تنها به هدف خود دست نمییابند، بلکه پدر و بنیان خانوادهشان به سوی پرتگاه کشیده میشوند. دربارهی کتاب انتقام پدرانه: از دل غصهها، کمبودها و شکستهاست که... ادامه ›
کتاب سگها و آدمها
- نویسنده: فرشته مولوی
کتاب سگها و آدمها مجموعهای متشکل از داستانهای کوتاه به قلم فرشته مولوی، نویسندهی معاصر ایرانی است که در حد فاصل سالهای 1360 تا 1375 به رشتهی تحریر درآمدهاند. مولوی در این داستانها شما را به سراسر جهان میبرد؛ از خیابانهای شهر ساری به جشن رنگهای هندوستان میروید و قصهی آدمهایی را میخوانید که در گوشه و کنار دنیا با مسائل مختلفی در زندگی شخصیشان دستوپنجه نرم میکنند. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب نه سرخ بود، نه سپید
- نویسنده: فرزیا شیرزاد کبریا
زیرزمین بزرگی بود. دالان دالان و پیچ در پیچ. حاج نصرالله، وقت ساختِ این خانه، نقشه زیرزمین را وسط حیاط پهن کرد و به معمار باشی گفت: «میخوام عمارت رو، روی این زیرزمین بر پا کنی. حالا دو ستون کم و زیادش چندان توفیری نداره. فقط تهاین زیرزمین یک اتاق میخوام نه بزرگ نه کوچیک.» این عمارت بالا رفت. خشت، خشت. عمارت بزرگی شد. اتاقهایی از هر چهار طرف نور گیر. با ستونهایی بلند و گچبریهایی زیبا. حالا... ادامه ›
کتاب سلیمان
- نویسنده: پریسا تیموری
کتاب سلیمان تریلر جاسوسی به قلم پریسا تیموری، در مورد خانوادهای پرنفوذ در جمهوری اسلامی است که همهی اعضای آن از مقامات بلندپایه و امنیتی نظام بهشمار میروند. حاج سهراب، پدر و بزرگ این خانواده، روزشماری میکند تا نوهاش سلیمان پس از سالها به کشور بازگردد و او را ببیند. اما سلیمان به قصد دیدار با خانواده نمیآید، بلکه هدف دیگری را در سر میپروراند که هیچکس انتظارش را ندارد. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب کباب غاز
- نویسنده: محمدعلی جمالزاده
منتشر شده در ماهنامه ادبیات داستانی چوک شماره مهرماه سال 92 داستان کوتاه در ایران با مجموعه ی یکی بود یکی نبود از سید محمد علی جمالزاده در سال 1300 متولد شد. محمد علی جمالزاده در سال 1274ش. در خانواده ای روحانی در اصفهان به دنیا آمد. در هفده سالگی برای تحصیل به بیروت رفت و سپس رهسپار پاریس شد. او نخستین مجموعه ی داستان های کوتاه ایرانی را تحت عنوان یکی بود یکی نبود در سال 1300 منتشر کرد. به... ادامه ›