معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
رمان دوباره زندگی می کنم
- نویسنده: ام البنین شجاعی راد
در رمان اجتماعی دوباره زندگی می کنم، «ناصر» مردی کاری و باوقار است. همسر او «پوران» زنی لجباز و بداخلاق است که به بهانههای مختلف با ناصر به مشاجره میپردازد تا آنجا که ناصر بعد از بینتیجه ماندن تلاشهایش برای بهتر شدن زندگیاش، خود را بسیار بدبخت احساس میکند. تنهایی ناصر وقتی بیشتر میشود که پوران او را از خانه بیرون میکند. بعد از مدتی ناصر با بیوهزنی بامعرفت و باوفا با نام «مرجان» ازدواج... ادامه ›
کتاب جیبهای بارانیات را بگرد
- نویسنده: پیمان اسماعیلی
کتاب جیبهای بارانیات را بگرد نوشته روزنامهنگار و نویسنده برجسته پیمان اسماعیلی، مجموعهای از هشت داستان کوتاه است که تصویری از تنهایی و گمگشتگی در موقعیتهایی ناب و خشن را به نمایش میگذارد. این مجموعه داستان در چهارمین دوره جایزه ادبی اصفهان مورد تقدیر قرار گرفته است. درباره کتاب جیبهای بارانیات را بگرد: پیمان اسماعیلی در کتاب حاضر داستانهای متفاوتی را روایت میکند: قصه مرد که طی ماجرایی... ادامه ›
کتاب مریلا (مجموعه داستان)
- نویسنده: نظام الدین مقدسی
آن شب که برای اولین بار مریلا را دیدم اندوهی پنهانی درونم را پر کرد. انگار او از جایی آمده بود که من خمیشه به آن فکر میکردم. از بهشت یا از جنگلهایی که نامشان را با لطاف خاصی به زبان میآوریم. پدرم گفت: مریلا از حالا پرستار مادرته. دخترم سارا! دستش را به طرفم دراز کرد. انگار که اگر این کار را نمیکرد مریلا من را با نقش قالیهای کف اتاق اشتباه میگرفت. بعد پدرم خندید و تند تند از اتاق بیرون رفا.... ادامه ›
کتاب فریاد ققنوس
- نویسنده: فریده ونده ور
صدمات روحی و جسمی که زنان در طول تاریخ بشری متحمل شدهاند، به راحتی قابل تبیین نیست. زیانبارترین جراحات و آسیبهای روحی که بر پیکر ناتوان و بیتحمل زنان وارد شده است، خود فاجعهای بس بزرگ است. چرا باید مردان در جایگاه چنین قدرتی قرار بگیرند که اجازه داشته باشند با زنان مانند یک شیئی بیارزش رفتار کنند؟ زنان که از قدرت فکری بالایی برخوردار هستند، آیا باید همیشه زیر سلطهی تفکر غلط مردان باقی... ادامه ›
کتاب یک کیلو ماه
- نویسنده: راضیه مهدی زاده
یک کیلو ماه قصهی یک مادر است. مادری که از دست دادن را خوب میفهمد و میتواند زندگی خود را فدای کسانی کند که دوستشان دارد. راضیه مهدی زاده بعد از کتاب موخوره تلاش کرده تا با زبانی ساده به سراغ قصهی غصههای یک زن برود. یک زن که هم مادر است و هم خواهر... یک زن که همسر است و دختر. نویسنده داستان را با پرداخت مناسب شخصیتها و توصیف عمیقترین احساسات و افکار آنها و همچنین با بیان دقیق جزئیات... ادامه ›
کتاب او... کمی قبل از واقعه
- نویسنده: مهسا ذوالفقاری
کتاب او... کمی قبل از واقعه نوشتهی مهسا ذوالفقاری، ماجرای دختری به نام نوآ است که باید یک زندگی پر از سختی و مسئولیت را مدیریت و تمام مشکلاتش را به تنهایی حل کند. کتاب او... کمی قبل از واقعه برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به حوزهی ادبیات و داستانخوانی علاقه دارید، این کتاب برای شما لذت بخش خواهد بود. در بخشی از کتاب او... کمی قبل از واقعه میخوانیم: نوآ: حالش خوب بود از صبح که بیدار شد سرحال تر... ادامه ›
کتاب قطار شهری
- نویسنده: مجید محمدی فر
کتاب قطار شهری نوشتۀ مجید محمدیفر، داستان اجتماعی کوتاهی است و قصۀ آدمهایی را روایت میکند که به طور اتفاقی در یک قطار با هم آشنا میشوند و ماجراهایی را رقم میزنند. در بخشی از کتاب قطار شهری میخوانیم: پسر محصل قصه ما بعد از تلاش سختی که برای پاسخ دادن به دوستش متحمل میشود و میبیند که او متوجه حرف او نشده است، نفس عمیقی میکشد و با صورتی سرخ شده سرش را پایین میاندازد ولی در سمت راست او روی... ادامه ›
کتاب سپیده سیاه
- نویسنده: میلاد سرداری
کتاب سپیده سیاه اثری خواندنی از میلاد سرداری است. این رمان ایرانی در مورد موضوع اعتیاد است و سعی دارد روایتی تکاندهنده و عمیق از این بیماری داشته باشد. سرداری در رمان خود از روایت اول شخص بهره برده تا به مخاطبان نشان دهد که حادثهی گرفتار آمدن در دام اعتیاد ممکن است برای هر شخصی رخ دهد و باید نسبت به آن کاملاً خودآگاه باشند. دربارهی کتاب سپیده سیاه کتاب سپیده سیاه نوشتهی میلاد سرداری به... ادامه ›
کتاب نیمی از من سهم خوابهایم
- نویسنده: احسان رضایی
کتاب نیمی از من سهم خوابهایم اولین رمان احسان رضایی است و بیستویک بار بازنویسی شده تا به نسخهی نهایی رسیده است. نویسنده در این رمان، داستان مردی به نام رضا را روایت میکند که در زندگیاش گم شده و میخواهد با کمک یک راهنما، خود را بیابد. فضای داستان مبهم، رویاگونه و مالیخولیایی است و جنبههایی عرفانی و روانشناختی دارد. دربارهی کتاب نیمی از من سهم خوابهایم کتاب نیمی از من سهم خوابهایم، رمانی... ادامه ›
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم همراه با سی و سه داستان دیگر اثری از مهرداد اسماعیل پور است. این کتاب مجموعهای از داستانهای کوتاه که به طور میانگین شامل هفتصد کلمه است و شیوهی روایی غالب آنها اول شخص است. ادامه ›
کتاب کتابدار
- نویسنده: محرمعلی دودانگه
کتاب کتابدار نوشتهی محرمعلی دودانگه، داستان متصدی کتابخانهای را به تصویر میکشد که با پیدا کردن چکی ارزشمند درگیر ماجراهایی عجیب و پیچیده میشود. درباره کتاب کتابدار: محرمعلی دودانگه در این داستان ماجرای متصدی کتابخانهای را روایت میکند که داخل یکی از کتابهای اهدایی کتابخانه چکی با مبلغی بالا پیدا میکند. بدین ترتیب متصدی برای یافتن صاحب چک وارد ماجرایی پیچیده میشود که در آن صاحب چک قصد... ادامه ›
کتاب بلوتوث (داستانی کوچک برای کودکان سرطانی)
- نویسنده: عبدالرضا مولوی
سایر بچهها، راهی خانه شد. ماهان هر وقت تنها میشد تمام خاطرات گذشتهاش را مرور میکرد و از ناکامیهای زندگیاش دلتنگ میشد. او واقعا نمیخواست که تلخیهای زندگیاش را برای دیگران تعریف کند. آدم تو داری بود و چیزهایی که بقیه از او میدانستند تنها بخشی از قصهی زندگیاش بود. ماهان مهندس کامپیوتر بود و در یک شرکت خصوصی کار میکرد. معمولا سرش تو کار خودش بود و کمتر اهل خوش و بش با دیگران بود.... ادامه ›
کتاب محکومین به زندگی
- نویسنده: عبدالنبی جلالی
عبدالنبی جلالی در کتاب محکومین به زندگی، داستان فردی نابینا و مسیر زندگی او با همسر و فرزندانش را به تصویر میکشد. به راستی هر یک از شما زمانی متولد میشوید و بعد از گذران روزگاری میمیرید که به آن طول عمر گفته میشود. مهم این است که هر یک از شما چقدر ایام را در مینوردید که این تنها کمیت زندگی است. اینقدر ایام آمدند و رفتند و هیچ تغییری به جز پیری نیاوردند. مهم کیفیت زندگی است که از خود چه به... ادامه ›
کتاب شاید دوباره فرصت باشد!
- نویسنده: نگین اقبالی
کتاب شاید دوباره فرصت باشد! نوشتهی نگین اقبالی روایتی ساده و خواندنی از کودکی دبستانی به نام مراد است. او علاقهی زیادی به درس خواندن دارد اما بهخاطر پدرش مجبور میشود مدرسه را ترک کند... دربارهی کتاب شاید دوباره فرصت باشد! کتاب شاید دوباره فرصت باشد! اثر نگین اقبالی برای اولین بار در سال 1395 به چاپ رسید. این کتاب داستان شخصیتی به نام مراد را روایت میکند. او در خانوادهای فقیر در ده زندگی... ادامه ›
کتاب آنچه در کردستان گذشت
- نویسنده: فروغ اصطهباناتی
کتاب آنچه در کردستان گذشت نوشته فروغ اصطهباناتی، داستانی اجتماعی است که قصه زندگی چند خانواده و اتفاقات میانشان در شهر کردستان را روایت میکند. در بخشی از کتاب آنچه در کردستان گذشت (what happened in kurdistan) میخوانیم: پائیز شیراز بود و خیابانهای رنگارنگ و محسن که ساکش را در دست گرفته بود و دم در خوابگاه منتظر بود مریم بیاید و دوباره چشمان سیاه و هیکل کشیده و بلند بالایش را ببیند. از دو ماه... ادامه ›
کتاب مجموعه داستان های صمد بهرنگی
- نویسنده: صمد بهرنگی
صمد بهرنگی دردوم تیرماه 1318 در محله چرنداب در جنوب بافت قدیمی تبریز در خانواده ای تهیدست چشم به جهان گشود. پدر او عزت و مادرش سارا نام داشتند .صمد دارای دو برادر و سه خواهر بود .پدرش کارگری فصلی بود که اغلب به شغل زهتابی(آنکه شغلش تابیدن زه و تهیه کردن رشته تافته از روده گوسفند و حیوانات دیگر باشد) زندگی را میگذراند وخرجش همواره بر دخلش تصرف داشت. بعضی اوقات نیز مشک آب به دوش می گرفت و در... ادامه ›
کتاب غوغای کاکتوس
- نویسنده: فائقه درویش
فائقه درویش در کتاب غوغای کاکتوس داستانی را روایت میکند که تمامی ماجراهای آن در یک بیمارستان روانی میگذرد. این کتاب اثری در ژانر اجتماعی و روانشناسانه است و سرشار از نمادها و تمثیلهاست که خوانندگان میتوانند برداشتی آزادانه از نمادهای آن داشته باشند و ارتباطی فعال با متن برقرار کنند. کتاب غوغای کاکتوس برای چه کسانی مناسب است؟ اگر علاقهمند به رمانهای ایرانی هستید و دوست دارید از یکی از... ادامه ›
کتاب رایمون
- نویسنده: حمیده انصاری پور
کتاب رایمون، رمانی ایرانی به قلم حمیده انصاریپور دربارهی خانواده، اصالت، عشق، مهربانی و البته دست بیرحم روزگار است که انسان را با حوادث متعدد بارها و بارها میآزماید. در این کتاب، داستان خانوادهی رایمون و بالا و پایینهای سرنوشت را میخوانیم که از کودکی تا بزرگسالی شخصیت رایمون را به روزهایی تلخ و شیرین بدل کرده است. دربارهی کتاب رایمون روزگار بالا و پایین بسیار دارد. برای بعضی آدمها این... ادامه ›
کتاب شرح زندگی من
- نویسنده: وحید معینی فر
کتاب شرح زندگی من به قلم وحید معینی فر، ماجرای جوان کارگری به نام اشکان را روایت میکند که در خانوادهای فقیر و معتاد چشم به دنیا گشوده بود. او به دلیل مشکلات خانوادگی نتوانسته به دانشگاه برود و در جامعه با مشکلات فراوانی ناشی از فقر روبهرو میشود و اتفاقات و فراز و فرودهای متفاوت و تلخی را در زندگیاش تجربه میکند. در بخشی از کتاب شرح زندگی من میخوانیم: این بلایی بود که گرسنگی و بیکاری بر سر... ادامه ›
کتاب بیراهههای زندگی
- نویسنده: معصومه حبیبی
کتاب بیراهههای زندگی نوشتهی معصومه حبیبی، در مورد پسری به نام علی است که در گذشته مادرش را از دست داده و حالا با پدرش زندگی میکند. پدرش اخلاق تند و تیزی دارد و علی او را در مرگ مادر مقصر میداند. آشنا شدن با دخترکی بیخانمان او را وارد ماجراهایی میکند. در بخشی از کتاب بیراهههای زندگی (Bypaths of life) میخوانیم: سرما غوغا کرد و با لشگری تمام قد به داخل سالن هجوم آورد، دندانها به هم خورد،... ادامه ›
کتاب نبودن
- نویسنده: بابک بیات
کتاب نبودن مجموعهی شش داستان کوتاه نوشتهی بابک بیات است که به فقدان روابط انسانی و خلأ موجود در روابط امروزی میپردازد. این اثر شرح آدمهایی است که توأمان در دنیای واقعی و مجازی همه چیز خود را از دست میدهند. قصههایی که با زبانی درست و شاعرانه بیان میشوند و احساس میکنید جایی میان این انسانها در حال گم شدن و از دست دادن هستید. نبودن، مجموعه ماجراهایی با موضوعات قابل تأمل، همراه با زبانی خوب... ادامه ›
کتاب چنین دیدم...
- نویسنده: فرشته امیری
کتاب چنین دیدم... به قلم فرشته امیری اثری جذاب، پر کشش و غافلگیر کننده درباره خانوادهای کوچک است که راز بزرگی در دلشان دارند، اما با گذشت زمان و اتفاقاتی که برایشان پیش میآید ناچار به فاش کردن آن برای فرزند در آستانه بلوغشان میشوند. درباره کتاب چنین دیدم: این کتاب سه شخصیت اصلی دارد که هر کدام ماجراهای پرپیچ و خمی را پیش رو دارند و یا از سر گذراندهاند. اصلیترین شخصیت داستان مادری یتیم است... ادامه ›
کتاب عیار نامعلوم
- نویسنده: فاطمه بهشتی آریا
کتاب عیار نامعلوم به قلم فاطمه بهشتی آریا، داستان پستی و بلندی و سختیهای زندگی علی و همسرش بیبی ناز را به تصویر میکشد. در بخشی از کتاب عیار نامعلوم میخوانیم: در خانه غیر از زنها و سریدار فقط دو برادر کوچک سیمین حضور داشتند که با ترس از پنجره بیرون را نگاه میکردند. پسر بزرگتر اردلان که دوران بلوغ را میگذراند و احساس بزرگی میکرد به مادرش میگفت عزیز جان اگر اجازه بدهی میروم خدمتش میرسم... ادامه ›
کتاب پشت درخت توت
- نویسنده: احمد پوری
داستانی در مورد آرزوها، رویاها و آرمانهای یک دوره. کتاب پشت درخت توت در دههی چهل و در شهر تبریز روایت میشود. داستان نویسندهای که قرار است شروع به نوشتن یک رمان کند، اما بهواقع چه مسیر و ماجراهایی انتظارش را میکشند. این رمان خواندنی در باب ایدههایی از مقاومت فردی است. احمد پوری در این کتاب تأثربرانگیز بخشی از درون خود را درون روایت بازتاب داده است. این رمان به ما نشان میدهد که چگونه هویت... ادامه ›