معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب سرزمین جعبهها
- نویسنده: احسان کیان فرد
سرزمین جعبهها یک محیط به شدت محدود با حاکمان سختگیر است که در آن انسانها به شیوههای مختلف کنترل میشوند تا فرصت اندیشیدن به هیچچیز را نداشته باشند. احسان کیان فرد در کتاب سرزمین جعبهها از شخصیتی سخن میگوید که میخواهد در چنین جامعهای معنای زندگی خود را کشف کند. دربارهی کتاب سرزمین جعبهها سرزمینی را تصور کنید که در آن واقعیتهای زندگی پنهان میشود و حاکمانش اجازه نمیدهند هیچکس از... ادامه ›
کتاب مجسمهای به نام نوبر
- نویسنده: حدیث احمدی
کتاب مجسمهای به نام نوبر نخستین کتاب حدیث احمدی روایتی است احساسی از زندگی دختر بچهی ناتوانی که در خانواده و اجتماع تنها و بدون هیچ پشتیبانی مانده است. در بخشی از کتاب مجسمهای به نام نوبر میخوانیم: کوچه مثل همهی جمعه صبحها خلوت بود. برگ درختان روی زمین را زرد کرده بودند، بر خلاف دیروز آفتاب در آسمان بود اما باد همچنان میوزید و شاخههای بید مجنون را به رقص در میآورد. نادر که صبح با... ادامه ›
کتاب و دوباره زندگی
- نویسنده: نسرین سرومیلی
کتاب و دوباره زندگی به نویسندگی نسرین سرومیلی، روایتی ساده و بدون پیچیدگی با نثری عوامانه که سرنوشت زندگی دختر جوانی به نام رویا را بیان میکند که درگیر احساسات و عواطف اشتباه میشود و مسیر زندگیاش تغییر میکند. در بخشی از متن کتاب و دوباره زندگی (And live again) میخوانیم: آخرین امتحانم رو که دادم خوشحال روانه خانه شدم. خوشحال نه به خاطر اینکه امتحانم رو خوب داده بودم. به خاطر اینکه اگه شانس... ادامه ›
کتاب بلوتوث (داستانی کوچک برای کودکان سرطانی)
- نویسنده: عبدالرضا مولوی
سایر بچهها، راهی خانه شد. ماهان هر وقت تنها میشد تمام خاطرات گذشتهاش را مرور میکرد و از ناکامیهای زندگیاش دلتنگ میشد. او واقعا نمیخواست که تلخیهای زندگیاش را برای دیگران تعریف کند. آدم تو داری بود و چیزهایی که بقیه از او میدانستند تنها بخشی از قصهی زندگیاش بود. ماهان مهندس کامپیوتر بود و در یک شرکت خصوصی کار میکرد. معمولا سرش تو کار خودش بود و کمتر اهل خوش و بش با دیگران بود.... ادامه ›
کتاب نمک نبات
- نویسنده: محمد خدابخش
محمد خدابخش در کتاب نمک نبات، با زبانی شیوا و دلنشین، فداکاریها، دردها و دغدغههای پدرانه را به زیبایی تصویر کرده است. محمد خدابخش از سال ۱۳۶۵ و پس از آموختن هنرهای نمایشی در واحد فیلمبرداران صدا و سیما مشغول به کار و در فیلمهای به یاد ماندنی همچون گال، گلنار، خاک سرخ و... همکاری کرد. از سال ۱۳۸۰ به طور مستقل پشت دوربین قرار گرفت و از قاب کوچک آن سریالها و فیلمهای تلویزیونی زیادی چون سیاه... ادامه ›
کتاب نون و القلم
- نویسنده: جلال آل احمد
نون والقلم یکی از آثار مشهور و بلند جلال آل احمد است. نون والقلم گزارشی از اوضاع اجتماعی و سیاسی است که بر خلاف کارهای دیگر جلال آل احمد در قالب یک داستان طنز بازگو می شود. در این داستان جلال، شیوه هایی را به کار برده که در نوع خود تازگی دارند. این داستان یک فرقه متصوفه است که در مقابل حاکم وقت می ایستند و حکومت را بدست می گیرند. این فرقه در برای حکومت کردن با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند و... ادامه ›
کتاب نقطه عزیمت: مجموعه ی هفت داستان
- نویسنده: رضا شابهاری
شب از نیمه شب گذشته بود که قطار به مقصد رسید. خواب زده و کسل از همسفرانم خداحافظی کردم و جدا. حوصله ی معطلی نداشتم. دو روز بود توی راه بودم. خسته. می خواستم هرچه زودتر برسم به خانه ی باباجان. احتمالا از سر شب منتظرم بود پیرمرد و مثل همیشه دلواپس. از ایستگاه قطار که بیرون آمدم، معطل نکردم، تاکسی گرفتم. در بست. بدون چانه زنی. هوا آن قدر سرد بود که منصرفم کند از پافشاری بی مورد... ولی معمولا کار... ادامه ›
کتاب مجموعه داستان های صمد بهرنگی
- نویسنده: صمد بهرنگی
صمد بهرنگی دردوم تیرماه 1318 در محله چرنداب در جنوب بافت قدیمی تبریز در خانواده ای تهیدست چشم به جهان گشود. پدر او عزت و مادرش سارا نام داشتند .صمد دارای دو برادر و سه خواهر بود .پدرش کارگری فصلی بود که اغلب به شغل زهتابی(آنکه شغلش تابیدن زه و تهیه کردن رشته تافته از روده گوسفند و حیوانات دیگر باشد) زندگی را میگذراند وخرجش همواره بر دخلش تصرف داشت. بعضی اوقات نیز مشک آب به دوش می گرفت و در... ادامه ›
کتاب گاف
- نویسنده: سارا گریانلو
کتاب گاف اثری جسورانه و اجتماعی از سارا گریانلو است که موضوعات و آسیبهای مختلف اجتماعی را در قالب یک داستان جذاب و متفاوت به تصویر میکشد؛ داستانی که اگر حقیقت داشته باشد تجربهای تلخ خواهد بود. درباره کتاب گاف: زن و شوهری به نام ارغوان و ایمان که هر دو معلم هستند و از این راه زندگی میگذرانند، به پیشنهاد یکی از دوستانشان به عنوان داوطلب در یکی از سازمانهای مردم نهاد عضو میشوند. آنها قرار... ادامه ›
کتاب لحظههای بیتکرار
- نویسنده: الهام دیلمی فر
الهام دیلمی فر در کتاب لحظههای بیتکرار با داستان عاشقانهای که ارائه میدهد به شما کمک میکند تا در سختترین موقعیتهای زندگی هم ناامید نشوید و همیشه برای اهداف خود تلاش کنید. دربارهی کتاب لحظههای بیتکرار: الهام دیلمیفر داستان خود را با داوین آغاز میکند، آن هم در حالی که کنار جاده ایستاده است و میخواهد خود را از روستا به شهر برساند. مایکل او را سوار ماشینش میکند و به او پیشنهاد میدهد... ادامه ›
رمان کوتاه من آذر هستم
- نویسنده: یعسوب محسنی
من آذر هستم، از رؤیا پردازیهای بی پروایی سخن میگوید که نویسندۀ آن یعسوب محسنی، قصد دارد با این رؤیا پردازیها، ذهن را سرگرم و چشم به آینده نگه دارد که بدون حد و مرزی، به هرجایی که دل بخواهد پر بکشد. برداشتها و تصوراتی که آذر بدون توجه به واقعیتهای زندگی با قلمی ساده و زیبا برروی کاغذ می نشاند و حتی نگاه کردن از همان دیوا ترک خوردهای که بارها در رؤیا پردازیها اشاره شده، مانند گفتۀ مادر امیر... ادامه ›
کتاب تاریکی روشن
- نویسنده: مسعود کوه زاده
کتاب تاریکی روشن نوشته مسعود کوه زاده، یک داستان بلند اجتماعی است که قلم و روایت جذابی دارد. در بخشی از کتاب تاریکی روشن میخوانیم: مادر فرهاد و زن کدخدا شروع به گریه کردند. کمکم گرگها به روستا نزدیک میشدند و مردم آنها را بهتر میدیدند. آنها فرهاد را در میان گرگها دیدند که چیزی را حمل میکند. همه تعجب کردند. گرگها سر جای خود ماندند و فقط فرهاد و برون حرکت میکردند. دیگر چیزی به روستا... ادامه ›
کتاب نبودن
- نویسنده: بابک بیات
کتاب نبودن مجموعهی شش داستان کوتاه نوشتهی بابک بیات است که به فقدان روابط انسانی و خلأ موجود در روابط امروزی میپردازد. این اثر شرح آدمهایی است که توأمان در دنیای واقعی و مجازی همه چیز خود را از دست میدهند. قصههایی که با زبانی درست و شاعرانه بیان میشوند و احساس میکنید جایی میان این انسانها در حال گم شدن و از دست دادن هستید. نبودن، مجموعه ماجراهایی با موضوعات قابل تأمل، همراه با زبانی خوب... ادامه ›
کتاب چنین دیدم...
- نویسنده: فرشته امیری
کتاب چنین دیدم... به قلم فرشته امیری اثری جذاب، پر کشش و غافلگیر کننده درباره خانوادهای کوچک است که راز بزرگی در دلشان دارند، اما با گذشت زمان و اتفاقاتی که برایشان پیش میآید ناچار به فاش کردن آن برای فرزند در آستانه بلوغشان میشوند. درباره کتاب چنین دیدم: این کتاب سه شخصیت اصلی دارد که هر کدام ماجراهای پرپیچ و خمی را پیش رو دارند و یا از سر گذراندهاند. اصلیترین شخصیت داستان مادری یتیم است... ادامه ›
کتاب سلیمان
- نویسنده: پریسا تیموری
کتاب سلیمان تریلر جاسوسی به قلم پریسا تیموری، در مورد خانوادهای پرنفوذ در جمهوری اسلامی است که همهی اعضای آن از مقامات بلندپایه و امنیتی نظام بهشمار میروند. حاج سهراب، پدر و بزرگ این خانواده، روزشماری میکند تا نوهاش سلیمان پس از سالها به کشور بازگردد و او را ببیند. اما سلیمان به قصد دیدار با خانواده نمیآید، بلکه هدف دیگری را در سر میپروراند که هیچکس انتظارش را ندارد. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب خزنده منطقی
- نویسنده: امیرحسین امیرپور
کتاب خزنده منطقی، رمانی با درونمایهی اجتماعی و روانشناسی، نوشتهی امیرحسین امیرپور است که ماجرای آن در شهری کوچک در انگلستان میگذرد. این رمان، داستان مردی را روایت میکند که علاوه بر دستوپنجهنرمکردن با مشکلات شغلی و خانوادگی، با خود و جهان پیرامونش هم درگیر جنگ سختی شده است. او دنیا را جور دیگری میبیند و سؤالات بزرگی دارد که یافتن جوابشان کلافهاش کرده. آیا میتواند خود را نجات دهد؟!... ادامه ›
کتاب کوچه آژیر می کشد
- نویسنده: میثم محمدی
رحمان دهانش باز میشود، اما چیزی نمیگوید. جلوتر میروم. سرم را بالا میگیرم تا صورتش را خوب ببینم. توی لباس نظامی، ظاهرش با اولین باری که توی کوچه ی پشت نانوایی محله دیده بودم فرق کرده بود. پشت سرم می آمد، قدم هایش را توی دلم می شمردم. به نُه که رسید، آرام صدایم زد: «گلنار!» که پاهایم بی اختیار ایستاد. سرم را برگرداندم. چادرم را محکم جلوی چانه ام گرفتم، سرم را پایین بردم. کفش های نظامی... ادامه ›
کتاب مانلی
- نویسنده: فریبرز یدالهی
کتاب مانلی به قلم فریبرز یدالهی، داستان عشق دختری را که ریشه در افغانستان دارد، در چهار برههی زمانی به تصویر میکشد. این کتاب به مشکلات افغانستان میپردازد و ادامهی رمان گاه دیر گاه زود است که این بار از نگاه شخصیت زن داستان به اتفاقات نگریسته میشود. مانلی با اشعار شاعرانهاش، نگاهی اجتماعی به مسائل نیز دارد. در بخشی از کتاب مانلی میخوانیم: از اول بگویم یا از زیباترین فراز آشنایی؟ بگذار از... ادامه ›
کتاب ماه مهر را به خاطر بسپار
- نویسنده: شهریار زمانی
کتاب ماه مهر را به خاطر بسپار به قلم شهریار زمانی، رمانی جذاب و دلنشین با مضمونی اجتماعی است که به روایت زندگی دو خانواده ایرانی در دههی 50 میپردازد. میرآقا و روزبه پسرهای این دو خانواده هستند که به شدت با یکدیگر ناسازگارند. روزی روزبه برای خواستگاری خواهر میرآقا که ناهید نام دارد به منزل آنها میرود و میرآقا را با این کار به شدت خشمگین میکند. از طرفی میرآقا نیز دلباختهی دختری به نام ژیلا... ادامه ›
کتاب ویرانه های هوس
- نویسنده: فریده نجفی
در این رمان کتایون و پریوش دو دختر از خانوادهای متوسط هستند که در یک کلاس تحصیل میکنند. پریوش در مطب پزشک ثروتمندی که اختلاف سنی بسیاری با او دارد مشغول به کار میشود و با هر حیلهای سعی دارد با پزشک ازدواج کند. سالها بعد این دو دوست در حالی که هر یک دارای شوهر و فرزند هستند. یک دیگر را میبینند. پریوش با به دست آوردن تمامی آن چه با پول خریدنی است در زندگی احساس خلاهای بسیار میکند، اما در... ادامه ›
کتاب سگها و آدمها
- نویسنده: فرشته مولوی
کتاب سگها و آدمها مجموعهای متشکل از داستانهای کوتاه به قلم فرشته مولوی، نویسندهی معاصر ایرانی است که در حد فاصل سالهای 1360 تا 1375 به رشتهی تحریر درآمدهاند. مولوی در این داستانها شما را به سراسر جهان میبرد؛ از خیابانهای شهر ساری به جشن رنگهای هندوستان میروید و قصهی آدمهایی را میخوانید که در گوشه و کنار دنیا با مسائل مختلفی در زندگی شخصیشان دستوپنجه نرم میکنند. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب او خواست دنیا را نجات دهد
- نویسنده: صبا ارسطو
کتاب او خواست دنیا را نجات دهد نوشتهی صبا ارسطو، با روایت داستان دختری که در بین مشکلات و تعصبات خانوادهاش به دنبال به دست آوردن آزادی است، به شما نشان میدهد که هیچکس قادر نیست به تنهایی با سختیهای دنیا بجنگد و به همان چیزی که میخواهد دست یابد. در بخشی از کتاب او خواست دنیا را نجات دهد میخوانیم: وقتی داشتم قلم مو را به رنگ سبز آغشته میکردم؛ برق رفت. بدم نمیآمد در تاریکی بنشینم. حس خوبی... ادامه ›
کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر
- نویسنده: فرشته احمدی
کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر چندین داستان کوتاه از فرشته احمدی، نویسندهی معاصر، را پیش روی علاقهمندان داستانهای ایرانی قرار میدهد. داستانهای این کتاب عموماً بازتابی از دغدغههای گوناگون زندگی زنان ایران به حساب میآیند. دربارهی کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر، مجموعهای است از چندین داستان کوتاه جذاب و خواندنی. فرشته احمدی، نویسندهی این کتاب، تاکنون... ادامه ›
کتاب در من هوا سرد است
- نویسنده: طیبه نجیب
کتاب در من هوا سرد است نوشتهی طیبه نجیب، زندگی روزمرهی زنی معمولی از طبقهی متوسط را روایت میکند و از دغدغهها و احساسات او میگوید. مینا زن جوانی است که روزگاری سودای شاعری و نوشتن داشته ولی حالا که ازدواج کرده و بچه دارد، در زندگی غرق شده و سرگرم امور خانه است. او در مراوده با دوستان و اعضای خانوادهاش گذشته را به یاد میآورد و زندگیاش را مرور میکند. دربارهی کتاب در من هوا سرد است مینا... ادامه ›