معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب سپیده
- نویسنده: افسانه گلپرور مفرد
کتاب سپیده به قلم افسانه گلپرور مفرد، داستان پستی و بلندیهای زندگی دختری به نام سپیده را به رشتهی تحریر در آورده است. در بخشی از کتاب سپیده میخوانیم: آن شب مدت زیادی طول کشید تا سپیده به خواب رفت چون آن حرفهای تلخ به شدت آزردهاش کرده بود. او در طول سالهای سخت گذشته بارها و بارها همان حرفها را از دهان پدر و مادرش شنیده بود ولی تازه معنی آنها را میفهمید و در حالی که احساس میکرد قلبش از... ادامه ›
رمان آبباریک
- نویسنده: نغمه بحرانی
کتاب آبباریک، به قلم نغمه بحرانی، بازگوی سرگذشت خاندانی است که در بستر کتاب آرمیدهاند. مادرم راست میگفت بهراستی که شما سوار بر اسب دل آدم را میبرید. و من چهرهی مهتاب را با آن چشمان خُمارش میدیدم و میخواندم: نشاط انگیز و ماتـــم زاییای عشق عجب رسوا کن و رسوایــیای عشق خوشا رسوایـی و بدنامـــــی عشق خوشا شیدایـــــی و ناکامــی عشق خوشا عاشق شدن امـــا جدایــــی خوشا عشق و نـــوای... ادامه ›
کتاب بازگشت
- نویسنده: رامین نورانی
کتاب بازگشت به قلم رامین نورانی، داستان زندگی جوانی به نام متین را به تصویر میکشد که کشورش را به مقصد توکیو ترک میکند. رامین نورانی در کتاب بازگشت (Return) تمام اتفاقاتی را که برای متین از لحظهی آغاز سفر تا بازگشتش رقم میخورد، با زبانی شیوا روایت کرده است. این کتاب از داستانهای خیره کنندهی معاصر به شمار میآید. در بخشی از کتاب بازگشت میخوانیم: گهگاهی خان جوان به عقب نیمنگاهی میانداخت و... ادامه ›
کتاب روزی که تقدیرم را نوشتی
- نویسنده: زهرا ژیان اول
کتاب روزی که تقدیرم را نوشتی نوشتۀ زهرا ژیان اول، رمانی فارسی دربارهی سرنوشت زندگی دختری است که قربانی خانوادهای معتاد میشود. «ثریا» کودکی است که پدر و مادرش معتاد هستند و خانهشان محل رفت و آمد معتادان است. در یکی از شبنشینیها، مرد پولداری به نام «علیخان» عاشق ثریا میشود و با رضایت پدر و مادر، ثریا به ازدواج خان در میآید. ثریا در عالم کودکی خود، خیال میکند خان او را به فرزندی برده است... ادامه ›
کتاب دو قدم این ور خط
- نویسنده: احمد پوری
احمد پوری در کتاب دو قدم این ور خط از آرزویی قصهپردازی میکند که احتمالا همه افراد در برههای از زندگیشان داشتهاند؛ دیدن یک چهره مشهور که اکنون در قید حیات نیست! این رمان متفاوت و جنجالی سفر فراواقعگرایانه راوی و دیدار با شاعر محبوب روسیاش را روایت میکند. درباره کتاب دو قدم این ور خط: با راوی این رمانِ بینهایت جذاب در زمان و مکان سفر کنید! برخی از منتقدین ادبی بر این باورند که رمان دو قدم... ادامه ›
رمان تلاوت
- نویسنده: قادر طهماسبی
کتاب رمان تلاوت اثر قادر طهماسبی یک اثر معرفت شناسانه است که داستان درون و بیرون دنیای انسان را بررسی میکند؛ به همین دلیل است که عشق زمینی و عشق آسمانی در کنار هم پرداخته شده و به مرور داستان را به نقطه مشخصی میرساند که از منظر هستی شناسی اوج رمان محسوب میشود. قادر طهماسبی تلاش کرده است زاویه دیدهای تازهای را در هر فصل تجربه کند. شخصیتهای رمان همه اثیری هستند و مفاهیمی همچون نگاه، سکوت،... ادامه ›
کتاب فاصله های غریب
- نویسنده: جمشید خانیان
هوا و آسمان، یک رنگ بود. کبود. کبود صبحگاهی. باران ریزی میبارید و نمیبارید. اگر خوبِ خوب نگاه میکردی، تالابهای کوچک را مثل تکههایی از آسمان در گوشهگوشة حیاط وسیع میدیدی. تکههایی از آسمان، توی حیاط. دورتادور حیاط دیوار کوتاه سفیدرنگی، کشیده شده بود. تاج بزرگ چند درخت راش، سیاهی میزد بالای دیوار. آن دورتر، مقابلِ آنها، تو دِل دیوار، یک درِ کوچک چوبی قرار داشت. سمت چپ، شش سرباز مسلح،... ادامه ›
کتاب مردها هم گریه میکنند
- نویسنده: مجید درری رمضانی
کتاب مردها هم گریه میکنند نوشته مجید درری رمضانی، داستان پستی و بلندیهای زندگی مردی به نام هلموت را روایت میکند. در بخشی از کتاب مردها هم گریه میکنند میخوانید: «در آخرین ملاقات شما چه اتفاقی افتاد؟» هلموت به روز جدایی که فکر کرد؛ کمی عصبی و غمگین شد و گفت: «مادر در جشن سالگرد ازدواج شهردار که دوست صمیمی پدر بود شرکت داشتیم و با هلن و خانوادهاش سر یک میز نشستیم. صبحت از شور و شوق جوانی و... ادامه ›
کتاب ظلم بر برهها
- نویسنده: میترا مجموعه
کتاب ظلم بر برهها نوشتهی میترا مجموعه، رمانیست احساسی، که در عین درگیر کردن عواطف شما، معضلات اجتماعی را به زیبایی هر چه تمامتر به تصویر میکشد. در بخشی از کتاب ظلم بر برهها میخوانیم: صدای نالههای مادرم را میشنیدم که زیر ضربات کمربند پدرم ضجه میزد و التماس میکرد که او را نزند. از ترس گوشهی اتاق به رختخوابهای چیده شدهی کنار دیوار تکیه زده بودم و تا جای ممکن خودم را داخل ملافهی سفید... ادامه ›
کتاب مرده در قاب زنده در نقاب
- نویسنده: فریبا امینی امینه
کتاب مرده در قاب زنده در نقاب اثر فریبا امینی امینه دارای مضمونی شیرین و نثری ساده و روان است. زبان شیوا و شخصیتسازی هنرمندانه مؤلف در این رمان، جوی را میسازد که مخاطب حین مطالعهٔ داستان با شخصیتهای آن به راحتی ارتباط برقرار کرده و در ناخودآگاه همراه آنها در صحنهٔ داستان زندگی میکند. از دیرباز نویسندگان ملتهای مختلف، به شیوههای گوناگون با توصیف پیامدهای فقر، مهر رد بر پیشانی سیاه فقر و... ادامه ›
کتاب معجزه عشق
- نویسنده: خوشنام احدی جید
هدف اصلی خوشنام احدی جید از نگارش کتاب معجزه عشق، تبیین انگیزههای خیرخواهانه و انسانی در مقابل بدعتهای ناروا و ظالمانه در محموعهای داستانی است. او یادآور میشود که نیازهای واقعی آدمی فراتر از خوراک و پوشاک و مادیات محض است. در گذشتۀ نه چندان دور، در کشور عزیزمان ایران، بافت پراکندگی جمعیت با شرایط فعلی بسیار تفاوت داشت. در حال حاضر، روستاییان برای تأمین مایحتاج زندگی و مصارف روزمرۀ خود،... ادامه ›
کتاب فراتر از آوای عشق
- نویسنده: عباس کریم سرداری
کتاب فراتر از آوای عشق به قلم عباس کریم سرداری، داستان زندگی پسری روستایی به نام عباس را به تصویر میکشد که به دلیل شرایط سخت مالی مجبور به ترک تحصیل میشود. داییاش که از این موضوع مطلع میشود او را با خود به شهری دیگر میبرد تا در آنجا درسش را ادامه دهد اما همین موضوع سرآغاز فراز و نشیبهای زندگی عباس میشود. دربارهی کتاب فراتر از آوای عشق: در روستا زندگی و کار با هم عجین شده است. این عجین... ادامه ›
کتاب شب را باور نکن
- نویسنده: مرجان ارتند
مرجان ارتند در کتاب شب را باور نکن، داستان دختر نوجوانی را به تصویر میکشد که در آستانهی کنکور، فشارهایی را از سوی خانواده برای پذیرفته شدن در این آزمون حساس متحمل میشود و ماجراهایی در این بین شکل میگیرد. دربارهی کتاب شب را باور نکن: دخنر نوجوانی به نام نگین با سختگیریها و فشارهای شدید خانوادهاش در آستانه کنکور مواجه شده، از این رو بسیار پریشان و آشفته است. او در یک خانواده چهار نفره بزرگ... ادامه ›
کتاب داستان های دارابگرد
- نویسنده: پیمان پورشکیبایی
در عصر مدرنیته و زندگی ماشینی امروزه، مشغولیات و سرگرمیهای کاذب به خصوص برای جوانان روز به روز بیشتر شده و آنان را از تاریخچه و سرگذشت شهرها و مردمان این مرز و بوم در روزگاران نه چندان دور، غافل میکند. از همینرو، نویسندهی این کتاب با پرداختن و یادآوریِ چگونه زیستن، رفتارهای اجتماعی و تلاش برای معاش در شهر دارابگِرد در روزگاران قدیم، با زبان ساده و با تکیه بر ادبیات فولکلوریک همان منطقه به... ادامه ›
کتاب پیچ
- نویسنده: زهرا شاهی
کتاب پیچ، رمانی جذاب به قلم زهرا شاهی است که میتواند برای ساعاتی هم که شده، ذهن مخاطب را از دغدغههای تکراری و طاقتفرسای زندگی روزمره خلاص کند. شاهی در این رمان که نخستین کتاب او در حوزهی بزرگسال به حساب میآید، تلاشهای زن متأهلی را به تصویر کشیده است که سعی دارد خود را از محدودیتهای دستوپاگیر زندگی و مشغلههای سطحی رها کند. گفتنیست این کتاب ذیل مجموعهی «کتابهای قفسهی آبی» به انتشار... ادامه ›
کتاب دره مرگ
- نویسنده: حمیده انصاری پور
کتاب دره مرگ از حمیده انصاریپور، روایتی از زندگی سخت و پرفرازونشیب «آمین» است. دختری که با مرگ پدر و مادرش، دچار مشکلاتی شده و مجبور به ترک خانه میشود و حالا بعد از گذشت چندین سال، خواهرزادههایش او را پیدا میکنند و در تلاشند تا آمین را به زندگی عادی برگردانند؛ درحالیکه مشکلات این سالها، آنقدر در وجود او رخنه کرده که تجربهی یک زندگی عادی را برای او غیرممکن کردهاند. اگر از طرفداران... ادامه ›
کتاب خان
- نویسنده: فاطمه نانسی صادق الوعد
کتاب خان داستانی رمانتیک، شیرین و به یادماندنی، به قلم فاطمه نانسی صادق الوعد است. این داستان شرح زندگی خانزادهای است که قبل از آنکه یک خان باشد، انسانی وارسته و خاص بود. انسانی که مسیر زندگیاش را خود تعریف نمود و به سرانجام رساند. رمان خان، نه تنها یک قصۀ ساده، بلکه گویای حقیقتی شفاف و غرور آفرین از زندگی مردی است که در فراز و نشیب زندگی همچون دُرّی گرانبها صیقل یافت تا عاشقانه بر قلههای... ادامه ›
کتاب آسنا (شاید مثل محمد 2)
- نویسنده: قادر نجفی
کتاب آسنا (شاید مثل محمد 2)، ادامه داستان قبلی قادر نجفی با عنوان شاید مثل محمد است. شخصیتهای این اثر هر کدام به نحوی در پی هدفها و اندیشههای والای انسانی برای خود و جامعه هستند که بازتابش در زندگی خودشان نمود پیدا میکند. داستان آسنا (Asena) در چند کشور به وقوع میپیوندد، که بیشتر داستان در شهر استانبول اتفاق میافتد. در این داستان آداب و رسوم چند کشور از جمله عروسی در ترکیه، جشن ها و اعیاد... ادامه ›
کتاب زنان سرزمین من
- نویسنده: لیلا اشکوتی
کتاب زنان سرزمین من نوشتهی لیلا اشکوتی، سرگذشت دختری از یک خانواده متوسط روستایی در دهههای 40 تا نیمههای 60 است که در این سالها در مناطق کرد نشین غرب و شمال غربی ایران زندگی میکرد. داستان زندگی گلی آینه زندگی مادران دیروز است بیشک با خواندن این کتاب نشانههای زیادی از وجود مادرتان را در شخصیت اصلی خواهید یافت. مادرانی که امروز احتمالاً در جمع ما نیستند به همین دلیل سرگذشت آنها به سوی... ادامه ›
کتاب صوتی جشن همگانی
- نویسنده: مجید قیصری
مجید قیصری در کتاب صوتی جشن همگانی مجموعهای از شانزده داستان شنیدنی را روایت میکند که دربرگیرندهی طیف متنوعی از موضوعات و مضامین هستند. این مجموعهداستان از معدود مواردی است که قیصری در آن از فضای ادبیات جنگ و دفاع مقدس فاصله گرفته است. دربارهی کتاب صوتی جشن همگانی مجموعهی شانزده داستان متفاوت از نویسندهی بهنام کشورمان، مجید قیصری، در کتاب صوتی جشن همگانی گردآوری شده است. آثار این مجموعه... ادامه ›
کتاب چرک
- نویسنده: فلامک جنیدی
کتاب چرک نوشته فلامک جنیدی، قصه زنی پا به سن گذاشته و پریشان احوال را روایت میکند که چندی است از همسرش طلاق گرفته و اکنون در آپارتمانی به تنهایی سکونت دارد. او باید در میان هیاهوی شهر، معنای زندگیاش را بیابد و چالشهای پیش رویش را حل کند. درباره کتاب چرک: اولین رمان فلامک جنیدی با نام چرک که در سال 1395 منتشر شد، روایت زن میانسال طبقه متوسطی است که پس از طلاقش به تنهایی در خانهای زندگی... ادامه ›
کتاب گسست
- نویسنده: راضیه اسلامی نسب
کتاب گسست نوشتهی راضیه اسلامی نسب، داستان افول مردی اهل ادب و معناست که زندگی را به تمامی زیسته، اما به لحاظ از دست دادن تدریجی قدرت مغز، زندگیاش به سمت نابودی میرود. خلاصه کتاب گسست: هستی همسر حامد در اوج جوانی متوجه میشود همسرش حامد به آلزایمر مبتلا شده است. ظاهر شدن بیماری آلزایمر در سن چهل و دو سالگی، بسیار کم اتفاق میافتد اما همین امر زندگی عاشقانه و شیرین هستی و حامد را به چالش کشید و... ادامه ›
کتاب صوتی فیلها
- نویسنده: شاهرخ گیوا
کتاب صوتی فیلها اثر شاهرخ گیوا، روایتی از کلکسیونری تنها به نام فیروز است، او به جمعآوری اسکناسهایی که مردم روی آنها چیزی نوشتهاند، علاقه دارد. فیروز شخصیت اصلی کتاب صوتی فیلهاست. او کارمند سابق چاپخانه بانک مرکزی، مردی ثروتمند و میانسال است. تنها مشغلهی فیروز در زندگی این است که اسکناسهایی که مردم رویشان نوشتهاند را جمعآوری کند. او تنها زندگی میکند و حدود 19 سال خود را با دلتنگیها،... ادامه ›
کتاب صوتی با حافظ در آلاسکا
- نویسنده: زهره حاتمی
کتاب صوتی با حافظ در آلاسکا نوشتهی زهره حاتمی از یازده داستان کوتاه تشکیل شده است. داستانهای گردآمده در این کتاب طیف وسیعی از سبکهای ادبی را شامل میشوند. تنهایی و نوستالژیگرایی دو مضمون عمده و تکرارشونده در این مجموعه داستان صوتیاند. درباره کتاب صوتی با حافظ در آلاسکا: زهره حاتمی در مقدمهای که بر کتاب خود، «با حافظ در آلاسکا» نوشته است، داستانهای کوتاه این مجموعه را به نقشه راهنمایی... ادامه ›