معرفی و دانلود کتاب یورگن هابرماس
برای دانلود قانونی کتاب یورگن هابرماس و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب یورگن هابرماس
در کتاب یورگن هابرماس که جلد هفتادونهم از مجموعهی «دانشنامهی فلسفهی استنفورد» است، جیمز بومن و ویلیام رگ تلاش کردهاند، زندگی، افکار و آثار این فیلسوف برجسته را برای مخاطبان علاقهمند به فلسفه و علوم اجتماعی ترسیم کنند. سیاست و عقلانیت دو محور اصلی مورد بحث در کتاب حاضر است.
دربارهی کتاب یورگن هابرماس
از آغاز دوران نوزایی و مدرنیسم، دانشنامهها نقش بزرگی در فرهنگ عمومی پیدا کردند. در دوران کنونی هم به لطف امکانات جدید شبکههای ارتباطی و فضای مجازی، دانشنامههای اینترنتی عمومی و تخصصی مرجعی همگانی برای کسب و انتقال اطلاعات به شمار میروند. کتاب یورگن هابرماس (jurgen habermas) یکی از همین دانشنامههای فلسفی که به قلم جیمز بومن (James Bohman) و ویلیام رِگ (William Rehg) تهیه شده. این کتاب بهعنوان یکی از مقالات «دانشنامهی فلسفهی استنفورد» نقش مهمی در آشنایی فلسفهدوستان با شخصیت و منش فکری هابرماس، این فیلسوف آلمانی، ایفا میکند.
نگارش و گردآوری دانشنامهی فلسفهی استنفورد، از سال 1995 در گروه فلسفهی دانشگاه استنفورد آمریکا آغاز شد. این اثر یکی از مهمترین دانشنامههای تخصصی و آنلاین دنیا بهشمار میرود و مرجع بسیار مهمی برای کسانی است که میخواهند بهصورت اصولی با مفاهیم مختلف فلسفی و زندگانی فیلسوفان و تاریخ فلسفه آشنا شوند.
یورگن هابرماس فیلسوف، جامعهشناس و نظریهپرداز اجتماعی آلمانی و یکی از مهمترین فیلسوفهای زندهی دنیا و از جمله چهرههای برجستهی حوزهی مطالعات علوم اجتماعی از نیمهی دوم قرن بیستم تاکنون محسوب میشود. یورگن هابرماس را چهرهی اصلی و وارث «مکتب فرانکفورت» میدانند؛ مکتب مشهور و بانفوذی که با ایجاد جریانهایی چون «نظریهی انتقادی» تاثیری عمیق بر فلسفه و علوم اجتماعی در اروپا و جهان پس از جنگ جهانی دوم و نیمهی دوم قرن بیستم گذاشت. در چهل سال اخیر، یورگن هابرماس بهعنوان یک چهرهی کلیدی، مهمترین مباحث نظری و فلسفی این مکتب را طرح کرده است.
جیمز بومن و ویلیام رگ در کتاب یورگن هابرماس توضیح میدهند که او چگونه در طول دوران حیات حرفهای خود، با ایجاد و تعریف مفاهیم و موضوعات فکری جدید بسیاری، تاثیری چندگانه و عمیق بر متفکران همعصر، جامعهی انسانی نیمهی دوم قرن بیستم و حتی جهان کنونی گذاشته است. نظریهها و آثار هابرماس بیش از هر چیز حول محوریت مفاهیمی چون «فضای اجتماعی» و «عقلانیت ارتباطی» شکل گرفتهاند و طیفی از موضوعات مختلف در حوزههای فلسفهی سیاسی، ارتباطات، معرفتشناسی، نظریهی اجتماعی، فلسفهی حقوق را در بر میگیرند.
همچنین از جمله سه مورد از مشهورترین مفاهیم و نظریههایی که با نام یورگن هابرماس گره خوردهاند «نظریهی کنش ارتباطی»، «اخلاق گفتمان» و «نظریهی گفتمانی قانون و دموکراسی؛ بین واقعیتها و هنجارها» است. نویسندگان کتاب یورگن هابرماس تلاش کردهاند با محوریت توضیح کلی چنین اصطلاحات و نظریههایی و پیش از شرح فضا و زمینهی خاص فکری هابرماس، مخاطب را با زندگی، روزگار و روند فکری این فیلسوف برجسته و تاثیر او بر جهان معاصر آشنا کنند. شما میتوانید با کمک این کتاب از سیر آثار و نوشتههای مهم یورگن هابرماس در طول حیان فکریاش شناخت بهتری پیدا کنید و آنها را در فهرست مطالعات بعدی خود قرار دهید.
ترجمهی فارسی مدخلهای دانشنامهی استنفورد، توسط انتشارات ققنوس و با کسب اجازه از گردانندگان دانشنامه بهصورت مجموعهکتاب منتشر شده. کتاب یورگن هابرماس، شمارهی 79 از این مجموعه است که با ترجمهی وحید غلامیپورفرد در اختیار مخاطبان قرار میگیرد.
کتاب یورگن هابرماس برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای علاقهمندان به فلسفه و علوم اجتماعی، تاریخ فلسفهی معاصر و آشنا شدن با زندگی و تفکرات یورگن هابرماس مناسب است.
در بخشی از کتاب یورگن هابرماس میخوانیم
نظریههاى کلان تاریخى و جامعهشناختى را، که با مادهباورى تاریخى مارکس آغاز مىشوند، دیرزمانى مناسبترین مبناى تبیینى براى علوم اجتماعى انتقادى دانستهاند. با این همه، چنین نظریههایى براى طرح انتقادى دو اِشکال دارند. نخست اینکه جامعیت تضمینکننده قدرت تبیینى نیست. در واقع، چنین نظریههاى کلانى بسیارند و هر یک پدیدارهاى اجتماعى متمایز و نمونهوارى، خاص خودشان، دارند که هدایتگر تلاش آنها براى متحدسازى امورند. دیگر آنکه بررسى دقیق تبیینهاى انتقادى معیار، از قبیل نظریه ایدئولوژى، نشان مىدهد که چنین تبیینهایى نوعاً به مجموعه گوناگونى از نظریههاى اجتماعى متوسل مىشوند (Bohman 1999). همین که هابرماس عملاً تبیینهاى انتقادى را بهکار مىگیرد مؤید این نکته است. نقد او بر جوامع مدرن پیرامون تبیین نسبت میان دو اصطلاح نظرىِ بسیار متفاوت دور مىزند: خُردنظریهاى درباره عقلانیت، مبتنى بر هماهنگى ارتباطى، و کلاننظریهاى درباره یکپارچگى سیستمى جوامع مدرن از طریق سازوکارهایى مانند بازار (TCA, vol. 2). به بیان ملموس، این بدان معناست که هابرماس نظریه اجتماعى دوسطحىاى پدید مىآورد که از سویى دربردارنده تحلیلى است از عقلانیت ارتباطى، یعنى از ظرفیت عقلانىاى که در سخن روزمره جاى دارد، و از سوى دیگر، شامل نظریهاى است درباره جامعه مدرن و مدرنسازى (White 1989). هابرماس امید دارد که، بر پایه این نظریه، بتواند سودها و زیانهاى مدرنسازى را ارزیابى کند و بر روایت یکجانبه آن از عقلانىسازى چیره شود.
نظریههاى انتقادى جامع دو فرض مسئلهساز دارند: یکى اینکه [فقط] یک نحوه مرجَّح از تبیین انتقادى در کار است، و دیگر اینکه [فقط] یک هدف مرجَّح براى انتقاد اجتماعى هست و آن عبارت است از جامعهاى سوسیالیستى که هنجار رهایىبخشى انسان را محقق مىسازد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار دبیر مجموعه
[درآمد]
1. سیر آغازین علاقه هابرماس به سپهر و عقل عمومى
2. آثار مهم هابرماس در دوره گذار اندیشه او
3. مواضع پرورده هابرماس
4. گفتگوى طبیعتگرایى و دین
کتابنامه
واژهنامه انگلیسى به فارسى
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب یورگن هابرماس |
نویسنده | جیمز بومن، ویلیام رگ |
مترجم | وحید غلامی پور فرد |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 108 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-330-1 |
موضوع کتاب | کتابهای بزرگان فلسفه |