معرفی و دانلود کتاب دلوز
برای دانلود قانونی کتاب دلوز و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب دلوز
یک مقدمهی کامل و جامع از فلسفهی ژیل دلوز... ریدار دیو در کتاب دلوز مجموعهای از نابترین عناصر فلسفه و تفکر فلسفی ژیل دلوز، فیلسوف نامدار فرانسوی، را ارائه کرده و نظریات او را پیرامون تفکر و اندیشیدن بیان میکند.
دربارهی کتاب دلوز
فلسفه را میتوان نوعی از علم دانست که مخاطبان خاص خود را دارد و دایرهی علاقهمندانش با حد و مرزهای ویژهای مشخص میشوند. اگرچه فلسفه را عدهای با علایق و دانش خاص میپسندند، اما باید اعتراف کرد که زندگی بشر از آغاز تا به امروز هیچگاه از فلسفه، تفکر و فلسفی و سوالات این حوزه خالی نبوده. در طول تاریخ فلاسفهی زیادی رشد کرده و گاه با نظریاتشان جهان ذهنی انسان را دگرگون کردهاند. از ارسطو و افلاطون گرفته تا فیلسوفان عصر مدرن همگی در پی پاسخ به «چرایی» و «چگونگی» بودهاند و هر کدام جهانبینی مخصوص به خود را داشتهاند. در کتاب دلوز (Deleuze) اثر خواندنی و تاملبرانگیز ریدار دیو (Reidar Due) با آرا و نظرات یکی از بزرگترین و نامدارترین فیلسوفان فرانسوی در نیمه دوم قرن بیستم آشنا خواهیم شد. این شما و این ژیل دلوز (Gilles Deleuz).
آشنایی دلوز با فلسفه و بزرگان این علم را میتوان یکی از سادهترین انواع آشنایی به شمار آورد که نتایج شگرفی را به همراه داشت. اگر قرار باشد کمی با ژیل دلوز آشنا شوید، بهتر است بدانید که او در پاریس و در خانوادهای معمولی به دنیا آمد. در طول زندگیاش اتفاق خارقالعادهای رخ نداد؛ او به تحصیل پرداخت، با همسرش، به نام دنیز پاول گرانجون ازدواج کرد و صاحب دو فرزند شد.
آنچه دلوز را به سمت فلسفه کشاند و او را به یکی از مهمترین فلاسفهی فرانسوی قرن بیستم تبدیل کرد، آشنایی او با پیر هولباخ، فرزند موریس هولباخ جامعهشناس بود. این آشنایی، سبب ملاقات دلوز با افراد بزرگی همچون شارل بودلر و آندره ژید شد و از همان دوران بذر علاقه به ادبیات و فلسفه را در او بارور کرد.
ریدار دیو تلاش کرده در کتاب دلوز تصویری روشن، واضح و البته علمی از ژیل دلوز و تفکراتش را پیش روی خوانندگانش قرار دهد. اثر پیشِ رو را میتوان یک مقدمهی روشن و مختصر از فلسفه و اندیشهی فلسفی دلوز دانست که مفاهیم نظری کلیدی او را دربارهی متافیزیک، تاریخ فلسفه، روانکاوی، نظریه سیاسی، فلسفه علوم اجتماعی و همینطور زیباییشناسی در اختیار مخاطب میگذارد. ریدار دیو تفسیری کاملا جدید را از فلسفهی ژیل دلوز نگاشته که بر مفهوم تفکر بهعنوان یک ظرفیت برای ایجاد روابط تمرکز دارد. همینطور دربارهی انقلابی که در چگونگی اندیشیدن بشر بهوجود آمده مواردی را عنوان میکند و آن را از نظرگاه فلسفی دلوز شرح میدهد.
بهطورکلی کتاب دلوز یکی از بهترین، کاملترین و راهگشاترین کتابهای فلسفی است که شما را با هر سطح آشنایی با فلسفهی خاص دلوز به خود جذب میکند.
اثر حاضر را انتشارات علمی و فرهنگی با ترجمهی فریبرز مجیدی به چاپ رسانده و در بازار نشر عرضه کرده است.
نکوداشتهای کتاب دلوز
- مطالعات ریدار دیو در مورد دلوز، ترکیبی از وضوح و پیچیدگی است و از تمام جنبههای اصلی فلسفهی دلوز، شرح مفصلی را ارائه میکند. این مطالعه، جامع، متمرکز، موضوعی و تاریخی است و تفسیر جدید و بسیار جذابی را از دلوز بهعنوان یک فیلسوف به دست میدهد. (کریستینا هاولز، دانشگاه آکسفورد)
- خوانندگانی که بهتازگی با دلوز آشنا شدهاند، این اثر را یک مقدمهی آموزنده و برتر خواهند دانست. مطالعهی کتاب دلوز برای همه دانشجویان و دانشپژوهان رشتهی علوم انسانی و اجتماعی که به دنبال مسیرهای جدیدی برای تفکر هستند بسیار ضروری است. (کیت انسل پیرسون، دانشگاه وارویک)
کتاب دلوز برای چه کسانی مناسب است؟
این اثر برای همهی علاقهمندان به فلسفه، بهویژه فلسفه و اندیشههای ژیل دلوز بسیار مناسب است. دانشپژوهان رشتهی فلسفه و علوم اجتماعی نیز از خواندن این اثر کیفور خواهند شد.
در بخشی از کتاب دلوز میخوانیم
نیچه و باتای دربارۀ زندگی انسان چشمانداز مشترکی دارند که با چشمانداز فلسفۀ مربوط به فاعل شناسایی متفاوت است، و بر پایۀ عقیده به نقشِ مرکزیِ آگاهی انسان و پیوندهایش با برنامۀ جنبش روشنگری قرار دارد. دیدگاهی که نیچه و باتای عرضه کردهاند نه بر تحلیلی از خود آگاهی مبتنی است و نه با مفهوم پیشرفت علمی و فرهنگی عصر روشنگری پیوند دارد، بلکه دیدگاهی است شامل پرداختن به بررسی فرهنگ، روانشناسی، علم، و سیاست از ورای دیدگاهی که از تجربۀ آگاهانه، عمل فردی، و افق زمانمند زندگیهای فردی پدید میآید. به این ترتیب، در نظر نیچه، انسان نوع معیّنی از جانداری است که با نیروهای فرهنگی و تاریخی مشروط میشود. در نظر باتای، زندگی جامعۀ بورژوایی جدید سطحی از انرژی معنوی و جنسی عمیقتری را پنهان میکند که در نهایت زمینۀ جامعه را تشکیل میدهد.
نیچه و باتای بهخصوص در دو فرض مقدماتیای اشتراک نظر دارند که آن دو را از فیلسوفان عصر روشنگری متمایز میکند. آنان به دوران معاصر علم و دموکراسی از درون چشمانداز تاریخی بسیار بلندمدتی مینگرند که ظاهراً شایستگیهای علم و دموکراسی را نسبی جلوه میدهد. دوم اینکه آنان دستاوردهای این جامعۀ خردگرا و دموکراتیک معاصر را دستاوردهایی مثبت تلقی نمیکنند، بلکه دوران جدید فعلی را مسئلهآفرین میانگارند و مدعیاند که ذهنیت و عقلانیت دوران جدید به جایی رسیده است که بر دنیاهای درونی ما و فرهنگ سیاسی ما از طریق سرپوش نهادن روی تجربهای مستقیمتر دربارۀ وجود، دربارۀ انرژی حیاتی، دربارۀ تمایلات جنسی یا دربارۀ مرگ سلطهاش را اعمال کرده است، یعنی تجربههایی که در تراژدی یونانی یا در شکلهایی از مناسک به اجرا درآمدهاند و تصویب گردیدهاند. این تجربههای مربوط به خودبینی افراطی یا گمکردگی خویشتن و هویت فردی در جامعۀ جدید فرونشانده میشوند زیرا موقعیت شخص فاعل خردمند خود آگاه را اگر در معرضشان قرار گیرد ضعیف و متزلزل میکنند
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول: درون ماندگاری و ذهنیت (سوبژکتیویته)
فصل دوم: نشانه شناسی فرهنگی
فصل سوم: تاریخچه ای از فاعل شناسایی جدید
فصل چهارم: هستی شناسی اجتماعی
فصل پنجم: فلسفه و هنر
فصل ششم: نتیجه گیری: موضوع فلسفه
یادداشت ها
واژهنامۀ انگلیسی به فارسی
واژهنامۀ فارسی به انگلیسی
کتابنامه
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب دلوز |
نویسنده | ریدار دیو |
مترجم | فریبرز مجیدی |
ناشر چاپی | انتشارات علمی و فرهنگی |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 310 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-436-273-3 |
موضوع کتاب | کتابهای بزرگان فلسفه، کتابهای فلسفه |