معرفی و دانلود کتاب پل ریکور
برای دانلود قانونی کتاب پل ریکور و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب پل ریکور
پل ریکور بهعنوان یکی از برجستهترین متفکران معاصر، بهدلیل نقش اثرگذارش در پایهگذاری و توسعهی علم هرمنوتیک و پدیدارشناسی در تاریخ فلسفه و علوم انسانی ماندگار شده است. حالا کارل سیمز، استاد و پژوهشگر دانشگاه لیورپول، در کتاب پل ریکور میخواهد توضیح جامع و مختصری از زندگی، آثار، روند فکری و تحلیلی، و عناصر کلیدی تفکر این فیلسوف بزرگ را در اختیار دانشجویان و علاقهمندان از سرتاسر جهان قرار بدهد.
دربارهی کتاب پل ریکور
پل ریکور (Paul Ricœur) فیلسوف فرانسوی قرن بیستم است که امروزه آثارش به بیشتر زبانهای زندهی دنیا ترجمه، تفسیر و تدریس میشود و یکی از میادین شهر پاریس به افتخارش به اسم او نامگذاری شده. امروزه برای مطالعه و پژوهش در علوم انسانی، مطالعهی آثار ریکور ضروری و لازم بهشمار میآید. کارل سیمز (Karl Simms)، استاد و متخصص ادبیات و زبان انگلیسی است که کتاب پل ریکور (Paul Ricoeur: Routledge Critical Thinkers) را در تشریح و معرفی این متفکر بزرگ به نگارش درآورده و جامعترین منبع آشنایی با ایدههای این فیلسوف فرانسوی را در اختیار مخاطبان قرار داده است.
طبق تعریف دانشنامهی فلسفهی استنفورد، جنبه و ویژگی منحصربهفرد فلسفهی ریکور را میتوان تحت عنوان انسانشناسی فلسفی توصیف کرد. ریکور در طول سالهای فعالیت خود، روی مسئلهی ظرفیتهای انسان تمرکز کرد و به تأمل در بزرگترین نقاط ضعف و قوت بشر پرداخت و سعی کرد به این سوال پاسخ بدهد که هرکدام از این ظرفیتها چه پیامد و مسئولیت اخلاقی برای انسان فراهم میآورند؛ با این حال ریکور هرگز این ادعا را نپذیرفت که انسان آگاهی بیواسطهای نسبت به خود دارد و در عوض معتقد بود که درک و تصور انسان از خودش، تنها از رهگذر درک و تحلیل جهان اطرافش محقق میشود. پل ریکور در سیر تفکر و استدلالهای خود در این مسیر، تحولات و پیچشهای فکری عمدهای را شکل داد که مسیر علوم انسانی و فلسفه را پس از خودش برای همیشه تغییر داد. اینها از جمله جنبههای تفکر ریکور است که او را به یکی از حیاتیترین متفکران معاصر ما تبدیل میکند؛ و البته از جمله مسائل و ایدههایی که در کتاب پل ریکور، بهشکل عمیقتر و دقیقتری شکافته شده است.
کتاب پل ریکور با ارائهی گزارش مختصری از زندگی شخصی ریکور و وقایع و افراد الهامبخش زندگی این متفکر شروع شده و در ادامه در طی هشت بخش مجزا مفاهیم، عناصر و جنبههای کلیدی نظریات او در زمینههای مختلف از جمله هرمنوتیک، روانکاوی، اخلاق و سیاست را معرفی کرده است. کارل سیمز بخش پایانی کتاب خود را به معرفی آثار و کتابهایی اختصاص داده که در درک بهتر و عمیقتر فلسفهی پل ریکور میتوانند به مخاطب کمک کنند.
کتاب پل ریکور توسط محمدحسین خسروی ترجمه شده و با چاپ نشر کرگدن در اختیار مخاطبان فارسی زبان قرار گرفته است.
دربارهی مجموعهی متفکران انتقادی
مجموعهی متفکران انتقادی نشر کرگدن، ترجمهی مجموعهی انگلیسی Routledge Critical Thinkers از انتشارات راتلج است که بهعنوان یکی از معتبرترین مجموعههای پژوهشی و آموزشی در زمینهی فلسفه و علوم انسانی شناخته میشود. اگر دانشجو یا پژوهشگر فلسفه باشید قطعاً نام کتابهای تاریخ فلسفهی راتلج را شنیدهاید که یکی از جامعترین و دقیقترین تاریخنگاریهای حوزهی فلسفه را میسازند. حالا جمعی از برترین متخصصان و اساتید حوزههای فلسفه و علوم انسانی جمع شدهاند و با هدف نگارش آثاری ساده و قابل دسترس برای دانشآموزان و دانشجویانی که میخواهند با برجستهترین متفکران معاصر آشنا شوند، مجموعهی پیش رو را در اختیار مخاطبان خود قرار دادهاند.
در وبسایت انتشارات راتلج، در توضیح مجموعهی متفکران انتقادی نوشته شده که هر جلد این مجموعه به یکی از چهرههای کلیدی تفکر معاصر اختصاص یافته و در هر جلد، یکی از متفکران در چارچوب و پسزمینهی تاریخی خود مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. هریک از کتابهای مجموعهی متفکران انتقادی تلاش میکند به سوالاتی اساسی از این دست پاسخ بدهد که: «آثار و پیامدهای نظریات این متفکران چه اهمیت تاریخی و نظری دارد؟»، «چه چیزی الهامبخش و مشوق این متفکران بوده است؟»، «عناصر کلیدی نظام فکری این متفکر چیست؟»، «این متفکر از چه کسانی پیش از خود تاثیر گرفته و بر چه کسانی پس از خود اثر گذاشته است؟»، «چگونه به سراغ مطالعهی آثار این متفکر برویم؟» و...
کتاب پل ریکور برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی کتاب پل ریکور را به تمام دانشجویان و پژوهشگران فلسفه، بهخصوص علاقهمندان به حوزهی هرمنوتیک پیشنهاد میکنیم.
در بخشی از کتاب پل ریکور میخوانیم
علیه سودباوری
نظریهی عدالت ریکور ضدسودباور است. فلسفهی سودباوری را میتوان در یک شعار خلاصه کرد: بیشترین سود برای بیشترین تعداد. عاقبتِ جامعهای که هوادارِ این اصلِ سودباورانه شود، این است که هر شخص برای اینکه سودِ کل را به بالاترین مقدار برساند، باید از خودش بگذرد. این یعنی حدِّ ازخودگذشتگی به مقدار فاصله از نقطهی میانگین بستگی دارد. به بیان سادهتر، هرچه از میانگین فاصلهی بیشتری داشته باشید، باید ازخودگذشتگی بیشتری انجام دهید. ازاینرو، کسانی که در واپسین سرحدات جامعه قرار دارند، باید بیشترین ازخودگذشتگی را انجام دهند: کسانی که ثروتمندتر از همه هستند با این امر مشکلی ندارند («ثروتمند» بهمعنای کسی که از نظر داشتن «کالاهای اجتماعی» ثروتمند است، کالاهایی که فقط اقتصادی نیستند، و شامل حقوق، آزادیها و امور غیرملموسِ دیگر نیز میشوند)، چون میتوانند از پس ازخودگذشتگیهای زیاد بسیاری برآیند، ولی کسانی که در منتهاالیهِ دیگرند، از تمامیِ کالاهایشان یکسره محروم میشوند. ایرادِ ریکور به سودباوری مبتنی بر «اصلِ ازخودگذشتگی» است و با تکیه بر این اصل، ضعیفترین اعضای جامعه برای دست یافتن به بیشترین مقدار سود قربانی میشوند. ضعیفترین اعضای جامعه قربانی و به سپر بلا تبدیل میشوند. واضح است که این نوعی بیعدالتی است، اما وظیفهی ریکور فقط احساس انزجار از این بیعدالتی نیست، بلکه بسط یک نظریهی مثبت عدالت بهجای نظریهی سودباور است.
فهرست مطالب کتاب
معرفی مجموعهی متفکران انتقادی
چرا ریکور؟
1: خیر و شر
2: هرمنوتیک
3: روان کاوی
4: استعاره
5: روایت
6: اخلاق
7: سیاست و عدالت
8: پس از ریکور
مطالعهی بیشتر
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب پل ریکور |
نویسنده | کارل سیمز |
مترجم | محمدحسین خسروی |
ناشر چاپی | انتشارات کرگدن |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 190 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6420-88-4 |
موضوع کتاب | بزرگان فلسفه |