معرفی و دانلود کتاب مثبت اندیشی سمی
برای دانلود قانونی کتاب مثبت اندیشی سمی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مثبت اندیشی سمی
وتینی گودمن در کتاب مثبت اندیشی سمی، شما را با یکی از رایجترین آفتهای روانی جهان مدرن رویارو کرده و راه رهایی از آن را نیز به شما خواهد آموخت. مثبتنگری افراطی که نهتنها تأثیری در بهبود اوضاع روانی افراد ندارد، بلکه تشدیدکنندهی احساسات منفی ایشان است، موضوع اصلی این کتاب حوزهی روانشناسی محسوب میشود. اثری خواندنی که راهنمای شما در مسیر خودیاری و خودسازی خواهد بود.
دربارهی کتاب مثبت اندیشی سمی
«مثبتنگر باش!»، «نیمهی پُر لیوان را ببین»، «سعی کن به چیزهای خوب فکر کنی»، «سعی کن با عینک خوشبینی دنیا را نگاه کنی» و جملاتی از این قبیل، دستکم یک بار به گوش همهی ما خوردهاند. گاه وقتی قصد درد دل کردن برای دوست یا آشنا را داریم، با نمونههایی از این جملات روبهرو میشویم و عجیب آنکه گویندهی چنین جملاتی تصور میکند که صرف شنیدن این عباراتِ بهظاهر پندآموز، برای بهتر شدن حالمان کفایت میکند! بااینحال، واقعیت این است که گفتن و شنیدن این جملات تکراری، بهتنهایی نه مشکلی را برطرف میکنند و نه روحیهی کسی را زیرورو خواهند کرد. در حقیقت، مثبتنگری و مثبتاندیشی همیشه هم کارساز نیستند و افراط در این مشخصههای اخلاقی، مانند زیادهروی در هر کار دیگری، ممکن است به ضررمان تمام بشود. باور نمیکنید؟ پیشنهاد میکنیم سری بزنید به کتاب مثبت اندیشی سمی (Toxic Positivity) و ضررهای مثبتاندیشیِ بیشازحد را از زبان وتینی گودمن (Whitney Goodman) بخوانید.
چنانچه مثبتاندیشی بهعنوان ابزاری برای فرار از احساسات منفی و سرکوب هیجانات به کار برود، نهتنها سودمند نیست، بلکه کاملاً سمی خواهد بود. به این معنا که بهجای کمک کردن به فرد برای مقابله با عواطف منفی، موجب میشود فرد موقتاً احساساتش را انکار کند اما مدتی بعد، مانند زخمی که سر باز میکند، عواطف و هیجانات منفی دوباره از راه میرسند. مثبتنگری بهخودیخود سلامتی روانی و حتی جسمانی انسانها را به دنبال خواهد داشت اما به شرطی که تحمیلی نباشد و تاحدودی با احساسات درونی انسان مطابقت داشته باشد. درست برعکس مثبتاندیشی سمی، مفهومی به نام مثبتاندیشی سالم وجود دارد که به فرد کمک میکند، نقطهی امیدی در دل واقعیتهای موجود بیابد و با ایمان به آن، شادی ازدسترفتهاش را به دست بیاورد. توجه داشته باشید که مثبتاندیشی سمی بر تکذیب وجود هرگونه مشکلی تأکید دارد، برعکس، مثبتاندیشی سالم انسانها را تشویق میکند تا مشکلات خود بیابند، بپذیرند و با آنها روبهرو شوند.
وتینی گودمن در سراسر کتاب از ماجراهای واقعی و مشکلات مراجعان و اطرافیانش به ما میگوید. او قصد دارد از این طریق چنین پیامی را به مخاطبان کتاب مثبت اندیشی سمی منتقل کند: بسیاری از انسانها هر لحظه از زندگی در حال جدال با مسائل و مشکلات ریز و درشت خود هستند. برخی دچار سرخوردگی شدهاند و برخی نیز از مثبتنگری اطرافیانشان به ستوه آمدهاند و نوعی احساس طردشدگی را تجربه میکنند. اگر شما هم وضعیت خود را مشابه چنین انسانهایی میدانید، این را هم بدانید که تنها نیستید. کتابی که پیش رو دارید، ضمن تشریح واقعبینانهی مثبتاندیشی و مصائب احتمالی آن، به شما نشان میدهد چطور واقعیتهای موجود را بررسی کرده و از لابهلای آنها، حال خوب خود را مجدداً به دست بیاورید.
مریم جعفری برگردان این کتاب حوزهی خودیاری و خودسازی را به عهده داشته و نشر هورمزد نیز آن را روانهی بازار کتاب کرده است.
دربارهی سری کتابهای حوزهی توسعهی فردی
سری کتابهای حوزهی توسعهی فردی شامل آثاری هستند که هریک به تقویت یکی از مهارتهای شخصی و شغلی مخاطبان یاری میرسانند. بیشک کتاب «پدر ثروتمند، پدر فقیر» از رابرت کیوساکی، مشهورترین عنوان این مجموعه است که از شناختهشدهترین آثار در حوزهی کسب ثروت و موفقیت شغلی به شمار میآید. از آثار دیگر این مجموعه میتوان به کتابهای «شرکت خلاقیت»، «کوچینگ»، «هنر رهبری» و «مدیر عالی» اشاره نمود. برای ارتقای تواناییهای فردی خود و کامیابی در عرصههای شغلی، مجموعهای که پیش رو دارید، بهترین گزینه به شمار میآید. نشر هورمزد چاپ سری کتابهای حوزهی توسعهی فردی را به عهده داشته.
نکوداشتهای کتاب مثبت اندیشی سمی
-
بیش از آنکه یک کتاب خودیاری باشد، اثری برای کمک به مسائل اجتماعی است. کتابی بلندپروازانه که بر مبنای یک ایدهی ساده شکل گرفته. نویسندهی کتاب مثبت اندیشی سمی به شما توصیه میکند همواره با خودتان و دیگران صادق باشید. به این معنا که دربارهی افکار منفی خود یا اطرافیانتان نگران نباشید. چیزی که در نهایت این کتاب به شما ارزانی خواهد داشت، یک لبخند واقعی است! (کیمبرلی هرینگتون، واشنگتن پست)
-
کتاب مثبت اندیشی سمی زندگی من را برای همیشه تغییر داد و قطعاً زندگی شما را نیز متحول خواهد کرد. کتاب وتینی گودمن مرز باریک بین مفید و مضر بودن را بهخوبی نشان میدهد. کتاب پیشرو به شما یاری میرساند تا دیدگاه خود را دربارهی مثبتاندیشی دگرگون کنید. (ندرا گلاور تواب، نویسندهی پرفروش)
-
کتابی که همگی ما شدیداً به آن نیاز داریم! وتینی گودمن تجربیات شخصی و بالینی، پژوهشهای آکادمیک و همینطور پیشنهادات کاربردی خود را بهخوبی با یکدیگر ترکیب کرده تا یک پادزهر سودمند برای مقابله با پیام بهظاهر بیضرر اما خطرناکِ «سعی کن همیشه حالت خوب باشد» به مخاطبانش عرضه کند. (آیریس مک آلپین، متخصص تروما)
-
کتاب مثبت اندیشی سمی یک نوآوری خیرهکننده در فضای کتابهای خودیاری محسوب میشود. کتابی که همهی ما برای درک چالشهای زندگی و مقابله با آنها بدان نیاز داریم. (تاد باراتز، رواندرمانگر)
-
زندگی مطلوب به این معناست که طی آن با لحظات سخت و دشوار نیز روبهرو شویم، نه اینکه به عالی و بینقص بودن همهچیز تظاهر کنیم. کتاب مثبت اندیشی سمی یک راهنماست که به شما کمک میکند با خود و سایر انسانها صادق باشید و احساسات واقعیتان را بروز دهید. از این طریق است که میتوانید رشد شخصی را تجربه کنید. (اسکات بری کافمن، مجری پادکست روانشناسی و نویسنده)
-
سرانجام کتابی عرضه شد که نشان میدهد چرا «مثبت بودن به هر قیمتی» غالباً نتیجهی عکس دارد. وتینی گودمن به شما نشان میدهد چگونه دردهایی را که تظاهر میکنیم وجود ندارند، مورد واکاوی قرار دهیم. کتاب مثبت اندیشی سمی پادزهری برای روانشناسی سطحی امروز است. اثری که محدود بودن افکار مثبت و ارزش قدردانی را نشان داده و ما را تشویق میکند تا به استقبال فرازوفرودهای زندگی برویم. کتابی که روشهای سودمندتر و کاربردیتری برای مثبت بودن به ما میآموزد. از تعقیب خوشبختی دست بردارید تا شادی و خوشبختی حقیقی را تجربه کنید. (کارولین دونر، نویسنده)
-
اگر احساس میکنید مشکلی برایتان پیش آمده و دچار مشکلات روحی شدهاید چون در برابر مشکل خود احساس ضعف دارید، پیشنهاد میکنیم که به کتاب مثبت اندیشی سمی سری بزنید، زیرا نویسنده به شما کمک میکند تا مشکلتان را بهطور دقیق بررسی نمایید. این کتاب همچنین راهحلی برای عبور از چالشهای زندگی به شما خواهد آموخت. آشنایی با زندگی دشوار افرادی که در این اثر به آنها اشاره شده، به شما کمک میکند تا وقتی اطرافیانتان شرایط روحی خوب ندارند، دوست، والدین، همکار یا همسر بهتری برای ایشان باشید. (الیزابت ارنشاو، کارشناس روابط و نویسنده)
کتاب مثبت اندیشی سمی برای چه کسانی مناسب است؟
اگر شما هم با آثار سوء مثبتنگری افراطی دستوپنجه نرم میکنید و به دنبال کتابی روانشناختی برای تغییر نگرش خود در این زمینه هستید، کتاب مثبت اندیشی سمی همان راهنمایی است که به دنبال آن میگردید.
با وتینی گودمن بیشتر آشنا شویم
وتینی گودمن، رواندرمانگر، نویسنده، همچنین بنیانگذار یک مطب خصوصی در میامی است که با انتشار آثار و ارائهی مشاورههایش میکوشد به انسانها کمک کند تا با رهایی از گذشته، زندگی ایدهآل خود را پایهریزی کنند. آثار این نویسنده که با حساب sitwithwhit@ در فضای اینستاگرام نیز حضور پررنگی دارد، در نشریات نامآشنایی چون نیویورک تایمز، مجلهی نیویورک، تین ووگ، صبح بهخیر آمریکا، InStyle و ... به نمایش درآمدهاند. او هماکنون در کنار فعالیتهای حرفهای رواندرمانگری، با خانوادهی خود در میامی سکونت دارد.
در بخشی از کتاب مثبت اندیشی سمی میخوانیم
یعنی مثبتنگری هیچوقت مفید نیست؟
احتمالاً شما تابهحال صدها بار چنین برخوردهایی را تجربه کردهاید. ممکن است از خودتان بپرسید چطور ممکن است مثبتنگری سمی باشد؟ این کلمهی قدرتمند و اثربخشی است. آیا واقعاً تا این حد مضر است؟
راستش را بخواهید، مثبتنگری چنان در فرهنگ ما عجین شده که به چالش کشیدن آن ترسناک است. هنگام تحقیق و نگارش در خصوص موضوع مثبتاندیشی همیشه نگران این هستم که منفیگرا به نظر برسم. هر زمان که سعی میکنم فرهنگ «فقط حال خوب» را انکار و آن را رد کنم، ناگزیر کسانی پیدا میشوند که خشمگین، حیرتزده و سردرگم هستند و با نظرات و پیامهایشان به من هجوم میآورند: «چطور ممکن است مثبتنگری سمی باشد؟! تو رسماً عقلت را از دست دادهای».
درک میکنم. این مسئله گواهی است بر تعهد ما نسبت به فرهنگ مثبتنگری. به ما گفته شده که مثبتنگری کلید شادی و رضایت است- و پزشکان، درمانگران و رهبران همیشه آن را تجویز میکنند. کاملاً منطقی است که اگر کسی خلاف آن را به شما بگوید او را زیر سؤال ببرید؛ اما در پشت درهای بسته، مراجعان، دوستان و خانوادهام سالهاست که به من میگویند تا چه حد از فشار مداوم برای مثبت جلوه دادن هر چیزی بیزار و ناامیدند. آنها با دوستان و همکارانشان که به آنها میگویند: «همهچیز درست میشود.» و «نیمهی پر لیوان را ببین» احساس غریبی میکنند. آنها میدانند این حرفها چارۀ کار نیست و به دنبال راه دیگری هستند.
بنابراین، قبل از آنکه شروع کنیم، اجازه بدهید یک موضوع را روشن کنم: مثبتنگری اصلاً بد نیست. درواقع، وقتی درست استفاده شود، عالی است. کارشناسان بر این موضوع اتفاقنظر دارند که احساسات مثبت مثل سپاسگزاری، رضایت، خوشبینی و اعتمادبهنفس میتوانند طول عمر ما را افزایش دهند و سلامتیمان را بهبود ببخشند. بسیاری از این ادعاها مبالغهآمیزند، اما مثبتاندیشی ارزشمند است.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول: مثبتنگری سمی چیست؟
آنها فقط سعی میکنند، کمک کنند
یعنی مثبتنگری هیچوقت مفید نیست؟
شرم پنهان به شکل مثبتنگری
مثبتنگری سمی یعنی انکار
مثبتنگری چطور سمی میشود؟
اصالت مهم است
زمانبندی
مخاطب
موضوعات دشوار
چطور مثبتنگری افراطی به ما آسیب میزند
نمونههای رایج مثبتنگری سمی و علت مضر بودن آنها
ظهور مثبتاندیشی
چرا مثبتاندیشی تا این اندازه فریبنده و جذاب است؟
مثبتاندیشی به ما توهم امید و کنترل میدهد
از وقتی جوان هستند شروع میشود
آیا واقعاً میتوان چیزی را متجلی کرد؟
بازاندیشی
فصل دوم: چرا مثبتنگری همیشه مؤثر نیست؟
آیا افراد مثبتگرا همیشه موفق میشوند؟
منفیگرایی را به روز کاری بیاورید
چطور از مثبتنگری سمی در محیط کار اجتناب کنیم؟
لبخند بزنید؛ شما سرطان دارید
داروی معجزهآسا
بهزیستی (رفاه)> مثبتاندیشی
ظهور خدای «فقط حال خوب»
خداوند میخواهد که شما شاد باشید
سلامت روان و دین دوستان قدیمی هستند
علم و مثبتاندیشی
بازاندیشی
فصل سوم: وقتی مثبتنگری کارساز نیست
1. ناباروری و سقط جنین
2. اندوه و فقدان
3. بیماری و ناتوانی
4. مشکلات مربوط به روابط عاشقانه
5. خانواده و قهرهای خانوادگی
6. مشکلات کاری یا از دست دادن شغل
7. ظاهر فیزیکی
بعد از ضربۀ روحی
9. بارداری و فرزندپروری
10. نژادپرستی، تبعیض جنسیتی، توانمندنگری، اندازهگرایی تبعیض طبقاتی و انواع تعصبات دیگر
11. مسائل مربوط به سلامت روان
بازاندیشی
فصل چهارم: از شرمنده کردن خودتان دست بردارید
چطور ما مثبتنگری سمی را علیه خودمان به کار میبریم
چرا عبارتهای تأکیدی مثبت کارساز نیستند؟
شما باید هیجانات و عواطف دشوار را احساس کنید
هیچ نوع احساسات منفیای وجود ندارد
یا سپاسگزار باشید، یا...
شکرگزاری چیست؟
آیا شکرگزاری واقعاً مؤثر است؟
میدانم که باید شکرگزار باشم اما...
شکرگزاری، اجباری نمیشود
چطور شکرگزاری را اثرگذار کنیم؟
بازاندیشی
فصل پنجم: چطور یک احساس را پردازش کنیم؟
هیجان چیست؟
هیجانات چطور کار میکنند؟
نامگذاری هیجانات
چطور احساسات و هیجانات خود را احساس کنید؟
چطور هیجانات و احساسات خود را با دیگران در میان بگذارید؟
چطور هیجانات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید
مکان و زمان مناسب انتخاب کنید.
بیان عاطفی مناسب و مؤثر برای شما
فصل ششم: چطور به شکل مؤثر شکایت کنیم؟
شکایت کردن چیست و چرا شکایت میکنیم؟
آیا شکایت کردن مضر است؟
چرا شکایت میکنیم؟
چرا شکایت کردن ما را آزار میدهد؟
آیا شکایت کردن ارزشش را دارد؟
چطور تشخیص دهید که در چرخۀ شکایت گرفتار شدهاید؟
چطور به شکل مؤثر شکایت کنیم؟
بازاندیشی
فصل هفتم: چطور از کسی حمایت کنیم؟
نیت شما مهم است؛ تأثیرتان مهمتر
چطور سهم خود را در رابطه ادا کنیم؟
چطور بدون جریحهدار کردن احساسات دیگران حرفتان را بزنید؟
عوامل ضروری
چطور حمایتگر مفیدی باشیم؟
اما من اصلاً نمیتوانم افراد منفی را تحملکنم
چطور با کسانی که زیاد شکایت میکنند، کنار بیاییم؟
موافقت یا مخالفت
توجیه یا انکار
بیتفاوت باشید یا نشنیده بگیرید
اگر واقعاً لازم باشد کسی را از زندگیام حذف کنم چه؟
همۀ ما تا حدودی منفیگرا هستیم
بازاندیشی
فصل هشتم: تبعیض با لبخند
سلامتی و شادی
ناسپاسها
کدبانوی شاد و فمینیست خشمگین
شبیه من شو تا تو هم شاد باشی
شاد بودن باوجود کمبودها
فصل نهم: چگونه در این دنیای سختگیر به رضایت برسیم؟
از تلاش برای دنبال کردن شادی دستبردارید
داشتن زندگی ارزشمحور
اعتباردهی و فشار بیشتر
برای مدت کوتاهی از مارپیچ خودیاری فاصله بگیرید
گاهی اوقات کمی تخیلات مثبت مفید است
کشف راه شخصی مناسب
نکتۀ پایانی: یادآوریهایی دربارۀ انسان بودن
چطور مثبتنگری سمی را در محیط زندگی شناسایی کنیم؟
دربارۀ نویسنده
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مثبت اندیشی سمی |
نویسنده | وتینی گودمن |
مترجم | مریم جعفری |
ناشر چاپی | نشر هورمزد |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 228 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-5850-31-6 |
موضوع کتاب | کتابهای مثبت اندیشی |