معرفی و دانلود کتاب متفکران بزرگ فلسفه: زندگی و افکار و آثار بزرگترین فیلسوفان جهان
برای دانلود قانونی کتاب متفکران بزرگ فلسفه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب متفکران بزرگ فلسفه: زندگی و افکار و آثار بزرگترین فیلسوفان جهان
مجموعهای جذاب و خواندنی از اینکه فلسفه چیست و متفکران فلسفی چه دیدگاههایی دارند. کتاب متفکران بزرگ فلسفه نوشتهی فیلیپ استوکس روایتی ساده و همهفهم از مفهوم و معنای فلسفه است که خواننده را با زندگی و دیدگاههای فلاسفهی بزرگ جهان آشنا میکند.
درباره کتاب متفکران بزرگ فلسفه
آشنایی با مفهوم فلسفه به عنوان یکی از دشوارترین دانشهای بشری و درک اینکه فلسفه به چه کار میآید، همواره برای عموم مردم جذاب و در عین حال چالشبرانگیز بوده است. شاید از همین دریچه، خواندن کتاب متفکران بزرگ فلسفه (Philosophy: The World's Greatest Thinkers) نوشتهی فیلیپ استوکس (Philip Andrew Stokes) و ترجمهی محدثه احمدی برای طیفهای مختلف فکری با سلیقههای گوناگون جذاب باشد.
کتاب متفکران بزرگ فلسفه با زبانی ساده و همهفهم شاخههای مختلف فلسفه را از طریق آشنایی با متفکران و فلاسفهی بزرگ جهان تعریف و روایت میکند؛ بهگونهای که با مطالعهی این کتاب تصویری روشن از دانش فلسفه و گرایشهای مختلف آن خواهید دید.
از سوی دیگر، پیشرفت علم و فناوری، حوزههای تازهای برای ارائهی دیدگاههای فلسفی به وجود آورده است. به عنوان مثال، هوش مصنوعی و دانش روباتیک منجر به ظهور نظرات فلسفی دربارهی چیستی هوش، وجدان، انسان و غیره شده است. بنابراین کتاب متفکران بزرگ فلسفه برای جامعتر شدن مباحث خود، در بررسی آرا و آثار فیلسوفان جدید، این رویکردها را نیز بررسی کرده است.
فیلیپ استوکس در این کتاب تلاش کرده تا هیچ متفکر بزرگی را از قلم نیندازد؛ او زندگی و آثار فیلسوفان مشهوری از ارسطو و افلاطون گرفته تا اندیشمندان معاصر نظیر فریدریش نیچه، میشل فوکو و سیمون دوبووار را بررسی کرده و ضمن آنکه به شرح زندگی و زمانهی آنها پرداخته، کوشیده تا آثار و روشهای تفکرشان را نیز بررسی کند.
نویسنده با در میان گذاشتن پرسشهایی نظیر اینکه آیا زندگی معنا دارد؟ هستی هدفمند است؟ یا اینکه مفاهیمی همچون درست و غلط فقط مسائلی اعتقادی هستند یا نه؟ هدف و کارکرد فلسفه را پاسخ به چنین پرسشهایی برمیشمارد و میگوید فلسفه نیز همچون علم از طریق تحقیق و بررسی، درصدد یافتن پاسخ سؤالات است اما در عین حال دنبال سؤالاتی است که با آزمایشهای عملی و تجربی نمیتوان جوابی برایشان یافت و باید آنها را از راه ذهن دنبال کرد.
در نکوداشت کتاب متفکران بزرگ فلسفه
- متفکران بزرگ فلسفه هم رضایت علاقهمندان و آنها را که تازه پا به مباحث فلسفی گذاشته باشند تأمین میکند و هم به کار کسانی میآید که به طور جدیتر خوانندهی کتابهای حوزهی فلسفهاند. (آمازون)
کتاب متفکران بزرگ فلسفه برای چه کسانی مناسب است؟
اگر جزو افرادی هستید که میخواهید مطالعات فلسفی را آغاز کنید، کتاب متفکران بزرگ فلسفه انتخابی ایدئال است. همچنین این کتاب برای دانشجویان فلسفه و آنها که طرفدار پروپاقرص کتابهای فلسفی هستند نیز جذابیتهای بسیاری دارد.
با فیلیپ استوکس بیشتر آشنا شوید
فیلیپ اندرو استوکس (متولد 1973) دانشآموختهی فلسفه و عضو هیئت علمی دانشگاه چولا لانگ کوم در تایلند است. تخصص او در زبان انگلیسی، تفکر انتقادی و فلسفه است و در دانشگاه هم در همین حوزهها تدریس میکند. فیلیپ استوکس پس از فارغالتحصیل شدن از دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه بریستول انگلستان، چندین سال به عنوان مؤلف و ویراستار در بنگاههای انتشاراتی آن کشور فعالیت کرد و پس از آن بار دیگر به دانشگاه بازگشت و به عنوان استاد زبان انگلیسی و فلسفه تا کنون فعال است. او در حوزهی فلسفه کتاب مشهور دیگری نیز با نام Philosophy 100 Essential Thinkers دارد.
در بخشی از کتاب متفکران بزرگ فلسفه میخوانیم
بنتام در لندن به دنیا آمد و در مسیر وکالت گام گذاشت، اما از زبان بسیار پیچیده و اصول متناقض آن خوشش نیامد. به جای آن سراغ ذات و اساس قانون، اخلاق و سیاست رفت و به این نتیجه رسید که میتوان آنها را در قالب یک اصل کنار هم قرار داد. این اصل میگوید از نظر انسان، خوبی یعنی کسب لذت و فقدان درد. بنابراین انعکاسی از روانشناسی سادهی لذتجویانهای است که از زمان اپیکور وجود دارد. اما بنتام این اصل آن را سودمندی مینامید را با فلسفه، جامعه و فرهنگ درآمیخت و نظامی اخلاقی به نام «سودمندگرایی» آفرید که همچنان اهمیت والایی دارد.
بنتام هوشمندانه نشان داد میتوان قانون، سیاست و اخلاقیات را در قالب زبان سادهتر سودمندگرایی طرحریزی کرد تا فقط روی بیشینهسازی مسائل مطلوب و کمینهسازی مسائل ترسناک تمرکز کنیم. سودمندگرایی بر پایهی دیدگاهی بسیار ساده از ذات بشر است. بنتام میگوید: «طبیعت، انسان را تحت حاکمیت دو شهریار قرار داده: درد و لذت... آنها بر تمام کارها و حرفها و افکارمان تسلط دارند. هرکاری برای حذف استیلای آنها بکنیم تنها روی قدرتشان مهر تأیید میزنیم. به عبارتی شاید انسان وانمود کند از زیر سلطهی این شهریاران بیرون آمده، ولی در واقعیت همواره مطیع آنها خواهد ماند.»
از این رو به یک قانون اخلاقی ساده رسید: افراد باید دنبال بیشینهسازی لذت و کمینهسازی درد باشند. بنتام به عنوان یک اصلاحطلب مؤسسات سیاسی، قانونی و اجتماعی میگفت این قبیل مؤسسات باید مطابق با این قانون برپا شوند. او زندانی با نام «سراسربین» 2 طراحی کرد که در آن، مقامات همواره میتوانستند زندانیان را ببینند. بنابراین افراد تشویق میشدند به صورت طبیعی به دفعات زیاد دست به بهترین کارها بزنند تا از درد و رنج دوری کنند. از این رو تنبیه همیشه ابزاری اصلاحی بود و بادقت برایش برنامهریزی میشد تا در کوتاهمدت برای زندانی دردناک باشد، اما در بلندمدت منجر به افزایش لذت شود. بنتام حتی «قواعد لذت» را ساخت تا به اندازهگیری دقیق میزان درد و لذتی کمک کند که از عملی خاص، حاصل میشوند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
آنسلم، قدیس
آکویناس، قدیس توماس
ارسطو
آرنو، آنتوان
آگوستین، قدیس
اورلیوس، مارکوس
آستین، جان لانگشاو
ابن سینا
آیر، آلفرد ژول
بیکن، فرانسیس
بووار، سیمون دو
بنتام، جرمی
برگسون، آنری لویی
بارکلی، جورج
بوئتیوس
کامو، آلبر
کارناپ، رودلف
چامسکی، نوآم
سیسرو، مارکوس تولیوس
کنت، آگوست
کوپرنیک، نیکلاس
داروین، چارلز رابرت
دموکریت
دنت، دنیل
دریدا، ژاک
دکارت، رنه
دیویی، جان
دیدرو، دنی
دیوژن سینوپی
دانس اسکوتوس، جان
دورکیم، امیل
اینشتین، آلبرت
امپریکوس، سکستوس
انگلس، فردریش
اپیکور
اراسموس، دسیدریوس
فایرابند، پاول
فوکو، میشل
فرگه، گوتلوب
فروید، زیگموند
گالیله، گالیلئو
گودل، کرت
هگل، گئورگ ویلهلم فردریش
هایدگر، مارتین
هراکلیتوس
هابز، توماس
هیوم، دیوید
هوسرل، ادموند
جیمز، ویلیام
یونگ، کارل گوستاو
کانت، امانوئل
کینز، جان مینارد
کیِرکگور، سورن
کریپکی، سول
کوهن، توماس
لایبنیتس، گوتفرید ولهلم فون
لنین، ولادیمیر ایلیچ
لوی استروس، کلود
لاک، جان
ماخ، ارنست
ماکیاولی، نیکولو
مالبرانش، نیکولا
مارکس، کارل
مرلو پونتی، موریس
میل، جان استوارت
مونتنی، میشل دو
مور، جورج ادوارد
مور، تامس
نیوتون، آیزاک
نیچه، فردریش
نوزیک، رابرت
پین، توماس
پارمنیدسِ الئا
پاسکال، بلِز
پیرس، چارلز سندرز
فیلون اسکندرانی
افلاطون
فلوطین
پوپر، کارل
فیثاغورسِ ساموس
کواین، ویلارد ون اورمن
رالز، جان
رید، توماس
رورتی، ریچارد
روسو، ژان ژاک
راسل، برتراند
رایل، گیلبرت
سارتر، ژان پل
سوسور، فردینان دو
شلینگ، فریدریش ویلهلم
شیلر، یوهان کریستوف
شلیک، موریتس
شوپنهاور، آرتور
سرل، جان
سنکا، لوسیوس آنائوس
سیجویک، هنری
سینگر، پیتر
اسکینر، بوروس فردریک
اسمیت، آدام
سقراط
اسپینوزا، بندیکت دو
تارسکی، آلفرد
تالسِ میلتوسی
تورینگ، آلن
ولتر
ویگوتسکی، لو سمینویچ
وایتهد، آلفرد نورث
ویلیامِ اوکام
ویتگنشتاین، لودویگ
وُلستونکرافت، مری
گزنفونِ کولوفونی
زنونِ الئایی
واژهنامه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب متفکران بزرگ فلسفه: زندگی و افکار و آثار بزرگترین فیلسوفان جهان |
نویسنده | فیلیپ استوکس |
مترجم | محدثه احمدی |
ناشر چاپی | نشر سنگ |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 336 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7383-24-9 |
موضوع کتاب | کتابهای بزرگان فلسفه |