معرفی و دانلود کتاب فلسفهای برای زندگی: روشهای کهن رواقی برای زندگی امروز
برای دانلود قانونی کتاب فلسفهای برای زندگی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب فلسفهای برای زندگی: روشهای کهن رواقی برای زندگی امروز
کتاب فلسفهای برای زندگی توسط یکی از اساتید معتبر فلسفه، ویلیام اروین به نگارش درآمده و با الهام گرفتن از آموزههای عملی فلسفهی رواقی، راه شادتر، بهتر، سعادتمندتر و موفقتر زیستن را به شما میآموزد. رواقیون یونانی از اولین متفکرانی بودند که سوال اساسی «چگونه زندگی کنیم؟» را پرسیدند و تلاش کردند پاسخی برای آن پیدا کنند؛ پاسخهایی که همچنان پس از گذشت قرنها، میتواند چراغ راه انسان در زندگی روزمرهاش باشد.
دربارهی کتاب فلسفهای برای زندگی
رواقیگری یکی از اولین مکاتب فلسفی است که از یونان و روم باستان سر برآورده و در پی پاسخ یک سوال اساسی است: «چگونه خوب زندگی کنیم؟» رواقیون، که در زمان فعالیتشان به اشتباه به عیاشی و بیخیالی متهم شده بودند، در واقع عنصر اساسی سعادت و زندگی خوب را در فضیلت و تعادل میدانستند. رواقیون را شاید بتوان اولین متفکران و پیشروان آثار و ایدههای خودیاری دانست. ایشان با پرسش از مسائلی که دیگر فلاسفه جزئی و فاقد اهمیت میدانستند در تلاش برای یافتن راهکارهای عملی و کاربردی برای نیل به سعادت، خوشبختی و موفقیت بودند. سوالاتی از این دست که «در شرایط مختلف چگونه با دیگران برخورد کنیم؟»، «چگونه بر ترسها و اضطرابهای خود غلبه کنیم؟»، «چگونه لذت ببریم؟» و حتی «چگونه ثروت و قدرت خود را به بهترین شکل ممکن به کار ببندیم؟»
ویلیام اروین (William Braxton Irvine) یکی از شناختهشدهترین نویسندگان و اساتید فلسفهی آمریکاست که فعالیت حرفهای خود را وقف مطالعه و تامل در مکتب رواقی کرده است. او با تاکید بر اینکه رواقیون اولین فیلسوفانی بودند که چنان راهکارهای دقیق و مطلقی برای تحقق سعادت و لذت بردن از زندگی در اختیارمان قرار دادند که در دنیای پر هرج و مرج امروز نیز راهنمایمان خواهند بود، در آثار خود تلاش میکند جان دوبارهای به این ایدههای خاکخوردهی باستانی ببخشد. کتاب فلسفهای برای زندگی (A Guide to the Good Life: The Ancient Art of Stoic Joy) یکی از ستایششدهترین آثار این نویسنده است که در بیست و دو مرحله به شما کمک میکند یک رواقی واقعی شوید.
کتاب فلسفهای برای زندگی در چهار بخش کلی نگاشته شده است: ویلیام اروین ابتدا تاریخ کلی فلسفهی رواقی را در اختیار مخاطبان قرار میدهد و ایشان را با نمایندگان اصلی این مکتب آشنا میکند. او در ادامه و در بخش دوم، با ترکیب یافتهها و پژوهشهای علمی روانشناختی مدرن با ایدههای رواقی به مخاطب میآموزد که چگونه بر احساسات و تجربههای ناخوشایندی مانند اضطراب و شکست غلبه کند و عادتهای خوبی مانند خویشتنداری و شکستناپذیری را در خود تقویت کند. اروین در بخش سوم برخی از اساسیترین و کاربردیترین آموزههای رواقی در باب مسائلی مانند واکنش به توهین، عشق به همنوع، خشم و پیری را گزارش میکند و در بخش نهایی با تجدید نظر در این آموزهها، آنها را برای استفاده در جهان امروز محیا میکند.
کتاب فلسفهای برای زندگی با ترجمهی محمد یوسفی و چاپ نشر ققنوس در اختیار مخاطبان فارسی زبان قرار گرفته است.
نکوداشتهای کتاب فلسفهای برای زندگی
- ویلیام اروین مهارت خود را در فراهم آوردن یک راهنمای گامبهگام در آشنایی با مکاتب مختلف فلسفهی رواقی، از یونانیان تا رومیهای باستان، و شناسایی و معرفی متفکران رواقی پراکنده و اصول و روشهایشان، که ادعا میکند در عصر مدرن حتی از زمان خود نیز کاربردیتر هستند، به نمایش میگذارد. (Philosophical Practice)
- کتاب فلسفهای برای زندگی، همراه ارزشمند دیگری برای مسیر خودیاری شما فراهم آورده است. کتابی که حجاب تاریک و غمانگیز انحطاطگرایی متصل به تصور عامی از فلسفهی رواقی را از میان برمیدارد و جان تازهای به آن میبخشد. اثری روشن و خالص که حتی قبل از پایان مطالعهی آن معنای عبارت «شادمانی رواقی» از چیزی که جمع اضداد به نظر میرسید تبدیل به یک گزارهی عملپذیر شده است. (James Wolcott, Vanity Fair)
- ویلیام اروین هدیهی فوقالعادهای برایمان فراهم آورده: قابل دسترسترین و پذیراترین تعبیر مدرن از رواقیگری. کتاب فلسفهای برای زندگی را بخوانید و آماده باشید زندگیتان زیر و رو شود. (شارون لبل، نویسندهی کتاب هنر زندگی خردمندانه)
- بسیار اثرگذار. این کتاب، نمونهی نادری از کتابهایی است که زندگی خوانندگانشان را متحول میکنند. اروین، با ملایمت و حرارت نشان میدهد که چه برای کنار آمدن با سوگ و چه برای رسیدن به مقصد بعید سعادتمندی، تامل باستانی رواقی همواره کاربردی و بسیار مفید خواهد بود. (گری کلین، نویسندهی کتاب دیدن آنچه دیگران نمیبینند)
کتاب فلسفهای برای زندگی برای چه کسانی مناسب است؟
اگر از علاقهمندان فلسفهی یونان هستید یا به دنبال کتاب خودیاریای هستید که از دیگر کتابهای خودیاری متفاوت باشد و در پیاده کردن ایدههای فلسفی در زندگی واقعی به شما کمک کند، مطالعهی کتاب فلسفهای برای زندگی را به شما پیشنهاد میکنیم.
در بخشی از کتاب فلسفهای برای زندگی: روشهای کهن رواقی برای زندگی امروز میخوانیم
هنگامى که نرون به پادشاهى رسید، سنکا به مقام مشاور ارتقاء یافت. در حقیقت، او و سکستوس آفرانیوس بوروس، رئیس گارد افسرى، وارد حلقه متنفذین نرون شدند. در آغاز، سنکا و بوروس وظیفه خود را در کنترل و مهارِ تمایلات لاقیدانه و لگامگسیخته نرون بهخوبى انجام مىدادند تا آنجا که امپراتور طى پنج سال از حکومتِ درست بر روم لذت برد. سنکا هم در این دوره رشد مالى فراوانى کرد: او به نحوى باورنکردنى ثروتمند شد. همین ثروت باعث شد که او را به ریا و دورویى متهم و شایع کنند که او در حالى از خویشتندارىِ رواقى دم مىزند که خود در وفور نعمت زندگى مىگذراند. خوانندگان لازم است این نکته را به خاطر داشته باشند که مکتب رواقى، برخلاف مکتب کلبى، پیروان خود را ملزم به زندگى زاهدانه نمىکند. برعکس، رواقیان بر این باورند که هیچ اشکالى در بهرهمندى از لذات زندگى وجود ندارد، البته تا زمانى که مراقب شیوهی رفتارمان در این خصوص باشیم. بهویژه آنکه باید آمادگى آن را داشته باشیم که اگر اوضاع تغییر کرد، بىآنکه دچار تأسف و پریشانى شویم، آن چیزهاى خوب را فرو بگذاریم.
نرون بعد از مرگ آگروپینا در سال 59 میلادى که خود او را به قتل رسانده بود شروع به شکوه و شکایت از نصایح سنکا و بوروس کرد. در سال 62 میلادى، بوروس درگذشت؛ یا از بیمارى یا از مسمومیت با زهر. با این اتفاق سنکا فهمید که روزهاى خوش ِحضورش در دربار به سر آمده است و از این رو تلاش کرد تا به بهانه ناخوشى و پیرى، خود را از سیاست بازنشسته کند. سرانجام نرون با بازنشستگىِ وى موافقت کرد، اما این بازنشستگى دیرى نپایید. مشاورانى که جانشین سنکا شده بودند، نرون را متقاعد کردند که سنکا در دسیسهاى بر ضد او مشارکت داشته است. نرون در سال 65 میلادى، دستور مرگ سنکا را صادر کرد.
هنگامى که دوستان سنکا در مراسم اعدامش بر سرنوشت او مىگریستند، وى آنان را ملامت کرد که بر سر مکتب رواقىتان چه آمده؟ سپس همسرش را در آغوش کشید. رگهاى بازوانش را شکافتند اما به جهت پیرى و فرتوتى، خونریزى بهآرامى صورت مىگرفت؛ رگهاى پاها و زانوانش نیز سخت شده بودند. هنوز زنده بود. از یکى از دوستانش خواست تا زهر بیاورد. نوشید، اما نمرد. سپس او را به حمامى بردند تا اینکه با استنشاق بخارات جان سپرد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه مترجم
سپاسگزارى
مقدمه
طرحى براى زندگى
بخش اول: پیدایش مکتب رواقى
1: اشتیاق فلسفه به زندگى
2: رواقیانِ نخستین
3: مکتب رواقى رومى
بخش دوم: فنون روانشناختى رواقى
4: تجسم منفى
بدترین اتفاقى که ممکن است روى دهد چیست؟
5: دوگانگى کنترل
در باب شکستناپذیر شدن
6: تقدیرگرایى
رها کردن گذشته ... و حال
7: خویشتندارى
رویارویى با وجه منفى لذت
8: تأمل
مراقبه، تمرین مکتب رواقى
بخش سوم: اندرز رواقى
9: وظیفه
در باب عشق به همنوع
10: روابط اجتماعى
در باب مواجهه با دیگران
11: توهین
در باب تحمل حرفهاى تحقیرآمیز
12: غصه
در باب غلبه بر اشک با عقل
13: خشم
در باب غلبه بر ضدشادى
14: ارزشهاى شخصى
در باب شهرتطلبى
15: ارزشهاى شخصى
در باب زندگى مجلل
16: تبعید
در باب تغییر محل
17: روزگار پیرى
در باب تبعید شدن به خانه سالمندان
18: مرگ
در باب سرانجامى خوب براى زندگى خوب
19: در باب رواقى شدن
آغاز کنید و آماده استهزا شوید
بخش چهارم: مکتب رواقى براى زندگى امروز
20: افول مکتب رواقى
21: تجدیدنظر در مکتب رواقى
22: عمل به آموزههاى مکتب رواقى
منابعى براى مطالعه رواقیان
منابعى براى مطالعه بیشتر
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب فلسفهای برای زندگی: روشهای کهن رواقی برای زندگی امروز |
نویسنده | ویلیام اروین |
مترجم | محمد یوسفی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 336 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-161-1 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه |